čtvrtek 8. února 2018

Zázrak na akné a problematickou pleť? || Medik8

Nenechte se zmást názvem, žádná zázračná mastička sama o sobě určitě neexistuje, ale existují ty, které jsou vynikající a účinné. Vždycky to chce komplexní přístup. Asi nikdo nemůže čekat, že se nebude večer správně odličovat, bude pít litry alkoholu a jíst hromady nezdravého jídla a bude mít dokonale čistou pleť. Pokud ale všechny zásady alespoň trochu dodržujete a chcete přidat perfektní pomocníky z pleťové péče, mám tu pro vás hned tři takové.



V článku s Nákupy jste už nejspíš viděli, že jsem si dva produkty koupila znovu a sama. Tentokrát už ne jako PR, protože zkrátka fungují a představa, že bych musela být bez nich, mě tak trochu děsila. S nadsázkou řečeno. :)

Jak už jsem psala, pokud máte hluboké cystické akné, musíte pro to udělat i trochu víc a třeba i navštívit dermatologa, nebo kosmetický salon se speciální péčí a řešit hlavně příčinu, nikoliv důsledek a pak, na doma, můžete zkusit značku Medik8. Já jsem nově testovala Beta Moisturise, což je matující krém na mastnou a problematickou pleť. Je lehký, jemně hydratuje, voní po citrusech a pomerančové kůře a obsahuje probiotika, skořici, niacinamid (kyselina nikotinová) a další opravdu účinné složky a neobsahuje oleje.


*Beta Moisturise je krém na den a opravdu dokáže zmatnit pleť. Já mám pleť spíš normální/smíšenou a teď taky pořádně dehydratovanou, takže nevím, jak bude matovat pleť vyloženě mastnou. Mně se přes den po použití krému nezačal lesknout ani nos, což je jinak obvyklé místo. Právě to, že je určený na mastnější pleť asi může za to, že pro mě nebyl dostatečně hydratační a musela jsem pod/přes něj dávat další produkty.

Krém se výborně vstřebává, nelepí a celkově je uživatelsky příjemný a je taky fajn, že má pumpičku, se kterou dostanete krém z tuby úplně všechen a nesaháte do něj prsty. Asi to, co vás zajímá nejvíc, jsou účinky. Kromě toho, že zmatní pleť, mi ji ani nepodráždil a celý měsíc a půl používání mi bezvadně seděl. Po pár dnech jsem si všimla, že je pleť jednotnější a je na ní méně pupínků. Asi po měsíci mi přišlo, že se mi dělá výrazně méně hlubokých pupínků a že místo obvyklých pěti mám vlastně jen jeden. Dokonce mi přijde, že funguje výrazně líp, než podobné krémy od Neostraty. Neostratu mám pořád ráda, ale za stejnou cenu je Beta Moisturise prostě lepší.


*BetaGel je nadstandardní lokální péče, kterou jsem občas měla chuť namazat si na celý obličej. :) U gelů na této bázi mám většinou dost smíšený pocity a nevím, co by měly vlastně dělat. Urychlit růst pupínku, aby pak šel dříve odstranit? Nebo ho naopak začít zmírňovat, aby se vstřebal? Má samozřejmě zabraňovat tvorbě nových, ale co s těmi, co už na pleti jsou? Schválně mi napište, jak to vnímáte vy, jsem zvědavá. :) Každopádně mi přišlo že BetaGel dělá od všeho trochu. Vlastně je to první přípravek, u kterého mám pocit, že něco opravdu dělá.

Konzistence je gelová a poměrně tekutá. Gel na pleti kompletně zaschne a to i na čerstvě rozdrápaném pupínku. :) Díky zasychající konzistenci se nikde neotře a zůstane na pleti i během noci.  Dokonce se prý může použít i přes makeup. To jsem ale nezkoušela, protože asi tušíte, jak jsem na tom s líčením. :) Mimochodem, BetaGel ani Beta Moisturise mi nedělají žádné problémy pod makeupem, takže je s radostí používám i běžně pod každodenní makeup. BetaGel jsem používala ráno i večer, v silnější vrstvě na místa, kde mě trápí akné. Některé pupínky se už během jedné noci zmenšily a to i ty ošklivé hluboké.



Právě hluboké pupínky se poměrně dost zmenšily, nebyly tolik bolestivé a začaly ustupovat, takže můžu potvrdit, že BetaGel opravdu funguje protizánětlivě. Problém, který mám obecně se všemi produkty tohoto typu, je, že akné nezmizí úplně. Velké pupínky se zmenší, zmírní se začervenání, pupínky nejsou tak bolestivé, ale nezmizí úplně. Místo toho se po pár dnech udělá boulička, kterou pak mám klidně měsíc. Vzhledem k tomu, že mi to dělá snad každý takový přípravek, nehodnotím to negativně, jen se občas neudržím a i když vím, že se to nemá, spíš se snažím pupínky odstranit manuálně, protože tak mám za týden klid. Už během dvou třech dní jsem viděla celkové zlepšení pleti a i když mi pupínky nezmizely ze sta procent, zlepšení bylo zřejmé a viditelné. Po spotřebování Beta Gelu i krému musím říct, že se mi všechny druhy pupínků tvoří mnohem méně a pleť vypadá mnohem lépe.


Rozhodně jsem viděla celkovou změnu při používání obou produktů jednotlivě, ale společně jsou účinky lepší. Beta Moisturise a BetaGel jsou zatím to nejúčinější na problematickou pleť s akné, co jsem kdy zkoušela a že toho nebylo zrovna málo. (A nebyly to antibiotika, které během kojení odmítám mazat na pleť.) Je ale potřeba brát v úvahu i to, co jsem psala na začátku. Potřeba je i důkladné čištění pleti a nejlépe i dvojí odličování a až pak má pečující kosmetika na akné šanci. A po důkladném odlíčení je také potřeba důkladně vyčistit pleť.

O *Pore Cleanse gelu už vám tu dlouze básnit nebudu. Je prostě skvělý, perfektně doplňuje celkovou péči s produkty Medik8, funguje na černé tečky i celkovou čistotu pleti, nevysušuje zbytečně a psala jsem o něm už minimálně ve třech článcích. :) Třeba v recenzi, kde najdete  i další produkty této značky, nebo v nejlepší pečující kosmetice za rok 2017. Takže dalších popisů netřeba, tenhle gel stojí za vyzkoušení a to nejen, pokud máte problematickou pleť, ale i v případě, že vás trápí třeba jen černé tečky.


Kdybych měla svoji zkušenost nějak shrnout, tak bych řekla, že jsem během používání Beta Moisturise, BetaGelu a PoreCleanse gelu měla pleť tak o sedmdesát procent lepší, než před tím. Moje pleť si velmi rychle zvyká a přípravky mi nejlépe působí tak první dvě balení a pak musím péči vyměnit. I to je důvod, proč jsem chtěla vyzkoušet něco nového, kromě Neostraty, abych našla víc produktů, které fungují a které budu střídat. A Medik8 si rozhodně zajistil místo na mé poličce v koupelně na hodně dlouhou dobu. Dejte mi vědět, jaké produkty na problematickou pleť a akné máte rádi vy a co vám přijde nejlepší! L.

17 komentářů:

  1. Máš produkty pěkně nafocené, jinak s touto značkou mám taky pozitivní zkušenost :). Já teď používám hodně zinkovku od Dulcia a taky olejíček Ako Vánok od Mylo.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska jsem objednaná k dermatologovi, uvidím podle toho, co mi sdělí, případně poté bych mohla tuto značku zkusit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Návštěva u doktora je určitě dobrý první krok :) měl by ti poradit nejlíp a na míru :)

      Vymazat
  3. Me na lokalni peci nejlepe funguje oblicejovy olej od saloos konkretne ylang ylang. Da se pouzit i na celou plet, ale prijde ze, ze vysusuje v dlouhodobem horizontu,tak ho pouzivam jen lokalne. Zkousela jsem i vyhypovany gel od clinique a letel do kose, nedelal vubec nic. Pak mi sedi pece sebium od biodermy, ale ten olejicek je levnejsi a sluzbu mi udela stejnou. Na cisteni mam oblibenou cistici penu od avene, odstrani perfektne lehke liceni, nemusim se pred tim odlicovat mlikem a zaroven plet hezky zmatni. A plet se mi taky hodne zlepsila po omezeni sacharidu.
    Medik8 me laka zkusit, ale odrazuje me me ta cena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi sacharidy souhlasím, tedy konkrétně s jednoduchými cukry... Ty komplexnější mi nic s pletí nedělají naštěstí. Za to třeba laktóza mi tradic dobře nedělá :(

      Vymazat
  4. Už mám par těchto věci uložených v oblíbených a jak bude chvilky, tak objednavam. Opravdu me tato značka hodně láká a když pomáhá, tak proč ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, věřím, že budeš spokojená stejně jako já :)

      Vymazat
  5. So značkou Medik8 nemám ešte žiadne skúsenosti, ale čítam na ich produkty len samé pozitívne reakcie. Moja pleť sa v poslednom čase dosť zlepšila (je to hormonálne a liečim to), takže sa skôr sústreďujem na produkty na kontrolu mastnenia. Ale nedám dopustiť na čistiace produkty, najmä na čistiacu roládu Dark Angels od Lush a masku Herbaphoria od Soaphorie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě kvůli těm hodně pozitivním recenzím jsem chtěla zkusit Medik8 a rozhodně tahle značka splnila moje očekávání :)

      Vymazat
  6. Effaclar A.I. od La Roche Posay, tot moja tajna zbran :) Na akne nejak netrpim, ale obcas sa s touto vecickou stalo, ze mi votrelca zlikvidovala aj pocas noci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je je možná proto, že na akné moc netrpíš :) ono na cystické akné to chce větší zbraň, málo co opravdu pomáhá :)

      Vymazat
    2. No ja som si svoje uz uzila a bola som teda uz znacne po puberte :) mne ale Effaclar rad pomahal dost vyrazne aj vtedy...

      Vymazat
  7. O tejto značke som ešte nepočula, ale z tvojej recenzie usudzujem, že tie produkty sú naozaj dobré. Čo sa týka akné, najviac mi pomohli produkty prírodnej kozmetiky a že som každý deň prestala nosiť makeup. :) A to dlhé roky trpím na naozaj cystické akné, nehovorím o pár vyrážkach. :)

    deerly lost / blog instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak cystické akné nevzniká kvůli makeupu/nečistotám, takže Je to spíš tou kosmetikou, nebo se ti upravily hladiny hormonů, snad se toho taky dočkám :)

      Vymazat
  8. Ja už mám svoje obdobie s akné našťastie za sebou, ale akurát tento týždň s ním opätovne bojujej, čo je spôsobneé zápalom prínosových dutín a bratím antibiotík. Ale viem, že je to len dočasné, tak vydržať a čakať.
    Pre mňa La Roche Posay a kozmetika zaráaná v lekárni od dermatologičky. K tomu zinková masť na noc od Dulcie (používa aj dcéra aj ja) a od For Life and Madaga malá mastička s Aloe Vera gelom.
    Krásne fotky, ako vždy !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Antibiotika jsou svinstvo samy o sobě, ale já teda když beru antibiotika, tak mi kupodivu akné zmizí a to i když jsem brala atb na zánět v děloze a ledvinách, což je divný, ale je to tak :D

      Vymazat