čtvrtek 15. března 2018

Rozjasňující, krycí a matující makeupy od Annabelle Minerals || Recenze

Krásný čtvrtek vám přeji! Přijde mi, že když používám minerální makeupy, dělám pro pleť něco o malinko lepšího. V hlavě mi pořád zní, je tam zinek, určitě se mi po něm zlepší pleť. :) To jsem sice nevypozorovala, ale i tak jsem přestala být jejich odpůrcem a naopak si je oblíbila. Nemusíte se bát, nehodlám kompletně přesedlat na přírodní kosmetiku, ale zrovna minerální makeupy podle mě minimálně za vyzkoušení stojí. :)



Nedávno jsem porovnávala minerální makeupy BareMinerals, Lucy Minerals a Annabelle Minerals a značka Annabelle Minerals vyšla v tomto srovnání velmi dobře a nebojím se říct, že dokonce nejlépe. Na základě mého článku jsme se se značkou domluvily, že vyzkouším další produkty a dám vám vědět, jak jsem s nimi spokojená. Takže dnes to bude zejména o minerálních makeupech a pokud budete chtít, mohla bych někdy příště sepsat i článek s mými tipy, jak minerální makeupy nanášet a zrecenzovat vám štětce, které má značka Annabelle Minerals v nabídce také.

O rozjasňujícím minerálním makeupu jsem vám psala už ve zmiňovaném porovnávacím článku. Od té doby už se mi podařilo ho spotřebovat. :) Měla jsem menší balení, které vydrželo zhruba na čtyřicet aplikací, což mi vzhledem k ceně přijde tak akorát. Záleží ale také na tom, kolik makeupu si omylem vysypete vedle a jakou vrstvu máte v plánu si na pleť dát. :) Minerální makeupy se totiž báječně vrství, takže kdo je v týmu full coverage makeup, stejně jako já, bude nadšený.


*Rozjasňující minerální makeup dělá to, co slibuje, moc hezky, přirozeně a nenápadně rozjasňuje. Výborná je i výdrž. Já pudruji transparentními sypkými pudry i minerální makeupy. Přijde mi, že je pak výdrž ještě lepší a také se na konci dne tolik nelesknu v t-zóně. Krytí rozjasňujícího makeupu je při běžném množství střední až vyšší střední.

*Matující minerální makeup mě ze všech tří zaujal nejméně. Popravdě jsem si nevšimla, že by během dne zmatňil pleť víc, než krycí makeup. Krytí je střední a subjektivně se mi zdá, že je o malinko menší, než u rozjasňujícího minerálního makeupu. Respektive ho na stejné krytí spotřebuji o trochu víc, než toho rozjasňujícího.


Všechny tři makeupy Annabelle Minerals mají společný velmi přirozený finiš a výbornou výdrž. Je to tak i v případě matující verze, takže co se týče kvality, nemohu mu nic vytknout. Záleží, jestli preferujete finiš matný, nebo rozjasněný a také, kolik krytí potřebujete.

*Krycí minerální makeup je teď můj nový favorit. Rozjasnění doháním jinými pudry a setting sprejem a užívám si opravdu plné krytí, které ale nevypadá cakey. Nebojím se říct, že při standardním množství dosáhnete téměř plného krytí a to i přes to, že makeup stále vypadá přirozeně a úplně jako vaše pleť. Při navrstvení na problematická místa, pupínky a diskolorace dosáhnete opravdu plného krytí. Což je i jeden z důvodů, proč jsem si minerální makeupy oblíbila.


Rozjasňující, matující i krycí makeup mají několik vlastností společných. Dělají velmi krásnou pleť a přirozený finiš. Ačkoliv mi nepřijde, že by zdůrazňovaly suchá místa, nebo stroupky víc, než jakýkoliv jiný tekutý makeup, lehce pleť vysušují. Což se projevuje tím, že se pleť začne víc mastit a  zhruba v polovině dně se začnu jemně lesknout na čele, nose a bradě a musím se přepudrovat, na což nejsem u tekutých makeupů zvyklá a nepudruji během dne vůbec. Suchá místa, zejména třeba stroupky, jsou večer víc vidět, ale je to v rámci mezí. Makeup se okolo nich nesráží a nedělá ošklivou krustu.

Minerální makeupy na mé pleti vypadají skvěle a mohu v klidu použít i poměrně dost velké množství na jednu aplikaci. Jak už jsem psala, jen velmi těžce se to s nimi dá přehnat. Pokud to ale přece jen přeženu, večer už to na vzhledu makeupu bude znát. Proto jsem si oblíbila krycí verzi. Té mi stačí jen velmi malé množství a dosáhnu takového krytí, které si představuji.


Kdybych měla zmínit nějaká negativa, bylo by to určitě lesknutí se během dne, které mně osobně zas až tolik nevadí ale vím, že spoustě z vás ano. S běžnými tekutými makeupy se většinou téměř nelesknu ani po celém dni. S minerálním makeupem se začnu v druhé půlce lesknout i já, takže pokud s tím máte problém vy, vezměte to v potaz a rozhodně si připravte matující pudr. :)

Makeupy se mi velmi dobře nanáší i zapracovávají do pleti a to platí o všech třech. Nicméně jsem si všimla, že se mi na ně další produkty nechytají tak intenzivně, jak jsem zvyklá. Například, když nanáším bronzer, musím ho nanést víc. Nedělá fleky, ani jsem si nevšimla, že by na pleti nedržel, jen ho prostě musím nanést ve větším množství. Výjimkou jsou jiné minerální produkty. Mám doma dvě různé minerální tvářenky jiných značek a jednu Annabelle Minerals a všechny se nanášejí velmi dobře a intenzivně. To jen takový malý postřeh na závěr. :)


Několik z vás mi psalo i o radu s výběrem odstínu. Já mám všechny tři minerální makeupy v odstínu Golden Fair a je mezi nimi nepatrný rozdíl, který na pleti po rozetření zmizí. Krycí makeup mi přijde trochu víc žlutý. Annabelle Minerals má odstíny velmi dobře a efektivně rozdělené na čtyři kategorie. Natural, Beige, Golden a Sunny. Natural a Beige mají růžový podtón a Golden a Sunny teplý žlutý. A pokud to chápu správně, Natural bude růžovější než Beige a Sunny teplejší než Golden. Pak už jsou odstíny klasicky seřazeny od nejsvětlejší po tmavé (tady). 

Odstín Golden Fair je pro mě ideální teď v zimě a ačkoliv si přijdu úplně bílá, jsou před odstínem Fair ještě další dva světlejší odstíny, takže svůj odstín si najdou i Sněhurky. :) Při vybírání makeupu si vyberete jaký chcete finiš, pak podtón a nakonec i konkrétní odstín a tenhle systém mi přijde jako výborný a naprosto jednoznačný, protože si nikdo nekoupí omylem špatný podtón, protože se nevyzná v číslování. :)


Dejte mi vědět, jak se vám dnešní článek líbil, jestli už jste nějaké minerální makeupy zkoušeli a co říkáte na značku Annabelle Minerals! Pokud budete chtít, napsala bych ještě článek o štětcích a správném nanášení minerálních makeupů a také mých tipech, jak na něj. Dejte mi vědět! L.

*Tento článek vznikl ve spolupráci se značkou Annabelle Minerals. Děkuji!




24 komentářů:

  1. Super recenze :) s touhle značkou zkušenosti nemám, ale znám jí. Hodně mě láká nějaký produkty zkusit, ale pořád nevím jaké.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, hodně muziky za málo peněz. :)

      Vymazat
  2. Nepodarilo sa mi nájsť zloženie. Môžeš ho prosím odfotiť? Ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidám ho do příštího článku, ale našla jsem ho u všech produktů, když jsem do googlu zadala Annabelle Minerals složení, nebo Annabelle Minerals Ingredients. :)

      Vymazat
  3. O tvem blogu jsem se dozvedela z clanku na Bloggersre a fakt me zaujal! Libi se mi tvuj styl!

    Iryna Novakova I The Gown http://www.shop-it.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Díky tvému minulému článku jsem si objednala od Annabelle sadu 16 vzorků krycích makeupů. A ačkoliv jsem si myslela, že mi zřejmě nejlépe padnou odstíny Neutral, mnohem víc na mně přirozeněji vypadají Golden. Takže kdo si není jistý odstínem, určitě doporučuji objednat si za pár korun celou sadu vzorečků a zkoušek a zkoušet a porovnávat. :)
    Určitě bych uvítala další články na toto téma, nějaké tipy by se hodily. :)
    Verča B.

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok a skvelý make up, používam na víkend, keď nepotrebujem "dokonalý"make up. Článok o štetcoch by ma určite potešil, uvažujem o nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já ho mám hlavně když spěchám a chci super pleť hned, bez vrstvení makeupů a korektorů .) Článek určitě bude :)

      Vymazat
  6. Značka mě hodně láká a tohle nevypadá špatně. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Nemám a nepoznám :). Nejak zvlášť do tohto typu kozmetiky ani veľmi nemám záujem ísť a skúšať, možno na víkend na doma, keď nepotrebujem byť tip top ako v práci.
    Nevie, možno preto,lebo ho až tak nepoznám, ma tento koncept nezaujal veľmi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si říkala to samé, nechtěla jsem a ignorovala jsem a popravdě jsem ráda, že mi nečekaně tahle značka skončila doma a když už jsem jí měla doma, vyzkoušela jsem a jsem spokojená a taky překvapená, protože jsem tomu nikdy nevěřila :)

      Vymazat
  8. Já jsem nikdy minerální makeupy nezkousela. Určitě me to láká, ale uvidíme časem :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  9. Cca před měsícem jsem si objednala vzorečky rozjasňujícího a krycího makeupu a opravdu si najdou svůj odstín i běloby jako já, což je skvělé! To je poprvé, co mám makeup, který mi sedí jak podtónem, tak tím, že je opravdu světlý. Zkušenost mám podobnou, taky už mám v půlce dne mastnější čelo a bradu, což normálně nemívám... ale mám dobrý pocit z toho, že je makeup přírodní. Používám ho i jako korektor na pupínky a moc mi tak vyhovuje. Jen mám výtku, že při navrstvení mi na sušších místech cakey efekt udělá a taky mi sebemenším kontaktu s vodou celý hned zmizí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já moc suchých míst nemám, používám tolik kyselin v péči, že už na obličeji skoro nemám žádnou kůži :D ale ani okolo pupínků se mi fakt nijak extra nezachytává, z toho jsem usuzuvala, že nebude dělat problémy ani na suchých místech. A byla jsem v něm venku když sněžilo a přežil úplně v pohodě, možná je to i pudrem, který jsem použila :)

      Vymazat
  10. Celkom ma to zaujalo uz minule a urcite by som rada vyskusala ako znacku, tak aj mineralne mejkapy celkovo. Trosku ma len odradza, ze mi este furt lezu na nervy vsetky sypke zalezitosti z dekorativky /ano, aj sypke PUDRE :D/, takze zatial som sa k ziadnemu mineralnemu mejkapu nedokopala... Holt, som asi este nedospela beautyblogerka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tuhle averzi měla taky, ale pak se zamilovala do sypkých pudrů a teď už je mi to jedno, jakou to má konzistenci, hlavně když to dělá krásný efekt a funguje to :)

      Vymazat
  11. Mně to láká hodně, ale nějak mám asi respekt z konzistence. Jestli napíšeš článek jak na nanášení a jaké štětce, tak bych ti asi líbala nohy :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Na zaklade minuleho clanku jsem si poridila rozjasnujici make-up, ale budu ho pouzivat spis jako rozjasnovac, na cely oblicej s nim moc spokojena nejsem. Mam i kryci variantu, ta mi vyhovuje vic. Normalne pouzivam mineralni make-up od Lily Lolo, ale chybel mi tam svetlejsi odstin se zlutym podtonem, ktery jsem u Annabelle minerals nasla, tak jsem ho chtela vyzkouset. Nemyslim si, ze se to skoro neda prehnat, pri vetsim mnozstvi uz nevypada dobre. S Lily Lolo mam takovy zvlastni problem, ze ten odstin do zluta mi barevne sedi, ale na pleti nevypada tak dobre (vic se srazi a zduraznuje sussi mista) jako odstiny neutralni nebo do ruzova, ktere mi ale zase nesedi podtonem. Nevim, jestli je to pochopitelny :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty ten rozjasňující makeup používáš jako rozjasňovač? Mně teda to rozjasnění zas až tak velké nepřijde :) Naopak mi dělá takový ten zdravý jemný lesk, jako se leskne pleť když ji namažeš krémem. přirozený prostě :) S množstvím při aplikaci se mi to tedy přehnat ještě nepovedlo, ať dám kolik chci pořád to vypadá dobře, ale večer se to už projevuje, jestli jsem ho dala moc, nebo akorát. Možná ho dávám ještě víc než já :) Makeupy od Lily Lolo jsem nezkoušela :)

      Vymazat