pondělí 30. ledna 2017

Guerlain Météorités, Voayge & Light Revealing pudry || recenze

Dnes po delší době konečně článek. Asi se někteří ptáte, co se vlastně dělo. Minimálně já jsem vždycky zvědavá, když někdo, koho čtu dlouho a pravidelně, článek nevydá. :) Minulý týden byl strašně náročný, hlavně psychicky. Musela jsem řešit problémy, které si vyžádaly veškerou mou pozornost i čas a na blog ani Instagram tak nějak už žádný nezbyl. Nicméně už se pomalu pokusím vrátit se do starých kolejí a přidávat články tak, jak jste zvyklí. :) A protože jsem potřebovala začít pozitivně, napsala jsem vám srovnání Météorités kuliček a kompaktních pudrů, o který byl docela velký zájem. 


O klasických meteoritkách už jsem vám psala v tomto článku a ten dnešní bude vlastně takové rozšířené porovnání a moje zkušenosti s ikonickými Guerlain pudry, ať už ve slisované formě, nebo právě v kuličkách. 

Poměrně dost z vás mi pokládalo otázku, jaký je rozdíl mezi Météorites Compact Light Revealing Powder a Météorites Voyage Exceptional Compacted Pearls of Powder. Ten největší a okamžitě postřehnutelný rozdíl je v ceně. Levnější Light Revealing verze se v parfumerii pohybuje okolo 1500,- a dražší Voyage verze, poskládaná z miniaturních malých kuliček slisovaných do kompaktu stojí necelých 3900,-. Cena je to za neviditelný rozjasňující a matující pudr opravdu astronomická, ale je potřeba dodat, že si můžete koupit i jen pouze refill. Vnitřní pánvičku s pudrem, kterou si případně můžete dát třeba do malé Z-palette. Cena refillu je o poznání příjemnější, protože stojí cca 1300,-. Z toho tedy plyne, že platíte dva a půl tisíce za obal. A asi vás nemusím říkat, že to už je opravdu záležitost pro kosmetické fanatiky. A to hlavně proto, že klasické Meteoritky v krásných plechových krabičkách seženete ve stálé nabídce i limitovaných kolekcích za cca 1500,-.


Jak už jsem psala v článku zmíněném výše, kuličky Météorites mají tu schopnost, že matují a zároveň projasňují. Pleť je po nich sametově hebká a na pohled zkrášlená. Podle kolekce se také různě třpytí. Některé edice jsou spíše světlejší, některé hodně třpytivé a chce to se na ně jít podívat osobně. Oba kompaktní pudry mají oproti kuličkám několik společných znaků. Nemají v sobě tak výrazné množství třpytek, jsou pevněji slisované, nebo se prostě z kuliček uvolňuje prášku víc a také mi přijde, že slisované pudry nematují tak výrazně, jako klasické Meteoritky. Což v případě, že nemáte vyloženě mastnou pleť, není úplně na škodu.

Rozjasňující schopnosti mi přijdou u kompaktních pudrů jemnější, ale to bude hlavně i proto, že neobsahují tak velké třpytky a není jich tolik jako u Meteoritů klasických. Více třpytek, které vytáhne jako obvykle hlavně umělé světlo, má levnější Light Revealing verze pudru. Stále je to ale oproti některým meteoritkám spíš mírnější lesk a třpyt. Odstín 01 Mythic u pudru Voyage je naopak od základu decentnější, jemnější a neleskne se tolik. Za to na běžném světle dělá o trochu uhlazenější finish na pleti, takový víc dokonalý a sametový.


Musím ale dodat, že mi oba kompaktní pudry dělají na pleti hodně podobný finish. Respektive drobný rozdíl je v barvě, protože na svou pleť mám z klasické kolekce Light Revealing pudr 03 Medium, kdežto Voyage pudr v jediném odstínu 01 Mythic. A ano, do nějaké míry se určitě dokáže přizpůsobit, ale jen pokud máte pleť velmi světlou, až velmi mírně tmavší (light-medium). Občas se mi zdá, že Mythic víc rozjasní pleť, ale rozdíl je to jen opravdu velmi drobný a může být způsoben i právě odstínem.




Nespornou výhodou kompaktních pudrů je možnost s nimi cestovat, protože to s plechovkou asi dělat nebudete. :) Nicméně efektem vyhrávají na plné čáře právě klasické perličky Météorites, Jejich efekt je pro mě nejhezčí, nejlépe matují a výrazně rozzáří. Ty ze stálé kolekce mají v sobě třpytek tak akorát, aby si je mohl pořídit každý. Jinak je to s limitovanými edicemi, které často bývají na můj vkus moc světlé, nebo moc růžové. Moc třpytivé mi nevadí. :) Kompaktní pudry dosahují kvalit kuliček tak zhruba ze dvou třetin, na druhou stranu, možná je to i dobře. Když se během dne budete chtít přepudrovat, nepřidáte si na pleť až moc. Až moc třpytek, až moc jasu

Nelituji koupě žádného kompaktu (ani kuliček), ačkoliv komukoliv, kdo zrovna nemá na rozhazování, bych doporučila držet se toho levnějšího. Rozdíl mezi kompaktními pudry je opravdu minimální a to i v případě, že jste znalec a svůj makeup zkoumáte opravdu podrobně. :) Myslím si, že naprosté většině uživatelek bude stačit levnější verze kompaktních meteoritek a nebudou mít ani pocit, že o něco přišly. Pokud si ale rádi dopřejete něco opravdu luxusního, klidně si Voyage kompakt kupte a získáte tak krásnou a opravdu bytelnou pudřenku, do které ho můžete dávat. protože každý další pudr už stačí koupit ve formě náhradní náplně. 

Guerlain obaly považuji za velmi luxusní a myslela jsem si to i třeba o plechovkách Meteoritek a kompaktním Light Revealing pudru, to všechno do té doby, než jsem vzala do ruky pudřenku Voyage. Teď už mi do konce života bude jakýkoliv jiný obal produktu jakékoliv značky připadat jako levná plastová hračka. :))




Snažila jsem se vám vyfotit Voyage pudr v akci, takže nahoře vidíte fotky před a po. Pudr jsem záměrně nanesla ve velmi intenzivní vrstvě kabuki štětcem a také jsem si kvůli lesku pomohla bleskem. Bez blesku je třpyt a lesk viditelný pouze pod jasnějším umělým světlem a na denním světle vypadá pleť prostě jen uhlazená, zkrášlená a lehce zmatněná. Ačkoliv by se lesk mohl zdát intenzivní, představte si ho nanesený jemně a bez blesku na celý obličej. :)

Myslím si, že každá dáma by doma měla mít alespoň jednu plechovku s Meteority, aby zažila ten pocit, kdy si večer sedne ke kosmetickému stolku před důležitou večeří a začne se líčit. Nějakým pěkným hebkým štětcem párkrát zakrouží v krabičce a začne se cítit jako opravdová královna. Pokud neprožíváte kosmetiku tak jako já, asi mě ani nepochopíte. Pokud si ji ale užít dokážete, přesně víte o čem mluvím a jste připravené. Podobně je to i s kompaktním pudrem Voyage. Objektivně bych ho nikomu doporučit nemohla (vzhledem k ceně), pokud se ovšem rády hýčkáte, dopřáváte si luxusní kosmetiku a nakupujete občas i jen kvůli exkluzivitě, možná dokážete Voyage ve vaší kosmetické taštičce ocenit. Pro všechny ostatní, normální uživatele, velmi podobný efekt na pleti získáte i s jeho levnější verzí, u které si navíc můžete vzít odstín podle vaší pleti.


Posledním bodem je pak ještě malý tip. Pokud již vlastníte levnější kompaktní pudr Light Revealing a chcete zkusit jeho luxusnější Voyage verzi, oba kompakty mají na zadní straně malou dírku, skrz kterou můžete pánvičku s pudrem vytlačit. Voyage pudr je vyloženě na magnet a jde lehce vyndat a zase zandat, a přesto dobře drží. Light Revealing pudr je asi také na magnet, ale není tak silný a pánvička je spíš přilepená. I tak ale jde vyndat a zase vrátit na místo. Pokud tedy budete chtít, můžete si refill Voyage pudru vložit po vypotřebování do kompaktu od Light Revealing pudru. Jen ho nedoporučuji zkušebně vyndavat, pokud nemáte v plánu ho rovnou měnit, protože já mám teď pocit, že už nebude tak dobře držet na místě. :)

Jaký je váš nejdražší kosmetický produkt, který máte právě doma? U mě jednoznačně vyhrává pudr Voyage. :) L.

19 komentářů:

  1. Krásný článek a super srovnání. A moc chválím čím dál krásnější fotky. Kuličkové Meteority miluji a používám denně, po jiných pudrech už skoro ani nesahám. Na zimu mám č.02 a používám je i v létě č. 03 plus bronzer. Kompaktní slisovanou verzi mám také ráda, hlavně s sebou do kabelky a na cesty. Voyage jsem vzhledem mé obrovské spotřebě a ceně zatím nekoupila, ale nikdy neříkej nikdy:)):))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :) Já nejčastěji sahám po těch klasických kuličkách ze stálé kolekce v odstínu 03, nejlépe mi sedí, dokonce i v létě a i teď v zimě, pudr do kabelky je také fajn, ale střídám ho s jedním od Bobbi Brown, také má v sobě třpytečky a sedí mi bezvadně. Když budeš chtít zkusit ten Voyage, kup si jen ten refill a dej si ho do obalu od toho co máš :)

      Vymazat
  2. Na mě tam jeden zázrak ještě čeká ! No nic, po tomhle článku jdu na něj, a tuším že to nebude poslední Guerlain produkt, který budu mít ve svém líčícím repertoáru ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ještě žádné nemáš, sáhla bych po těch kuličkách ze stálé kolekce, myslím, že budeš spokojená :)

      Vymazat
  3. Tvoje recenzie vedia teda presvedčiť! Už som si takmer na stopercent istá, že konečne i ja potrebujem buď klasické meteoritky alebo guličky v zlisovanej forme :) Stále rozmýšľam, aký najdrahší kozmetický kúsok mám doma a zrejme to bude Glamglow maska, ktorej kúpu rozhodne neľutujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesvědčit doufám v dobrém :) Jen recenzuji a sděluji můj uživatelský názor :) Jestli doma ještě žádný pudr nemáš, brala bych klasické kuličky ze stálé nabídky, ty jsou tak akorát na začátek :)

      Vymazat
  4. Aaaaach, tolika lákadel tak nádherně naaranžovaných... Máš úžasné fotky, El! :-) Guerlain pudr vlastním jen jeden a oprašuju ho jak největší poklad!

    A strašně se mi líbí, jak jsi v předposledním odstavci popsala tu chvilku líčení před důležitou večeří... Je to tak výstižné! Pár barviček a člověku to opravdu dodá fantastický pocit luxusu :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji! Guerlain pudry jsou prostě poklad. :) Mám s nimi vždy nádherný pocit a snažila jsem se ho přenést i do článku. Tak jsem ráda, že se mi to aspoň trochu povedlo :)

      Vymazat
  5. Tak, konečne ďalší článok o mojej milovanej značke Guerlain :))).
    Najprv k obsahu. So všetkým súhlasím a meteoritky zbožňujem, ale zatiaľ som sa rozhodla, že do najdrahšieho kúsku neinvestujem, pretože to isté čo potrebujem, mi urobia klasické meteoritky doma v guličkách alebo vonku zlisovanec. V kabelke mám zlisovanec č. 2, ten je pre mňa akurát. Na doma som si teraz kúpila č. 3, už som minula letnú morskú limitku z roku, myslím, 2014, a to som bola presvedčená, že as to nedá :))).
    NÁDHERNÉ FOTKY !!!
    P.S. Dúfam, že sa to v súkromí upracuje podľa Tvojho priania a potreby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvědavá , jestli se mně někdy povede nějaké kuličky spotřebovat. Zatím si myslím, že je to nereálné. Hodně produkty střídám a když se něčím nelíčíš každý den v roce, je těžké spotřebovat byť jen půlku. :) Moc ti děkuji za pochvalu!

      Vymazat
  6. Hey guys :) can you check and help me with my blog please? https://theedtrend.wordpress.com/2017/01/30/for-your-skin/

    OdpovědětVymazat
  7. to sú veľmi krásne fotky..všetky produkty sa mi páči a už som si aj nejaké napísala do svojho wishlistu :)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat
  8. Tento clanek moc ocenuji, protoze takoveto srovnani snad jeste nikdo nedelal a myslim, ze pokud nekdo uvazuje o koupi meteoritek tak tento povedeny clanek mu vyber opravdu usnadni, takze mooc chvalim����

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem chtěla koupit Voyage, žádné srovnání jsem v češtině nenašla. V angličtině jich pár bylo, ale stejně mi přišlo, že tyhle dva nikdo pořádně nesrovnal. Tak jsem se o to pokusila já :)) Děkuji!

      Vymazat
  9. To je docela věda. Oba články o meteoritkách se mi líbily. Mám tu levnější verzi kompaktního. Dávám si ho jen občas, protože mám pak pocit, že se příliš lesknu. Nebo ho použiji jen na lícní kosti. Mám pleť samu o sobě docela rozjasněnou, takže nejsem úplně z tohoto výrobku na větvi. Kéž by mne zmatnil, ale to nějak nedělá. Nemám mastnou pleť, ale tak nějak se lesknu...no a přesto všechno oceňuji tip na ten voyage, protože bych ho chtěla zkusit. Třeba by se choval lépe na mé pleti.

    Díky za informace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla že ten lesk co popisuješ, je ta rozzařující schopnost o které mluvím.. :) Také se po něm "lesknu" ale ne mastně, ale tak nějak zdravě a hezky. Mně se ten efekt moc líbí. Je pravda, že Voyage to dělá o trochu méně, ale pořád je to hodně podobný efekt :)

      Vymazat
  10. OH YES!!! Pokud bych měla vyjmenovat Top10 kosmetických produktů, budu dumat dva dny. Pokud mám říct jeden – je to VOYAGE. My spolu máme citový vztah – občas sedím v koupelně, přemýšlím a pak najednou leštím Voyage, očichávám Voyage, nebo prostě mám v ruce Voyage. Je to jedinečný nadpozemský kosmetický produkt (a asi první, ve kterém mám seriózní díru).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že si tady někdo dokáže kosmetiku opravdu užít.. :) Já tedy nevím, jestli jsem takhle nadšená z Voyage pudru, za to jsem úplně hotová z těch klasických kuliček, ty zbožňuji :) Díru v produktech už jsem neviděla hodně dlouho, jak toho má člověk dvě hromady... :) Ale ne, vlastně kecám, spotřebovala jsem od theBalm Sexy mama transparentní pudr :) před dvěma týdny se stal zázrak. :)

      Vymazat