pondělí 16. července 2018

Kosmetika Pretty Vulgar || Recenze

Hezký den vám přeji! Možná jste si všimli, že v Douglasu je už nějakou dobu nová značka, která upoutá nejen svými zajímavými obaly, ale i svým obsahem. Řeč je, jak jinak, než o značce Pretty Vulgar. Zkoušela jsem několik produktů, od rtěnky až po paletku očních stínů a jak jsem spokojená, se dozvíte v dnešním článku.


Produkty už mám doma nějakou dobu, od eventu Douglasu s představením novinek. Už je mám i nějakou dobu vyzkoušené, ale čekala jsem, až se objeví i na eshopu Douglasu, abych vám je mohla nalinkovat, protože ne každý má Douglas zrovna po ruce. Takže konečně jdeme na to! :)

Začnu *bází pod oční stíny Uncaged, která je v tubičce, má pleťovou barvu a mírně sjednotí víčko. Je krémová a po rozetření lepí. Je to ten typ báze, kterou musíte zapudrovat, nebo poprášit světlým matným stínem, protože lepí tolik, že se na ní stíny přichytí a jen těžko je budete rozmazávat. Je vlastně velmi podobná Too Faced Glitter Glue. Glitter Glue od Too Faced je možná o trochu lepivější a je to jedna z mých nejoblíbenějších bází pod oční stíny, takže není překvapení, že i s bází od Pretty Vulgar jsem spokojená.

Bázi nanesu prsty a na víčkách rozmažu, zapudruji a stíny pak drží naprosto perfektně celý den a ani se nehnou. Tahle báze bude navíc výborná i pigmenty, které udrží podobně dobře, jako právě Glitter Glue. Vlastně nemám nic, co bych jí mohla vytknout, protože funguje skvěle a poradí si i s mými mastnými víčky a hooded eyes.


S výběrem paletky očních stínů se mi v Douglasu trefili do noty. :) Paletka je k dostání ve více variantách a já jsem dostala *Phoenix Rising, kde je skladba stínů převážně teplá, červeno hnědá, bronzová a zlatá. Najdete v ní i hezkou fialovou a světlé stíny k dotvoření looku. Stíny jsou jak matné, tak třpytivé a metalické.

Pigmenntace je nadstandardní a myslím, že nejeden začátečník by mohl mít problém. Pigmentu z paletky se totiž přenese na víčko mnoho a i já jsem občas měla problém tmavší matné odstíny rozmazat doztracena. Tohle je jedna z těch paletek, kterým teoreticky nemám co vytknout, ale když ji používám, není to sto procent. Není to tak, že by šly matné stíny hůř rozmazávat, to jde krásně, ale tmavší místo mi občas vznikne spíš kvůli extra vysoké pigmentaci a s blenděním je pak víc práce. To se ale bavíme hlavně o tmavých matných stínech, světlých a lesklých se to zas až tolik netýká.


Konzistence matných stínů je jemná a měkká, sušší jsou jen dva tmavé matné vpravo dole, Blowng Smoke a Fly by Night, metalické stíny jsou také měkké a celkově stíny nepráší téměř vůbec a to ani v paletce, ani při aplikaci. Metalické stíny jdou skvěle nabrat i štětcem a jsou opravdu výrazné a moc pěkné. Chybí mi v paletce nějaký světlý matný odstín, který bych dala přes celé víčko a zafixovala bych s ním třeba bázi. Můžu na to sice použít světlý meruňkový stín, ale to jen teď v létě lehkou rukou a když nepoužívám bázi od Pretty Vulgar, která dost zintenzivní a vytáhne barvu stínů. Kromě toho mi v paletce nechybí nic a to včetně velkého zrcátka, se kterým zvládnu celý makeup komplet.

Při aplikaci stíny v podstatě neopadávají, jsem zvyklá oklepávat štětec a pigmentu je ve stínech tolik, že se udrží ve štětci i po oklepání možná až moc. :) Jak asi už dávno víte, bez báze pod oční stíny nechodím z domu, až na případy, kdy chci nějaké stíny vyzkoušet bez ní. Jako obvykle, bez báze mi stíny celý den nevydrží. S bází se neslévají a drží až do večera. Tak trochu mi přišlo, že možná líčení malinko ztratí po celém dni intenzitu, že večer už není tak výrazné a extra pigmentované jako bylo ráno, nicméně, není to nic zásadního.

Paletce vlastně také není moc co vytknout. Akorát mi přijde, že se při líčení musím o trochu víc snažit než obvykle. Dávat si větší pozor a trochu déle rozmazávat. Abych tématicky zůstala v Douglasu, tak bych přece jenom třeba raději pořídila nějaké stíny Smashbox, než další paletku Pretty Vulgar. To ale nic nemění na tom, že jestli se vám tahle paletka od Pretty Vulgar líbí a chcete ji pořídit, s velkou pravděpodobností budete spokojeni.



Pokračujeme řasenkou *The Feathers, která má klasický kartáček. Ten je hodně prohnutý a bezvadně kopíruje tvar mých očí. Hlavně tedy horních řas, na spodních s ní musím trochu opatrněji, abych si ji zbytečně někde neobtiskla. Konzistence řasenky je sušší, což někomu bude vyhovovat a někomu ne. I přes sušší konzistenci náplně dělá řasenka celkem výrazný efekt. První dvě vrstvy nijak extra neslepují řasy a dodají objem i trochu délku, ale moc je bez kleštiček nenatočí. Za mě je to určitě spíš objemová řasenka. Já mám raději řasenky mokřejší a hutnější, i za cenu slepení, takže tady to bude už jen o preferencích.

Protože mám řasenku otevřenou asi jen měsíc, nemohu posoudit, za jak dlouho vyschne, ale trochu bych se toho popravdě bála, i když to může být jen pocit, který mám z konzistence. Řasy jsou po nanesení řasenky černo černé a nevšimla jsem si během dne opadávání, ani obtiskávání. Ačkoliv mi vnitřek řasenky přijde průměrný, obal je extra roztomilý a povedený a strašně se mi líbí! :)



Jako poslední tu mám rtěnku *Burry Them with a Smile (na eshopu nejsou všechny odstíny). Je matná a já nám červený odstín Blood Flower. Je to studená červená a rtěnka je intenzivní a na rtech lehká. Protože je matná, po pár desítkách minut nošení začne lehce vysušovat. Nic hrozného, ale krémová hydratační rtěnka bude na rtech vždycky o kousek příjemnější. Výdrž je slušná, dvě tři hodiny dá v dobrém stavu a ani pití jí nevadí. Navíc, tenhle konkrétní odstín dělá bělejší zuby. :)


Co na tuhle novou značku u nás říkáte vy? :) Co se vám líbí, co vás zaujalo a plánujete něco vyzkoušet? Určitě mi dejte vědět v komentářích a já vám jak obvykle přeji hezký den a budu se těšit příště u dalšího článku! L.



.

17 komentářů:

  1. Mě ty obaly úchvatily :D Někomu to příjde jako kýč, ale něco na tom prostě je! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta paletka očních stínů vypadá skvěle, moc se mi líbí odstíny :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím,.i když znám lepší paletky, není špatná :)

      Vymazat
  3. Velmi, velmi zajímavá značka!! Ty obaly jsou fakt rozkošné :) ale osobně bych si asi žádný produkt nekoupila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Značku absolútne nepoznám a názov mi nič nehovorí. Obaly a celkový dizajn na mňa pôsobí chutne, staromódne, ale nie gýčovo.
    Myslím, že by som si dala povedať. Douglas je na Sk len v Bratislave a eshop posiela až z CZ :((((.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba až budeš mít někdy cestu, můžeš omrknout :) i když high end to není ;)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Určitě se podívej, když budeš mít cestu okolo Douglasu :)

      Vymazat
  6. Zajímavý tip na značku, vubec jsem ji neznala :o

    OdpovědětVymazat
  7. Wow, to ale vyzerá skvelo! Dizajn obalov je naprosto úchvatný ♥ O značke počujem (čítam) prvý krát, ale teda rozhodne ma zaujala :))

    C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji znám jen od zahraničních blogerek, tady je fakt jen chvíli :)

      Vymazat
  8. Ja som si dnes kupilu gelovu linku tak uvidim aka bude...

    OdpovědětVymazat