pondělí 31. října 2016

Nákupy // Říjen 2016

Po minulém měsíci jsem měla pocit, že bych nakupování kosmetiky měla přece jen trochu omezit. A když už to zavání megalomanstvím i mně samotné, beru to jako výstražné znamení. Místo kosmetiky jsem se tedy zaměřila spíš na vybavení na blog a focení a koupila si softboxy a nějaké další drobnosti, kterými vás ovšem nemám v plánu zatěžovat. Pro vás mám přichystaný můj oblíbený nakupovací článek.


Hned ze začátku října jsem pořídila dvě paletky The Power of Makeup od Too Faced a o jednu jste si mohli zasoutěžit na mém Instagramu. Článek jsem o ní již psala a tak asi není potřeba nic víc dodávat. Já osobně jsem s paletkou spokojená a jsem ráda, že jsem si ji pořídila a že jsem s ní mohla někomu udělat radost. :)



Druhým mým nákupem na eshopu Douglasu jsem si odškrtla nejednu věc z mého wishlistu. Mé zamilovávání se do značky Guerlain stále trvá a ke kuličkovým Meteoritkám jsem musela pořídit i kompaktní pudr Light Revealing Powder a snad bude brzy následovat i ve verzi slisovaných Meteroritek Voyage, který nutně ve své sbírce potřebuji. Co jsem ovšem chtěla ještě mnohem, mnohem déle, byly stíny Tom Ford. Uvažovala jsem o nich opravdu dlouho a konkrétně jsem měla vyhlídnutou jinou verzi paletky. Nicméně ta stále nebyla skladem a následně zmizela z eshopu Douglasu úplně. Tak trochu doufám, že s objevením se značky Tom Ford v kamenných prodejnách Douglasu se konečně dočkám i té pravé, kterou jsem původně chtěla. Paletku čtyř odstínů jsem si vzala v mému srdci blízkém barevném složení Golden Mink a předpokládám, že o článek by mohl být zájem. :)





Nákup v Douglasu probíhal hlavně na motivy získání některých produktů z limitované Vánoční kolekce Bobbi Brown pro rok 2016. Celkem jsem ulovila dva kousky, Brightening Brick v odstínu Naked (odstín je jen jeden) a pak paletku s pěti stíny Cool Dusk, o kterých jsem psala článek zde. A nebudu lhát, po nějakém produktu z limitky bych sáhla, i kdyby byl špatný už jen kvůli těm dokonalým obalům. Naštěstí špatné nejsou, takže budu usínat s klidným srdce,. :) Z této kolekci ještě s velkou pravděpodobností vezmu paletku Party To Go. Má stejný obal jako Cool Dusk a to prostě potřebuju.





Jako obvykle jsem nezapomněla navštívit lékárnu, kde jsem doplnila zásoby značkou Neostrata. Jsem naprosto nadšená výsledky každého jednoho produktu, který jsem zatím zkoušela. A že jich už bylo opravdu dost. Jestli máte jakkoliv problematickou pleť, doporučuji si Neostratu prohlédnout. Mohli jste vidět i celkem velký nákup v minulých Nákupech a ani tento měsíc tomu není jinak. Vzala jsem další dva krémy na zkoušku, Bio Hydrating Day Cream a Daytime Ptotection Cream, jeden na noc a jeden na den, protože jsem jich chtěla zkusit co nejvíc. Znovu jsem si koupila vodičku na mastnou pleť Oily Skin Solution, kterou používám pouze lokálně na místa, kde se mi dělají pupínky. Dvě novinky jsou také mycí gel Facial Cleanser a něco jako primer - Oil Control Gel, který se dá použít právě jako podklad pod makeup. Nicméně zrovna tento produkt asi není úplně přesně to, co jsem od něj čekala, vzhledem k tomu, že pleť se mi vlastně skoro vůbec nemastí. Podrobnou recenzi můžete čekat v dohledné době, protože jsem produkty kupovala někdy zkraje října a všechny ty koupené minule uvidíte tento týden ve spotřebovaných produktech,




Protože chystám rozsáhlejší článek o mé péči o tělo, potřebovala jsem si nakoupit nové koupelnové vybavení. :) Ukazovat vám staré kartáče a podobně se mi moc nechtělo. Pořídila jsem si proto všechny kartáče a kartáčky co mám ráda a používám, na tělo, na nohy a paty a také na pleť obličeje. Stejně tak jsem musela vzít nové bavlněné ponožky a rukavice, a protože jsem už stejně obcházela DM i Rossmann, kam pro tyto věci chodím, přihodila jsem i pár solí do koupele Balea. Také se mi při nákupu Nuxe Setů (tady) sešlo mnoho vzorků a stejně tak jsem jich pár dostala i z Douglasu. Upřímně, na vzorkovém systému by měly některé eshopy opravdu zapracovat, nebo minimálně vzorky makeupů nabízet v různých variantách. Třeba Estée Lauder dostávám vždy a všude zásadně odstín 2C3 Fresco, který je tak růžový, že se mu raději zdaleka vyhýbám a vzorečků vůní mám doma tolik, že bych tím naplnila minimálně dva 100 ml flakónky..






Posledním mým nákupem října byla zastávka v butiku Estée Lauder, kam jsem si šla pro novou a velmi limitovanou kolekci ve spolupráci s Victorii Beckham. Upřímně, o VB se nijak extra nezajímám, ale zaujala mě ta kosmetická část a musím říct, že v reálu jsem byla chycená ještě mnohem víc než z promo fotek. Za prvé, obaly se prostě povedly a to velmi. Černá matná kůže a zlatý kov, to je prostě nestárnoucí klasika. Ačkoliv bych osobně dala přednost hnědé, černou jsem samozřejmě nepohrdla. Za celou kolekcí vidím hodně práce a snahy vytvořit něco unikátního a to dokážu ocenit vždy a u jakékoliv značky. Uchvátila mě hlavně paletka stínů Estée Lauder x Victoria Beckham Eye Palette , pro kterou jsem si primárně vlastně vůbec nešla. Jenže okamžitě při sáhnutí do stínů (a to obvykle na testery nesahám!) jsem věděla, že tuhle paletku potřebuji. Textura je naprosto perfektní, tak akorát měkká, pigmentace neuvěřitelná... Prostě láska na první pohled i swatch. :) Protože je asi zbytečné psát samostatný článek, přidám vám alespoň fotky a swatche paletky, které jsou pořízeny jak prstem na suchou ruku, tak pak i klasickým přírodním štětcem na ruku s bází. Nemůžu říct křivého slova, nikdo nemůže. Navíc i výdrž je nezpochybnitelná a pro mě se tak VB paletka stává jedním highlightů letošního roku.




Estée Lauder x Victoria Beckham Eye Palette - swatche prstem

Estée Lauder x Victoria Beckham Eye Palette - swatche štětcem na bázi

I rozjasňovač Modern Mercury Highlighter je nádherný, má pěknou barvu i texturu, nicméně jsem ho brala čistě se sběratelským motivem a ačkoliv je krásný. mám doma několik podobných. Odstínem i texturou mi dokonce hodně připomíná rozjasňovač Afternoon Glow od Bobbi Brown a i to můžete vidět na fotkách dole. Jen tak, pro zajímavost. :)



zleva: Bobbi Brown Telluride, Bobbi Brown Afternoon Glow, EL x VB Modern Mercury prstem, úplně vpravo štětcem

K recenzi mi i tento měsíc přišlo pár produktů a já jsem za to samozřejmě opravdu ráda. Nejvíc mě ovšem těší fakt, že se o mě zajímají značky, které mám sama ráda a které si sama kupuji. Eliminuje se pak problém s psaním nepříjemně negativních recenzí na darované produkty. protože ať si říká každý co chce, když blog píšete pro zábavu a někdo vám chce něco poslat, napsat o tom, že to nestojí za nic prostě příjemné nebude nikdy, i když na to máte odvahu. :)

Co už jste na blogu viděli, jsou podzimní limitované maličkosti od the Balm. Tenhle balíček mě potěšil velmi, protože jak všichni víte, tekuté rtěnky i rozjasňovače mám ráda a kupovala jsem si je už dávno a za vlastní. Pokud se nemýlím, ještě stále jsou k dispozici na eshopu the Balm, kdyby měl někdo zájem. A pokud se chcete podívat na recenzi a lip swatche, můj článek najdete tady.





Dostala jsem také jablíčko DKNY Be Tempted, o kterém jste už také mohli číst u mě na blogu a to zde. Vůni Be Delicious mám dokonce dvakrát a tak jsem byla ráda, že mohu vyzkoušet nějakou další a doplnit svou sbírku asi čtyřiceti parfémů dalším kusem.. :)


Oproti minulému měsíci mám pocit, že jsem si vlastně nekoupila vůbec nic. Což je na jednu stranu dobře a na druhou je mi z toho smutno. :) V listopadu si to ovšem rozhodně vynahradím, protože mě konečně čeká cesta do USA. Manžel strašně chytře koupil letenky už někdy v dubnu, tudíž pokaždé když jsem o tom s někým mluvila, měla jsem pocit, jako bych si to vymýšlela a mluvila na prázdno. Tak tedy ne, opravdu za týden a pár dní letíme a já se nemůžu dočkat, co všechno si přivezu! Co jste si koupili v poslední době vy a plánuje také ještě někdo dovolenou teď na podzim? Pro nás je to dva roky zpožděná svatební cesta! :) Mějte se! L.

Hlasujte pro můj blog v anketě Blogerka Roku


16 komentářů:

  1. Docela jsi mě nalákala na ty rozjasňovače od The Balm. Mám doma Mary-Lou a úplně ji miluju, takže asi sáhnu i po téhle trojce, přece jen podobný produkt se v kosmetické taštičce nikdy neztratí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím a pokud máš Mary a občas s ní někam jedeš, tak tohle balení je navíc opravdu praktické :)

      Vymazat
  2. Hezké věci sis pořídila, obzvlášt se mi líbí Bobbi Brown kolekce a EL x Victoria Beckham. Já ji mám moc ráda, ale nejsem si jista, jestli bych ty produkty úplně využila. Jsou váážně krásné, ale myslím, že by mi odstínově úplně nevyhovovali. A podobný rozjasnovač už mám taky :). Já si v říjnu z dekorativky moc věcí někoupila, snad jen Clinique řasenku a Urban Decay rtěnku. Zaměřila jsem se spíše na produkty, které mi došly (krémy, čistící gel, sérum na obličej atd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud ti nesednou odstíny, tak není co řešit :) Mně se právě líbily moc, šla jsem po té paletce hlavně kvůli nim. :) Letošní kolekce se povedly... :)))

      Vymazat
  3. Nááádherný článek. Hořce pláču nad kolekcí VB😍😍😍 Ale já si tenhle měsíc doplňovala zimní šatník a padla na to neskutečná suma, takže už bych si kosmetiku nijak neobhájila. Ale je to dokonalost. Moc prosím recenzi a foto stínů na oku, ať se můžu alespoň vzdáleně kochat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) No jo, i oblečení je důležité, to je jasná věc :D Já si musím koupit nějaké sandály a nové plavky... na zimu :D S článkem ještě uvidím, jak na tom budu s časem, je toho teď dost :)

      Vymazat
  4. Opravdu super post a nádherné fotky :-)Asi nejvíce mě zaujaly limitky od BB no a pak samozřejmě Tom Ford. Jen škoda, že se u nás tak špatně shání. Na eshopu Douglas je TF dost vyprodaný a tak jsem se těšila, až přijde konečně do Palladia, ale mají tam toho zatím strašně málo, a navíc je to pro všechny prodejní asistentky zatím totálně neznámá značka, takže se v ní absolutně neorientují :-(. Brousím si zuby hlavně na rtěnky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji za milý komentář! :) To jo, u nás je vlastně těžké sehnat víc značek, než je TF.. Já právě taky chtěla jinou tu paletku, jenže prostě není.. Tak jsem vzala tuhle a uvidíme, jestli budu chtít i další. :)

      Vymazat
  5. Užij si Ameriku, těším se pak na nakupovací článek! :D Ta paletka rozjasňovačů od theBalm je skvělá a myslím, že ji potřebuji.

    OdpovědětVymazat
  6. No téda tolik přímo dokonalých věcí! :) Zaujali mě hlavně produkty od TheBalm :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Poklady! Přemýšlím, jestli existují v dnešní době krásnější paletky? Asi ne. Guerlain Voyage je skvělý. Mám klasické Meteorites kuličky v mini verzi, ale ty jsou spíš pro radost, Voyage používám pořád, ale pořád. Já jsem v říjnu neodolala YSL Le Cushion Encre de Peau – dokolaný produkt zvenku i zevnitř. PS: Mám zkušenost, že v americké Sephoře nebo Ultě často mají mnoho věcí vyprodaných, tak neváhej a objednávej on-line, pokud jsi tak už neudělala. :) Standardní poštovné je většinou zdarma, a všechno přišlo vždy do týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nemohla bych s tebou víc souhlasit! Letošní kolekce jsou prostě dokonalé.. Nevím jestli to je tím, že se tomu teď věnuji víc, nebo se značky kontinuelně zlepšují, ale každopádně už jen vizuální dojem právě třeba z EL nebo Bobbi je úžasný a lákavý.. :) Díky bohu se povedly i samotného produkty... :D

      Vymazat
  8. Nádherné prenádherné fotečky plné lákavých produktov. Ako obvykle som tam našla niečo od Guerlain, presne tento zlisovanec sa mi rozbil, čo mi je síce veľmi ľúto, ale už bol na 4/5 vypotrebovaný (áno, aj to sa dá pri meteoritkách keď sa používajú každý deň v práci). Ten Voyage si ako spokojná ? Videla som ho u Teba na IG, myslím.
    A teším sa na fotky zo svadobnej cesty. Myslím, na všetky krásne vecičky, ktoré si tam kúpiš :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdivuji tvoji schopnost spotřebovat něco, co se z mého pohledu spotřebovat nedá. Alespoň je vidět ta tvoje Guerlain láska. Rozbitého pudru je škoda, tak hlavně že nebyl úplně nový. :) O tom Voyage jsem ti psala pod předchozím komentářem - ještě zatím moc nevím co si mám myslet, mám ho teprve doslova pár dní.. Ta cena je ukrutná i na mě, to uznávám. Ale nemá to být klasický meteoritkový pudr, spíš slisované kuličky. :)

      Článek s nákupy z Ameriky bude jistě zajímavý, ačkoliv se zaměřím spíš na kvalitu, nikoliv na kvantitu. :))) A fotky snad budou taky. :)

      Vymazat