úterý 27. března 2018

Rossmann & Lottie London || Recenze

Krásný den vám přeji! :) Milovnice high endu si dnes asi na své nepřijdou a tenhle článek s klidným srdcem přeskočí, protože dnes je na pořadu dne drogérková značka Lottie London, kterou jsem dostala na vyzkoušení od drogerie Rossmann. Myslím že je dobré, občas otestovat i nějaké levnější produkty, protože jak bych vám jinak mohla tvrdit, že se vyplatí investovat do dražší kosmetiky, kdybych neměla porovnání? :)


Popravdě jsem si testování levnějších produktů docela užila a některé i překvapily. Ale určitě ne tolik, abych se vzdala luxusních značek, protože jestli mi něco u drogerie chybí, jsou to krásné a luxusní obaly a ten pocit, který vám dokáže navodit jen používání high end kosmetiky. I tak jsem objevila pár produktů, které jsou fajn a které bych si klidně sama zašla do drogerie koupit.

Některé produkty, jako třeba paletku korektorů, nebo houbičku na makeup jsem nechala do soutěže vám, protože je mi jasné, že tyhle produkty nebudou nic pro mě a tak jsem je nechtěla znehodnotit tím, že je jednou vyzkouším a pak už nikdy nepoužiji.


Začnu tak, jak nanáším makeup. Báze ve sticku byla jedním z produktů, na který jsem se těšila nejvíc. Insta Filter Pore Eraser Stick je typická lehce silikonová báze, která by měla vyhladit póry. Když jsem si ji nanesla na půlku obličeje, sice mi přišlo, že se makeup roztírá o něco lépe, ale konečný vzhled byl totožný na obou stranách a stejně tak stav makeupu večer. Je pravda, že nemám nijak výrazné póry, takže se mi tahle vlastnost těžko hodnotí, ale když tenhle primer porovnám třeba s Porefessional, tak je rozdíl obrovský, hlavně co se týče výdrže makeupu.




Blush Crush tvářenka v odstínu Zayn má nápadně podobný obal s tvářenkami Burjois. Je pevný a docela pěkný a je v něm i malé zrcátko. Já nejsem moc velkým fanda tvářenek a cestu k nim jsem si našla až skrze high end značky, takže tady bude recenze asi taková, jakou čekáte. Průměrná tvářenka, s pigmentací, která je možná trochu moc velká a se sušší konzistencí, která s některými typy štětců bude dost prášit, s jemnějšími méně. Asi to není vyloženě propadák, ale ani nic, co bych ve své sbírce nutně potřebovala. Na druhou stranu si dovedu představit, že zrovna z téhle tvářenky bude spousta z vás nadšená.



Tan Time Bronzer v odstínu light/medium je také velmi dobře pigmentovaný, ale odstín je mimo. Je dost tmavý a dost oranžový, takové synonymum pro bronzer z drogerie. Je matný a bude vám sedět jen pokud se zrovna vrátíte od moře, nebo jste pravidelnou návštěvnicí solárií. :) Opět je bronzer spíš sušší a s některými štětci mi i dost prášil. Rozmazává se tak středně dobře, chce to opatrněji, aby vám na tváři nevznikly fleky, které půjdou hůř rozmazat.



Paletka Shadow Swatch ve verzi The Rose Golds má sice plastový obal, ale působí pevně a odolně. Moc se mi líbí rozvržení barev paletky, to je opravdu povedené. Bohužel je kvalita stínů dost průměrná. Jsou sušší a trochu křídové. Lesklé stíny obsahují velké třpytky, které se v suchém základu nemají jak udržet a tak budou opadávat pod oko. Pigmentace je slabší, jemnější a některé stíny z paletky jsou si podobné. S dobrým primerem jsem zvládla udělat ucházející líčení, ale myslím, že za cenu této paletky najdete lepší stíny.




Jestli něco od Lottie musíte ve své sbírce mít, je to AM to PM Kohl Eye Liner Pencil v odstínu Mocha. Víte, jak si stále stěžuji, že mi tužky na oči nedrží a rozmazávají se? Tak tahle to nedělá! Nevěřila jsem vlastním očím, protože tohle nezvládly ani tužky od Bobbi Brown, Marc Jacobs, Smashbox a NARS. Nejen že odstín je nádherný temně čokoládově hnědý, ale jakmile tahle tužka zaschne, tak se nehne z místa až do momentu, kdy se ji budete snažit z víčka odlíčit!


Jediná věc, na kterou je potřeba dávat pozor, je to, jak rychle tužka zasychá. Tak trochu klame vzhledem a je tak dokonale měkounká a krémová, že budete mít při první aplikaci pocit, že máte na rozmazání do požadovaného tvaru dost času. Nemáte. :)) A jakmile zaschne, už s ní neuděláte vůbec nic. Takže rozhodně jedno oko po druhém a pracovat svižně. I tak vám ale říkám, že tohle je drogérkový objev roku a nevěřím, že objevím něco lepšího.

Řasenka #lashgoals je pravý opak tužky. Zvláštní vodová konzistence, zvláštní, nesmyslně zahnutý kartáček, se kterým se mi velmi špatně pracuje a s řasami mi řasenka nedělá skoro nic. Řasenku tedy s klidem obejděte a rovnou zamiřte k tužce na oči. :)


Produkty na rty jsem testovala dva. Slay All Day Longwear Matte Liquid Lipstick v odstínu Fleek. Nemůžu říct, že by tahle tekutá rtěnka byla vyloženě špatná. Spíš takový průměr mezi tekutými rtěnkami. Rty mi rozhodně vysušuje, ačkoliv jsem už slyšela i názory, že nevysušuje vůbec. Tohle je odvážné tvrzení, které by si všichni, hlavně tedy značky, mohli odpustit. :) Konzistence je hustší, pěnovější, takže si lehce uděláte velkou vrstvu, která se začne za hodinu drolit. Když dáte jen slabou vrstvu, rtěnka asi je nositelná, ale mně k srdci nepřirostla.


Podobný případ je Glossip Girl lesk/barva na rty v odstínu Bae-friend. Je to krémový lesk, který se ale moc neleskne a když si nedáte pozor, rozmaže se, což spolu s tím, že je docela dost pigmentovaný, není dobrá kombinace. Má divnou chemickou chuť, ale aspoň na rtech nelepí, což jde ruku v ruce s malou výdrži. Tenhle typ produktů na rty jsem nosila dřív ráda, teď mám ale nároky jiné a raději sáhnu po lesku od Clarins, pokud chci něco podobného.



Shimmer Squad Powder Highlight Squad je paletka s rozjasňovači. Už samotný takový produkt je na drogerii poměrně unikátní a nevím o tom, že by se něco takového objevilo i u jiné značky. Rozjasňovače sice vypadají rozdílně, ale na pleti mezi nimi velké rozdíly nejsou. Textura je průměrná, ničím mě nepřekvapila a ani lesk rozjasňovačů není nic, co bych mohla vyloženě pochválit. Jako celek mi přijde paletka hezká, i když trochu nudná. Vzhledem k ceně to vlastně není vůbec špatné, i když mi přijde, že pigmentované by rozjasňovače mohly být víc a konzistence by mohla být krémovější.




Nakonec se dostáváme k obočí, kde to podle mě jde značce Lottie o dost víc. V drogerie není produktů na obočí mnoho a ještě méně je těch dobrých. Dvojitá tužka na obočí Arch Rival Shape & Highlight v odstínu Medium je klasická dřevěná tužka, která se musí ořezávat. Ořezávání mi nevadí a v tomto případě ji stačí ořezat pouze jednou, před malováním a není nutné ořezávat znovu po jednom obočí. To samozřejmě napovídá, že konzistence je spíš tužší, což já preferuji, ale dobře pigmentovaná. Rozjasňující část mi přijde úplně k ničemu. Jak nepatřím ke skalním fanouškům obočí od Benefitu, tužku High Brow miluju a když potřebuji mít extra pěkné obočí, používám tu. A nic ji zatím nepřekonalo. Shape & Highlight je fajn produkt, ale kdybych si měla vybrat jednu věc, volím automatickou tužku, o které vám povím dole.

Pudr na obočí Arch Rival Volumising Eyebrow Powder v odstínu Medium je v podstatě hnědý prášek který aplikujete malým tyčinkovým aplikátorem. Asi si dovedu představit, že někdo bude s tímto produktem spokojený. Někdo, kdo si obočí výrazněji neupravuje a dává přednost přirozenosti před precizností. Já osobně nemám ráda umělé obočí, jak je teď ve zvyku si malovat - dokonalé, ostré, komplet vybarvené, což už určitě víte z mých fotek, ale i tak ho potřebuji dokreslit tahy, které budou imitovat chloupky, které nemám. A na to se tenhle prášek prostě nehodí a nestačí mi.


Tužka na obočí Arch Rival Browh Artist v odstínu Medium je z obočí od Lottie to nejlepší. Skvělá, velmi tenká tužka, která se vysunuje a která mi bohužel přišla (stejně jako Lucce z GTL) zlomená. Takže pozor, protože se stoprocentně může zlomit i při nešetrné manipulaci. Tuha šla naštěstí zasunout zpátky, takže tužku normálně používám a jsem s ní moc spokojená. Nevím jak vypadají ostatní odstíny, ale pokud si vyberete, určitě zkuste. Hlavně pokud máte rádi přesné a jemné kreslení chloupků a preferujete sušší konzistenci tužek na obočí. Kromě toho, že tužka přišla zlomená už se mi během použití neláme, ale povytahuji ji pouze o malý kousek. Pro jistotu, takže jedno obočí, vytáhnout, druhé obočí.. :) Ubývá určitě rychleji než třeba Brow Wiz od Anastasia Beverly Hills, ale není to nic hrozného. Rozhodně doporučuji!



Štětci zakončíme dnešní článek. Štětců je v drogeriich stále nedostatek, minimálně tedy těch levných a použitelných a Lottie to trochu napravuje. Štětce jsou samozřejmě syntetické a rozhodně použitelné. Já jsem měla v balíčku štětec na pudr, který funguje právě na pudr úplně v pohodě a nenašla jsem na něm nic, co by mi vadilo. Štětec na konturování je krásně hustý s kontury tak dokáže perfektně rozmazat. Není to štětec s přírodním chlupem, takže nedokáže tak dobře nabrat a ztratit produkt, ale to už jsem moc náročná. Štětec funguje a asi nikoho nezklame. Malý zkosený štěteček na  obočí / linky je taky úplně v pořádku. Není tak ostrý a precizní jako podobný štětec od Zoevy, ale to, pokud ho budete používat hlavně na  obočí, vlastně ničemu nevadí.




Štětce, tužku na obočí, tužku na oči a vlastně i paletku rozjasňovačů bych vám klidně doporučila. Rozjasňovače s tím, že doma nemáte žádný high end rozjasňovač, nebo je budete chtít zkusit. Já jsem si po dlouhé době prohrála s levnou kosmetikou a utvrdila jsem se v tom, že se v drogerii dají najít produkty, které jsou fajn a které budou dobře sloužit, ale i v tom, že obaly a většinou i textury a odstíny jsou promyšlenější a hezčí u té dražší kosmetiky. Napište mi, jak se vám líbil dnešní článek, jestli jste rádi za recenzi levnější kosmetiky a co se vám líbí od značky Lottie London! Lucka

11 komentářů:

  1. Vypadá to pěkně :) Ale v Brně se téhle značky asi nedočkáme, jen tak ://

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš, v Brně v Rossmannech nebude? Já bych to tak černě neviděla :)

      Vymazat
  2. vyzerá to fajn ale asi tiež ostanem verná drahším značkám :D je to asi nejaká nemoc alebo čo

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  3. Mě z této kosmetiky ani nic nezaujalo, max ta paletka rozjasňovačů, ta by nebyla úplně k zahození. :) Já jsem spíše pro levnější značky, ale tahle mi ničím zvláštní nepřijde. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som zbadala Lottie kozmetiku u nás v írsku v drogérke a zatiaľ som si nič neuchmatla, ale keďže mne pory pre zmenu vidno dost, tak si idem skúsiť kupit tu tyčinkuuuu :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Značku poznám len z recenzií. Viditeľne, aspoň pre mňa, napodobňuje svojou vizážou iné drahšie produkty. Vyzerá chutne, na zjedenie.
    Ale, aj keď ju čistou náhodou u nás niekde v drogérke uvidím, nekúpim si nič, lebo na mňa pôsobí amatérsky, bohužiaľ. Maximálne by som dala na Tvoje odporučenie na ceruzku na oči.
    Ale inak, fotky skvelééééé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napodobuje vizáží dražší značky? Ty jo, to mi nepřišlo vůbec, právě naopak, přijde mi, že si dělá to svoje a nic mi to nepřipomíná. Já kopírující značky nesnáším, co ti to připomíná konkrétně? :)

      Vymazat
  6. Produkty vidím úplně poprvé a moc se mi líbí :)


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat