sobota 21. července 2018

Summer Glow || Rozzářená pleť nejen v létě

Krásný den vám přeji! Krásný a rozzářený, chcete-li. :) Jestli to někdy můžete s rozjasňujícími produkty opravdu rozjet, léto je na to ideální. Díky vysokým teplotám se leskne téměř každý tak jako tak, tak proč tomu trochu nepomoct i ve dnech, kdy sice sluníčko svítí, ale není zrovna pětatřicet.. :) Je mi úplně jasné, že tenhle článek nebude pro každého a že zarytí odpůrci lesku si dnes na své nepřijdou, ale těm to vynahradím třeba někdy příště, až budeme probírat něco hodně matného, ha ha.


Začala jsem zvesela, ale má to svůj důvod. Jakmile vezmu do ruky rozjasňovač, rozjasňující krém, nebo rozjasňující primer, hned mám o trochu lepší náladu. Pevně doufám, že nejsem jediná a v komentářích se mi přizná každý, kdo to má stejně jako já. :)

A jaké jsou moje oblíbené letní rozjasňující produkty? Začnu podkladem. Jestli sháníte klasickou pore filling bázi, která zahladí nerovnosti na pleti, pomůže s výdrží makeupu a zároveň vaši pleť lehce rozzáří, můžete zkusit *Porefessional Pearl Primer od Benefitu. Klasickou verzi téhle báze mám ráda a kupuji si ji už dlouho a tahle novinka mě nadchla. Je hodně podobná originálu, vyplňuje póry a jemné linky a makeup na ní vypadá víc jako z photoshopu, déle drží a déle vydrží matný. A kromě toho umí i jemně rozzářit pleť a to i když dám makeup přes ní. Nejlépe funguje v případě, pokud sáhnete třeba jen po BB krému, nebo nějakém lehčím makeupu, což teď v létě dělám o trochu častěji, než během zbytku roku. Komu by se chtělo nosit v tomhle počasí full face, že? :)

Pokud čekáte extra rozzáření, budete zklamaní. Tuhle novinku doporučuji zkusit těm, kdo máte rádi původní Porefessional a chcete o trošinku lesklejší výsledný finiš. Párkrát jsem už slyšela, že Pearl Primer je stejný jako Porefessional, ale já jsem, v rámci poctivého blogerského testování, nanášela jeden na jednu stranu obličeje a druhý na druhou. Pearl primer strana byla mírně lesklejší a rozdíl byl vidět zejména v průběhu a na konci dne. Ne že bych se víc leskla, ale makeup vypadal o trochu víc rozzářeně. Uznávám, že rozdíl byl malý, ale byl tam. Takže pokud budete chtít vyměnit starý Porefessional za nový, klidně zkuste tuhle Pearl verzi.



Pokud je na vás rozjasňující báze málo (na mě tedy ano!) a potřebujete lesku mnohem, mnohem víc, absolutní must have je All Over Glow od Bobbi Brown. (Sehnat by snad měl jít v butiku na Smíchově, případně se ještě můžete mrknout k Bobbi v buticích Douglasu.) Já už jsem vám o něm psala (článek) a tenhle produkt je prostě boží. Textura je gelová, trochu lepivá, o to víc se ale leskne a dobře drží. Můžete ho přidat do makeupu, nebo ho dát na lícní kosti a místa, kam dáváte rozjasňovač.

Sám o sobě dělá na pleti wet look, doslova vypadá jako mokrý a pokud ho použijete jako podklad pod pudrový rozjasňovač, výrazně tím zvýšíte jeho intenzitu. Navíc, můj odstín Sole dodává i trochu barvy. Není jí moc, ale na opálené pleti tím působí přirozeněji, než kdyby byl jen lesklý bílý, nebo zlatý.


Rozjasňovač, který se dá použít stejně jako All Over Glow, ale není tak lepivý, intenzivní a má přívětivější barvu pro světlejší typy pleti (ale za to nedělá tak výrazný mokrý efekt), je krémový Ultra HD Soft Light Highlighter od MUFE. I o tom jsem vám už psala (článek) a myslím, že je to opravdu povedený rozjasňující produkt. Já ho nejčastěji přimíchávám kapku do makeupu, nebo dávám jako podklad pod pudrový rozjasňovač. Moc hezký nazlátlý šampaň odstín navíc bude lichotit oku většiny z vás. :)


Jestli něco křičí léto a tím myslím opravdu křičí, je to Sun Designer Palette Happy Chic od By Terry, Na eshopu Sephory ještě není, ale být by snad měla. Jakmile se mi tahle paletka dostala do ruky, věděla jsem, že budu nadšená. Líbí se mi její velmi jemná, skoro až krémová konzistence pudrů. S tou jde ruku v ruce schopnost krásně splynout s pletí, vpít se do ní a bezchybně se rozmazat. Skvělá je i pigmentace a lesk rozjasňujícího pudru vlevo nahoře. Dá se navrstvit, takže intenzitu si zvolíte vy sami, ale pokud chcete extra výrazný lesk, s hustším měkkým kulatým štětcem ho můžete mít během jednoho přetření. Paletka je navíc multifunkční, obsahuje třpytivé i matné odstíny a můžete ji využít i na oči, což jsem zkoušela a vše bylo naprosto v pořádku.

Kupodivu, prostřední řada funguje i na mé opálené pleti jako bronzer. Teplý a zkombinovaný s tvářenkou, ale vidím ho tam. :) Celkově jsem z téhle paletky nadšená a upřímně mi nevadí ani to, že při nabírání větším štětcem, sem tam zavadím i o jiný odstín. Na tváři se mi výsledek vždycky líbí. Pokud chci preciznost, vezmu si na pomoc Yachiyo, nebo jakýkoliv jiný menší štětec, se kterým naberu jen ten odstín, který zrovna potřebuji. Schválně mi napište, jestli víte o nějaké ještě víc letní paletce, než je Sun Designer Palette, protože já si jinou nedokážu vybavit. Rozhodně doporučuji omrknout, vyzkoušet a pokochat se!


 


Poslední, o čem vám chci povědět a popravdě si nejsem jistá, jestli je ještě vůbec k sehnání, je paletka Shimmer Brick Palette od Bobbi Brown. Tahle limitka je naprosto dokonalá, krásná a jedinečná a co by to bylo za Summer Glow článek, kdyby se tu neobjevil alespoň jeden rozjasňovač od Bobbi. :) Takže když zrovna nesahám po Bronze Glow rozjasňovači, beru do ruky tuhle krásnou paletku. Najdete v ní tři ikonické Shimmer Bricky v tvářenkové verzi Rose, béžovo měděné Copper Diamond a meruňkové Apricot

Namíchat si můžu v podstatě cokoliv, od rozjasňovače, přes tvářenku až po bronzer. I když jako bronzer jsou přece jenom Shimmer Bricky trochu moc lesklé, takže je používám spíš jako topper. Multifunkční kousek, který větším štětcem nanáším na celé tváře a které vytvoří opálenější vzhled, hezkou tvářenku, nebo letní glow. Každopádně, na pleti dělají nádherný efekt. Což je podle mého názoru zejména proto, že obsahují i barevné pigmenty a nejedná se pouze o rozjasňovače/rozjasňující pudry v neutrální barvě s leskem. Sem tam se v nich objeví i nějaké ty mini třpytky, ty ale splynou s pletí. Tahle paletka samozřejmě není tak multifunkční jako Sun Designer Palette, ale je neméně krásná! :)


na fotce nahoře zleva: Bobbi Brown Shimmer Palette - Brick Apricot, Copper Diamond, Rose, Bobbi Brown All Over Glow Sole, Benefit Porefessional Pearl Primer, MUFE Ultra HD Soft Light Highlighter 030

na fotce nahoře zleva: Bobbi Brown Shimmer Brick Palette - Apricot, Copper Diamond, Rose, Bobbi Brown All Over Glow Sole, Benefit Porefessional Pearl Primer, MUFE Ultra HD Soft Light Highlighter 030

Snad jsem na vás přenesla kousek té pozitivní nálady a kousek toho mého oblíbeného Summer Glow a článek se vám líbil. A třeba se se mnou podělíte i o vaše oblíbené rozjasňující produkty, díky kterým máte hned lepší náladu! :) Budu se těšit na vaše komentáře a zatím přeji hezký den! L.


8 komentářů:

  1. Ja sa musím priznať, že keď som sa trošku opálila (čo už teraz vybledlo :D ) tak som si viac zamilovala glowy finish! A tiež používam nejaký rozjasnovač od Benefitu, ale to mám iba takú zmenšeninu, neviem presne ako s to vola...nejaky Watt´s up alebo ako a mala som to v takom sete s miniatúrami od Benefitu,no a to milujem... A potom od Bobby Brown som si kúpila Illuminating Bronzing Powder a milujem to lebo to má v sebe taký mini shimmer a krásne to rozjasní pleť, takže ja som zaaaaa všetkými desiatimi... ešte sa chystáme na dovču ale až v oktobri, no a tesim sa, že sa tam budem rozjasnovať až až :D hahahah

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rozjasňovače jsou láska a ty od Bobbi největší :))) Můžu je celý rok, ale v létě s nimi nemusím šetřit :D

      Vymazat
  2. Paletka By Terry vyzerá neskuročne nádherne!
    Ja nejak veľa rozjasňovačov nemám, najviac ale používam klasickú Mary Lou Manizer od theBalm :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mary Lou je taková stálice v kosmetice, má nebo zná ji úplně každý, je to skvělý rozjasňovač :))

      Vymazat
  3. Miluju glow finish. Strasne si s tim dokazu vyhrat hlavne kdyz mam zrovna hezkou, cistou plet😄 jeden shimmer brick mam doma uz dlouho...v odstinu Pink sand(nejaka limitka), ale nikdy jsem ho nepouzivala. Az ted v lete jsem si na nej vzpomnela a uplne se znovu zamilovala. Vetsinou pod nej davam jeste nejakou matnou nude tvarenku jako podklad. A vypada peckove. Hodne ted pouzivam jako topper pres bronzer nejtmavsi odstin rozjasnovace z Glow kit od ABH. Lesknu se pak hodne, ale libi se mi to😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten odstin je Sunset pink, ne Pink sand🙈😄

      Vymazat
    2. já ten glow kit taky mám, ale jak má velký obal, mám ho v jiném šuplíku než zbytek a vůbec si na něj nevzpomenu, když se líčím :D

      Vymazat
  4. Ja sa na to hrozne rada pozerám, najmä keď vidím, že to niekto vie naniesť s vkusom a znesiteľne tak, aby to počiarklo krásu. Ja to neviem a na mne sa mi to ani nepáči.
    Mám takmer 44, vrásky a zmiešanú pokožku. Ja skôr zmatňujem ako rozjasňujem. Vyskúšala som si na sebe profesionálnu vizážistku, ale ani tak sa mi to na mne nepáčilo.
    Takže u mňa žiaden produkt tohto typu nenájdeš :)))):.
    Ale fotky luxusné, ako vždy !

    OdpovědětVymazat