čtvrtek 5. ledna 2017

Revlon Ultra HD Matte Lipcolor || recenze

Trochu se zpožděním, ale přece jen vám dnes přináším recenzi na tekuté rtěnky Revlon, jejichž představení jsem se zúčastnila s několika dalšími blogerkami (a blogerem :)). Bylo to těsně před naším odletem na dovolenou na Havaj a pak Vánoce a najednou je leden a já mám tak trochu černé svědomí, že mám takový skluz. I tak ale doufám, že si dnešní článek užijete!


V listopadu tedy Revlon uvedl na náš trh matné tekuté rtěnky Ultra HD Matte Lipcolor, které vlastně nejsou zas až tak matné. Ve skutečnosti jsou jen sametové a do zcela matného finishe zaschnou až po několika hodinách nošení. Čímž se rovnou dostávám k jejich pro mě největšímu plusu, kterým je výdrž. Ačkoliv rtěnky nejsou zcela matné a poměrně dlouhou dobu se obtiskují, na rtech mi barva vydrží několik hodin. Bez problémů přežijí zhruba tři hodiny a další dvě (a někdy i déle) jsou na rtech ještě stále vidět. Barvy samozřejmě nejsou tak výrazné jako na začátku, mírně blednou a stávají se přirozenějšími. Obtiskování je hlavně problém první půl hodiny, jakmile si setřete/obtisknete přebytečný produkt ze rtů, zůstane jen velmi tenká vrstva barvy, která opravdu drží.

Množství stačí velmi malé. Silná vrstva zasychá pomalu a občas se mi stalo, že jsem si rty během schnutí rozmazala. Slabší vrstva také vypadá mnohem více matně, než vrstva silnější. Navzdory deklarovanému příjemnému pocitu, který potvrdila i většina ostatních testujících, moje rty vysušují a stahují a to po celou dobu jejich zasychání. Jakmile zaschnou, pocit suchých rtů se minimalizuje. Doporučuji proto nanášet opravdu jen slabounkou vrstvu, aby rtěnka zaschla co nejdříve a vás zbytečně netrápila. Pozitivní zprávou je, že jsou rtěnky opravdu velmi dobře pigmentované, takže i slabá vrstva bohatě stačí. Pokud vám mírné vysušování u tekutých rtěnek nijak extra nevadí, nebo na něj netrpíte, nejspíš na Ultra HD Matte Lipcolor neshledáte v tomto ohledu žádnou velkou chybu, Já pod ně raději vždy dávám balzám. Jsou sice ještě o trochu méně matné, ale za to o nich nevím. 


Pigmentace je perfektní u všech třech mých odstínů a na jedno namočení aplikátoru si namalujete kompletně celé rty bez šmouh a pruhů. S aplikátorem se mi pracuje dobře a nabírá tak akorát produktu. Konzistence je něco mezi krémovou a pěnovou, ale zbytečně se nevrství, naopak se dobře roztírá. Posledním bodem, než se vrhneme na odstíny, je vůně rtěnek. Jestli nejste na sladce umělé, nadšené z vůně asi nebudete, ale já jsem spokojená. Vůně má být mangovo vanilková a mně se moc líbí. Pro představu, trochu mi připomíná tekuté rtěnky Milani.

Tekuté rtěnky Revlon Ultra HD seženete v parfumerii Fann za 274,-, což je podle mě cena velmi příjemná. 





Odstínů je celkem sedm a musím říct, že zrovna výběr barev je opravdu moc pěkný a moc se mi líbí ty, které jsem dostala na testování.

600 HD Devotion středně růžová s nádechem do malinova
620 HD Flirtation klasická korálová růžová
630 HD Seduction neutrální hnědá nude barva

Ultra HD Matte Lipcolor 600 Devotion

Ultra HD Matte 620 Lipcolor Flirtation¨

Ultra HD Matte Lipcolor 630 Seduction


Už jste tyhle matné rtěnky zkoušeli? A co říkáte na jejich finish? Já hodnotím kladně především výběr odstínů a velmi slušnou výdrž, která je, vzhledem k tomu, že rtěnky nezasychají, vysoce nadprůměrná. Za to mi docela vadí ta půl hodina vysušování. Vyzkoušela jsem, že čím méně rtěnky nanesu, tím je to snesitelnější. Na druhou stranu, dělat by to nemuseli vůbec, znáte to. :) Dejte mi vědět, jak proti vysušování rtů tekutými rtěnkami bojujete vy! L.

21 komentářů:

  1. Zrovna včera jsem byla v Rossmannu a viděla jsem je tam. Musím říct, že m ě zase tolik nezaujaly. Tekuté rtěnky nemám příliš v lásce a mnohem raději používám ty klasické. Jediné tekuté rtěnky, které mám v plánu ještě vyzkoušet jsou od Jouer, protože se mi tam hrozně líbí jeden odstín :). U těch Revlon bych asi ani nenašla odstín, který by mi slušel. Jsou to takové klasiky, nic originálního, takže bych si spíše nevybrala. balení mají ale pěkné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna to balení se mi teda moc nelíbí :D Ale co už, taky nestojí x set, ale jen dvěstěpade no.. :) Jouer má moc ráda Tati Glamlife guru, takže je beru v potaz a třeba někdy :)

      Vymazat
  2. Odstíny to jsou krásné, škoda , že vysušuje, už jsem to četla na vícero blozích, mám s tím docela problém a vždy musím nanášet pod rtěnky balzám a někdy i udělat peeling abych obrousila šupinky ze rtů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já peeling rtů dělám pravidelně, bez něj se tekuté rtěnky nedají nosit, pokud člověk trpí na suché rty, vypadá to děsivě. :) Já mám právě problém s tím, že když si pod něco dám hodně balzámu, tak mizí ta výdrž a to si pak můžu koupit normální matnou rtěnku ;-)

      Vymazat
  3. Už jsem po této značce koukala a docela se mi líbí jejich balení a hlavně mají nádherné odstíny! :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  4. Gustavo Woltmann5. ledna 2017 v 9:58

    Mm, moc pěkné odstíny, budou se mi hodit na jaro

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že fajn jdou na jakoukoliv dobu, moc to nerozděluji :)

      Vymazat
  5. Mě hrozně odradila ta vůně :( stačilo si přičichnout v drogerii a věděla jsem, že bych ji opravdu nesnesla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, proto jsem to v článku psala. Mně to nevadí, mám sladké vůně ráda, i ty umělé, stejně jsou cítit jen při aplikaci a chvíli po ní :)

      Vymazat
  6. ja som rada, že píšeš recenziu až teraz, pretože keď prišli do "obehu", tak ich boli plné blogy :) takto s odstupom sa mi to lepšie číta :)
    mňa tieto rúže veľmi zaujali, páčia sa mi a počula som, že vydržia naozaj dlho :) najmä odtiene Flirtation a Seduction sú skvelé :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  7. Čítala som na ne už veľa pozitívnych recenzií, musím ich teda vyskúšať!:)

    Giveaway o balík produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ti nevadí to vysušování, asi bys mohla být spokojená :)

      Vymazat
  8. Odstíny se mi líbí všechny tři, které máš. U matné tekuté rtěnky ale chci aby ihned zaschla, byla zcela matná a držela jak přibitá - z tohoto důvodu mě tedy Revlon neláká. S vysušováním mám také problém ale žádný způsob, jak nosit ultramatné rtěnky bez vysušování jsem ještě neobjevila. Mám ráda Jordana Sweet Cream. Stojí jen kolem 100,-, pigmentace je výborná a drží neskutečně dlouho, prakticky až do odlíčení olejem - voda s nimi nehne, takže pokud se člověk neláduje zrovna něčím mastným, drží velice dlouho. Když pod ně dám tenkou vrstvu balzámu, jehož přebytek vpiju do kapesníčku, pak je to alespoň na čas lepší, nicméně když se pod ně dá balzámu víc, tak nedrží a začnou cuckovat a nelze je takto nosit. I tak je ale kvůli výdrži musím doporučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to taky tak, když matná tekutá, tak taková, která hned zasychá. Od těchto revlon jsem čekala, že to bude kompromis, že nebudou zcela matné, ale za to nebudou vůbec vysušovat, jenže vysušují... :)

      O Jordaně už jsem hodně slyšela, prý jsou totožné jako ty od Milani, kterých mám plný šuplík... :) Takže je asi kupovat nebudu, navíc mají tuctové odstíny, které už mám všechny doma. BTW theBalm jsi zkoušela? Vysušují mě snad ještě míň, než Too Faced. Tyhle dvě značky řadím mezi top, co se vysušování týče a oboje jsou ultra matné. :) Trik s balzámem a osušením dělám taky, psala jsem o něm už asi sto článků zpátky, je to fajn, ale jak píšeš, na úkor výdrže. :)

      Vymazat
  9. Krásne fotky, ako klasicky od Teba ! Nič iné už od Teba ani neočakávam, nasadila si si vysokú latku :).
    Čo sa týka týchto tekutých rúžov, podľahla som aj ja lákaniu prostredníctvom blogosféry a kúpila si farbu, ktorú tu ale ty nemáš, a to tú krásnu červenú (inú farbu teraz ani nenosím).
    Som s ňou vcelku spokojná, najmä s výdržou, aj po jedení a pití v práci drží, čo som bola dosť prekvapená.
    Čo sa týka Tvojej otázky na záver článku o tom ako bojujem s vysušovaním pier pri používaní tekutých rúžov, odpoveď je jednoduchá. Nepoužívam ich. Len túto konkrétnu jednu. Som verná klasike a klasickým rúžom v normálnej verzii, takže ani matné verzie rúžov. Nehodia sa mi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výdrž mají opravdu dobrou, také mi vydrží na rtech i malou svačinu, nebo nějaké to dlouhé mluvení, to je na nich fajn. :) Máš pravdu, rada jak si nenechat vysušit rty je nepoužívat matné rtěnky. Když ale ony tááák dobře drží :) A trochu diskomfortu za několik hodin výdrže v perfektním stavu mi občas stojí :)

      Vymazat
  10. Já mám odstín Devotion a jsem totálně nadšená. Mě naštěstí vůbec nevysušuje, třeba tekuté rtěnky od Bourjois které taky všichni vychvalují mě vysušovaly hrozně (a ještě dost smrděly :() Tahle Revlon je za mě super a moc se mi líbí i balení, i proto že takové jsem ještě neměla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš štěstí a nejsi sama, spousta blogerek psala, že je nevysušují vůbec,možná to bude tím, že mám opravdu suché rty, hlavně teď v zimě. :)

      Vymazat
  11. Ty odstíny jsou vážně krásné, ale upřímně mě moc rtěnky samy o sobě nezaujaly.. Já preferuji skutečné držáky jako je Lime Crime (vyzkoušela jsem dost tekutých rtěnek, ale LC drží prostě nejlíp!), u těchhle by mě štvalo to, že nezasychají úplně.. přeci jenom já od matné tekuté rtěnky očekávám úplné zaschnutí a to tak, že se rtěnka pak nepohne ze rtů :/ Ale to pak vede právě k tomu vysušování.. na které, upřímně, nemám "lék". Zkrátka si zakážu rtěnku nosit více jak 3 dny vkuse, přes noc dávám tlustou vrstvu Carmexu a ještě scrubem rty ráno přejedu, aby vypadaly uhlazeně. Občas teda nevydržím a přes rtěnku prostě nanesu balzám, což malinko hydratuje a nošení je příjemnější, ale není to ono :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jasně, pokud máš raději ty zcela matné a zasychající, tohle nebude nic pro tebe. Osobně mám také ráda buď když je rtěnka klasická v tubě, nebo je tekutá zcela matná a držící celý den :) Já pod tekuté rtěnky dávám balzámy výjimečně, přijde mi, že se pak strašně sníží jejich výdrž a navíc, mají tendence se víc rozmazávat, když je pod nimi mastný podklad. :)

      Vymazat