čtvrtek 27. října 2016

Cellular Treatment Loose Powder La Prairie // recenze

Pokaždé když si koupím nějaký opravdu luxusní produkt, nejen že z něj mám ohromnou radost, ale také od něj mnoho očekávám. A to platí dvojnásob v případě, že ho chválí mé oblíbené blogerky a youtuberky. V nedávném článku o tipech pro perfektní makeup jsem ukazovala tou dobou v mé sbírce novější sypký transparentní pudr La Prairie a už tehdy jsem naznačila, že je velmi dobrý. Pokud se i vy vyžíváte v luxusních a drahých produktech a rády si dopřejete něco extra, tenhle pudr rozhodně něco extra je a v dnešním článku vám ho představím o trochu blíž.


Pudr švýcarské značky La Prairie by v sobě měl skloubit benefity péče a dekorativního produktu zároveň. Skincare účinky se u takového typu produktu jen velmi těžko posuzují, nicméně všechno ostatní už jsem na vlastní kůži vyzkoušela a hodnotit tedy mohu.

La Prairie Cellular Treatment Loose Powder, cca 2400,-
01 transluscent (koupíte tady)

První věc, která vás určitě zaujme, je cena pudru a musím uznat, že je poměrně dost vysoká, pokud ji beru jako počáteční investici. Já ovšem v parfumeriích bez slevy nakupuji jen velice zřídka, protože mi ob měsíc chodí sms zpráva od Sephory s dvaceti procentní slevou, z Fannu chodí kupony a na eshopu Douglasu byla třeba zrovna teď celý víkend sleva dvacet procent na celý nákup online. Cena pudru pak výrazně klesne pod dva tisíce. 



O počáteční investici také mluvím proto, že pudru dostanete 66 g, což je velmi štědrá nadílka a běžně mají sypké pudry výrazně méně. Například můj velmi oblíbený Glazel transparentní sypký pudr stojí téměř pět set a je ho 20 g, oblíbený NARS Setting Powder stojí necelých 1300,- za 10 g a transparentní sypký MUFE je v tomto ohledu vítěz, protože stojí něco málo přes dvanáct set, ale je ho jen 8,5 g, což v přepočtu na 66 g, které má pudr La Prairie, dělá jeho cenu pěkných necelých deset tisíc. Posledním bodem z části stále k ceně a z části k balení samotného produktu, jsou dvě krásné krabičky, ve kterých pudr dostanete. Ve velké dóze dostanete mimo labutěnky a sítka také víčko, do kterého si můžete pudr klepat, pokud nechcete sahat přímo do pudru, a malinké zrcátko/lžičku. Malé cestovní balení obsahuje také malou labutěnku a navíc samozřejmě i zrcátko. Malé balení má navíc otáčecí zavírání sítka, takže pudr můžete uzamknout, aby se vám v kabelce zbytečně nesypal skrz něj.





Vybrala jsem si odstín 01, který je u nás dostupný spolu s tmavším 02 (ten má být pro tmavší pleť se žlutým podtónem) a na oficiálních stránkách je dokonce i číslo 0. Co se odstínu týče, jsem ráda, že jsem vybrala jedničku i přesto, že má být pro světlou pleť a růžový podtón. Protože jsou odstíny pudru dostupné pouze ve třech variantách, předpokládala jsem, že dvojka by byla moc tmavá. Pudr žádný výrazný růžový nádech nemá, na mé pleti se zdá být spíš velmi minimálně do meruňkova, ale to pouze při swatchích na ruce. Na pleti obličeje vidět není.

Pudr má jednu z nejpříjemnějších textur, které jsem kdy zkoušela - namletí je opravdu ultra jemné. Na pleti vypadá velmi přirozeně, v podstatě s ní splyne. Občas mám až pocit, jako bych si na makeup dávala spíš krém a ne pudrový produkt. Tak moc pěkně se vpíjí a přilne k podkladu pod ním. Ani při velkých vrstvách, a tím myslím opravdu pořádné zapudrované pleti, nedělá vrstvu a ani během celého dne nezačne vypadat cakey. Vůbec nevysušuje, což oceníte hlavně v oblasti pod očima.

Matující účinky pudru jsou dost výrazné a já zůstanu matná naprosto a kompletně celý den. Mimo matujících schopností má být pudr i rozjasňující a to také opravdu je. Obsahuje mikro třpytky, ale abych je vůbec viděla, musela jsem si na pudr hodně zblízka posvítit a vyloženě je hledat. Na obličeji ale vytvářejí právě onen rozzářený vzhled pleti a spolu s jeho vyhlazujícími účinky a sametovým finishem na pleti ho řadím k těm nejpovedenějším pudrům, které jsem kdy zkoušela, ať už z těch kompaktních, nebo sypkých. V neposlední řadě také musím zmínit fixační schopnost pudru, protože ta je až neuvěřitelná. Vtlačený do pleti labutěnkou, oprášený štětcem na pudr a zafixovaný sprejem nebo termální vodou mi udrží makeup v naprosto bezchybném stavu většinu dne. Nezalézá do vrásek a i produktům, které mi to jinak mají tendence dělat, dokáže ve slévání do jisté míry zabránit.





Nanášení pudru je lehce komplikovanější, právě kvůli sypké formě a zvláštnímu řešení sítka u velkého balení. Po odlepení ochranné nálepky, která překrývala dírky sítka, jsem totiž automaticky a ze zvyku pudr otočila vzhůru nohama a sítko i s velkou částí pudru se mi vysypaly na stůl. Story of my life... Stůl byl naštěstí kvůli focení čerstvě vydezinfikovaný a čistý, ale radost jsem z toho samozřejmě neměla. Nicméně do pudru stejně saháme štětcem a houbičkami a bakteriím se nevyhneme tak ani tak. Na rovinu říkám, že u takhle drahého produktu by se tohle stát stoprocentně nemělo.

Pudr má být plnitelný v tom smyslu, že si můžete volně přesypávat z velkého balení do cestovního, proto jdou sítka vyndat, ty by ale měly\ pevně držet, dokud je sama nebudu chtít sundat. Menší cestovní balení je řešeno mnohem lépe. Sítko drží opravdu hodně pevně a bezpečně a dá se s ním otáčet, čímž si buď odkryjete, nebo zcela zakryjete dírky sítka. Osobně doporučuji nevyhazovat plastový kryt z velkého balení, protože ve víčku je uchycena malá lžička a těžko si tam budete pudr sypat. V případě nouze víčko samozřejmě použít jde.





Pudr plní na sto procent vše, co slibuje. Matující schopnost, rozjasňující schopnost, sametově hebkou a hladkou pokožku i vyplnění pórů. Nezalézá do vrásek, nevysušuje a udrží můj makeup na místě po celý den. Kromě sítka ve velkém balení nemám nic co bych mu vytkla. Labutěnky jsou krásně měkké a fungují dobře. Kdyby se mi někdy podařilo vypotřebovat plné balení a nechtěla jsem zkusit ještě další (hlavně Sisley a YSL), určitě bych si ho koupila znovu. Cena je odpovídající kvalitě a hlavně množství produktu.

Jaký sypký pudr milujete vy? Přepočítáváte cenu na gramy, nebo to dělám jenom já? :) L.

21 komentářů:

  1. Ta cena se zdá šílení, ale zase, můj oblíbený sypký pudr od Too Faced stojí 770kč a má jen 4.5g :D, což je teda dost málo. Takže to ve výsledku není tak hrozné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je ten Too Faced o dost dražší než tenhle La Prairie :-))

      Vymazat
  2. Dokonalý článek❤️❤️❤️Mám na něj spadeno, ale přednost dostane Natasha;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta nová paletka ❤️ ta je! Tu asi potřebuji! :-) Děkuji!

      Vymazat
  3. No já sypké pudry ještě vůbec nezkoušela. Ale tento jako vypadá docela dobře, až na tu cenu no. :D
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. no ja mám strašne suchú pokožku takže púder nemožem používať ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti drží všechno perfektně ne? Já pudruji hlavně kvůli zjemnění a výdrži. :-))

      Vymazat
  5. Ooo, to jsem si zase hezky početla! Tento úžasný pudr jsem si pořídila v rámci Dnů Marianne, takže cena šla na nějakých 1.800 Kč. Od chvíle tvého postu na IG až do objednání, jsem nedělala nic jineho než dokola přepočítávala cenu a gramy různých pudrů. Obloukem jsem se vrátila k výše jmenovanému ;-) Myslím, že za předcházející levné pudry jsem nakonec dala mnohem více a stejně jsem nenašla ten pravý! Se svou smíšenou pletí jsem se musela pudrovat několikrát denně. A nyní ráno napudruji a už na to nemusím sáhnout, max. jednou přepudrovat nosík :-D Největší změnu jsem zaznamenala ve výdrži tvářenek: Předtím maximálně 2 hodiny a nyní až do večera! Myslím, že je zcela jasné, že jsem spokojena :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsou má slova potvrzena :-)

      Také jsem přepočítávala! :-))) Plus k tomu ještě přidej tu cestovní krabičku! Prostě paráda! A s tou vydrží máš pravdu. Takže jsem si všimla, že mi opravdu fixuje i cokoliv, co dám přes / pod něj.. Za mě objev roku - za mnohem lepší cenu než většina značek z parfumerie.

      Vymazat
    2. Za mě objev desetiletí, páč nemám zkušenosti s jinými HE pudry. Jo a víš, co se mi ještě líbí? Že při tom množství nemám pocit, že bych tím měla šetřit. Tak si toho řádně užívám :-D a ještě k té fixaci: já si tím zapudruji i primer pod oční stíny a je to lepší! A to cestovní balení je krásné ... safra, že já nechodím nikam, kde bych se s ním mohla předvést? :-D

      Vymazat
    3. Přesně jak píšeš! Taky mám pocit, že nemusím šetřit, jak je ho HODNĚ :-)))

      Vymazat
  6. Jsem ráda, že je někdo s tímto pudrem kamarád, protože pro mě je to zklamání roku. Moc jsem ho chtěla, pořídila jsem si ho na krasa.cz ve slevě za 1584,- Kc, odstín Translucent 1. Balení luxusní, textura neskutečně jemná, barva neskutečně nepoužitelná - pro člověka s opravdu světlou barvou pleti. Zkoušela jsem na všechny makeupy, štetce, beautyblender, málo, více a ne, nefunguje. Je oranžovo-hnědý, okamžitě mám o stupeň tmavší barvu, prostě ten pigment není vhodný pro světlou pleť. RCMA no-color powder stojí 12 USD a krásně fixuje, zmatňuje a je opravdu "průhledný".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ale přece není chyba pudru :-), já jsem byla v Douglasu i ve Fannu několikrát a na ty odstíny koukala, proto jsem věděla, co čeho jdu. Takhle drahou věc, pokud ji nechci do sbírky, si vždycky první osahám v parfumeriích.

      O RCMA jsem už slyšela mockrát, časem bych ho i zkusila, ale tenhle mi vydrží asi do konce života :-D

      Vymazat
    2. Mimochodem - neposlali ti náhodou místo jedničky dvojku? To co popisuješ mi totiž na tu jedničku nesedí - je opravdu světlá, na mě jen tak tak. Takže si říkám, jestli jsi opravdu tak světlá, nebo jestli nemáš jiný odstín :-)

      Vymazat
    3. Nooo, ani swatches někdy nepomohou. Barva je opravdu 1, a swatches jsem zkoušela – na první vyzkoušení to bylo přesně, jak píšeš. Fixovat korektor jsem ale zkoušela až doma. GlamGuru Tati například fixuje ve svém videu korektor pod očima, v mém případě se ze mě stává panda. Dokážu si představit, že pro všechny ostatní je to fakt luxusní, dokonalý pudr. Já nevím čím to je, prostě moje pleť se rozhodla, že s tímto pudrem nebude kámošit.

      Vymazat
    4. Aha! Už to chápu, ten pudr na tebe není tmavý ze začátku, on ztmavne / zoxiduje až na tvé pleti.. No tak to je blbý, většinou to způsobuje přímo olej pleti, její pH, ale občas za to může i SPF faktor v makeupu nebo krému.. Nemažeš se hodně vysokým faktorem? Psala jsem o tom v článku tipy pro perfektní a dlouhodržící makeup. Zkus se mrknout, třeba tam něco najdeš. Jinak o oxidaci pudru jsem ještě neslyšela, ani se mi to nestalo.. Tak si tak říkám, jestli ti neposlali nějaký starší kus... :-( každopádně je to škoda, že se ti to stalo s takhle drahým pudrem..

      Vymazat
  7. Opravdu super recenze, hodne jsi me navnadila, pouzivam kombinovane sypky i kompaktni od MUFE, ale tenhle vypada nadherne. Baleni krasne a prijde mi i super to mnozstvi za tu cenu, presne jak pises 👌🤑💕

    OdpovědětVymazat
  8. Tak predovšetkým, krásna nová vizáž blogu. Vyzerá tak profesionálnejšie a luxusnejšie, čo si zrejme myslím chcela dosiahnuť. A medzi obľúbenými štítkami je aj značka Guerlain :). Čím to asi bude .... ? :).
    K článku len toľko, že zase kvalita, nádherné fotečky. Jediné, z čoho som zmätená, je písmo. Je dosť tenké, čo je ok, len je aj dosť svetlé a ťažšie sa mi číta, najmä keď mám okuliare. Ale to je len môj dojem.
    Jáááj, a sypké púdre nepoužívam, nejak mi nechýbajú a všetko vynahradia meteoritky :)))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V první řadě děkuji :) Snažila jsem se přesně o to, co popisuješ a jsem ráda, že to tak vyšlo. :) Text jsem udělala tmavší a větší, aby se všem lépe četlo. Snad to teď bude v pořádku pro tebe i ostatní. :)

      Guerlain jsem si oblíbila moc, to je pravda a samozřejmě na to máš i ty svoji zásluhu.. :D Ale když je něco prostě dobré, tak se nedá nic dělat :) Já dávám ty Guerlain kuličky ještě přes pudr, jako dokončovací tečku na závěr :) Celé se to pak tak pěkně spojí a září ;-)

      Vymazat