čtvrtek 15. února 2018

Poslední dobou || La Mer The Sheer Pressed Powder & Creme de la Mer

Krásný den! Jak jste si užili včerejší Valentýn? Ať už ho slavíte, nebo zdárně ignorujete, nikdy není na škodu trochu se nechat rozmazlit. Nebo pragmatičtěji, rozmazlovat sami sebe. A tak pro vás dnes mám článek se dvěma luxusními produkty značky La Mer. Řeč bude o kultovním krému a novém transparentním pudru.


Viděla jsem už mnoho recenzí, které byly kladné, ale i negativní. Jednou věcí si u značky La Mer ale můžeme být jisti všichni. Pořádně si za ni zaplatíme. Jestli je tahle značka mimo váš budget, nebo se vám prostě jen zdá cena přemrštěná, je to úplně v pořádku. Ne každý si libuje v luxusní kosmetice a ne každý v ní dokáže najít její přidanou hodnotu.

Obzvlášť na transparentní pudr *Sheer Pressed Powder jsem neslyšela příliš dobré ohlasy a dokonce jsem zaslechla i tvrzení, že je to stejný pudr, jako pudry z drogerie. Tenhle názor sice respektuji, ale zároveň s ním zásadně nesouhlasím. Pudry z drogerie nemám ráda. Ještě jsem nenašla ani jeden jediný, který by na mně nevypadal za dvě hodiny cakey. Jsem zvyklá poměrně dost pudrovat a při větší vrstvě levnější pudry prostě nevypadají dobře. To se mi u tohoto La Mer pudru nestalo ani jednou. Stejné je to i s přepudrováním po několika hodinách během dne, kdy se vlastnosti pudru ukazují o to víc.



Je pevně slisovaný, až jsem při prvním použití skoro měla pocit, že na štětci žádný pudr nemám. Za to může fakt, že je tak jemný a sametový, že prostě skoro není vidět. A přesně to od pudru chci. I když pudr vůbec nepráší a štětec není obalený pudrem, na pleť ho přenesu. Finiš je lehounce matný, vyhlazený, sametový a stoprocentně neviditelný. Málokterý pudr dokáže nevypadat jako pudr a tenhle to umí perfektně. Můžu ho vrstvit a na pleť ho přidat klidně v pěti vrstvách a pořád nebude vidět a nebudu ho cítit, akorát pleť bude vypadat hezčí a makeup bude perfektně zafixovaný.

Není to vyloženě matující pudr, ale trochu matuje a pomůže i makeupu, který po nanesení nevypadá zrovna nejlépe. Když si od kompaktních Guerlain pudrů odmyslím rozjasňující schopnosti, dostanu La Mer Sheer Pressed Powder a jsem z něj nadšená. Dostala jsem ho v rámci akce s uvedením na náš trh, to jen aby bylo jasno, ale i tak budu chválit, protože já jsem s jeho vlastnostmi velmi spokojená a jak už jsem psala v úvodu, jestli za něj budete chtít ty dva tisíce dát, už je jen na vás. Já jsem naopak dostala chuť zkoušet další La Mer dekorativní kosmetiku a tenhle pudr mimochodem chválil i Wayne Goss ve svém videu (0:50), což mě potěšilo dvojnásob! :)

Já mám odstín 02 Transparent. Pokud se nepletu, všechny verze jsou transparentní, ale jsou pro různé odstíny pleti. To je vždycky fajn, protože co je transparentní pro mě, může být na hodně opálené pleti bílý nános a naopak. V balení je i houbička a zrcátko a pudr jemně, ale za to moc příjemně voní. A to, že mám ráda parfemovanou kosmetiku, už určitě víte. U luxusních kousků chci, aby měly radost všechny moje smysly. :)



Od pudru ladně přejdu ke skin care. *Creme de la Mer asi zná úplně každý. Možná ani neexistuje známější krém, než právě tento. Na představení pudru jsme měli i ukázku, jak tenhle zázračný krém nanášet a vmasírovat do pleti, což nám bylo předváděno na modelce. Asi by bylo fajn, dopřát si občas takovou masáž, ale většina z nás si bude muset vystačit s vlastníma rukama. :) Creme de la Mer se musí před použitím pořádně rozehřát v dlaních. Rozhodně se toho nemusíte bát, jen pozor, pokud máte studené ruce. :)

První aplikace mě příjemně překvapila. Krém jsem důkladně rozehřála, protože jeho konzistence v kelímku je výrazně hutná a tuhá a přiložila jsem si dlaně na pleť. Krém se rozpouštěl doslova jako měkké máslo a rozhodně jsem si pleť netahala. O masáž jsem se snažila, ale když si ji děláte sami, prostě to není ono. :) Krém se výborně rozprostřel a vstřebal a nechal pleť vláčnou a naducanou. Nevstřebá se úplně, nechává na pleti v dobrém slova smyslu mastný film. Asi jako když použijete třeba olejíček, ale tak nějak krémovější. Možná by byl ještě lepší popis, jako když si na klasický krém přidáte kapku nějakého olejového séra.



Co vás asi zajímá nejvíc, jsou jeho účinky. Co se vrásek týče, nemohu soudit. Hydratace je ale skvělá a to i z dlouhodobého hlediska a nebála bych se říct, že mám pleť vyživenou opravdu důkladně celý den, což z něj dělá ideální krém i pod makeup. Pleť mi nemastí zbytečně moc, čehož jsem se bála nejvíc, protože jak víte, moje pleť je problematická. Nezhoršuje mi akné, neucpává póry, ani nijak pleť nezatěžuje. Možná je to i proto, že moje pleť je víceméně normální a teď v zimě i dehydratovaná.

Možná je to přání otcem myšlenky, ale subjektivně se mi zdá, že mi Creme de la Mer dokáže velmi rychle a účinně pleť zklidnit a zahojit drobné ranky, které si na pleti občas vykouzlím po čištění pleti. Ráno se totiž vždycky budím s tak nějak hezčí a lepší pleti, než když jsem šla večer spát a to zase tolik krémů neumí. Já osobně potřebuji v tuto chvíli hlavně léčit akné, takže není Creme de la Mer moje první každodenní volba, ale dokážu si představit, že ho časem zařadím do své běžné péče. Tak trochu podobný, i když úplně jiný, je i můj oblíbený Vitamin Enriched Face Base od Bobbi Brown. I ten má podobné účinky, dává krémově olejový pocit pleti a je výživný. Creme de la Mer je ale určitě výživnější a myslím, že ho ocení hlavně suchá a starší pleť náročných uživatelek.


Jediné, co bych krému vytkla, je jeho parfemace. Je příjemná, ale na můj vkus by mohla být luxusnější. V této cenové kategorii si představuji něco sofistikovanějšího, ale to je samozřejmě jen moje osobní preference a subjektivní pocit a už jsme zase u mé záliby ve voňavé kosmetice. :) Ne každý má parfemovanou skin care rád, takže u tohoto krému nebudete mít nejspíš s vůní problém. Vůně je velmi jemná, nevtíravá a čistá. 

Pokud byste se mě ptali, jestli vám krém doporučím, pak ano. Pokud do něj chcete investovat a nepatříte k těm, komu stačí krém za tři stovky, což nemyslím vůbec nijak zle. Ráno se jako modelka zaručeně neprobudíte, ale že je krém kvalitní prostě poznáte. To mu snad nemůže upřít vůbec nikdo, takže pak už jen můžeme polemizovat o tom, zda je cena rovná kvalitě. Jestli vás výsledky uspokojí, záleží na tom, jak moc jste boujie, a kolik jste ochotni si připlatit na kvalitní krém slavné značky. :)) 

Napište mi, jestli máte něco od značky La Mer vyzkoušené, jaké produkty milujete, jaké vám nesedí, nebo jaké plánujete zkusit! Myslíte si, že se vyplatí do skin care investovat velké částky, nebo máte skvělé výsledky i s levnou pečující kosmetikou? A jaký je vás skin care svatý grál? :) Mějte se krásně! L.

4 komentáře:

  1. Značku samozrejme registrujem a aj keď si doprajem kvalitnú a cenovo vyššie skin care, toto je pre mňa 1. vážne moc a 2. myslím, že je cena premrštená kvôli značke a jej hodnote na trhu.
    Som presvedčená, že existujú značky, ktoré sú podstatne kvalitnejšie a cenovo prístupnejšie s lepším účinkom a v tomto prípade je to naozaj len luxus. Pre mňa.
    Peniaze navyše radšej investujem do seba v podobe niekoľkokrát do roku návštevy wellnessu na pár dní s manželom, keď máme postarané o deti.
    Samozrejme, ak by som dostala niečo z tejto značky ako darček, nepovedala by som nie a užívala by som si to, ale sama od seba do tejto značky neinvestujem.
    A súhlasím s Tebou, že skin care je základ a oplatí sa do nej investovať, po správnom výbere. Bohužiaľ, s lacnou pečujúcou starostlivosťou pozitívne skúsenosti už nemám, vzhľadom na vek ani už neskúšam. Teda, okrem Nivey na telo, ktorá na mne účinkuje skvele a moja pokožka na tele si ju priam pýta (telové krémy a podobne), ostatné ma skôr či neskôr začnú dráždiť a vysúšať, Nivea nie (najmä modrý mandľový hutný krém).
    Konkrétny svätý grál skin care označiť neviem, podľa mňa je základom dôslednosť v čistení ráno aj večer, správne zvolené séra a krémy.
    A pozitívne myslenie a úsmev na tvári ako čerešnička na torte, samozrejme !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už bych se také k levné pečující kosmetice nemohla vrátit... I když představa, kolik mě moje skincare stojí mě docela děsí :)) když si jenom vezmu, že jsem za poslední rok koupila dvacet věcí od Neostraty, každá po tisícovce... :D a to jsme jenom u jedné značky. Věřím, že se mi to jednou vrátí.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. A taky po dětech, nejen s věkem, přijdu si úplně vyždímaná :)))

      Vymazat