pondělí 8. října 2018

Beauty Restart Done! #2 || Co dávám pryč?

Pěkné pondělí! Dnes tu máme pokračování včerejšího článku o vyřazené kosmetice. Během psaní jsem si uvědomila, kolik jsem toho vlastně spotřebovala / vyřadila a že by byla škoda přijít o tu spoustu mini recenzí kosmetiky, kterou jsem buď s láskou (nebo ne až tak s láskou) dopoužívala, nebo kterou jsem vyřadila. Takže jdeme rovnou na to!

kosmetika na prodej blog

Včerejší článek, pokud jste ho náhodou nečetli, najdete tady. O kosmetickém konzumu, a proč jsme se vlastně s Míšou rozhodly tuhle mini sérii společně zrealizovat, si můžete přečíst tady. Také jsem vám ukázala celou svoji kosmetickou sbírku a tipy na skladování a článek s oblíbenými produkty tohoto roku najdete tady. Stručný úvod bychom měli, takže teď už zpátky k dnešnímu tématu.

Začnu s Too Faced Sketch Mark linkami ve fixu. V první řadě je mám dlouho, v té druhé mi vůbec neseděly. Hrot se roztřepil brzy, nekreslily tak, jak jsem si představovala a rozpíjely se mi na víčku.

It Cosmetics Bye Bye Under Eye rozjasňující korektor jsem ani nespotřebovala. Tuhle miniaturu jsem dostala k nákupu v US Sephoře a je to třpytivá verze ikonického Bye Bye Under Eye. Píšu třpytivá, protože se korektor zvláštně leskne a jsou v něm mini třpytky. Třpytky mám moc ráda, ale ne v korektoru a nevím, kde se stala chyba.

třídění kosmetiky a spotřebovaná kosmetika

Bioderma Sebium 2in1 Tinted Care už mám velmi dlouho a použila jsem ho tak, no, dvakrát? Jedná se o produkt typu BB krém a nahoře ve víčku je zelený korektor. Odstín BB krému je doslova oranžový a pro mě zcela nepoužitelný s jakýmkoliv stupněm opálení.

Vichy Normaderm makeup patří do skupiny produktů, které byly dobré, ale tak nějak jsem na něj v průběhu času zapomněla, přestala používat a protože ho mám doma třetím rokem, musí pryč. Nicméně si myslím, že je to poměrně slušný makeup a pokud se trefíte při výběru odstínu, není špatný, byť já sama mám teď jiné favority. Na druhou stranu, je určen speciálně pro problematickou pleť a kromě krycích vlastností má právě i problematické pleti pomáhat.

CC ceuticals CC krém ani nevím, jak se ke mně dostal, každopádně měl jen malé krytí, slabší výdrž a žádných léčivých účinků jsem si nevšimla. Vím, že jsem ho jednu dobu používala na doma, během dní, kdy se nechcete líčit, ale zároveň nechcete ani doma vystavovat pupínky, ha ha. :) Nevím, proč jsem ho ještě nevyhodila, protože má, stejně jako Bioderma, oranžový odstín.

The Balm Even Steven makeup není špatný makeup, ale pěnová konzistence nepatří k mým oblíbeným a lepší je ho nanášet jen v opravdu tenoučké vrstvě. Asi bych ho i spotřebovala, jenže mi neseděl odstín a dnes, když už jsou makeupy rozdělené na podtóny i v drogerii, bych si asi raději vybrala makeup, který nemusím pracně přizpůsobovat svému podtónu.

organizace kosmetiky

Revlon Mega Multiplier řasenka mi neseděla vůbec, takže jde po pár vyzkoušeních z domu. Měla by se dát odlíčit pouze teplou vodou, ale to bohužel potvrdit nemohu a stejně tak ani to, že díky speciální technologii má na řasách vytvářet trubičky a díky nim je extra prodloužit a zahustit. Mně na řasách dělá průměrný efekt a odličovat ji musím klasicky s odličovačem, nebo olejem.

Lottie #Lashgoals už jsem kritizovala v recenzi značky Lottie. :) Nic se od té doby nezměnilo, jen ležela v tašce s věcmi, které jsem vám chtěla ukázat spolu s dalšími spotřebovanými. Efekt dělá ještě menší, než řasenka Revlon a navíc má i neprakticky velký kartáček.

Maybelline Lash Sensation Black jsem vám ukazovala v článku s kosmetickými zklamáními. Na řasách mi nedrží a večer ji mám spíš pod očima, než na řasách. Což je s podivem, protože klasickou růžovou Lash Sensational mám velmi ráda a je to podle mě jedna z nejlepších řasenek, kterou v našich klasických drogeriích seženete.

spotřebované dobré a špatné řasenky

*Revlon voskovka na obočí Colorstay mě v mnohém překvapila. Třeba tím, že slibovala sytou barvu a dlouhou výdrž, voděodolnost a naprostý opak byl pravdou. Vždy se snažím o objektivní recenze, protože co nesedí mně, může sedět vám, ale.. Pokud produkt slibuje, že bude držet celý den, očekávám od něj, že zaschne. Tahle pastelka na obočí je extra měkká a máslově jemná. Stačí si jedou sáhnout do obočí a je pryč. Barva navíc rozhodně není pigmentovaná, spíš jen jemně zabarvená. Což mi tedy vadilo ze všeho nejméně, protože jsem dostala odstín tmavě hnědý. Pokud máte svoje obočí krásné, husté a tmavé a vlastně s ním nic nepotřebujete dělat, možná. Pro mě ale rozhodně ne a jedno velké wtf.

*Talika Fixa na obočí byla v mnoha ohledech lepší. Fixa překvapivě dlouho kreslila a i teď, po roce co ji mám doma pořád kreslí. Bohužel jsem ale dostala odstín, který je hnědý a do červena, tudíž pro mě v podstatě nepoužitelný. Jinak kreslí dobře, dělá tenké linky a zasychá. Není ale voděodolná, takže jen když víte, že nikde nezmoknete. :)

Milani pomáda / gel na obočí v kalíšku vyhazuji, protože mi vyschnul. Nutno ale podotknout, že se mu to povedlo úplně až asi po dvou letech. Občas jsem do něj musela nakapat Duraline, kapičky na ředění kosmetiky, ale jinak se držel dobře. Navíc, je k němu i super štěteček, který je úzký a hezky se s ním kreslí obočí. Lepší než Ka-Brow od Benefitu není, ale taky stojí zlomek ceny.

Poslední produkt na obočí je Eyelure tužka na obočí, kterou jsem pořídila v Londýně. Má krásnou barvu, ale je příliš tvrdá a vosková, takže na pleť skoro nekreslí a pokud přitlačíte, obočí si vytrhnete. Naštěstí se tahle značka u nás snad ani nikde neprodává.

organizace šuplíků s kosmetikou

organizování kosmetiky šuplík s rtěnkami

Tím ale moje vytříděná kosmetika nekončí. Jestli jste do teď během čtení měli pocit, že mám doma jen samé krámy, nebojte. :) Tu lepší kosmetiku jsem si schovala na prodej a během dneška ji přidám na své Instagram Stories, takže kdybyste si chtěli něco pořídit z mé sbírky, mrkněte se odpoledne tam. :) Všechnu kosmetiku samozřejmě důkladně vydezinfikuji, otřu a vyčistím, takže se nemusíte bát bakterií. :)

Vytřídila jsem toho na prodej docela dost, třeba paletku tvářenek a bronzerů Benefit. Ta je naprosto skvělá, ale usoudila jsem, že všechny tři paletky mít doma nemusím, takže Benefit Cheek Parade si snad najde nového majitele. Protože mám v paletkách i Galifornia tvářenku, jednu úplně novou, nikdy nepoužitou, prodám také. Už dlouho mi doma leží i nepoužívané bronzery Too Faced Soul Mates a jak jsem při třídění zjistila. Mám doma i několik paletek s očními stíny, na které jsem úplně zapomněla a vlastně je vůbec nepoužívám.

roztříděná kosmetika na prodej

paletka Benefit tvářenky a bronzery

tvářenka benefit galifornia

Mezi ně patří Urban Decay Gwen Stefani Palette a Urban Decay Vice X Reloaded, Obě paletky jsou hezké, kvalitní, jen prostě nejsou odstíny tak teplé a proto mě jejich barevná škála neláká k používání tak, jako třeba Naked Heat, nebo teď nová Urban Decay Born To Run. Kromě paletek Urban Decay se budu zbavovat i mini Huda paletky, která mi vůbec nesedí, nebo třeba Too Faced paletky Nikkie Tutorials, která mi tak špatná nepřijde, ale prostě ji z nějakého důvodu vůbec nepoužívám. To je bohužel i případ limitované paletky Bobbi Brown, která má na mě opět až moc studenou škálu odstínů.

paletka oční stíny Urban Decay Gwen Stefani

oční stíny paletka Urban Decay Vice x

paletka Nikkie Tutorials prodej

Rozjasňovače Anastasia Beverly Hills Glow Kit jsou sice bezvadné, ale paletka je na moje poměry neskladná, mám ji v jiném šuplíku než zbytek rozjasňovačů a tak jsem přišla na to, že ji vlastně vůbec nepoužívám. Bavit mě přestaly i Color Tattoo od Maybelline a jeden osamocený Burjois krémový stín v krásném khaki odstínu. Když chci jako podklad pod stíny něco krémového, mnohem raději sahám po stínech v tužkách.

Za velmi rozumnou cenu také prodám pár dražších rtěnek. Ty levnější jsem rozdala, nebo vyhodila už dávno, protože ty se ani nedají prodávat. Takže mou sbírku opustí i rtěnky Estée Lauder, Chanel, The Balm, MUFE a dva matné shakery od Lancome.

ocni stiny color tattoo maybelline

anastasia beverly hills sun dipped paletka s rozjasnovači

rtěnky na prodej

Nakonec parfémy, ty vám nebudu všechny rozepisovat, ale dávám jich pryč poměrně dost. Většinu z nich už jsem rozdala kamarádkám a rodině a zbyl mi akorát Bvlgari Goldea. Celkem jsem dala pryč asi třináct kousků, na fotce už není třeba vlčí mák od Kenzo a konkrétně Muglera Angel nedávám vyloženě pryč, protože mám plnitelný flakon a stále ho mám ráda, ale je to jeden z mých nejstarších parfémů a přijde mi, že přestal vonět tak, jak jsem zvyklá. Nejspíš to bude stářím náplně. Ta navíc změnila barvu a už není světle modrá, ale spíš modro zelená.. Takže ano, i parfémy se mohou zkazit a je potřeba dávat na ně pozor, mít je v chladu, suchu a ve tmě, nebo jich nemít šedesát, ehm. :)

vytříděné parfémy

parfém bvlgari Goldea

Uff, hned se cítím o trochu lépe a moje sbírka může o trochu víc dýchat. Myslím, že si nějaké pořádné třídění naordinuji častěji. :) Nezapomeňte se mrknout i na předchozí články z této série a mrkněte i k Míše, třeba bude také něco pěkného prodávat. Budu ráda, když mi napíšete, jak se vám tahle mini série zatím líbí a jaký článek vás bavil nejvíc, případně i jak často probíráte svoji kosmetiku, nebo jestli toho má alespoň někdo stejně jako já. :)) Zatím hezký den!



*PR vzorky







18 komentářů:

  1. Tyyy jo to je produktů! Je super si tak uklidit, taky bych to měla udělat. Jinak spoustu produktů jsem vůbec neznala.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Lucinko,opět skvělý článek, ostaně jako všechny články od Tebe. Mám velkou prosbu: mohla bych si, prosím, zamluvit Galifornii, mini Huda paletku a Beneit Cheek Parade? Mám obavy, by mi tyhle krasavice neutekly. Jen mi, prosím napiš cenu a jak ti je mohu zaplatit. Předpokládám, že Ti pošlu předem peníze na účet. To je samozřejmost. Děkuji.
    Obdivuju Tvou zářijovou výdrž v "nenákupech", to bych asi nedala. Přeji příjemný den a těším se na další články a recenze. erikarybova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Prave nedávno kvůli stěhování jsem taky musela udělat pořádek v šuplíku a rozloučit se s kosmetikou co nepoužívám, ale kamosky měly radost😃 skoda ze jsem tu benefit paletou nestihla od tebe, nějaké mistecko bych určitě nasla😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stěhování je na úklid nejlepší! Taky jsem dělala v březnu velký úklid všeho před stěhováním.. :)

      Vymazat
  4. krásná sbírka, cheek parade bych taky chtěla,asi mrknu na cenu

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jo. Určitě neco budu chtít. Třeba lancome shakery. Ja je miluju.

    OdpovědětVymazat
  6. Třídím a vyřazuju kosmetiku hodně často. Mám jen minimum z dekorativky.. pouze to, co používám.Vše ostatní šlo pryč. Ze tří šuplíků mám jednu taštičku a zbytek mi vůbec nechybí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se také snažím aspoň trochu pravidelně, ale je pravda, že tohle byla jedna z těch větších reorganizací :) jednu taštičku, to bych určitě nezvládla, teda možná ano, ale fakt by se mi nechtělo :)

      Vymazat
  7. Krásny článok a niektoré veci by som v mojej zbierke rozhodne privítala :) Sama píšem čas od času tieto články asi tak posledný rok a ten pocit úľavy rozhodne chápem ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta úleva je fakt velká, škoda že to moc dlouho nevydrží :)

      Vymazat
  8. Ta řasenka od Maybelline v černé verzi nevyhovuje ani mě.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Keďže toho nemám až tak veľa, s tým triedením to nie je až také vážne a potrebné.
    Ale uznávam, pustila si sa do toho dobre !
    (Možno aby si uvoľnila miesto niečo novému ?:))) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně! :))) ale taky svých se zbavila zbytečných věcí co už nepoužívám :)

      Vymazat
  10. Nuž máš toho fakt dosť a vecí sa treba zbavovať. Ten Bioderma korektor a make-up to je asi najhorší produkt na svete. Odtieň iba jeden aj to extrémne oranžový. Nechápem ako niečo také môžu predávať v našich zemepisných šírkach. A tá Maybelline Lash Sensational čierna mi tiež nesedela, mne sa nedala ani poriadne odlíčiť. Ružová je super.

    OdpovědětVymazat