čtvrtek 13. září 2018

Tipy na extra styling, zářivou blond & žehlení || Oribe & Bio Ionic

Krásný čtvrtek vám přeji! Já a vlasy, to je věčné téma a neskutečně mě baví zkoušet a objevovat nové produkty, které je mají udělat ještě hezčí, jemnější, nadýchanější, lesklejší, dlouhé vlasy delší a blond barvu ještě o kousek blonďatější (a míň  žlutou)... Vždyť to znáte. :) Takže jsem si konečně sedla a sepsala pro vás moje zkušenosti s několika pečujícími i stylingovými přípravky, které stojí za vaši pozornost.


Všechny blondýnky se mnou budou souhlasit, že udržet blond barvu v hezkém stavu dá pěkně zabrat. Fialových šamponů, kondicionérů i masek je mnoho a když fungují, tak vlasy většinou vysušují a když nevysušují, tak zase až tak dobře nefungují. Existují ale samozřejmě výjimky a třeba řada Bright Blonde od Oribe patří k těm účinným a pro vlasy příjemným.

Právě přípravky, které mají bojovat se žlutými tóny v blond vlasech zkouším snad nejradši. Proto jsem neváhala a od mojí milované značky Oribe jsem si pořídila šampon a kondicionér. Splnilo se mi s nimi to, v co jsem doufala. Kombinace prvotřídní péče a neutralizace žluté. Oba produkty se vyznačují, jako obvykle u Oribe, příjemnou luxusní vůní - a fungují! 

Šampon Bright Blonde je výrazně tmavě fialový, ale nezabarvuje mi vlasy do fialova/modra, ani když ho ve vlasech nechám dlouho. Což bývá problém některých levnějších fialových šamponů a ne vždy je to žádoucí. Je i poměrně hustý, krásně pění a vlasy vysušuje jen minimálně. Obvykle nechávám fialové šampony ve vlasech působit pět až deset minut, aby měli čas na neutralizaci. Nevím, jestli je to možné, ale čím častěji jsem si s ním vlasy myla, tím mi efekt přišel větší. Kromě toho, sám o sobě vlasy nezatěžuje a naopak je nechává čisté, svěží a nadýchané, ale po použití šamponu jsem určitě měla potřebu použít i kondicionér.


Kondicionér Bright Blonde je také hustší a v klidu ho stačí na celé vlasy jen malé množství. Ve vlasech drží, nestéká, dopomáhá šamponu k ještě zářivější blond a kompenzuje hydrataci. Zabarvený je jen lehce, za to má všechny benefity, díky kterým značku Oribe miluju. Vlasy dělá velmi jemné, hladké a hebké a přesto nemám pocit, že by byly zatížené, nebo bez objemu.


Z čeho jsem si sedla na zadek, je Bright Blonde *Radiance & Repair Treatment. Když pominu obal, který je neskutečně hezký, tenhle sprej vás překvapí v mnoha další ohledech. A ano, slyšíte správně, je to velmi tekutá péče v lahvičce se sprejem, jemně fialovou barvou a typickou luxusní Oribe vůní. Používá se místo kondicionéru, po umytí šamponem, na ručníkem vysušené vlasy, do kterých ho párkrát nastříkáte a pročešete (opatrně!), necháte působit a nakonec opláchnete.

Pokud jste někdy přemýšleli, proč se mají vlasy před použitím masky, kondicionéru, nebo péče vysušit, je to hned z několika důvodů. Na hodně mokrých vlasech přípravky hůř drží a riskujete, že se zbytečně naředí, nedostanou se skrz vodu k vlasům a také že vám spolu s vodou z vlasů stečou.




První velké překvapení je právě konzistence, která je doslova tekutá. Já jsem, jako milovnice hutných masek a kondicionérů, (protože díky tomu mám pocit, že jsou ultra výživné, ha, ha..) byla značně skeptická a nevěřila jsem, že tahle fialová vodička zvládne nahradit kondicionér, ale opak je pravdou! Už při aplikaci cítím, jak vlasy kloužou a jsou jemné, právě jako když použijete klasický kondicionér.

Druhé překvapení je efekt, který má tahle péče ve spreji na moje vlasy. Ty jsou po použití velmi jemné a hlavně, extra pružné. A pružné vlasy, to je pojem, který už dobrých deset let, co se odbarvuji, neznám. :) Jestli chcete řadu Bright Blonde zkusit, ale chcete začít pozvolna, tohle je můj must have! Navíc, díky své lehounké konzistenci vlasy rozhodně nebude zatěžovat. Pokud se trápíte s jemnými vlasy bez objemu, ale přesto chcete nějakou péči po šamponu použít (+plus jste blond:), tohle by mohlo být vaše řešení.


Že Oribe umí vyrábět skvosty, už jsem se několikrát přesvědčila a *Mystify Restyling Spray se zařadil k mým nejoblíbenějším produktům, které používám skoro denně. Kromě ochrany před teplem také posiluje vlasy a chrání je před lámáním, lehce hydratuje a usnadňuje rozčesávání a navíc, umí reaktivovat produkty, které jste do vlasů dali během předešlých dní. Jestli nevíte, co si pod tím představit, popíšu vám, co dělá s mými vlasy.

Často se mi stává, že mám třetí, čtvrtý den po umytí vlasy suché, hrubé a nepoddajné. Mystify umí tohle všechno napravit. Po použití je mám zase jemné, hladké a můžu si je učesat, aniž bych si jich půlku vytrhala. Pokud mám z předchozího dne ve vlasech litr Featherbalmu (další must have a recenze na něj tady), vlasy jsou zase jemné, jako bych ho znovu použila. Navíc, díky tomu, že aktivuje / tuží sám o sobě, nemusím už ani přidávat texturizing spray, nebo salty míst, pokud jsem je předchozí den použila, takže žádné zbytečné zatížení!



Většina produktů Oribe má v sobě i ochranu před teplem, včetně Mystify i Featherbalm, ale i tak si dávám pozor, při jaké teplotě vlasy upravuji. Nastavitelná teplota je tak pro mě nutnost, ale ani to občas nestačí. Také už jste zjistili, že jedna žehlička vám vlasy vyžehlí na 200° - druhá to samé zvládne na 180°? Zejména to poznám, když si dělám žehličkou vlny, což je taky jediná úprava (kromě samotného žehlení) co zvládnu. :) Kulmu sice mám, ale použila jsem ji tak dvakrát a vlny dělám právě žehličkou.


O tom, jaký může být v žehlení rozdíl, jsem netušila, dokud se mi v rámci spolupráce nedostala do rukou žehlička Bio Ionic *GoldPro Smoothing & Styling Iron. Nikdy jsem si nekupovala levné žehličky a i tak to pro mě byl rozdíl. Jak už jste asi pochopili, trápí mě suché a hrubé konce vlasů a i když všechny žehličky slibují, že po vlasech kloužou jako po másle, úplně potvrdit to nemohu. Bio Ionic je ale v tomhle jednička! Vlasy mezi keramickými deskami opravdu kloužou, nezadrhávají se, a žehlička jim dodá extra jemnost a opravdu extra lesk. Díky tomu mi jdou udělat i vlny, které se mi jinak kvůli zadrhávání nedařilo s jinými žehličkami vytvořit.

S vlněním začínám zhruba v půlce délky vlasů, protože tam kde začnu vlna stejně v podstatě nevznikne a natočí se spíš spodní třetina. A jestli se vám přes všechny možné pokročilé rady, tipy a triky stále nedaří vlny žehličkou vytvořit, naprosto basic trik je, že vlasy před vlněním důkladně vyžehlete do rovna. Budou jemné a hladké a líp se vám bude žehličkou otáčet. Ve spěchu na to často zapomenu a vlny mi pak vytvořit nejdou.





Bio Ionic žehlička GoldPro se velmi rychle zahřívá a za pár sekund (no dobře, tak za dvacet) máte teplotu, kterou jste si nastavili. Kromě toho, uživatelsky oceňuji zejména délku kabelu. Ten je opravdu dlouhý a otočný. Co se týče hydratace během žehlení, desky mají být napuštěné keramickým minerálním komplexem, takže by se neměly přesušovat. To asi nedovedu moc posoudit, ale věřím tomu. :)

Hlavním benefitem je pro mě hlavně to, že vlasy nemusím vystavovat zbytečně vysoké teplotě. Na běžné přežehlení a uhlazení mi stačí 140° - 160°, na klasické žehlení a vlnění 180° a nemusím přejíždět každý pramen pětkrát, ale opravdu stačí jen jednou, nebo dvakrát. Já jsem si vybrala větší verzi žehličky 1,5", abych zvládla větší plochu rychleji. Pokud máte kratší vlasy, nebo chcete menší vlnky, žehlička je i ve verzi 1".



Vlasy by se nikdy neměly žehlit mokré, nebo jsem to alespoň mnohokrát slyšela (a moje předchozí žehlička mi dávala výstrahu, že mám vlasy mokré, ehm.. :), protože si je tak můžeme poškodit, takže když hodně spěchám, sáhnu nejdřív po fénu a studeným, nebo jen mírně teplým vzduchem jim pomůžu.

Možná jste si také všimli, že některé stylingové přípravky pomáhají vlasům rychleji uschnout. Já si toho konkrétně všimla u olejíčku Gold Lust a kvalitních vlasových olejů obecně. Nejradši je mám právě do vlhkých vlasů, stejně jako když používám pleťový olej - také se vždy nanáší na vlhkou pleť. S výjimkou Mystify spreje, který je přímo na suché vlasy druhý den po mytí, mi většina stylingových přípravků funguje nejlépe, když jsou vlasy vlhké.

Další články:



Ještě před dvěma roky jsem nepoužívala skoro žádné stylingové přípravky a dnes jich mám od Oribe oblíbených hned několik. Featherbalm na prvním místě a hned za ním Mystify. Také závěrečná péče z dnešního článku, z řady Bright Blonde, Radiance & Repair je top!

Šampony a kondicionéry Oribe jsou skvělé, ale každý trochu jinak. Vím, že máte rádi porovnávání různých produktů, tak jsem si říkala, že bych vám mohla někdy v budoucnu napsat i srovnání všech řad od Oribe, které jsem zkoušela a říct, jak mi co sedělo a jakým vlasům bych je doporučila. :) Určitě mi dejte vědět, jak se vám dnešní článek líbil, jak a čím si vlasy upravujete vy a jaký je váš must have co se stylingových přípravků týče. Krásný den! L.

*PR vzorky


5 komentářů:

  1. V prvom rade - krásne fotografie a ešte krajšie vlasy! :) Mne sa najviac zapáčila tá žehlička, ja mám svoju už 10 rokov a nedám na ňu dopustiť pretože ako jediná mi vyhovuje, no aj táto vyzerá skvelo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem měla žehliček docela dost, ale teď jsem rozhodně nejspokojenější :) A moc děkuji!! :)

      Vymazat
  2. Ja a moje vlas ešte nemáme celkom ojednotený vzťah. Myslím, že tie moje nie že zanedbávam, ale nevenujem im toľko starosltivosti koľko by si zaslúžili.
    Značku poznám a evidujem ,ale nepoužíva, nie je k priamemu dostaniu a vyskúšaniu na SK, čo je škoda. Myslím, že by som si vedela vybrať.
    Krásne fotky a ešte krajšie pôsobiace vlasy !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Lenko, Oribe na Slovensku má přímé zastoupení, a to ve spoustě měst. Seznam prodejen najdete tady: https://obchod.salononline.cz/oribe-salony/

      Vymazat
    2. Leni moc děkuji za pochvalu! :) kdybys měla příležitost, byť si třeba jen nechat umýt a vyfoukat vlasy, někde kde dělají s Oribe, určitě doporučuji! :)

      Vymazat