sobota 20. října 2018

Co si balím na víkend? || Kosmetika na cesty

Krásný den, jak se tak chystám odjet na víkend pryč, samozřejmě s celou rodinou, napadlo mě vám o tom všem napsat. Bude to vlastně jednoduché, jen se podívám, co jsem si vlastně zabalila s sebou a povím vám o kosmetickým vychytávkách, které jsem si poslední dobou oblíbila nejen na cesty.


Časy, kdy jsem si na dovolené a víkendy mimo domov balila půlku své skříně i kosmetické sbírky už jsou za mnou, a protože většinu místa zaberou věci pro děti, snažím se cestovat s rozumem, abych si při tahání všech těch tašek a batůžků nezlomila záda. :)

Nechápejte mě špatně, nikdy nejspíš nebudu ten typ, kterému stačí zabalit si BB krém, řasenku a gel na obočí, ale dvě malé kosmetické taštičky, ve kterých mám jak skin care a hair care, tak i dekorativní kosmetiku, tomu říkám v mém případě úspěch!


Cestování je také jedna z mála příležitostí, kdy konečně přijde řada na miniatury a vzorky, které chci celý rok vyzkoušet a nikdy na na to nedojde... Snažím se to nepřehánět a beru pouze věci, u kterých předpokládám, že mi na pleti neudělají pohromu a z vlasů suché, nerozčesatelné něco.. :) Rozumíme si. :) Proto beru jen ty vzorky, které mě zajímají, mám v plánu koupit je v plném balení a jsou na ně převážně kladné recenze.

Odlíčení bez dvou kroků, oleje a čistícího gelu, už si nedokážu představit a mám tu hned dva produkty, které už chci nějakou tu chvíli zkusit. Odličující olej Midnight Recovery od Kiehl's a Age Prevention Cleanser od Youth To The People. Od obou mám vzoreček už táák strašně dlouho a konečně je vyzkouším!

Dál beru miniatury Peel & Polish a Rose Balm od Pixi. Koupila jsem si je právě proto, abych je vyzkoušela a teď přišla jejich chvíle. Protože jsem si jistá, že na odlíčení, čištění pleti a hydrataci mi vzorečky stačit nebudou, beru ještě tuhý odličovací balzám v tyčince od *Caolion (recenze) a čistící gel od La Roche Posay.



Cestování je také čas na použití všech těch roztomilých miniaturek mých oblíbených produktů, které si schovávám právě za tímto účelem. Z péče je to opravdu mini verze Oily Skin Solution, mého oblíbeného kyselinového tonika a miniatura Bobbi Brown Hydrating Face Cream. Je totiž univerzální, dobře hydratuje a funguje i pod makeup a jako noční krém mi poslouží miniatura krému od Medik8, sérum a noční maska.



Kdy jindy je čas dopřát si noční masku, než právě v hotelu, kde vás nečeká následné praní povlaků na polštář, ha ha. :) Takže beru Rexaline *noční masku v krému, která je bez silikonů alkoholu a parabenů a je určena k důkladné hydrataci citlivé pleti, ale než si dám tu, dopřeji si extra dávku vydatné péče od Elizabeth Arden. *Ceramidové kapsle jsou vyhlášené a co víc, jsou naprosto ideální na cestování, kdy nemusíte brát do kosmetické taštičky skleněné lahvičky se séry a můžete si vzít prostě jen pár kapsliček naplněných krásou pro vaši pleť. :)


Miniarury a cestovní balení vedou a stejně tak zázračná péče na vlasy Oribe Gold Lust. Mám schované dvě miniatury *pečujícího šamponu a *kondicionéru, které zrovna používám ve velkém balení doma. Navíc jsem nedávno dostala roztomilou miniaturku nového *boosteru, takže beru i tu a protože se jedná o sérum na vlasy, které se může přimíchat do jiné péče, beru s sebou *Featherbalm. Což je také jediný ze dvou produktů, který z péče beru v plném balení. Je totiž nenahraditelný! Kdybych jela na delší dobu, vzala bych i Mystify, ale jen na víkend mi bude stačit můj milovaný balzám lehký jako peříčko.


Ať už cestuji letadlem, nebo autem, nikdy mi nesmí chybět voda ve spreji! To je pro mě must have ve chvílích, kdy se necítím úplně komfortně a potřebuji pro sebe i svoji pleť nějakou vzpruhu. *Cellular water mist od Institut Esthederm je žhavá novinka a protože ji právě testuji, beru si s sebou právě tu. Navíc, není to jen voda ve spreji, má mít pro pleť blahodárné účinky a chránit ji. Dokonce má být tak účinná, jako třeba pleťové sérum. Ideál na cesty.

Možná se to zdá jako hodně produktů, ale fotky jsou důkazem, jak vám miniaturky ušetří místo. Já osobně si je navíc i užiji, protože jsou roztomilé, konečně je spotřebuji a budu vědět, co pořídit v plném balení a co ne. :)


S dekorativní kosmetikou to tak jednoduché nebude. Ne že bych neměla zásobu miniatur, ale samozřejmě si beru hlavně to, co vím, že mi sedí a bude vypadat dobře a reprezentativně. Neberu toho ale moc. Bázi vynechávám, protože to v poslední době čas od času dělám a bohatě mi stačí dobrý krém, nebo fixační sprej/termální voda. Pro jistotu, kromě celulární vody, která spíš spadá do péče, beru miniaturu spreje od M.A.C Fix + a jako makeup zvítězil Dior Backstage, který vyniká zejména neskutečnou výdrží za jakéhokoliv počasí.

Perfektní kombinací s Dior Backstage tvoří *Hyaluronic Hydra Powder od By Terry, který jsem si zamilovala a protože jsem ten typ, co potřebuje i kompaktní pudr, beru svůj nejoblíbenější La Mer *Sheer Pressed Powder. Následuje tvářenka NARS *Madly, kterou nosím teď poslední dobou velmi často a bronzery Bobbi Brown Bronzing Powder v matném odstínu Golden Lights a Guerlain Teraccotta Light, což nikoho nepřekvapí. Vím, že minimalistická kosmetická taštička nepotřebuje dva bronzery, ale já je potřebuji. :)


Rozjasňovač také nebude velkým překvapením - Tom Ford Sheer Highlighting Duo, limitka z minulého roku a musím se jít podívat po nějakých dalších, protože tyhle rozjasňovače od Tom Forda jsou láska a navíc máte v kompaktu rovnou dva odstíny, takže je i prostor pro různé variace. :) Na obočí můj oblíbený Mister Brow Groom od Givenchy a *Brow Contour Pro od Benefitu, kde mám i korektor/rozjasňovač, pro případ potřeby.

S očima jsem měla jasno hned. Podkladová báze od NARS *Eyeshadow Base, NARS *Wanted Palette a Benefit *Bad Gal Bang řasenka. Kdyby se náhodou něco stalo a a já zůstala jen s touhle trojicí, zvládnu to. :)

Asi nebudu jediná, kdo má během minuty po tom, co odejde z domu, extra suché a rozpraskané rty. Já to poslední dobou řeším s By Terry *Baume De Rose. Ani nedokážu popsat jak moc tenhle balzám miluju a rozhodně bez něj nebudu ani ty tři dny, natož několik hodin v autě! :) Na každodenní nošení a trochu barvy a lesku mám sbalený Bobbi Brown *Extra Lip Tint a Too Faced Lip Injection Extreme (článek o lescích na zvětšení rtů) a na večer rtěnku. Jak jinak než Tom Ford clutch size Lips & Boys Lipstick v odstínu Alexander.



Nakonec parfémy! Beru dva, respektive parfém a kolínskou, já vím, já vím. :) Jo Malone English Fields *Honey & Crocus a Guerlain *Mon Guerlain, protože je dokonalá, sladká, vanilková a levandulová. :)


A máme hotovo a já sbaleno na cesty. :) Takže Bon Voyage a vy mi napište jestli cestujete na lehko, nebo toho balíte tunu, jestli s sebou berete vzorky, nebo se raději držíte své obvyklé a vyzkoušené péče a také, jestli si na hotelech rádi dopřejete nějakou tu extra masku navíc. :) Mějte se krásně a těším se po víkendu!


*PR vzorky




11 komentářů:

  1. Na cesty si väčšinou beriem so sebou vzorky, ktoré chcem vyskúšať alebo si beriem so sebou miniatúry, ktoré som si kúpila práve na cestovanie. Snažím sa toho so sebou brať čo najmenej a beriem si stále len to, o čom viem, že to využijem. Niekedy som si toho brala so sebou zbytočne veľa.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem využila úplně všechno a vyzkoušela spoustu nových věcí, něco budu potřebovat a něco ne.. :) Takže jsem ráda že jsem se k tomu konečně dokopala a použila ty rozkošné miniatury a vzorečky :))

      Vymazat
  2. Zalezi na jake cesty. Kdyz jedu treba k mori, brala jsem si dost skincare, ale makeup malo a zadny jsem nepouzila nakonec. Kdyz jedu takhle na vikend tak jsem ale stejne hodne minimalisticka a beru osvedcene produkty... staci mi makeup-na cesty vetsinou tinted moisturizer od Nars, potom beru duo laguna&orgasm od Nars(uz proto ze to je 2v1), rasenku, korektor, kremovy rozjasnovac, linky, pudr, rtenku😄 kdyz mam hezkou plet tak jen korektor a zadny makeup😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych taky chtěla umět :)) Vzít si jen makeup, řasenku a tužku na obočí, ale to bych nebyla já :D

      Vymazat
  3. Tak ja som teda naozaj minimalistka, čo tak čítam Tvoj článok ;) A počas dovolenky pri mori obzvlášť, to som schopná aj obočie dokresliť ceruzkou na oči, dať riasenku, rúž a utekať aj v mokrých vlasoch do sveta :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom jsem přesně psala na začátku článku, že je minimalismus a minimalismu a já asi nikdy nebudu patřit k těm, komu fakt stačí tři čtyři věci :D Ale hodně toho byla sincare, kterou jsem použila všechnu a i to se počítá, ne? :D

      Vymazat
    2. Jasné! :D
      Ja som ale minimalistka aj v tomto, snívam o jedinej tubičke, ktorú by som mohla použiť ako pleťový krém, telové mlieko, krém na ruky a balzam na pery v jednom a napríklad pleťovú masku zobrať niekam na dovolenku to by ma ani nenapadlo! :DDD
      Na druhú stranu, doma toho dokážem aktívne používať naozaj mrte... :)

      Vymazat
  4. Nemůžu z té cestovní tašky od LV :-) to je taková kráska!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Ja ani po toľkých rokoch nedokážem cestovať naľahko, či už autom alebo letecky. Vôbec. Deti zbalím naľahko, muž sám seba tieť, azto aj poterbujem všetko. Nekjde mi to, vôbec. Nevadí mi to ale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to taky nevadí, chci být připravená na cokoliv a mít s sebou vše, co potřebuji :)

      Vymazat