čtvrtek 22. února 2018

Too Faced Chocolate Gold paletka

Krásný čtvrtek vám přeji! Jednou z novějších paletek značky Too Faced, která je už konečně i u nás, je Chocolate Gold a o téhle výrazné zlaté krásce si toho dnes povíme víc. Už podle vizuálů je vám asi jasné, že tahle paletka bude spíš pro ty, kdo se nebojí barev a hlavně, kdo stejně jako já miluje výrazné a třpytivé a lesklé stíny na očích!


Paletku *Chocolate Gold seženete v Sephoře a já moc děkuji týmu Sephory, že mi připravili příjemné Valentýnské překvapení, které jsem tedy opravdu nečekala! Paletka má skvělý obal a obsah je podle mě ještě lepší. Poskládání stínů není klasické, paletka je určitě spíš doplněk, nebo nadstavba ke stínům, které už doma máte, protože je většina stínů třpytivá a výrazná. Celý look s ní ale uděláte také, protože v ní najdete i světlý matný vanilkový stín přes celé víčko, dva matné odstíny hnědé a taky povedenou matnou černou. Dokážu si představit, že budu po Chocolate Gold sahat hlavně kvůli metalickým odstínům, které budu dávat přes celé víčko.

Obal s rozteklou zlatou čokoládou je skvělý a jako obvykle na vás čeká typická kakaová vůně. Tentokrát je v paletce kromě kakaového prášku dokonce i opravdové zlato. :)) Další recenze na paletky Too Faced - Sweet Peach paletka a porovnání všech tří Chocolate paletek a Sweet Peach paletky.


Matné stíny v paletce jsou klasické matné Too Faced, tak jak je znám. Jsou jemné, tak akorát pigmentované, trochu práší. Jak už jsem párkrát psala, matné stíny v paletkách od Too Faced mi vyhovují, dobře se rozmazávají a nemám s nimi žádný větší problém.

Co se týče třpytivých a metalických odstínů, vidím oproti předchozím paletkám zlepšení. Ne všichni se mnou budou souhlasit. Záleží na tom, jestli máte metalické stíny rádi spíš extrémně pigmentované ale hodně měkké a tím pádem i dost opadávající, nebo preferujete sušší konzistenci, která ale nedělá tak výrazný metalický efekt. Právě v paletce Chocolate Gold jsou ty nejvíc metalické stíny dost měkké a při aplikaci budou opadávat.




Všechny metalické stíny jsou výborně pigmentované a i když je jejich efekt nejvýraznější prstem, nebo namočeným štětcem, i suchým syntetickým štětcem se dají přenést na víčko. Rozhodně doporučuji dělat s touto paletkou první stíny a až pak makeup, protože hlavně stíny Rich Girl, Famous, Old Money a Gold Dipped pod oko během aplikace budou opadávat. Pokud jsem si dávala pozor a štětec dobře oklepávala, ostatní stíny neopadávaly nijak výrazně. Hodně také záleželo, jaký štětec jsem použila.

S paletkou se mi pracuje dobře, stíny se při rozmazávání přechodů nijak výrazně neztrácejí a zůstávají dobře pigmentované. Ultra metalické stíny s měkkou konzistencí chtějí přitlačit na víčko a rozetřít, abych docílila celistvého metalického líčení, ale to neberu jako mínus, protože výsledek pak stojí za to. Nejslabší z celé paletky mi přijde růžový stín New Money a to kvůli své průměrné pigmentaci, v porovnání s ostatními stíny. Vlastně mi to ani moc nevadí, protože jak asi už tušíte, protože jsem to psala snad u všech Too Faced paletek, růžové stíny nemám ráda a nenosím je. :)




Naprosto jsem se zamilovala do odstínů Chocolate Gold, Rich Girl, Love & Cocoa, Old Money, Famous, Holla For a Dolla a Gold Dipped a také duo-chromatický Livin' Lavish je povedený. Přesně moje barvy a na očích se mi líbí snad v jakékoliv kombinaci. Paletka je z mého pohledu spíš teplejší, studených stínů v ní moc nenajde a za vyloženě studený považuji jen metalický stříbrný Drippin' Diamonds a růžový New Money. I světlý matný a oba matné hnědé jsou spíš teplejší, což mi absolutně vyhovuje.

Výdrž stínů záleží na tom, jaké používám konkrétní stíny a jakou pod ně dám bázi. Pokud chci opravdu výrazný metalický lesk udržet po celý den, zejména u těch měkčích stínů, lépe se mi osvědčila přímo pod báze po třpytky. Používala jsem Glitter Glue od Too Faced a stíny vydržely perfektně celý den. S bází, kterou běžně používám stíny lehce ztrácely k večeru. Nic, za co bych se vyloženě zlobila, ale pro jistotu na to upozorňuji.

Na líčení jsem použila Rollin' In Dough přes celé víčko a postupně světle hnědý So Boujee a Cocoa Truffle do ohybu. Přes celé víčko jsem pak dala nádherný khaki stín se zlatým leskem Holla For a Dolla a abych udělala tak trochu halo efekt, do středu víčka jsem přidala ještě béžovo zlatý stín Rich Girl a tím jsem nakonec rozjasnila i vnitřní koutek oka. Na spodní linku jsem jen lehce rozmazala khaki stín, co mi zbyl na štětci. Chtěla jsem ještě ztmavit vnější koutek černým stínem, ale ačkoliv to tak na fotkách možná nevypadá, v reálu bylo líčení už dost výrazné a černý stín Decadent je opravdu černo černý a hodně dobře pigmentovaný. A já jsem nechtěla skončit s černými kouřovkami. Ha ha.




Pokud se vám paletka líbí odstínově a nebojíte se třpytu a barev, bude se vám líbit i Chocolate Gold. Na běžné denní líčení to asi pro většinu z vás nebude :), ale jak jste právě viděli, dá se s ní vytvořit i nositelný look na den. Minimálně tedy pro mě. :) Zkusím vám vyfotit někdy příště nějaké výraznější líčení, protože nádherných výrazných stínů, které se z mého pohledu nedají příliš kombinovat spolu, je v paletce plno a chtěla jsem vám vyoftit něco jiného, než zlaté, nebo bronzové líčení, které nosím pořád. Dejte mi vědět, jak se líbí paletka vám a jestli ji plánujete pořídit, nebo už ji dokonce máte! L.

20 komentářů:

  1. Paletku jsem byla včera v Palladiu ozkoušet. Je skvělá. Počkám si a doufám, že bude zase brzy v Sephoře alespoň 15% sleva na exlusiv a hned si ji koupím. Na očích nosím denně světlý přechodový stín pro fixaci báze, pak třpytivější na víčko a černou kočičí linku, takže takhle paletka je pro mě komplet vybavená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úžasná a chápu :) na mě je tam málo matných a hnědých abych ji někdy na každý den, ale to je proto, že to ráda střídám :)

      Vymazat
  2. Paletka je nádherná, prenádherná a pre mňa absolútne nepoužiteľná.
    Tieto tiene, ako si spomenula, sú skôr použiteľné ako nadstavba a u mňa ani na bežné nosenie nie.
    Takže nie, neplánujem si ju kúpiť. Ale pozerať áno :))).

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle paletka mě zaujala spíše obalem než obsahem. Spíše mě láká peach paletka. Snad jí někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peach je rozhodně user friendly :) minimálně tedy na normální denní líčení :)

      Vymazat
  4. Tý jo opravdu svým vzhledem vypadá naprosto úchvatně! :) Líbí s emi jak odstíny, tak i pigmentace :)

    OdpovědětVymazat
  5. páni, moc hezké barvičky. :) já mám ráda odstíny hnědé a béžové na očích a taky mi nejvíce sluší =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to ráda střídám, ale miluji teplé hnědé a zlaté že všeho nejvíc :)

      Vymazat
  6. Presne ten ružový tieň sa mi zdal v Sephore taký slabší, ale ostatné sú naozaj nádherné! Výborná recenzia a líčenie sa ti podarilo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, ale to je snad ve všech TF paletkách, že růžové a světle fialové jsou slabší... :)

      Vymazat
  7. Nad paletkou si taky brousím zuby :) jako vždy skvělé nejen fotky, ale i recenze a to líčení se ti povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vau, tá paletka je nádherná! Vždy sa mi páčil najmä dizajn Too Faced paletiek:) a má nádherné odtiene, trblietavé veľmi môžem:)

    Saja Frey Blog

    OdpovědětVymazat
  9. No co si budeme povídat paletka je nádherná. Některé odstíny na mě dost odvážné, ale asi bych si poradila :D pygmentace a barvičky vypadají suprově :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  10. Farby sú nádherné, ale je pravda, že málo z nich by som využila. Ale do zbierky by sa mi hodila určite :)

    OdpovědětVymazat