pondělí 3. září 2018

Nákupy & První dojmy || Sephora, Douglas & lékárna

Krásné pondělí vám přeji a čím by bylo lepší nastartovat nový týden a nový měsíc, než novou kosmetikou, kterou jsem si během srpna pořídila. Spoustu jsem toho už stihla i vyzkoušet a tak vás čekají i nějaké ty first impressions, takže jdeme rovnou na to!


Tak nějak nenápadně a plíživě se nám spolu s koncem léta do Sephory vrátila dvaceti procentní sleva, i když to bylo jen na dekorativní kosmetiku. Třeba se časem dočkáme i klasické dvacítky na všechno, abychom si zase mohli pohodlně nakoupit úplně cokoliv. Já jsem slevu samozřejmě musela využít a co mě zaujalo nejvíc? Rozhodně Paletka očních stínů Born To Run od Urban Decay. Je v cestovatelském duchu, minimálně tedy po stránce designu obalu. Samotné balení už tak praktické není, protože je docela velké a těžké, nicméně stínů obsahuje hodně a troufnu do tvrdit, že v ní najdete snad úplně vše, co ke kompletnímu líčení můžete potřebovat. Kvalita paletky je skvělá, to vám mohu říct rovnou a po dlouhé době tu mám stíny od UD, které jsem si nemohla nechat ujít a nelituji! Přidala jsem i pár swatchů a na všechny se můžete těšit časem v recenzi.




Jak už jsem vám psala i v článku s novinkami Nars (tady), tři nové rozjasňovače se opravdu povedly a jejich textura je příjemná, splyne s pletí a nedělá ohraničená místa, ale rozpíjí se. Takže jsem k odstínu Albatross pořídila ještě odstín Capri, který je lehce do růžova a bude obzvlášť hezky vypadat v zimě, na světlejší pleti. Albatross je rozhodně univerzálnější odstín, minimálně tedy pro mě, ale pokud máte rádi růžové rozjasňovače, pak sáhněte po Capri.





Becca v létě přišla s novinkou v podobě Gradient Sunlit bronzerů, které mají kombinovat rozjasňující pudry a lesklé bronzery, já jsem svůj odstín Rose Gold asi čekala i trochu lesklejší a třpytivější, ale musím uznat, že výsledný odstín je svým způsobem unikátní a barevně podobných bronzerů ve sbírce moc nemám. Na fotce to tak nevynikne, ale odstín je červeno hnědý a má rose gold lesk, Textura je typická pro Beccu, hodně měkká, hodně dobře pigmentovaná, hodně výrazná a chce to lehkou ruku, pokud nejste hodně opálení. Výsledek je ale hezký.




Tužek na obočí nemám doma zrovna málo, od ABH, přes Benefit, až po věci z drogerie, ale žádnou z nich nemám v blond odstínu, respektive jsou všechny středně hnědé, což sice moje obočí snese, ale není to má barva. Takže jsem si říkala, že zkusím Sephora Collection tenkou voděodolnou tužku na obočí v nejsvětlejším odstínu Nutmag Brown a zatím to vypadá dobře. Jediné co mi chybí, je klasický kartáček na pročesání obočí na druhém konci tužky a malý plastový, který tam místo toho je, mi nevyhovuje.

Jedna z mých nejoblíbenějších kategorií jsou rozhodně rty a rtěnky z řady Natural Nudes od Too Faced mě hodně lákaly. Za prvé voní po kakau a za druhé je celá řada Natural, což znamená, že v ní objevíte všechny možné růžové nude a hnědé nude, které si jen dokážete představit a tak si tu svoji nude najde snad opravdu každý. :) Já jsem vzala, jak jinak, jeden růžový odstín Strip Search a jeden hnědý nude Skinny Dippin'. Rtěnky božsky voní, jsou hodně hydratační a na rtech příjemné, klasické krémovky s průměrnou výdrží. Na někoho bude tahle textura krémová až moc, jsou rozhodně měkčí než třeba moje oblíbené Estée Lauder PCE, nebo Urban Decay Vice (Cream), takže doporučuji  nosit s konturkou. Za to jsou na rtech extra pohodlné díky kokosovému máslu.



To ale ze Sephory není všechno. Určitě jste na Instagramu zaznamenali, že se otevírala nová, největší Sephora v OC Nový Smíchov v Praze a já jsem se zašla na otevření podívat. A samozřejmě jsem i nakupovala, protože v rámci otevření byla sleva dvacet procent na vše a i dárky k nákupu. Takže budeme pokračovat s Lip Glow leskem na rty od Dior Addict v odstínu Holo Pink. Je plný třpytek a na rtech dělá překrásný lesklý, skoro až mokrý efekt. Já jsem si tyhle typy lesků / balzámů zamilovala a mám pocit, že je potřebuji všechny! Nicméně, Lip Glow seženete i v klasické lesklé verzi bez třpytek a dokonce ve sladce růžové matné verzi!

Dekorativní část ze Sephory musíme zakončit odličovacím olejem. Vybrala jsem si Dior Hydra Life Oil to Milk Removing Cleanser. Je ho dvě stě mililitrů, což je určitě plus a navíc má pumpičku. Hrozně se na něj těším, protože jsem ho viděla v oblíbených u několika blogerek, které mám ráda a ten svůj perfektní odličovací olej stále hledám.


Málem jsem také zapomněla na sadu, kterou jsem vzala v rámci nákupů v nové Sephoře, Je to sada od Pixi, ve které najdete tři miniatury. Glow Tonic, který jsem už měla a je to příjemné tonikum, o kterém vám brzy povím víc a dva pro mě nové produkty. Peel & Polish, na exfoliaci pleti a pomoc s texturou a Rose Flash Balm, hydratační růžový balzám na pleť. Zatím jsem je nestihla zkusit, ale brzy to napravím.


Se skincare pokračujeme a mám tu značku Skinfood. Konkrétně medovou masku Black Sugar Honey, a protože miluju jejich Black Sugar scrub i tekutou exfoliační Splash masku (článek), mám tak velká očekávání. Hned po otevření vidíte vrstvu medu a hned pod ním je cukrová složka a přiznávám, že už jenom kvůli té textuře /složení a vůni ji chci ochutnat a nebo se s ní alespoň celá namazat. :)) Maska je dva v jednom, hydratace a opečovávání pleti díky medu a důkladný peeling díky černému cukru. Ještě jsem jí nezkoušela, ale věřím, že nebudu zklamaná.

Ze Sephory tu mám ještě poslední kousek ze sekce péče o tělo a je od poměrně nové značky u nás Sol De Janeiro. Jejich Bum Bum Cream možná znáte, ale nově je v Sephoře i koupelová bomba Bum Bum Bath Bomb a kromě dokonalé vůně a relaxace ve vaně má za úkol nechat vaši pokožku hydratovanou a vláčnou. Nemám problém utrácet za drahé koupelové bomby (ahoj Lush!), ale musí fungovat, takže jsem zvědavá, jaká bude tahle.



Ze Sephory to bude vše a vrhneme se na jeden rychlý nákup z Douglasu, kam jsem si šla pro Tom Ford Bronzing Powder v odstínu 02 Terra. Pokud se nepletu, odstíny 02 a 03 jsou matné a odstín 01 Gold Dust je se zlatým leskem. Bronzer je opravdu velký a má novou gelovou texturu, která má splynout s pletí a vyhladit ji. Jinými slovy se má přizpůsobit vaší pleti a simulovat opravdu přirozeně vaše opálení. Koukala jsem na něj velmi dlouho a co si budeme povídat, sleva na eshopu Douglasu mě přesvědčila, že přišel čas si ho pořídit. :)




Hned na začátku měsíce jsem také pořizovala sérum na růst řas Hair Plus od FacEvolution. Koupila jsem ho proto, že jsem viděla výsledky na řasách mé kamarádky a říkala jsem si, že je čas udělat něco s těmi mými, rovnými, krátkými, světlými a ne moc hustými.. :) Používám ho teď cca dva týdny, takže je na závěry brzy a ačkoliv už výsledek tuším, budu mít k séru víc co říct a nedá se to shrnout do jednoho odstavce a pár vět, takže stay tuned na podrobnou recenzi. :)


Nesmím také zapomenout na dva laky Chanel. Konkrétně jsem si koupila odstíny Blanc White a Beige Beige. Oba jsou ze sekce přirozených nude a růžových odstínů, které dělají krásné upravené nehty, které příliš nekřičí. Oba už jsem měla na nehtech a vím, že okolo Chanel laků panuje obava, že na nehtech vůbec nedrží. Já s tím problém nemám a zjevně jsem si první koupila až po jejich inovaci, protože se mi rozhodně z nehtů neloupou hned po nalakování, ani druhý den a vydrží klasicky cca týden. Tedy, pokud použiji sadu podklad a vrchní lak OPI, což je takový můj svatý grál v domácí manikůře a udrží mi na nehtech jakýkoliv lak si přeji. Chanel se oficiálně nesmí prodávat nikde na internetu a musíte si pro něj skočit do kamenných prodejen parfumerií, já se přiznám, že jsem si ty dva svoje koupila tady a na Beauty Keeper (aplikace o které vám povím víc v nějakém dalším článku) jsem zkontrolovala kdy byly vyrobené a všechno je v nejlepším pořádku. Nicméně, zajít si do parfumerie a omrknout novinky na živo, je vždy lepší .. :)


A dnešní článek zakončíme obvyklým nákupem v lékárně. A vezmu to stručně, protože většinu už ode mě znáte a kupuji si je pravidelně. Jediná nová věc je od Institut Esthederm a to čistící a zklidňující pleťová voda OsmoClean, které je bez alkoholu. Jak asi víte, mám ráda kyselinová tonika, ale občas cítím, že je moje pleť velmi citlivá a nemám náladu na pálení a diskomfort, který jde spolu se silnými kyselinami ruku v ruce a proto jsem chtěla zkusit něco nového, kvalitního a z tohoto pohledu jsem vybrala značku Institut Esthederm, protože jsem s ní v minulosti byla spokojená a měla jsem chuť zkusit něco nového.

Následuje již klasická dvojice Neostrata Oily Skin Solution, tonikum na problematickou (rozhodně NE JEN na mastnou!) pleť, které umí zázraky s texturou a akné (článek) a adstringentní pleťová voda od La Roche Posay, která je jemnější a zvládne ji i citlivější pleť, ale stále je exfoliační a udržuje pleť v dobré kondici. Miniatura Oily Skin Solution a cleanser od La Roche Posay pak byly dárky k nákupu.


Pro dnešní nákupní článek by to tedy bylo vše a já se v září chystám na několik změň tady na blogu a věřím, že se vám budou líbit! Jednou z nich bude, že už Nákupy a PR balíčky nebudou jednou za měsíc, ale víckrát a nebude to jen ukázka produktů, co jsem si koupila. Napíšu vám o nich až je vyzkouším a získám nějaké dojmy z jejich používání a přihodím i swatche jako dnes, aby to tak pro vás bylo zajímavější, nebylo toho tolik najednou a hlavně, abyste nemuseli dlouho čekat na jednotlivé články s recenzí.

Ještě tento týden vás navíc bude čekat jeden speciální článek, ve kterém se dozvíte, co v září budu (a nebudu) dělat a čeká vás několik tématických článků k tomu. :) Těšíte se? A co pěkného jste si o prázdniny pořídili vy? :) Krásný den a úspěšný školní rok těm z vás, koho se to ještě týká! L.




6 komentářů:

  1. Som veľmi zvedavá na recenziu na sadu od Pixi, zatiaľ som nič nevyskúšala, ale značka ma dosť láka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za možnosť pokochať sa novinkami. OKrem pár kúskov nepoznám a nepoužívam, ale to nič nemení na mojej chuti čítať.
    Na zmeny som zvedavá, uvidíme čo máš v pláne. Zmena je život ... .
    Cez prázdniny najmä oblečenie, z kozmetiky toho bolo tak nejak pomenej.
    Škola začala s ňou aj brutálne výdavky na "bezplatné" školstvo :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím naprosto :) Změny to nijak zásadní nebudou, spíš drobnější, ale doufám, že to pro vás bude ještě o trochu zajímavější :)

      Vymazat
  3. Ty stíny v paletce od Urban Decay jsou krásné!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat