sobota 7. ledna 2017

GlamGlow PowerMud maska || Recenze

Za posledních pár měsíců jsem kompletně vyměnila péči o pleť a dostavily se i výsledky. Dávám si větší pozor, co si na pleť nanáším a na jaký typ pleti je to vhodné. Jediné co zůstalo jsou masky. Jak už určitě víte, masky miluji a používám je několikrát týdně, podle aktuální potřeby a požadavků. Stejně tak, jako se venku mění počasí, mění se i stav mé pleti a tak mám masku na každý možný problém.


Jestli stojíte o tip na velmi dobrou masku, jste tu správně. Je jí Powermud od Glamglow, která je zároveň čistící a zároveň pečující. Mimo klasického bahna obsahuje totiž také oleje a další výživné látky, které se během působení a hlavně následného smývání masky aktivují a vy skončíte s dokonalou pletí. O vyhlášené bílé GlamGlow Supermud jsem vám už psala a i nadále ji považuji za velmi kvalitní masku. Z prvního místa ji ale na chvíli sesadila právě Powermud. Ta je určená na všechny typy pleti a primárně na pleť smíšenou - normální až mastnou.

Hlavní výhodou je, že ačkoliv pleť čistí a opravdu po ní mizí černé tečky, na rozdíl od bílé Supermud tolik nevysušuje a nestahuje. (Hodně podobně ale voní obě masky, velmi velmi jemně mátově a svěže.) Při smývání se z masky uvolňuje olej, který navíc ještě uzamkne v pleti hydrataci, která je nejen cítit, ale i vidět. Pleť je vypnutá, na dotek hebká a dokonale vyčištěná. Vlastně už během nanášení cítím, že je maska speciální. Asi nedokážu přesně specifikovat co, ale s bílou Glamglow jsem tenhle pocit určitě neměla/nemám. 



Konzistence je klasická bahenní a poměrně tekutá. Dá se nanést i jen ve velmi tenké vrstvě, takže jí není na jednu aplikaci potřeba mnoho. A to je v poměru k ceně a množství rozhodně pozitivní zpráva. Při aplikaci mě na pleti mírně pálí a to ustane zhruba po pár minutách. Maska ve slabší vrstvě zasychá velmi rychle, v podstatě už do deseti minut, takže je ideální i pokud spěcháte. A pokud nespěcháte, stačí se třeba po pěti minutách přestříkat termální vodou. Stejně jako Supermud dokáže zelená Powermud absorbovat přebytečný maz z pórů, což se znázorní v podobě tmavších nezaschlých teček v místech, kde máte pupínky, nebo černé tečky. A jak jsem psala výše, černé tečky mi po masce opravdu zmizí, řekla bych z dobrých osmdesáti procent. 





Pokud jste žádnou Glamglow masku ještě nezkoušeli, doporučuji vám to napravit v co nejbližší době. Pochybuji, že by někdo mohl být vyloženě nespokojený a po vyzkoušení považuji Powermud za sázku na jistotu kdykoliv, když nechci pleť zbytečně vysušit, ale zároveň ji potřebuji vyčistit do hloubky a trochu opečovat. Na mém Instagramu jste mohli vidět, že jsem si pořídila set čtyř masek právě od Glamglow, z nichž jedna je bílá Supermud a pak další tři (fialová Gravitymud, černá Youthmud, modrá Thirstymud), které jsem ještě nezkoušela. A po zkušenostech s bílou a zelenou se nemůžu dočkat!

Jaká je vaše nejoblíbenější maska? Kdo také praktikujete maskovací rituál častěji než jednou týdně tak, že se podíváte do zrcadla a řeknete si, co dnes moje pleť potřebuje? :) Mějte se krásně! L.

22 komentářů:

  1. No černých teček bych se zrovna já potřebovala fakt zbavit, maska vypadá hodně dobře. :) Já momentálně používám masku jílovou od Soaphorie a ta mi vyhovuje :) Fakt se snažím masku nanášet každý týden o víkendu a zatím se někdy daří a někdy ne :D
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jílovou masku od Saloos bych také chtěla zkusit :)

      Vymazat
  2. Já na masky nikdy vyloženě nebyla a většinou jsem se musela "nutit", abych je vůbec používala. Poslední rok si je ale docela užívám a často zkouším nové. Glamglow jsem kdysi měla dvě, když byly asi před 5 lety hodně populární u amerických Youtuberek a nebyly špatné. Tahle mě ale zaujala, hlavně když po ní mizí černé tečky. Já už boj s nima tak nějak vzdala, ale jestli opravdu pomáhá, tak ji nutně potřebuju :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš pleť spíš sušší, doporučuji tuhle zelenou, na mastnou zase tu bílou, ta je agresivnější a víc vysušuje :) Černé tečky mi zmizí po obou, jen doporučuji předtím udělat ještě peeling pleti, aby to bylo účinější. :)

      Vymazat
  3. Ahoj Luci :) miluju masky, tak 2-3 x týdně určo. Glam glow jsem měla ve vzorkách a proto jsem na ně číhala v povánočních slevách, protože 1500,- za jednu je pro mě šílený. Nakonec jsem po neúspěchu se Sephorou koupila v Douglasu set, kde byla jedna velká černá a menší modrá a bílá. Tak se na ně taky těším :) jinak mám ráda masky od Clinique, jo a nově mám Nuxe ;) ještě jsem jí ale neprubla..ráda jsem si početla, krásný víkend přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky! Dávám si masku občas i každý den... :) Vždy když mám čas. Není to vždy čistící, někdy jen "obyčejná" hydratační a tak. :)

      To mě mrzí, že ti tu objednávku zrušili, to by byl kauf roku. Ale ten set z Douglasu vypadá taky fajn! A máš tam podle mě ty lepší :)

      Vymazat
  4. Tak to jsi mne opět nalákala!!! Bílou jsem měla, ale úplně mě neuhranula, právě protože mě hodně stahovala a měla jsem pocit, že po jejím použití je pleť úplně vyprahlá...nicméně u této se zdá z tvého popisu, že bude i vyživující. Takže ji při nejbližší návštěvě Sephory zakoupím a uvidím❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta bílá maska je agresivnější, hodně vysušujě - takže i opravdu pomáhá s akné a pupínky, tahle zelená také vysušuje, ale ne tolik. Díky těm olejům navíc nenechá takovou tu rozinku místo pleti, když jí smyješ. Pokud ti ale bílá nevyhovovala vůbec, je možné, že úplně nadšená nebudeš ani z téhle. Mně bílá vyhovuje, hlavně tedy v létě, nebo ji dávám přes noc na pupínky - opravdu to funguje, proto ji mám ráda. :)

      Vymazat
  5. Já jsem měla právě tu bílou a mně nic moc neudělala :( Takže za mě ne a už bych si (i vzhledem k ceně) další nekoupila.. Moje nejoblíbenější je Tea Tree od Body Shopu a pak ze Sehpory taková ta bahenní, ty jsou fakt super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nechápu, já bílou miluji hlavně když mám nějaké pupínky a akné a opravdu zmizí mnohem rychleji, než kdybych nedělala nic a také černé tečky mizí dokonale - nechávám ji na nose klidné třicet minut a pak jsou z velké části pryč. Ale je pravda, že jich mnoho nemám.. :) Body Shop produkty mi strašně smrdí :D

      Vymazat
    2. Mně naštěstí ne, já jsem od BS neměla velké očekávání ale kupodivu mi jejich pleťová kosmetika sedne. U Glam Glow už jsem taky viděla pár názorů ve stylu nic moc, tak aspoň nejsem sama, ale je dobře že většině sedne :)

      Vymazat
  6. Práve pod Tvojim vplyvom a Tvojich "maskovacích rituálov" som začala používať masky častejšie, momentálne je to ustálené na každý druhý večer, vždy po umytí vlasov. Veľmi sa mi zapáčili masky od Nuxe (najmä termo a tá v kelímku). Hydratačná od NUxe mi vyslovene smrdí /na môj vkus je až príliš parfémovaná/ a k ich zelenej som sa ešte nedostala.
    Ale túto zelenú musím jednoducho vyskúšať.
    Kde si ju kúpila prosím ?
    Fotky, ako vždy, skvelé !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ale jedině dobře :) Masky jsou ten poslední krok, díky nimž pleť vypadá jak nejlépe může. :) Glamglow kupuji v Sephoře, takže ty nejspíš přes eshop :) Ty dvě nuxe masky miluji, ale to ty víš, protože si o nich určitě četla už milionkrát tady na blogu :D Jsem ráda, že i tobě sednou!! Hydratační jsem ještě neměla, takže nevím jakou má parfemaci :)A děkuji za pochvalu, jako vždy!

      Vymazat
  7. Masky používam všeobecne veľmi rada a väčšinou aspoň 2 krát týždenne. Vyložene obľúbenú zatiaľ nemám, nakoľko si stále hľadám tú "pravú", po ktorej by som na pleti videla výsledky. Nedávno som si kúpila Glamglow vianočný set, kde bola v plnom balení čierna exfoliačná, ktorú som vyskúšala len raz a štípe teda poriadne, nabudúce ju musím naniesť v tenšej vrstve, no aj tak mám pocit, že to nebude zrovna ideál pre moju pleť. Po prečítaní tvojej recenzie ma zelená Glamglow bude určite veľmi dlho lákať, a keď píšeš, že si vie tak skvelo poradiť s čiernymi bodkami, tak ju rozhodne potrebujem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černou jsem zatím ještě nezkoušela, ačkoliv jsem si ten set koupila taky, ale mám exfoliační masky ráda - a pokud obsahují kyseliny, štípou vždycky, tedy minimálně na normální pleti, natož na citlivé :) Na druhou stranu je to obeď, kterou jsem schopná akceptovat za zářivou pleť bez šupinek :)

      Pokud máš mastnou pleť, lepší bude bílá, pokud normální/smíšenou bude dobrá ta zelená, to jen tak pro info, kdybys po ní koukala :)

      Vymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Glamglow jsem zatím nezkoušela, většinou si míchám masku sama. Mám růžový jíl a zelený jíl v sypké formě a do něj již stačí přidat co má která pleť ráda - základem je minerální voda (třeba neperlivá Magnesia) a pak už do kašičky vmíchat třeba kapku tea tree, trochu medu, kapku citrónu, arganový olej, kvalitní bílý jogurt, atd. atd. každá složka působí ne něco jiného a baví mě takhle "kuchtit" :-) Ještě mám ráda krémovou čistící masku Nuxe a slupovací masky (tam mi funguje paradoxně nejlevnější Rival de Loop), jo a taky slupovací proužky na nos - to je záchrana :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak takovou alchymii ti docela závidím, já se přiznám, že na to moc nejsem, ačkoliv tvoje postupy zní zajímavě :) Krémová čistící NUXE je i moje oblíbená! :)

      Vymazat
  10. Já plánovala koupi Youthmud, ale po tvojí recenzi jsem na vážkách. Černé tečky sice nemám, ale mám podivnou pleť - extra mastnou T-zónu a extra suchý zbytek obličeje a sehnat masku, která sedí na oba typy pleti, je nadlidský úkol :D Já jsem zatím věrná Mask of Magnaminty, což je moje ultimátní top maska, nikdy mi žádná nesedla jako tahle, ale až jí dopotřebuju, chtěla bych to trošku obměnit a zkusit jinou a volba padne asi právě na tuhle.. :) Krásně napsaná recenze (a překrásné fotky!). Už jsem se několikrát přistihla, jak chodím na tvůj blog několikrát obdivovat nejen ty články, ale i krásně nafocené produkty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mask of Magnaminty je super, jenže ji nikdy nestihnu spotřebovat v době její lhůty trvanlivosti - mám hodně masek a ráda je střídám. A pak je mi líto vyhozených peněz, když ji použiji dvakrát :)

      Moc ti děkuji za pochvaly a ještě víc mě těší, že se ti moje fotky tolik líbí :)

      Vymazat
  11. Zelená je barva roku, to to pěkně ladí! PowerMud je jediná, co jsem od GlamGlow nezkoušela, asi bych to měla napravit. Mám PowerCleanse - voní, čistí, žádné negativní konotace, ale nemá pro mě to 1 % navíc, kvůli kterému bych si ho koupila znovu. Multimasking to je moje. Každý druhý den stojím před zrcadlem a říkám si, co to dneska bude? Závisí to na času a náladě, ale vybírám pocitově – někdy podle barvy, někdy podle konzistence, někdy se mi prostě po masce jenom stýská. Nepište mi, že se musím léčit. Já vím.

    OdpovědětVymazat
  12. Po přečtení tvého článku bych do ní neváhala jít, protože pleť mám právě smíšenou, ale ta cena je strašná :-D člověk by si ten měsíc toho chtěl koupit tolik a ještě do toho zakomponovat takto drahou masku. Mám teď od Sephory Mud mask a je také celkem dobrá, spíš podobná Glam Glow bílé verzi, vytahuje maz a zůstavají po ní právě ty nezaschlé tečky.

    OdpovědětVymazat