pondělí 9. července 2018

O dvojím čištění pleti, každodenním peelingu a vitamínu C || kosmetika Dermalogica || Recenze

Krásný den vám přeji! O důležitosti kvalitní péče o pleť vám tu už asi povídat nemusím, jakýkoliv makeup bude vypadat jen tak dobře, jako pleť pod ním. A jak asi víte, já s pletí neustále bojuji a stále hledám ty nejlepší a funkční produkty, které by mi pomohly. Poslední měsíce jsem z větší části zkoušela spoustu produktů značky Dermalogica a dnes pro vás mám konečný verdikt. :)


O tom, že praktikuji dvoufázové čištění pleti, jsem vám psala už několikrát. Kvalitní odličovací přípravek na olejové bázi je k tomu nezbytný. Rozpustí jakýkoliv, i voděodolný, makeup, nečistoty i mastnotu, kterou pouze vodou nesmyjete. Zároveň to ale dělá šetrně a pleť nevysušuje, naopak je vhodný i na citlivou, suchou, nebo starší pleť. Můžete ho mít v tuhé formě olejového balzámu, nebo v tekuté. Já osobně preferuji ty tuhé. Nestékají a lépe se dávkují.

Nicméně, na profesionálním ošetření značkou Dermalogica (článek) jsem dostala doporučení na tekutý odličovací olej, takzvaný nultý krok *Dermalogica precleanse. Ten je hodně tekutý, má pumpičku a příjemně citrusově voní. Nanáší se na suchou pleť, což je dost důležité, protože po smíchání s vodou už se spíš smývá, než že by odličoval. Já jsem s ním pleť chvíli masírovala a až pak ho začala oplachovat. Odličuje velmi dobře, i několik vrstev řasenky a všechen makeup z pleti. Bohužel, mě poměrně dost pálil v očích. Ale to, jak už asi víte, může být i mnou, protože mě v očích pálí kde co. :)


Druhým krokem čištění pleti je čistící gel. V tomto případě *Special Cleansing Gel, který má jemnou zvláštní vůni, do které jsem se zamilovala a přistihla se při tom, že se na něj každý večer těším právě kvůli ní. Asi to nebude šálek kávy každého, ale já tuhle přírodní, lékárenskou vůni miluju. Gel je tekutější, stačí ho trocha a dělá krémovou pěnu. Navíc je opravdu jemný a myslím, že bude sedět i velmi citlivé pleti. Skvěle stáhl z pleti zbytek nečistot a odličovací olej a pleť jsem po použití měla jemnou, vláčnou a bez všech nečistot.

Tenhle gel už mě v očích naštěstí nepálil vůbec a vlastně žádná jiná péče Dermalogica už mi ani okolo očí nevadila, ani mi nezpůsobovala pupínky. U oleje Precleanse to tedy považuji za výjimku a popravdě mě to mrzí, protože jinak bych s ním byla spokojená.


Ať už používáte vody ve spreji před krémem, po něm, pod olej, makeup, nebo na osvěžení během dne, jsou rozhodně užitečným pomocníkem. Na levandulovou zklidňující *Ultracalming mist jsem se moc těšila, právě kvůli zklidňujícím účinkům, které slibuje. Rozprašovač by mohl být o malinko jemnější, zejména, pokud chcete mlhu používat na makeup. Vůně je čistá, neruší a voda je na pleti příjemná. Asi jsem čekala o trochu víc slibovaného zklidnění, toho jsem si ale popravdě moc nevšimla.


Slova peeling a exfoliace skloňuji tady na blogu velmi často. Ať už řešíte šupinky, nebo ucpané póry, peeling je zásadní. A pokud byste si ho nejradši dělali každý den, Dermalogicu má řešení. Dva druhy peelingů Daily Superfoliant a Daily Microfoliant. Já jsem na vyzkoušení dostala *Daily Superfoliant, což je peeling v prášku, který si nasypete do dlaní, přidáte kapku vody a uděláte si pastu, nebo prostě jen nasypete trochu peelingu do už mokré dlaně. Zkoušela jsem oba peelingy a víc mi seděl právě Superfoliant, který má větší počet peelingových částeček, ale pořád je velmi jemný. Tak jemný, že ho bez obav můžu používat každý den.

Částečky v peelingu se navíc při masáži pleti rozpouští, takže se tím zabraňuje přílišnému dření a podráždění pokožky. Za mě je tenhle peeling úžasný a rozhodně ho nemám naposledy. Pleť je po něm extra jemná, hladká a vláčná, nevysušuje a naopak mj přijde, že snad i vyživuje. Nebo minimálně nechává ten dojem. Mimo to obsahuje uhlí, nebo třeba niacinamide, což je jak dělané pro mou pleť. Já jsem dostala cestovní balení a i přes to, že ho občas omylem vysypu víc, jsem ho spotřebovala zatím snad jen půlku, takže velké balení vám asi vydrží neskutečně dlouho.




Tonikum jsem žádné od značky Dermalogica neměla a během zkoušení této značky jsem i nadále používala svoje kyselinová, protože bez nich si už péči nedovedu představit a moje pleť je doslova vyžaduje. :) Takže tento krok byl jediným vybočením z mono brand péče. :) Místo toho přejdu rovnou k séru. S velkou lítostí jsem totiž před pár dny spotřebovala novinku *Dermalogica Biolumin-C sérum. Jak už název napovídá, jedná se o sérum s vitamínem C.

Vitamín C je jednou z mála ověřených a opravdu účinných složek v péči o pleť. Ovšem není vitamín C, jako vitamín C. Problém je v tom, laicky řečeno, že je tato složka nestabilní, na vzduchu se rozpadá a tudíž přestává fungovat. Proto je potřeba mít vitamín C v co nejstabilnější formě a přesně to slibuje Biolumin-C sérum. Kromě vitamínu C je v něm také kyselina mléčná, což je jedna z mých oblíbených kyselin, protože je jemná i k citlivé pleti a má dobrou snášenlivost.

Lahvička má 30 ml a má se používat ráno i večer. Mě takto vydržela něco málo přes měsíc (sérum nezměnilo barvu ani ke konci používání). Pokud budete chtít sérum používat jednou denně, vydrží vám samozřejmě déle. Výsledky jsem viděla v podstatě po týdnu. Pleť mi přišla barevně sjednocenější, hladší a pocitově pružnější. Po měsíci a spotřebování lahvičky mohu potvrdit. Rozzářená, sjednocená a hladší pleť. 




Dermalogica *Medibac Breakout Control si vybojovalo cestu do mých top deseti produktů, bez kterých nemůžu být (článek), takže je jasné, jak moc jsem nadšená. Další z produktů, které si rozhodně klidně pořídím i sama, protože je skvělý. Dávala jsem si ho vždy na noc na celou pleť. Stačí malé množství, případně si ho můžete dát jen na části obličeje, kde vás trápí pupínky. Je lehký nezatěžuje a rychle se vstřebává. Účinků jsem si všimla v podstatě hned, jakmile jsem ho zařadila. Pupínky se rychleji hojily a to i ty hlubší a jejich počet se zredukoval. Přišlo mi, že v mém případě zabírá hlavně na ty větší, ale to může být tím, že je jejich rychlejší hojení prostě víc vidět a pleť není tolik citlivá.

Pokud máte stejně jako já akné hormonálního původu, žádný přípravek, ani ošetření vás nezbaví všech pupínků, nebo jsem takový ještě nenašla. Nicméně, nejhorší období, těhotenství a začátek kojení, jsem překonala a už nemám cystické akné po deseti kusech, ale třeba jen po dvou, třech, což je výhra. V době, kdy jsem začala používat Breakout Control, spolu s další mou osvědčenou péčí, se mi dokonce stalo, že jsem neměla na pleti pupínek ani jeden, klidně celý týden! Pro někoho naprosto běžná věc, pro mě skoro zázrak. :)




Poslední krok v péči o pleť je samozřejmě denní nebo noční krém. Na den jsem používala *Calm Water Gel, o kterém jsem vám už psala v porovnání hydratačních gelových krémů (článek). Takže jen v rychlosti. Velmi příjemný, svěží a extra lehký gelový krém, který se na pleti mění na vodu, obrazně řečeno. :) Nenápadná levandulová vůně a mírné zklidnění pleti. Rozhodně skvělý lehký hydratační krém na léto, nebo pro mastnou a citlivou pleť celoročně.



*Sound Sleep Cocoon Transformative Night Gel-Cream má nejenom skvělý název, ale i sám o sobě je to zajímavý produkt. Noční krém, který má pleti nahradit pár hodin spánku. Je všeobecně známo, že pleť regeneruje zejména během noci. Dnešní doba nám ale nedá spát, ha ha. :) Takže by tenhle noční krém měl pomoct s regenerací pleti a opečovávat ji, jako by tomu bylo během deseti hodin vydaného spánku.

Sound Sleep Cocoon má také příjemnou, jemně levandulovou vůni a je sametově hebký. Sametově hebkou dělá i pleť, vyživuje, hydratuje a opravdu jsem se ráno budila s hezčí pletí. Určitě to znáte, když se vám, jednou za rok, pokud máte malé děti, ehm :), podaří opravdu dobře a dlouho vyspat, ráno se probudíte s krásnou, rozzářenou, vypnutou a doslova glowy pletí. A přesně tenhle efekt se snaží napodobit Sound Sleep Cocoon.

Nebudu vám lhát, na ten pořádný spánek to nemá, ale efektem na pleti je tomu blízko. Navíc je hodně příjemný a myslím, že obzvlášť si ho oblíbí pleť unavená, bez života, starší a sušší, protože na svěží mladé tvářičce nebude prostě ten efekt tolik vidět. :) Moje pleť, po dvou dětech, čtyřech letech přerušovaného spánku a dalším roce kojení, je ovšem nadmíru spokojená.



Co říct závěrem? Můj dojem a první zkušenost se značkou Dermalogica je pozitivní. Asi by bylo zvláštní, kdyby mi stoprocentně sedělo úplně vše. Také bych si sama asi vybrala nějaké trošku jiné produkty, než mi byly doporučeny v salonu. Místo oleje na odlíčení bych rozhodně chtěla zkusit balzám, protože ty já mám prostě radši a třeba by mě napálil v očích. :) Levandulový zklidňující mist by mohl být víc zklidňující a i když mi Gentle Cleansing Gel velmi sedl svou texturou i vůní, když se moje pleť zblázní, sahám raději po čistícím gelu s kyselinami.


Pokud máte velmi citlivou pleť budete s většinou produktů spokojeni. Je znát, že se jedná o profesionální salónní kosmetiku. Jemná parfemace, důkladné čištění a důraz na detox, hydrataci a regeneraci. Já jsem si také všimla celkového zklidnění pleti, méně začervenání a perfektně odlíčené a vyčištěné pleti. Co musím  pochválit zvlášť, protože jsem upřímně nadšená, jsou to určitě Breakout Control, Daily Superfoliant peeling a Biolumin-C sérum. Dobré jsou i oba pleťové krémy, ale každý z nich cílí na jiné uživatele a specifické potřeby pleti.

Snad se vám tenhle výběr a recenze líbily a usnadní vám případný výběr. :) Napište mi, jaké produkty Dermalogica máte rádi, nebo jaké byste chtěli zkusit a já se budu těšit zase příště! L.

6 komentářů:

  1. Produkty vypadají pěkně já od této značky ještě nic nezkoušela ale mám celkem citlivou pleť, tak možná vyzkouším :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli něco, tak jsou z většiny ty produkty, které jsem zkoušela, opravdu pro citlivou pleť :)

      Vymazat
  2. Breakout Control jsem si koupila na Vaše doporučení z článku a musím říct že jsem velmi spokojená. Nebudete nháhodou v budoucnu psát článek o peelingových přípravcích? Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že jste spokojená stejně jako já :) o jakých peelingových přípravcích mluvíte? Kyseliny, nebo vyloženě scruby s částečkami? :) něco takového mám v plánu :)

      Vymazat
    2. klidně oboje :)

      Vymazat
  3. Čo mi to robíííííš ? Už zase niečo, čo budem nevynutne potrebovať ?
    Myslím, že niektoré veci na čistenie by bolo fajn vyskúšať, len netuším či sa dajú produkty kúpiť aj priamo na SK.

    OdpovědětVymazat