pondělí 24. října 2016

Nars tvářenky: Orgasm, Super Orgasm a Deep Throat // recenze

Značku NARS vám jistě nemusím představovat. Stejně tak vám určitě nemusím představovat jejich tvářenky, které jsou vyhlášené a známé a to i díky svým lehce skandálním názvům. Jak moc skandálním asi záleží na tom, jak hodně nebo moc jste stydlivé. :) A asi bych nebyla ta správná beauty blogerka, kdybych alespoň pár z nich nezkusila a nenapsala vám o nich.


Nedávno jsem vám psala článek o Marie Claire Beauty Boxu (tady), kde byla mimo jiné právě miniatura tvářenky NARS, která doplnila moji kolekci dvou kusů, a proto nastal ten pravý čas, něco vám o nich povědět. Dvě první, které jsem si koupila již před nějakým časem, mám velmi dobře vyzkoušené, protože jsem se opravdu snažila najít si k nim cestu. Tak nějak se nemohu zbavit pocitu, že ty obrovské ohlasy nejsou ve skutečnosti způsobený hlavně naprosto dokonalými a bezchybnými produkty, ale spíš právě jejich táhnoucími názvy. Pojmenovat tvářenku Orgasm je prostě natolik lákavé, že si ji většina z nás bude chtít koupit. A já to vlastně i tak trochu tušila. :) Ale nechápejte mě špatně, tvářenky jsou velmi dobré, jen bych řekla, že názvy jim rozhodně pomohly. 



Moje odstíny jsou, řekla bych, jedny z nejvíce vyhlášených. Ještě bych k nim přiřadila odstín Sin a Madly, které se mi odstínově také velmi líbí, ale kdybych si potřebovala koupit ještě nějakou další, sáhla bych asi nejspíš po odstínu Oasis. O těch ale dnešní článek není, proto tedy k odstínům, které doma mám.

Orgasm - teplý růžovo korálový odstín s jemným zlatým leskem, textura je příjemná a jemná, dobře se rozmazává, slušně na tvářích drží, jen lesk se poměrně rychle vytratí
Super Orgasm - teplý růžový odstín, méně korálový než Orgasm, obsahuje obrovské zlaté třpytky a zlatý lesk, textura je kvůli třpytkám hrubší a třpytky opadávají jak při aplikaci, tak během dne, trochu složitěji se mi na tvářích rozmazává
Deep Throat - střední růžový se silným zlatým leskem, bez výrazného korálového nádechu a o trochu méně teplá, textura je jemná a příjemná na dotek, tvářenka velmi dobře drží celý den, lesk se při aplikaci trochu zmírní a během dne se lehce ztrácí, vydrží mi ovšem o trochu déle než u odstínu Orgasm, což bude hlavně tím, že je prostě od základu lesklejší

Nars Blush Orgasm
 
Nars Blush Super Orgasm
 
Nars Blush Deep Throat
 
nars tvářenky recenze swatche

Nars Blush, Sephora, 990,-
zleva: Orgasm, Super Orgasm, Deep Throat

Fotky swatchů nahoře jsou prstem, kde je transfer třpytek i lesku totožný s tím, co je vidět v kompaktu. Hlavní problém mám s odstínem Super Orgasm a třpytkami, které obsahuje. Jsou totiž opravdu obrovské, přenášejí se i štětcem na tvář, různě mi během dne padají po obličeji a celkově opadávají. Takhle velké třpytky zrovna v tvářence se mi moc nelíbí  a když večer přijdete domů a zjistíte, že se vám velké třpytky přesunuly z tváří na bradu a nos, zrovna nadšené z toho nebudete. Textura tvářenek je jemná, občas je cítit hrubší třpytky (odstín Super Orgasm) a všechny práší spíše méně než více. Řekla bych takový střed. 

Pigmentace je poměrně velká, na tvářenku nadprůměrná. Když si nedáte pozor, můžete mít na tvářích víc barvy, než jste původně plánovali. Dobře se rozmazávají a dobře drží. Výtky mám asi jen právě k odstínu Super Orgasm. Vzhledem k jeho pigmentaci a větším třpytkám bych výdrž neoznačila za ideální. Na starších fotkách původních dvou odstínů (dole) jsou swatche nanášený chlupatým štětcem na suchou ruku, i tak je intenzita pigmentace vysoká a jsou vidět i třpytky. Naopak odstín Deep Throat trochu ztrácí lesk, který by zrovna na tvářích vypadal pěkně a moc by se mi líbil. 


Nars Blush zleva: Deep Throat a Super Orgasm

V poslední době jsem si tvářenky s leskem oblíbila, ale málokterá se mi na mně opravdu líbí. Kupodivu mě nejvíc zaujal odstín Deep Throat, ačkoliv bych normálně směřovala spíš ke korálovým tónům. Lesk by mohl být i o malinko výraznější, protože během dne se lehce ztrácí, ale jinak mi ze všech třech drží na tvářích nejlépe. Kdybych si ale musela vybrat, mnohem víc se mi líbí efekt Estée Lauder Pure Color Envy tvářenky, o které jsem psala tady. Výdrž je u všech třech NARS tvářenek obecně slušná a drží mi stejně dobře jako třeba MAC, který mi je ovšem sympatičtější texturou. Oproti jiným tvářenkám mi ty od NARS drží lépe i ve slabší vrstvě, takže je ráno nemusím nanášet o trochu výrazněji, aby mi vydržely většinu dne.




Závěrem tedy asi jen to, že tvářenky považuji za dobré a kvalitní, s výjimkou odstínu Super Orgasm, který mě vyloženě zklamal. Na druhou stranu jsem asi i čekala víc, protože když se někoho zeptáte jakou tvářenku by vám doporučil, NARS zaznívá opravdu často a to konkrétně tyto odstíny. Z ohlasů na tvářenky jsem čekala luxusní a unikátní odstíny s perfektní texturou, co se na tváři rozmaže sama, které jak ráno nanesu, tak je večer odlíčím a dostala jsem.... no, tvářenky. :) Ale dobrý název se jim nechat musí, to zase ano. Jinými slovy, do článku o produktech, které už bych si znovu nekoupila je samozřejmě zařazovat nebudu, nicméně objevem měsíce, natož roku, pro mě nejsou.

Co vy a NARS, máte nějakou z tvářenek doma? Co bych od této značky neměla minout? L.

24 komentářů:

  1. Mně bohužel produkty od NARSu hrozně zhoršují plet, takže už si žádné nekupuju a mám už jen rtěnku a nějakou paletku stínů, zbytek jsem musela dát pryč. Tvářenku jsem ale neměla, přijdou mi totiž až moc třpytivé a to se mi na tvářích příliš nelíbí. Každopádně souhlasím, že ty názvy prostě upoutají každého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tedy kromě tvářenek a Creamy Radiance korektoru nic nezkoušela, takže jestli to nemohu posoudit, tvářenky mi pleť zatím nezhoršily, nebo jsem si toho nevšimla, ale dám si na to pozor - díky za upozornění :)

      Vymazat
  2. Tedy, poslední dobou jeden průšvih za druhým😮 (Myšleno s ohledem na článek o Benefit produktech na obočí...) Mě tvářenky od NARS také nelákají, ani odstíny ani texturami. Zato Dual Intensity Eyeshadows jsou dle mého názoru jedny z absolutně nejlepších ve své kategorii.💗💗💗
    Úplně miluju, jak se nebojíš říct pravdu i o totálně vyhajpovaných produktech👍👍👍Klaním se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ona to není tak úplně náhoda, :) občas projdu fotky, o čem jsem ještě neměla a chci sepsat články, které mi tu dlouho leží. Nicméně to jsou vždy spíš ty ne úplně nadšené. O těch dobrých věcech se prostě píše lépe a snáz, takže to co mi tu leží je většinou spíš průměr a nenadchlo mě to. :) Dual Intensity také beru v úvahu a přemýšlím o nich.

      Jinak se toho opravdu nebojím, nevidím důvod, proč bych měla - třeba ta fotka Super Orgasm na makro mluví za vše, ty třpytky jsou opravdu dost přes čáru. :)

      Vymazat
  3. Já jsem nedávno pořídila v Sephoře miniaturku z Beauty to go sekce - duo tvářenky Orgasm a Laguna bronzeru a zklamaná jsem byla neskutečně z obojího. Netuším, jestli miniaturky mají jiné složení třeba nebo jsem zrovna pořídila špatný kus, ale pigmentace byla tak neskutečně slabá, že jsem miniaturu okamžitě poslala dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak tak na to koukám, nejsi vůbec jediná, kdo má takovou zkušenost. Špatným kusem to tedy nebylo, tipuji :))

      Vymazat
  4. Mám od narsu doma paletku tvářenek, je tam Orgasm, Super Orgasm a dvě další, které téměř vůbec nepoužívám, potom samozřejmě bronzer Laguna, jeden odstín na konturování a jeden rozjasňovač ... A přesně jak píšeš, byla jsem na paletku hrozně natěšená, zvlášť když jsou v ní ty ony vyhlášené odstíny, lale ve výsledku, jsem byla trochu zklamaná. Kvalita sama o sobě není špatná, ale úplně celý den na tváři mi nedají, to je pro mě při vysoké ceně za paletku celkem mínus. Super Orgasm má velké třpytky jak říkáš a u Orgasm s mi na tvář nepřenese téměř žádný lesk. Stejně jako tobě jsou mi texturou příjemnější tvářenky od Mac a i lépe mi drží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že tedy nejsem jediná, kdo nemá vyloženě nadšený názor. ;-) Tak trochu mě to i těší, že nejsem sama s takovou zkušeností, protože si pak vždy připadám jako blázen, všichni to milují, tak proč ne já? :))) Přesně jsi to shrnula ;-) Kvalita není vyloženě špatná, ale není adekvátní tomu rozruchu kolem nich.

      Vymazat
  5. Bohužel tuhle značku doma nemám, ale jako pár věcí se mi od nich líbí, ale sice to může být dobrá kvalita, ale odrazuje mě právě ta cena :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Super Orgasm se mi vůbec nelíbí, právě kvůli těm ohavným třpytkám, Orgasm také není nic pro mě, ovšem Deep Throat je fakt pěkná barvička :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deep Throat je fakt hezký odstín :-) A ty třpytky jsi pojmenovala naprosto přesně, já jen nechtěla být v článku příliš hnusná :-D

      Vymazat
  7. Mám práve Madly a je to fakt jeden z najkrajších odtieňov líceniek v mojej zbierke. Chystám sa ešte na Orgasm, keďže podobný odtieň mám od Sleeku (Rose gold) a ten sa mi nejak rozsypáva a ani výdrž nie je taká ako u Narsu. A myslím že práve Orgasm lícenka sa skvele bude hodiť k iluminátoru Super Orgasm, ktorý mám.
    BilberryDay

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Rose Gold od Sleeku mám taky - a strašně práší a jak píšeš, vůbec nedrží, to je zase o level níž. ;-)

      Vymazat
  8. Nars ako značku poznám, ale nemám od nej nič, teda, pokiaľ nepočítam tú malú vecičku z Marie Claire boxu. Že by ma nejak extra ťahalo k tejto značke nemôžem povedať, pretože si nemyslím, že by tá cena zodpovedala tomu čo očakávam. Resp. aby som sa lepšie vyjadrila, myslím, že to čo od tvárenky očakávam, dostanem aj od inej lacnejšej značky. Naposledy som si kúpila niečo od Gosh a sedí skvele, vydrží celý deň a cena neporovnateľná.
    Skvelý, pre mňa pravidýv článok, ako vždy.
    A tie fotky !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme na tu malou věcičku dost podobný názor :)
      No pravdivý - spíš subjektivně pravdivý. Spoustě lidí Nars tvářenky sedí a mají je rádi. Což se ale nedá říct o komentářích pod tímto mým článkem, zjevně se tu sešly jen ty dámy, kterým tvářenky také přijdou obyčejné :)))

      Vymazat
  9. Skvelý článok,ostatne ako všetky! Mám rada recenzie,ktoré nejdú tak úplne s davom! Doma mám Douceur a Luster, pre mňa najkrajšie a najpoužitelnejšie odtiene od Nars. Zvyčajne nepoužívam žiaden make up ako podklad a ani mne oba odtiene nevydržia na tvári celý deň,pracovnú dobu ako tak zvládajú... lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono jde o to, jestli se dotyčný snaží jít schválně proti proudu, nebo má jen opravdu jiný pohled na věc :))

      Hodně záleží, jak dlouhá je tvoje pracovní doba. Před manželstvím a mateřstvím jsem pracovala za barem a dělala osmnáctky :D, to by bylo teprve hodnocení ;-)

      Vymazat
  10. Ja som od Narsu zatiaľ ni neskúšala ale tieto tvárenky vyzerajú skvelo a majú nádherné zfarbenia:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,
    musím s tebou naprosto souhlasit.
    Mám doma ve sbírce dvě tvářenky od značky Nars.
    Odstín Sin (byla moje první high end tvářeknka, kterou jsem si koupila skoro před rokem). A musím říct, že ji miluju! Je skvěle pigmentovaná, miluju její podzimní (švestkový nádech) s matným začátkem a lehkým zlatavým leskem na konci. Vydrží bez problému celý den. A mám pocit, že je bezedná, stačí malinko nabrat štětcem a je to...
    Ale tím končí moje chvála na tvářenky od Narsu.
    Jako druhý kus od této značky jsem si pořídila cestovní sadu tvářenky Orgasm a bronzeru Laguna. Asi jsem od ní očekávala mnohem víc (po spokojenosti s odstínem Sin a pozitivním hodnocení bloggerek), ale za mě totální zklamání. Nevím, jestli nemám vadný produkt, ale musím v tvářence až jakoby na sílu rejdit (což nejsem zvyklá), abych vůbec produkt nabrala. Za mě prostě ne, nikdy více.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Sin se mi právě moc líbí odstínem, už jsem na ni několikrát koukala naživo v parfumerii. Jenže jsem chtěla nejdřív odstíny, které opravdu unosím, což jsou broskvové a korálové. No a takhle to dopadlo. :)

      Na to duo čtu pod tímto článkem asi třetí, nebo možná i čtvrtý negativní komentář... Vadný kus to tedy nejspíš nebude, bohužel ;-)

      Vymazat
  12. tie názvy teda vymysleli :D ja od tejto značky nevlastním žiaden produkt :) je to pre mňa drahá kozmetika :) ale čítala som, že majú nejaký dobrý makeup
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak asi buď Nars Sheer Glow, nebo Velvet Matt, tyhle dva mám na seznamu, co zkusit příště :)

      Vymazat