pondělí 23. ledna 2017

Spotřebováno: masky Talika, Mitomo & Sephora || recenze

Kdo by neslyšel o sheet maskách? Jsou teď opravdu trendy a mají dopřát naší pleti něco extra během pár desítek minut. Třeba před velkou párty, důležitou večeří, nebo prostě jen tak, když se chcete aspoň na chvilinku během náročných dní hýčkat. Za posledních několik týdnů jsem jich spotřebovala hned několik, protože jak víte,  masky používám velmi ráda, takže se dnes na pár z nich podíváme.


Celkem jsem spotřebovala tři masky Mitomo, dvě zlaté (Essence sheet mask Gold) a jednu růžovou (Essence sheet mask Placenta Infused). Rozdávali je k nákupu během dnů Marianne v Douglasu a ještě jsem jednu našla v Marie Claire boxu. Docela jsem se na ně těšila, protože vypadají v obalu luxusně a draze. Obě verze jsou opravdu hodně namočené. Zlatá tak akorát, aby vám produkt ještě zbyl na vklepání a vmasírování do pleti. V růžové je produktu tolik, že při vyndání masky z pytlíku z masky doslova teče, takže doporučuji vyndavat nad umyvadlem. Cena za jednu masku by měla být do 150,- a sehnat je můžete v Douglasu. Na eshopu jsem je ale nenašla.

Masky jsou obě klasické látkové, dostatečně velké a mají celkem dobrý tvar. I tak mi ale na okrajích obličeje masky nedržely úplné nejlépe a sem tam se posunuly, nebo odlepily, takže bylo potřeba je trochu hlídat. Určitě se to dá eliminovat tím, že si masku dáte a budete opravdu odpočívat. To já ale bohužel neumím, takže během aplikace masek běhám po bytě, uklízím, lakuji si nehty... Asi to spousta z vás bude znát. Obě masky mají velmi jemnou vůni, která určitě nebude nikomu vadit, na pleti jsou příjemné, nedráždí, nepálí. Rozdíl, jestli jsem použila růžovou nebo zlatou bohužel nevidím. Efektem je u obou druhů jemná, hladká a celkem i pěkně vyživená pleť, ale nevšimla jsem si ani vypnutí, ani rozzáření. Masky nemohu hodnotit vyloženě špatně, jsou fajn, ale že bych se z nich posadila na zadek, to říct nemohu.


Sephora masku jsem vyzkoušela čistící s mořskou řasou. Velikostí je o něco menší než Mitomo, ale stále dost veliká, abych s ní zakryla celý obličej. Také mi o malinko lépe sedí právě tvarem, lépe mi tak držela a já jsem se o ni nemusela tolik starat. Kromě jedné vrstvy pláténka, které si dáváte na obličej je na ní ještě jedna, krycí, kterou já tedy sloupávám. Maska se zdála být dostatečně vlhká a i v pytlíčku mi ještě spousta produktu zbyla. Maska také nemá nijak silnou parfemaci, voní jen mírně svěže a na pleti je příjemná. Sephora masky seženete za 110,-.

Během nošení velmi rychle vysychá, už zhruba po deseti minutách začala být maska na krajích suchá a tudíž se začala odlepovat. Osobně jsem zvyklá, mít jednorázové masky tohoto typu na pleti dvacet, nebo klidně i třicet minut. Deset minut mi přijde opravdu málo. I tak jsem ji na pleti nechala ještě dalších pět minut a s výsledkem jsem byla poměrně spokojená. Pleť vypadala hezky a čistě, akorát po masce dost lepila, takže jsem vmasírovala zbytek produktu z pytlíčku a následně pleť očistila micelárkou. Maska je určena na vyčištění, detox a prozáření. Výsledek ihned po aplikaci není jednoznačný. Pleť nebyla vysušená, což hodnotím pozitivně, ale zároveň nebyla tak hydratovaná, jako po hydratačních maskách. I tak ale vypadala pěkně a svěže, jak to po látkových maskách bývá. Konečný verdikt je tedy opět nerozhodný. Maska asi není špatná, ale vysychání, následné lepení a spíš mírnější efekt z ní v mých očích dělá průměrný produkt. Zkoušení dalších Sephora masek ale vůbec nepopírám, protože výběr mají velký.


Poslední maskou je maska od značky Talika Bio Enzymes Mask Hydrating, kterou jsem dostala na testování. Že se jedná o luxusní výrobek je vám jasné hned, jakmile masku vytáhnete z pytlíku. Vrstvy má dokonce tři. Dvě krycí a pak samotnou gelovou část masky uprostřed. Není to tedy vyloženě plátýnková maska, protože ve skutečnosti je to spíš gelová maska. Obrovskou výhodou oproti těm látkovým je, že maska na pleti neuvěřitelně dobře sedí a ani se nehne, Můžete s ní dělat úplně cokoliv a po pár minutách o ní nevíte. I vůní má příjemnou, jemnou a léčivě lékárenskou. Produkty Talika seženete v Douglasu a maska stojí 305,-.

V pytlíku je obrovské množství produktu, ve kterém se maska doslova koupe. Gelová maska ale zároveň neteče a nekape, jak to mají některé látkové ve zvyku. Produkt je absorbovaný vevnitř masky. Zbytek produktu z pytlíku si vždy vmasírují po masce do pleti, na krk a dekolt a nechám působit. Pak většinou použiji už jen klasicky hydratační krém. Ačkoliv bych po Talika masce už ani neměla tu potřebu. Maska je stejně jako ostatní masky na pleti příjemná, nepálí, neštípe. Rozdíl je ale v tom , že nevysychá, nebo jen velmi pomalu, takže ji na pleti můžete mít klidně i tu půl hodinu, nebo déle. Největší rozdíl je ale ve výsledku. Pleť je viditelně hydratovaná, vypnutá, napumpovaná a rozzářená. Za mně jednoznačně vítěz dnešního článku. 



Osobně považuji látkové a gelové masky za jednorázové a zbytkem produktu v sáčku si většinou namažu právě dekolt, krk a ramena. Pokud vám to ovšem nevadí z hygienických důvodů a chcete si dát masku třeba ráno a ještě jednou večer, můžete ji vrátit do pytlíku a použít znovu. Myslím, že těch dvanáct hodin určitě vydrží. 

Pro mě je vítězem Talika a i když je to maska dražší, raději bych si koupila jednu tuhle, než třeba dvě Mitomo, protože výsledek byl rozhodně viditelnější a lepší. Minimálně tedy na mé pleti. Máte rády jednorázové masky? Zařazujete je pravidelně, nebo jen před důležitou událostí?  L.

12 komentářů:

  1. Mám doma Sephora masku i tu Mitomo, ale ani jednu jsem ještě nezkoušela, takže jsem zvědavá jaké budou. Ale hodně mě zaujala ta Talika maska, vypadá skvěle, nejspíš si pro ni zajdu, takže díky za tip :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) Uvidíš, která ti bude sedět nejvíc :)

      Vymazat
  2. U Sephora masky mi vadilo, jak mi tekla po obliceji. Mela jsem tu se zelenym cajem a vysledek se mi hodne libil. Plet byla hezky prozarena a vypnuta. Ze clanku se mi nejvice libi Talika, tim ze je gelova. Urcite se po ni podivam :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas, to jak ty masky tečou je peklo, některé to dělají víc, některé méně, tak to chce lépe vybírat. Právě že ta Talika mě překvapila, hlavně svou pohodlností :)

      Vymazat
  3. Ahoj Luci, měla jsem Sephoru - jak píšeš takovej průměr, ale proč ne.. a Mitomo jsem měla tu růžovou a jednou večer když jsem si četla zachumlaná v dece mě napadlo, že bych jí měla zkusit..no bylo to peklo, jsem měla pocit, že mi ta maska fakt teče všude..jediné co se dalo fakt ležet a číst a obracet stránky bylo super, páč jsem měla furt ruce od masky jak jsem si jí rovnala zpátky :/ ale jinak dobrý ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak trochu škodolibě jsem ráda, že má někdo stejné zkušenosti jako já a "nevymýšlím" si už moc ;-) Je to jak píšeš, Sephoru nezavrhuji, některá by mohla být za stovku hit, musím jich ještě pár zkusit :) Ale ta růžová Mitomo, to byl masakr, než jsem z koupelny došla do obýváku, byla jsem úplně zapatlaná, až to člověku zkazí ten zamýšlený relax :)

      Vymazat
  4. V poslední době jsem si plátýnkové masky dost oblíbila, je to pro mě praktičtější, nerada masky smývám :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Jedinú masku tohto typu bola tá zo Sephora, ktorú som si tiež našla v Marie Claire boxe. Vyskúšala som a zistila, že buď mám malú tvár alebo je robená na obryne, pretože mi neskutočne trčala do strán a išla až na čele na vlasy, čo po čerstvo umytých vlasoch nie je nič extra. Súhlasím, že vyberať ju radšej na umývadlom, pretože doslova kvapkala.
    Výsledok som nejaký extra ani nevidela.
    Za mňa bol toto krok nesprávnym smerom a zrejme zostanem pri klasických maskách. Teda, jedine, že by som niekde našla na SK túto od Taliky.
    Krásne fotky a prehľadný úplný článok !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže máme úplně stejné zkušenosti.. :) Ta Sephora maska mi to dělala taky, na krajích odstávala a ty kraje rychle uschly a pak mi začala padat. Moc děkuji! :)

      Vymazat
  6. Krásně zpracovaná recenze. Od Taliky jsem měla kdysi dávno vzorečky nějakého zpevňujícího krému na zadeček, to jsem moc výsledky neviděla, ale věřím, že tahle maska od nich bude skvělá. Já jsem ještě žádnou plátýnkovou nezkoušela, chystám se na ty nové Garnier a třeba někdy zkusím i nějakou ze Sephory, i když je pro mě hrozně z ruky, jen tak se tam nedostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Upřímně, ja na zpevňující krémy a krémy proti celulitidě nevěřím, a vlastně ani nevěřím na přípravky na strie - takže takové produkty ani moc nezkouším. :) Podle mě to prostě nemůže fungovat, alespoň ne tak, jak my, jako uživatelky čekáme že bude :)

      Vymazat