čtvrtek 19. ledna 2017

Přirozený makeup a jednoduché líčení očí || Estée Lauder

Jak už všichni určitě víte, dnes je den mých narozenin :)) a já si pro vás připravila článek s jednoduchým a hlavně přirozeným líčením. Navíc je to tak trochu one brand tutorial, protože ačkoliv o svých oblíbených produktech mluvím velmi často, ne vždy mám čas je nafotit v akci, a tak to dnes napravím. Alespoň trochu. :)


Přirozené líčení jsou pro mě hlavně krémové produkty, lépe se do sebe zapracují a nevrství se zbytečně na sebe, jako je to u pudrových produktů. Je pravda, že krémové produkty nepoužívám zas až tak často, ale pokud mi jde o rychlý a fresh makeup, rozhodně sahám právě po nich. Dnes tedy bude v hlavní roli Estée Lauder, v čele s mým nejoblíbenějším makeupem Double Wear Stay In Place Makeup.


Jako první jsem použila *rozjasňující bázi pod makeup The Illuminator, která je spíše krémová a vůbec není silikonová, což ve většině případů preferuji. Báze opravdu pleť rozzářila a rozzáření si zachovala i po nanesení spíše matnějšího makeupu, což je velmi dobře vidět na fotkách. Hned na bázi jsem pod oči a na vršky lícních kostí nanesla *krémový rozjasňovač Genuine Glow Eyelighting Creme v odstínu číslo 02  (článek), abych pleť rozzářila ještě o trochu víc.

Přes bázi jsem nanesla flat top štětcem Double Wear Stay-in-place makeup (tady a tady) v odstínu 2W2 Rattan, který jsem dobře zapracovala. DW se mi lépe nanáší štětcem, než třeba Beauty Blenderem. Efekt na pleti dělá moc pěkný a slušně kryje. Nejlepší je na něm hlavně výdrž a pokud se bojíte, že si nebude rozumět s se suchou pletí, z fotek vám bude asi jasné, že to tak vůbec být nemusí.

Na vršky tváří jsem dala *tvářenku v tyčince Genuine Glow v odstínu Peachy Keen a dobře ji zapracovala. Má pěknou růžovo broskvovou barvu s velmi mírným zlatým leskem. Výhodou krémových tvářenek je, že i když to s nimi přeženete, stačí vzít znovu do ruky štětec na makeup, nebo houbičku a vše přirozeně zapracovat a rozmazat do pleti. Na lícní kosti jsem nanesla přes makeup a tvářenku opět trochu Eyelighting Creme rozjasňovače, pro ještě větší lesk. Trochu jsem dala i na střed nosu a nad nejvyšší bod obočí. Případné vykukující nedokonalosti jsem překryla korektorem Estée Lauder Double Wear v odstínu 2W a dala kapičku ještě i pod oči.




Jako podklad pod oční stíny jsem použila bázi s příjemnou meruňkovou barvou Double Wear Eyeshadow Base. Je pocitově tužší a hůř se roztírá (nejlépe to jde prsty), za to pak dokáže udržet stíny celý den a díky své barvě rozjasňuje a mírně sjednocuje víčko. Následně jsem, po lehkém zaschnutí báze pod oční stíny, sáhla po paletce stínů Victoria Beckham x Estée Lauder, kterou ještě uvidíte v luxusních objevech za minulý rok. 

Na líčení očí jsem použila čtyři stíny z paletky - nejsvětlejší zlato béžový, zlato hnědý, vínový a tmavě zelený. Nejsvětlejší přes celé víčko, zlato hnědý do ohybu, vínovým jsem ztmavila vnější koutek a tmavě zeleným, skoro až tmavě šedo-zeleným jsem udělala rozmazanou linku na horním i spodním víčku. Tu jsem skončila zhruba ve dvou třetinách oka. Nechci si zbytečně zavírat oko tím, že bych tmavou bravu dávala až k vnitřnímu koutku. Vše jsem důkladně rozmazávala a ztrácela, aby byl výsledný efekt opravdu kouřový.




Pro mě celkem netradičně jsem nepoužila ani bronzer, ani pudr, na druhou stranu, změna je život a já navíc doma nemám tyto dva produkty od značky Estée Lauder a nechtěla jsem příliš porušit mono brand článek. :) Double Wear makeup se navíc podle mě ani pudrovat nemusí a to ani přesto, že pod něj dávám rozjasňující bázi. Samozřejmě jsem si ale nemohla odpustit rozjasňovač a ten jsem vybrala jak jinak než z VB kolekce - Modern Mercury highlighter. Kromě očních stínů je to také jediný pudrový produkt, který jsem použila. Obešla jsem se i bez pudru, abych pleti nechala ten zdravý lesk a jas.



Jako rtěnku jsem vybrala *Pure Color Envy Ombre v odstínu 02 rose + rebel. Kterou jsem na rtech prostě smíchala. Krémové rtěnky Estée mám moc ráda a tahle nebude výjimkou. Barvu si můžete namíchat, nebo použít jen jednu stranu. Můj smíchaný odstín já krásná světlá růžovo meruňková barva. Jako ombré jsem ji sice nanášet nezkoušela, ale třeba se k tomu někdy dostanu. :) Barvy jsou si ovšem poměrně dost podobné, tak si nejsem jistá, jak výrazný efekt bude vidět na rtech.



Na obočí mám pouze Gimme Brow v odstínu 1 od Benefitu (a stále jsem z něj spíš rozpačitá) a ačkoliv bude nejspíš pro většinu z vás moje obočí na fotce už vyloženě neupravené, ve skutečnosti vypadalo naprosto normálně. Hold když chcete nosit přirozené obočí, nefoťte ho zblízka. Není vyplněné ani dokreslené, pouze pročesané. Takhle mi roste a takhle ho nosím. ;-) Řasenku jsem zkoušela YSL, protože nikde nemohu najít miniaturu Estée Lauder Sumtuous, kterou jsem plánovala použít... :) Produkty, které jsem dostala ať už jako poděkování za spolupráci, nebo k recenzi, jsou označeny v článku hvězdičkou.

Na závěr bych chtěla říct, že Double Wear není jen a pouze na mastnou a problematickou pleť, jak si mnoho lidí myslí. Mně sedí po celý rok a dá se z něj udělat příjemný makeup i pro pleť suchou. Stačí jen použít vhodný hydratační krém, bázi, nebo do makeupu přimíchat kapku nějakého pleťového oleje. Výsledný look je myslím přirozený celkem zjevně, samozřejmě kromě očí, bez kterých nechodím ven. :) Dejte mi vědět, jak se vám líbí! L.

32 komentářů:

  1. Skvělý článek a líčení se ti moc povedlo. Ten rozjasnovač je vážně krásný, trochu mě mrzí, že ho nemám taky :). Double Wear mi moc nesedl, mnohem raději mám Double Wear Light, který je podle mě super. Někdy bych hchtěla vyzkoušet i EL rtěnku. Ted mám nějaké rtěnkové období a pořád bych si kupovala nové. A samozřejmě přeju krásné narozeniny :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se musím přiznat, že Light verzi DW jsem nezkoušela - já jsem už roky spokojená s touhle, hlavně kvůli krytí a té neskutečné výdrži a tak nějak si říkám, že ta light verze prostě nebude tak dobrá. I když, asi bych ji zkusit mohla :) Možná už bych ji i zkusila, kdybych neměla doma dvacet vzorků 2C2 Fresco :D A moc děkuji!

      Vymazat
  2. No tak to je ovšem nádhera❤❤❤Vypadáš jako panenka!!!

    OdpovědětVymazat
  3. No téééda líčení se ti povedlo, ta paletka vypadá hodně pěkně. :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké, všechno nejlepší k narozeninám, hodně úspěchů a hezkých chvil nejen při práci na blogu :)

    OdpovědětVymazat
  5. v prvom rade všetko najlepšie k narodeninám prajem! :)
    líčenie je veľmi pekné a svieže :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  6. Všetko najlepšie k narodeninám! :) Ja som od teba presne o 12 dní staršia. :))) A díky moc za ďalší skvelý článok. Ešte by som sa chcela opýtať, skúsila si niekedy značku Sothys?
    Andie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji a všechno nejlepší k brzkým narozeninám! :) Značku Sothys jsem nezkoušela, dokonce o ní ani nikdy neslyšela :)

      Vymazat
  7. Moc ti to sluší, krásný narozeninový look, asi nějak tak si ho představuji! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásné , přirozené . Super!

    OdpovědětVymazat
  9. Mooc hezky! Paletka se mi ze zacatku moc nezamlouvala, ale ted mi prijde bezvadna :). Koukala jsem na podobnou od Este Edit, kterou porovnavala tati ve videu. Ta by se mi libila vic, v butiku EL se citim moc stare :D a tohle by byl kompromis.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo fakt? Já se tedy v buticích EL vůbec staře necítím, vždy se ke mně chovají, jako bych tam patřila odjakživa. Spíš jsem se bála, jestli tam nevypadám moc mladě :D Ta paletka Estée Edit se mi tedy vůbec nelíbí, takže aspoň ušetřím :)))

      Vymazat
  10. To líčení je opravdu nádherné :) a myslím ze nutně potřebuji ten make up :D

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  11. Moc hezké líčení, já si teď snažím obočí taky moc neupravovat, zase od toho vykresleného trendu upouštím, přestalo se mi to líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a chápu, já si ho občas udělám výraznější třeba na fotky na IG, ale v reálu mě málokdy potkáš s "namalovaným" obočím, nepřijde mi to hezké ani přirozené :)

      Vymazat
  12. Krásne líčenie, veľmi pekne a prirodzene skombinované. Na mňa príliš veľa lesku, nie som zvyknutá až tak moc, ale Tebe to svedčí.
    Už naozaj musím skúsiť tento makeup, na moju pleť vyzerá, že by sadol.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, s tím leskem to chápu, stačilo by vzít pudr a zapudrovat, pak minimálně půlka toho lesku zmizí a to také v případě, že nepoužiješ rozjasňující bázi. :) Já jsem chtěla ukázat Double Wear i "v jiném světle". Velmi často je považován za strašně hutný a matný makeup, který dělá masku a já si to zas až tolik nemyslím, proto jsem vám nafotila líčení, že to jde i jinak :)

      Vymazat
  13. To líčení se ti vážně povedlo a je nááádherné! ♡

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné líčení :-) do těch zamračených dní to moc pěkně kontrastuje :-) už aby bylo jaro! Na paletku stínů jsem taky koukala, ty stíny jsou dost dobře pigmentované, ale nakonec jsem ji kvůli svému studentskému rozpočtu oželela :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Také už se těším až vykoukne sluníčko, ne že by mi vadila zima, ale nemůžu fotit :D A studentský rozpočet chápu, také jsem byla student. To přijde časem (a s prací nebo manželem :D)

      Vymazat