čtvrtek 29. března 2018

Parfémové novinky || Jo Malone, Thierry Mugler, Carven...

Krásný den vám přeji! A také pořádně voňavý! Respektive, snad ho máte krásný alespoň vy a voňavý si ho společně uděláme. :) Já se snažím přežít stěhování a sbírám síly na vybalení posledních krabic. Pak mě ještě čeká úklid. Takový ten finišující a těším se, až to celé budu mít konečně za sebou. Jen tak se posadím, udělám si hrnek čaje a otevřu časopis. Tak jsem si říkala, že si spolu zpříjemníme den něčím krásným. A voňavým. :) Takže tu pro vás mám hned sedm nových vůní, o kterých vám něco málo povím.

Stejně jako o Chanelu 5 se říká i o parfémech Thierry Muglera, že je buď milujete, nebo nenávidíte. A parfém Aura nebude výjimkou. Já se jako obvykle řadím k těm, co se zamilovali na první přivonění. Popravdě, ani jsem nic jiného nečekala a vzoreček, který jsem objevila v Elle, okamžitě vyzkoušela a po pár minutách už i objednávala.

Název Aura Mugler je výstižný a ačkoliv si asi každý pod slovem Aura představí něco jiného, mně se k tomu vůně Aury opravdu hodí. Jako obvykle je vůně intenzivní a velmi dlouho drží na těle i oblečení. A jako obvykle je potřeba s touto vůní spíš šetřit. Zejména, pokud máte na vůně citlivější okolí, protože Aura je vůně, kterou poznáte a zapamatujete si ji vy, i všichni kolem vás.


Je to snad nejsladší vůně od Thierry Muglera, kterou mám doma a pro mě je výjimečná. Velmi intenzivní, s neuvěřitelnou výdrží a překrásnými sladkými a dřevitými tóny. Vanilka spolu s rebarborovými listy je cítit určitě nejvíc. Do teď jsem vlastně ani nevěděla, jak rebarbora v parfému může vonět. Je štiplavá, ostrá a perfektně se doplňuje s výrazně sladkou vanilkou. Pomerančový květ cítím jen velmi lehce a v závěru se dostaví silnější náznak dřevitých tónů. Za mě jedna z nejdokonalejších kompozic na hodně dlouhou dobu a nebojím se říct, že Mugler Aura se stane mým signature parfémem minimálně tento rok.



Nádherná limitovaná edice English Fields od Jo Malone byla jedním z důvodů, proč jsem se těšila na březen. I u limitek Jo Malone je to buď a nebo. Nebo mi to tak alespoň přijde. Některé vůně jsou zvláštní a rozhodně bych tuto značku celkově nepovažovala za mainstream. Kolínské Jo Malone jsou vytvořeny tak, že se mohou vrstvit a vy si tak můžete složit svoji vlastní a do jisté míry ojedinělou kompozici.

Mně domů přišly hned dvě vůně z pěti, které v limitované edici najdete. Poppy & Barley a Honey & Crocus. Já jsem ale věděla, že se musím jít podívat i na zbylé tři vůně a už dopředu jsem tušila, že se zamiluji do Oat & Cornflower. To se také stalo, takže jsem si dokoupila ještě i tuhle oříškovo ovesnou.


Oat & Cornflower je pro mě čerstvá ovesná vůně se spoustou ořechů. Je jen trochu sladká, ale objevuje se v ní i trochu ostrý náznak vetiveru, který rozvíjí celkovou hodně rustikální kompozici a dělá ji zajímavější. Po nějaké době zbude jen náznak ovsa a lískových oříšků a zůstane hodně vetiveru, který působí trochu jako dřevitý tón a něčím mi připomíná vůni lesa.

*Honey & Crocus je sladká a krémová. Sametově oříšková s medem a levandulí. Sladká tak akorát a krémovost jí dodává mandlové mléko. Doslova. Jestli jste si někdy dělali domácí mandlové mléko, tak spolu s medem je to přesně autentická vůně a levandule dodává to něco navíc, aby byla vůně ještě o malinko zajímavější.

*Poppy & Barley, jedna ze dvou květinových vůní z limitované edice English Fields. Je svěží a zároveň ostrá, ale má i náznak pudrových tónů. Pro mě je to velice unikátní a zajímavá kombinace, která se ze začátku rozvonní jako pudrový vlčí mák a fialky a nakonec usadí jako čerstvé květiny a zelený ječmen. Ječmen je v kolínské trochu obilný a hodně ostrý a zelený a jako celek pak působí vůně hodně svěže a nevšedně.


Zbylé dvě z kolekce ale také stojí za zmínku. Prim Rose & Rye je krásná květinová vůně a Green Wheat & Meadowsweet je jediná ostře zelená vůně. V neposlední řadě musím také zmínit design lahviček. Ty jsou ve spodní půlce s úpravou imitace kamene a jsou rozkošné a stylové. Až mě mrzí, že jsou dostupné jen v 30 ml balení. A vážně přemýšlím, že si med a oves půjdu koupit ještě do zásoby. :)) Kolínské z limitky jsou k dostání v butiku Jo Malone v OC Chodov.


Od zastoupení značek mi domů také přišla *Dolce & Gabbana The One Eau The Toilette. Krásný elegantní a nadčasový flakón a sexy ženská vůně. Trochu sladká, ale ne moc. Spíš hebká, teplá a pudrová. Nechybí ani bílé květiny a trocha ovoce. Já nejvíc cítím právě sladkou vanilkovou a pudrovou složku a také jasmín a možná i trochu ylang ylang. The One je ten typ vůně, kdy spíš vůni vnímám jako celek a ne jen jako jednotlivé složky. A výsledek je sametová a sexy vůně, kterou si dovedu představit na elegantních a stylových ženách jakéhokoliv věku.



Druhým parfémem, který mi dorazil spolu s The One, je nový *Juicy Couture Viva La Juicy Soirée (Douglas). Na první pohled upoutá flakónem, který je hravý, šťavnatý a možná i trochu kýčovitý. To ale nemění nic na tom, že se mi líbí a dokážu tyhle propracované lahvičky ocenit. :)

Soirée začíná příjemnou, hodně sladkou a hodně ovocnou notou, která bude na první pohled připomínat klasické ovocné parfémy a pro mě se stává zajímavá až v momentu, kdy první tóny odezní a přijdou na řadu bílé květiny a jemná mýdlová vůně. Ovoce jde pořád cítit, ale jen lehce a z dálky a myslím, že nebude překážet ani většině těch, kdo jinak hodně sladké a ovocné vůně nevyhledávají. O to větší překvapeni pro mě tenhle parfém byl, protože jsem čekala prvoplánovou ovocnou klasiku.




V neposlední řadě tu mám nejnovějších počin z dílny Carven (bude exkluzivně Douglas). Je to mé úplně první seznámení s vůněmi této značky a jsem mile překvapená. Zkoušela jsem toaletních i parfémovaných vůní na představení novinky víc a většina z nich se mi líbila.

*Carven Dans Ma Bulle (v mé bublině) je krásná, sladce květinová, která se na mně po chvíli rozvonní do teplé, měkké, dřevité vůně. Se spoustou vanilky. Ta ale není tak sladká a výrazná, jako třeba v Auře. Ovocné složky cítím trochu na začátku a trochu na konci. A cítím hlavně pomeranč, ačkoliv je ve složkách mandarinka. :) Dans ma Bulle je parfém na den i večer a vlastně i na celý rok. Možná pro někoho bude i spíš jarní vůní, protože je lehký a svěží. Minimálně tedy v porovnání se všemi ostatními vůněmi z dnešního článku.




Výdrž parfémů a vůní je individuální. Já osobně nemám s vydrží problém téměř nikdy. Nevím čím to je, ale většinou cítím vůně i večer a to nejen ze zápěstí a míst, kde jsem se navoněla, ale i celkově, když se pohnu, nebo pohodím vlasy. :) Je ale pravda, že některé cítím intenzivněji než jiné.

Jo Malone jsou kolínské a ačkoliv jsou na začátku poměrně intenzivní, nevydrží v plné síle dvanáct hodin. Pocitově to vidím tak na šest, ale manžel je prý cítí i večer, když sedíme vedle sebe. O Aura Mugler asi není potřeba mluvit. Kdybych se nemyla, budu vonět minimálně týden. ha ha. Výborně na mně drží i Carven a The One, obě dají zhruba osm až deset hodin, The One možná i o něco déle a Viva La Juicy Soirée cítím silně přibližně šest hodin a večer už jen jemně a spíš mýdlově. Obecně mi přijde, že na mně výdrží slabší vůně vyčichnou, v dobrém slova smyslu, do mýdlova. Jestli mi tedy rozumíte. :)


Snad jste si dnešní voňavý článek užili a já se těším na vaše postřehy, zkušenosti a dojmy. :) Už jste nějaký parfém / vůni z dnešního článku zkoušeli? A jak dlouho vám vůně vydrží na těle? Zajímá mě, jestli se tu také najde někdo, komu vůně většinou drží všechny. Krásný zbytek dne! L.

6 komentářů:

  1. Ty flakony jsou úžasné <3 já mám ráda Armani - Si a pak Lancome - Tresor <3

    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  2. Nemůžu si pomoct, ale ta nová Thierry Mugler mi strašně smrdí a nejen mě, manžel prohlásil, že nic odpornějšího ještě necítil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejste s manželem jediní, už jsem tenhle názor taky párkrát slyšela :) Ale oni všechny parfémy od TM jsou dost kontroverzní s spoustě lidem nevoní :) jak jsem psala, chce to opatrně, abych s tím neotrávila lidi ve svém okolí :))

      Vymazat
  3. Podľa Tvojho popisu to yvzerá, že ani jedna vôňa by nebola pre mňa. Sladké vône nikdy neboli pre mňa to pravé orechové.
    A Thierry Mugler už vôbec nie.
    Ja používam vône, ktoré na mne vydržia celý deň, taká Bottega Veneta to bez problémov dá, Estee Lauder vône tiež.
    Guerlain, ktoré mám, už až tak nie, ale tam si kupujem skôr vône na leto s mierne citrusovým nádychom a tam to podľa mňa ani nie je možné vzhľadom na zloženie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro ty, co nemají rády sladké vůně, je to spíš takový návod, čemu se vyhnout :))) Já od Guerlain mám La Petit Robe Noir a Mon Guerlain, obě sladké :D a drží mi velmi dobře :)

      Vymazat