čtvrtek 26. července 2018

Spotřebováno #18 || Textilní a gelové masky od hlavy až k patě!

Krásný den vám přeji! Dnes jsem si pro vás připravila díl pravidelného článku o spotřebovaných produktech. Pravidelného v tom slova smyslu, že občas tu obří tašku prostě nevyhodím, ale roztřídím, vyfotím a rozdělím do několika částí, takže v dnešním článku nás čekají jednorázové textilní, a v některých případech i gelové, masky na pleť, ruce, nohy, i vlasy!


A protože masek jsem nepočítala 18, což znamená osmnáct mini recenzí, vrhneme se rovnou na to! Začnu velkým objevem, textilní maskou Sephora Collection *Pineapple Face Mask. Tahle maska je exfoliační a má skvělé výsledky. Patří k těm novějším maskám ze Sephory, takže mi vyhovuje i tvarem i mírou namočení. Nevyschla příliš brzy a po použití jsem měla pleť hladkou, rozzářenou a bylo vidět, že maska je opravdu exfoliační. Už jsem si sama koupila dvě další a vřele doporučuji! Já ji určitě zařadím do mých pravidelných nákupů.


O maskách Talika už jsem vám psala tady, mám je moc ráda a nic se nezměnilo ani po vypotřebování dalších dvou - Talika *Bio Enzymes Purifying Mask a Talika *Bio Enzymes Brightening Mask. Nejsou to textilní masky, ale gelové a vedou zejména po uživatelské stránce. Výborně na pleť přilnou, drží a jsou v podstatě jako druhá kůže. Jako už jsem psala v minulém článku, pokud nezvládnete půl hodiny s maskou ležet a textilní masky vám různě kloužou a padají, masky Talika budou skvělá volba a jejich použití si užijete. Ani výsledky mi nepřipadají špatné. Přijde mi, že jsou víc hydratační než běžné plátýnkové masky a pleť je po nich o kousek víc vypnutá. Mezi maskami Brightening a Purifying popravdě nevidím moc rozdíl, ale pokud nějakou budete chtít zkusit, nemyslím, že budete zklamaní.



Plátýnková maska GlamGlow *Bubblesheet Mask je super příjemná a zábavná. Na pleť si přiložíte hodně mokré černé plátýnko v klasickém tvaru masky a to postupem času začne pěnit a bublat, až udělá souvislou napěněnou vrstvou, která je tak centimetr vysoká. Když pominu to, jak vtipně s touto maskou vypadám, líbí se mi i účinky. Maska by měla být čistící a musím říct, že to také splňuje. Pleť měla viditelně čistší póry a byla zklidněnější v místech, kde jsem měla nějaký ten pupínek. Není tak důkladná jako klasické GlamGlow masky, ale je vidět, že GlamGlow tenhle typ péče prostě umí.


TonyMoly *Bubble Mask Sheet funguje na stejné principu, jako maska od GlamGlow. Také po přiložení na pleť začne bublat a napění se. Nicméně i tak je to maska, kterou vám spíš nedoporučím. Je to hlavně proto, že není na celý obličej, ale jen na jeho spodní část, od tváří a nosu dolů a hlavně, neviděla jsem po použití žádný výsledek. Póry byly stejné jako před použitím a pleť celkově mi přišla jako kdybych na ni nedala nic, takže tu máme první nedoporučuji dnešního článku a masku bych si znovu nekoupila.


Caolion *Pore T-zone Strip jsem vám recenzovala v článku o K-tech beauty. Jedná se o masku, která se nalepí na mokrou pleť a nechá se zaschnout. Maska uschne tak, až je úplně pevná a tvrdá a sundavání rozhodně není příjemné. Nicméně, funguje. Vytáhla mi velkou část černých teček, takže pokud tento typ masek máte rádi a chcete nějakou, která není pouze na nos, doporučuji. Tahle maska je totiž ve tvaru ptáka/orla a zakryje vám část čela, nos a část tváří, tedy všechna místa, kde by vás rozšířené a zanesené póry mohly trápit.


Maska *Everyday Bouncy mi přišla v Marie Claire boxu a je od značky, kterou ani neznám. Jak mám textilní a korejské masky ráda, tady jsem viděla jen průměrnou hydratační masku. Pokud máte masky pouze jako přídavek trochy hydratace, tak možná ano, ale mně přišla těžce průměrná a raději si příště koupím ananasovou od Sephory, nebo bublinkovou GlamGlow..


Karuna Hydrating Face Mask je stejný případ jako maska Everyday Bouncy. Měla jsem ji v tašce z Master Class by Mario Dedivanovic a znovu už ji nepotřebuji. Průměrná hydratační maska, která mi vlastně ani moc na pleti neseděla, pokud si dobře vzpomínám. Každopádně nic, co by nezvládla o trochu silnější vrstva hydratačního krému.


Pokud to nevíte, Pupa teď má v nabídce spoustu pleťových masek. Na pleť obličeje, pod oči, na vrásky, pásky na nos, masku na ruce i na nohy. Pupa *Purifying Black Mask je plátýnková maska na pleť a má ji čistit. Bohužel, vadí mi tvrdá a příliš pevná látka, která nepřilne na pleť, odstává a odstáté části jsou hned suché. Navíc, ani výsledek mi nepřišel nijak zázračný, takže nedoporučuji a pokud budete chtít nějakou masku od Pupa zkusit, raději se zaměřte na ty klasické krémové v pytlíčcích na více použití. Ty mi přijdou výrazně lepší.


Masky ve tvaru ovoce, zeleniny a květin od značky Kocostar už jsem vám recenzovala tady, takže se nebudu zbytečně rozepisovat. Přiznávám, že tyhle masky spíš potěší moje estetické cítění a jsou vtipné, ale ani hydratační účinky se jim upřít nedají. Spotřebovala jsem Kocostar *Slice Mask Sheet Watermelon a Kocostar *Slice Mask Sheet Cucumber a pokud chcete masku ve veselejší podobě, tak proč ne. Vyloženě skincare zázraky ale nečekejte. :)

Masku Kocostar *Bird's Nest Silk Fiber Mask jsem vám také recenzovala ve zmiňovaném článku a myslím, že jsem jich od té doby spotřebovala víc než jen jednu, spíš tak tři. Co jsem o ní psala před tím půl rokem už si nevzpomínám, tak to bude o trochu víc autentické. Tahle maska je velmi příjemná a pečující. Minimálně tedy pocitově. Po použití mám pleť hydratovanou, jemnou a vláčnou a nemám ten průměrný pocit jako třeba po masce Everyday Bouncy. Opět si ale myslím, že tuhle masku oceníte hlavně v momentě, kdy chcete mít dobrý pocit, že pro svoji pleť děláte něco víc a chcete jí dodat extra hydrataci třeba před nějakou důležitou akcí.



Maska na nohy Kocostar *Foot Moisture Pack je super. Nohy jsou po ní jemné, hladké a hydratované. Samozřejmě je potřeba nohy pravidelně obrušovat třeba pemzou. Účinek masek na nohy je pak výrazně lepší a mnohem déle vydrží. Kdybych ji měla srovnat s levandulovou maskou od Sephory, přijdou mi dost podobné, možná Sephora je o trochu víc hydratační, ale protože je nepoužívám blízko sebe a nohy zrovna mohu mít sušší / v lepším stavu, těžko se to posuzuje stoprocentně. Fungují určitě obě a Kocostar mohu doporučit bez problémů.


Kocostar *Hand Moisture Pack, hydratační rukavičky také mohu doporučit, fungují tak, jak slibují. Jediné lepší, jsou ty arganové ze Sephory, ale ty jsou na eshopu už několik měsíců nedostupné a ty ostatní druhy nejsou zase až tak dobré. Rukavice od Kocostar mi přijdou výživnější a víc pečující než všechny, kromě těch arganových, takže doporučuji zkusit. Ruce jsou po nich víc hebké několik dní a to včetně kůže okolo nehtů.


Pokud máte alespoň jednou za čas půl hodinku v koupelně navíc a chcete udělat pro své vlasy něco opravdu extra, můžete zkusit Kocostar *Home Salon Hair Pack. Maska obsahuje péči, kterou spolu s maskou nasadíte na vlasy umyté šamponem, zalepíte a necháte působit. Pokud nemáte extra zničené, nebo suché vlasy a používáte jen lehčí a ne tak těžké kondicionéry a masky, ale přece jen jednou za čas chcete něco víc pečujícího, pak si dovedu představit, že tahle maska se vám bude líbit. Já extra silné a těžké masky a kondicionéry používám při každém mytí, takže i když po ní byly vlasy velmi jemné, měkké a hebké, nebylo to nic, na co bych nebyla zvyklá. Maska ale sama o sobě špatná není a jako kůra jednou za čas na normální vlasy proč ne.


O masce na nohy Sephora Collection *Levander Foot Mask už jsem se zmiňovala a mám tuhle masku velmi ráda. Je opravdu hydratační, chodidla vyhladí, zjemní a zůstanou hebké skoro dva týdny. V létě samozřejmě pečuji o nohy o trochu víc než v zimě. Přece jenom, v sandálkách jsou nohy víc vidět, takže sahám po pemze ob den, nebo alespoň ob tři. Hydratační masky na nohy pak mohou lépe působit, lépe se vstřebat a zlepšuje to jejich účinky a prodlužuje dobu, po kterou jsou nohy jemné. Pokud jste tuhle levandulovou masku na nohy ještě nezkoušeli, určitě se po ní podívejte! Já už si koupila další dvě do zásoby a jednou za čas dopřeji relax i svým nohám. :)


Maska na ruce Sephora Collection Argan Hand Mask je jedna z nejlepších a nejvíc pečujících masek, co jsem kdy zkoušela a hype okolo ní považuji za oprávněný. Jsou příjemné a líbí se mi i tak trochu zvláštní svěží vůně. Ruce vydrží extra hebké i víc než čtrnáct dní, samozřejmě s tím, že si je pravidelně mažu. Hlavně v zimě trpím na hodně suché a popraskané klouby na rukou a tahle maska s arganovým olejem je doslova záchrana, když už klasické krémy nestačí a potřebuji silnější zbraň. Už jsem spotřebovala minimálně pět párů a zejména na zimu si pořídím další.


Závěrem tu mám jedno velké ne - Macadamia Oil Extract Hand Pack. Tohle si rozhodně nekupujte. Maska nepříjemně voní, nemá lepenky, takže si rukavice nemůžete zalepit, aby držely a nesklouzávaly vám z rukou, pokud něco chcete dělat. Kdyby byly vynikající svými účinky, asi bych jim to i odpustila, ale já po použití a potom, co si umyji ruce, nevidím vůbec žádnou změnu. Vlastně nevidím vůbec nic a mám pocit, že když si namažu ruce obyčejným krémem na ruce, výsledek bude lepší. Takže i když je cena nízká, nestojí tahle maska na ruce ani za vyzkoušení.



další recenze masek:
spotřebováno: pleťové masky

Všechny obaly jsem vymyla, roztřídila a vyhodila do příslušných kontejnerů a jsem ráda, že mám alespoň na malou chvíli klid od plné tašky odpadků v koupelně. :) Vás samozřejmě čeká ještě díl se spotřebovanými pečujícími přípravky na pleť a pak i na tělo. Ale to zase až někdy příště! Dejte mi vědět, jak se vám dnešní článek líbil, jestli se na některých produktech shodneme, nebo naopak neshodneme a jestli je v článku nějaký váš velký oblíbenec, nebo propadák. :) Krásný den! L.

9 komentářů:

  1. super recenze! :) já mám zkušenost s tou na nohy a ruce ze sephory :) a teď o víkendu budu zkoušet a psát článek na 3 fázovou z číny :)
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  2. Luci to, či sa nám článok páčil sa podľa mňa ani nemusíš pýtať. Veď všetky tvoje články sú vynikajúce! Čierna maska od Pupy je podľa mňa strašná a vôbec asi jedna z najhorších akú som kedy mala. Ja som si inak zatiaľ najviac obľúbila textilné masky od Garnier, predovšetkým zelenú čistiacu. Z tvojich otestovaných masiek ma najviac zaujala exfoliačná ananásová od Sephory, ktorú určite rada vyskúšam :). Naopak, Sephora masky na ruky mi prídu málo hydratačné, avšak masky na nohy majú skvelé. Ja mám radšej mandľovú verziu, pretože mi príde oveľa viac hydratačná a vyživujúca ako levanduľová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je milý, děkuji :))) Jinak - s tou Pupou souhlasím bohužel. Ty na ruce ze Sephory ti přijdou málo? Mně ta arganová přijde skvělá, jaké máš radši ty? A z těch nohy jsem zkoušela jen tu levandulovou a po zkušenostech, jaké jsou občas mezi maskami od Sephory rozdíly, jsem tu mandlovou nezkoušela a raději koupila další dvě ty levandulové :)

      Vymazat
    2. Skúšala som len argánovú a masku s aloe vera, no nejaký výrazný rozdiel som medzi maskami nezaznamenala, aj keď možno o čosi lepšia sa mi zdala tá s aloe vera. Už som ich ale dlhší čas nemala, tak ich znovu vyskúšam :). Inak neviem, či majú masku momentálne iba inovované obaly, alebo aj zloženia.

      Vymazat
  3. Jéé, super maskový článek :)) nejvíce mě zaujala zase ta slavná GlamGlow maska :-D já jí budu muset opravdu vyzkoušet. Už jsem jí ale měla nachystanou v košíku, že si jí objednám a pak si kvůli ceně nákup opět rozmyslela :-( Ale teď jsi mě uchvátila tou maskou, co na pleti bublá, to zní fakt úchvatně!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty bublavé masky jsou super vtipné :))) Ale klasická bílá, nebo zelená maska jsou určitě výsledky lepší :)

      Vymazat
  4. Tak tomuto vravím inak prepracovaná a kvalitná recenzia masiek ! Myslím, že som ešte nikdy v takomto objeme nič nečítal.
    Za mňa, som klasická maskáčka, nie plátenkové, úmyselne si ich ani samam nekupujem, ale vždy sa ku mne dostanú v nejakej podobe. Či už časopisy alebo beauty boxy.
    Ďakujem, mám superprehľad. Keď raz dorazí na SK SEphora, viem čo hľadať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je proto, že jsem líná a nahromadí se mi tu věci za X měsíců :D a pak je mi to líto vyhodit a nezrecenzovat to a protože toho mám i jinak hodně, skončí to v jednom článku abych příště mohla psát o dalších věcech :)

      Vymazat