čtvrtek 27. září 2018

Spotřebováno # 19 || Péče o pleť

Hezký čtvrtek vám přeji a spolu s ním tu máme spotřebované produkty. Spotřebováno a nafoceno už mám dávno a začíná se mi plnit další taška, takže je potřeba s tím trochu pohnout a podělit se s vámi o moje dojmy z kosmetiky, kterou jsou zvládla spotřebovat až na dno a co z toho bych si pořídila znovu a co vlastně ani ne.. :)

recenze spotřebované kosmetiky

Abychom to moc nezdržovali, snažila jsem se být co možná nejstručnější, což obvykle není tak úplně moje doména a většinou se někde v půlce začnu znovu rozepisovat, protože vám toho potřebuji tolik říct.. :) Pokud máte rádi články se spotřebovanými produkty, můžete se mrknout i na článek se spotřebovanými textilními maskami, nebo na poslední spotřebované produkty na vlasy a tělo.

spotřebovaná kosmetika recenze

Pořídila bych si znovu!

Moje srdce zaplakalo, když jsem spotřebovala La Mer *Creme de La Mer. Tuhle ikonu určitě všichni znáte a já znám důvod. Tenhle krém dělá vaši pleť během jedné noci prostě hezčí. Hojí, pečuje, hydratuje a spolu s ním víte, že dáváte pleti vše potřebné. Vydrží dlouho, podrobnou recenzi jsem psala v tomto článku a pokud nad ním uvažujete, doporučuji přečíst! Já si určitě v budoucnu pořídím další balení.

creme de la mer recenze zkušenosti spotřebováno

Nově jsem zkoušela značku Pixi. Pixi *Glow Tonic je v podstatě kyselinové tonikum a mladé, mastnější pleti, která zatím kyseliny nepoužívá ve velké míře, bude perfektně sedět. Pro mě je to takový slabší kousek, ve smyslu nízké koncentrace. S tím jde ale ruku v ruce dobrá snášenlivost pleti a další balení jsem si koupila a nejspíš zase i koupím znovu.

Pixi miniatury Glow Tonic, Glow Mud Cleanser a Glow Mud MaskGlow Mud Mask se dostala na můj seznam věcí, co koupit a vyzkoušet v plném balení. Krásná vůně, skvělá, ne moc zasychající textura, a mám pocit, že něco dělá. Měla jsem ji ale jen v mini verzi, takže na opravdovou recenzi to bude chtít plné balení. Masek mám teď zásoby, takže první musím nějaké spotřebovat. :) Glow Mud Cleanser dostal šanci rovnou a plné balení mi právě leží na poličce v koupelně a zatím velká spokojenost. Výborný cleanser, čistí důkladně, pěkně voní a bahenní konzistence mě baví!

spotřebováno kosmetika pixi recenze

GlamGlow Supermud maska je moje oblíbená a mám ji vždy po ruce. Velký pomocník v boji proti pupínkům, ucpaným pórům s černým tečkám! Také už jsem na ni psala recenzi a objevila se mimo jiné i v mých oblíbených maskách - článek.

spotřebováno bílá maska glamglow supermud

Uriage Hyséac tonikum už ode mě znáte. Super základní tonikum na mastnou / problematickou pleť. Obsahuje kyselinu salicylovou a pocitově mi přijde, že je obsažena v rozumné koncentraci na každodenní používání. La Roche Posay Adstringentní tonikum, mikro exfoliační tonikum je bezvadné a taky mám už několikáté balení. Navíc nedráždí moji pleť skoro vůbec a myslím, že bude sedět i citlivější pleti, která potřebuji jemně čistit a exfoliovat.

Abych se moc neopakovala, Neostrata Oily Skin Solution tonikum přeskočím. Miluju ho a kupuji pravidelně každý měsíc už snad rok a půl.. Článek s recenzí tady a mých top 10 Beauty Essentials tady.

spotřebováno tonikum Uriage, Pleťová voda La Roche Posay a Neostrata oily skin solution

Od značky Medik8 tu mám spotřebované tři produkty. Medik8 *PoreCleanse Gel je podle mě jeden z nejlepších čistících gelů na pleť vůbec. A to neříkám jen tak a s vyzkoušeným jedním čistícím gelem. :) Za poslední dva roky jsem jich vyzkoušela minimálně dvacet. PoreCleanse čistí pleť důkladně a do hloubky a doopravdy vás při pravidelné péči zbaví černých teček a zlepší vaši pleť.

Medik8 *Beta Gel a Medik8 *Beta Moisturise krém  jsou nyní, stejně jako čistící gel, inovované a mají jiné názvy a obaly, takže se nenechte zmást, protože já jsem měla i tyto předešlé verze a právě dopotřebovávám nové. :) Beta Moisturise je skvělý krém na problematickou pleť a viditelně zlepšuje její kvalitu a redukuje akné. Beta Gel je lokální gel na pupínky a pomáhá jim se buď ztratit, nebo je naopak vytáhne na povrch pleti. Oba přípravky jsem si zamilovala a love story pokračuje, ha ha. :) Rozhodně doporučuji přečíst článek s tipy jak pečovat o problematickou pleť a recenzí na tyto produkty - tady.

spotřebováno kosmetika the ordinary recenze medik8


The Ordinary Niacinamide, neboli kyselina Nikotinová byla fajn a dalšímu balení se za cenu pár dolarů nebráním. Podobné to je i s The Ordinary Lactic Acid, kyselinou mléčnou, což je mírnější exfoliant. Na oba produkty jsem psala recenzi v článku o The Ordinary.

Další velká část spotřebovaných skin care produktů, a tady je vidět, jak dlouho jsem zase tenhle článek nepsala, je Dermalogica. Moje první setkání se značkou proběhlo v The Senses (článek) a druhé doma. Na podrobnou recenzi všech produktů, nejen těch, co jsou už spotřebované a vidíte je dnes, se můžete podívat v tomto článku. A já do koše vyhazuji prázdný obal od Dermalogica *Biolumin C sérum, což je velmi dobré sérum, které si časem určitě chci pořídit znovu, protože dělá rozzářenou a sjednocenou pleť, Dermalogica *Special Cleansing Gel, jemný odličovací gel, který má zvláštně skvělou vůni a snese ho i moje občas přecitlivělá pleť, Dermalogica *UltraCalming Mist. Zklidňující voda ve spreji s levandulí, což není must have, ale příjemný doplněk a nakonec to nejlepší Breakout Control, jeden z mých nejoblíbenějších produktů, který mi bezvadně pomáhá udržovat pleť v dobré kondici. Postupem času jsem zaznamenala méně časté cystické akné a hlavně, jeho rychlejší hojení.

spotřebováno kosmetika Dermalogica recenze

sérum s vitamínem C dermalogica

breakout control gel dermalogica spotřebováno

Zatím jeden z mých nejoblíbenějších odličovacích olejů / tuhých balzámů je Clinique Take the day off balzám na odličování. Líbí se mi textura, to jak rozpouští makeup, že je k mé pleti citlivý, prostě všechno. Navíc, stačí ho maličko, takže vydrží dlouho. Jen mi u něj chybí ta levandulová vůně, kterou má hodně podobný balzám Advanced Night Micro Cleansing Balm od Estée Lauder. Mimo vůně jsou si s Clinique balzámem tak podobné, že bych si je jinak možná i spletla. :) Oba ale doporučuji!

odličovací balzám clinique recenze spotřebováno


Co už znovu nepotřebuji...

Pixi Glow Tonic to go tamponky mají být klasické Glow tonikum, právě v napuštěných tamponcích. Na cesty výborná věc, na doma mám mnohem radši klasické tonikum a nalít si ho na tamponek. Účinky mi přijdou menší, než u Glow Tonic. Možná je to ale jen tím, že mi nevyhovuje forma, ale znovu si je kvůli tomu pořizovat nebudu.

Lumene Micelární voda 3v1 neodličovala moc dobře a vlastně mi přišla dost průměrná. Asi ji znovu nepotřebuji, ačkoliv mě nějaké další produkty Lumene, (a hlavně tedy séra a misty,) docela lákají.

Co mě k nákupu nepřesvědčilo, je Eisenberg hydratační fluidní krém. Krém krásně voní, hezky hydratuje, je příjemný, ale miniatura asi nestačí, abych viděla to něco navíc, co u krému této cenové kategorie čekám. Čímž neříkám, že je krém špatný, jen bych si místo něj radši koupila La Mer...

Korres odličovací mléko považuji za jednu z tragédií dnešního článku. Neodlíčí skoro vůbec, má divnou vůni a rozhodně ho nepovažuji za dobrý odličovač a už vůbec ne tři v jednom. Možná mám smůlu, ale cokoliv co jsem od Korres zkoušela, mi vůbec nesedělo. Asi mi tato značka není souzena. :)

La Roche Posay micelární voda nebyla špatná, ale obecně se poslední dobou micelárním vodám spíš vyhýbám. Chtěla bych najít nějakou jinou, co mi bude sedět perfektně a bude něčím lepší, abych měla něco, čím se v případech nouze narychlo odlíčím.

Konečně jsem také před nějakou dobou spotřebovala dvě masky od Havlíkovi apotékyRanní masku 3 minutovou a Královskou snídani pro pleť. Ranní 3 minutovou jsem mockrát chválila a pořád ji mám ráda, ale tak nějak se mi zprotivila, když jsem ji měla v tomhle velkém balení. :) řekněte mi, že to tak máte taky! :)) Pořád si myslím, že je tahle maska super, ale když jsem ji musela požívat každý den, abych ji spotřebovala, než se zkazí, přišla mi bezedná a přestávala mě bavit. Takže masku doporučuji, ale nekupujte si velké balení, pokud máte stejný problém jako já, ha ha. :) Bohužel, spolu s ní se svezla i Královská snídaně, která taky dělá pěkně hydratovanou a vyživenou pleť, ale vůni má podobnou a já si teď od Havlíka musím dát na chvíli pauzu. :)

spotřebováno pečující kosmetika recenze a zkušenosti
Sephora warming cleanser se objevil v jednom z článků s kosmetickými zklamáními. Vůbec mi nesedí, přijde mi že nehřeje, neodličuje a jako bonus je extrémně nepříjemně hořký v puse. Na eshopu Sephory už jsem ho k nalinkování nenašla.. Náhoda? Nemyslím si! :))

Dermalogica *Precleanse olej na odličování, je bohužel jediný produkt této značky, který bych si nekoupila a to proto, že mě pálí v očích. Při mokrém odličování se mi olej do očí dostane úplně vždy a není mi to příjemné. Bohužel, pokud máte hodně citlivé oči, se to může stát vlastně s jakýmkoliv produktem na odličování a v tomto případě to prohrál Precleanse, i přes jeho příjemnou konzistencí, výborné odličovací schopnosti a hezkou pomerančovou vůní..

To by bylo pro dnešek vše! Dejte mi vědět, co jste spotřebovali vy, jestli jste našli nějaký svůj oblíbený produkt u mě v článku, nebo co máte rádi z věcí, co já už nebudu kupovat. :) Hezký zbytek dne a těším se zase příště!


*PR vzorky

8 komentářů:

  1. Ranní tříminutové masky od Havlíka miluji a nesmí se stát, že by mi došly :-D. Popravdě ani nevím, co jsem naposledy spotřebovala, ale asi nějaký sprcháč :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Nějakou Glow masku si chci už dlouhou dobu koupit, stále se ke koupi ale nedokáži dokopat :-/

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Ranná Havlíkova maska je každodennou rutinou mojej teenage dcéry a výsledky vidím (i keď používa aj kopec iných vecí). Ja od Havlíka vyživujúcu (i keďpodľa stavu mojej pleti by som čistenie uvítala asi momentálne viac).
    To, že máš možnosť Neostratu kúpiť hneď priamo, je veľká výhoda. U nás, čo som zatiaľ dohľadala, je len skôr v salónoch. Chýba mi možnosť kúpiť si ju v lekárni. Skúsim ešte popozerať viac.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ona u vás Neostrata není ani v žádné lékárně? To je zvláštní a taky škoda no :)

      Vymazat