pondělí 22. října 2018

Medik8 & Poblematická pleť - Retinol, Vitamín C & další! || Recenze

Pěkný den! Na tuhle recenzi se jistě spousta z vás těší a slibuji, že vás nezklame! Poslední dva měsíce jsem používala téměř kompletně péči Medik8 a teď, když jsem všechno poctivě spotřebovala, se na všechny ty zajímavé kousky podíváme hezky zblízka. :)


Jak už asi víte, se značkou Medik8 již nějaké zkušenosti mám. Mohli jste si o ní přečíst v této recenzi několika produktů i v tomto článku s řadou Blemish Control. Některé produkty jsem v minulosti dostala a některé jsem si sama koupila. A některé jsou tak dobré, že si je plánuji pořídit zase a znovu. :) A teď už zpět k dnešním recenzím!

Začnu tím, co mě bavilo ze všeho nejvíc a co mám v plánu v nejbližší době pořídit znovu a zařadit do své běžné rutiny. Je to *Crystal Retinal 6, sérum s derivátem vitamínu A, vhodný pro můj typ pleti i věk. Tohle sérum mě neskutečně baví! Má velmi příjemnou vůni, jemně meruňkovou barvu, krásně se roztírá a na pleti je moc příjemné. Uživatelské kvality za jedna! 

Retinol je skvělý v tom, že pomáhá nejen udržovat v pleti mládí, ale má i schopnost pomoct s akné a právě kombinace těchto dvou vlastností tady funguje stoprocentně. Zhruba po čtrnácti dnech jsem si všimla jemnější a pružnější pleti, po měsíci zlepšení stavu pupínků a po spotřebování balení mohu s jistotou říct, že mi pleť přijde vypnutější a v mnohem lepší kondici. Tohle sérum jsem si zamilovala a nemám ho naposledy! Navíc mi vyhovuje, že není mastný a neucpává mi póry. Také jsem přeskočila doporučené dávkování a aplikovala rovnou každý večer a nezaznamenala jsem žádné podráždění, jen pozitivní výsledky.


Perfektní kombinace, k retinalovému séru večer, je přidat do péče ráno vitamín C. Dostala jsem doporučení na velmi silné *C-Tetra sérum Intense. Líbí se mi flakónek, jemná vůně i kapátko. S čím mám bohužel trochu problém je, že tohle C sérum bude sice velmi účinné, ale bohužel pro moji pleť je na bázi oleje. Jak jsem během používání vypozorovala, nesedlo si s mou pletí, která má sklony k akné a na oleje je vybíravá. Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, že se mi dělá o trochu víc pupínků než obvykle a že za to může právě toto sérum. Testovala jsem ho tak jen tři týdny a pak zkusila ještě dvakrát, na zkoušku kvůli pupínkům, jestli za to může právě C-Tetra a bohužel musím říct, že ano.

Během těch třech týdnů, když si odmyslím drobné pupínky, byla moje pleť rozzářenější a hydratovanější než obvykle. Také jsem si všimla, že má hezčí barvu a pleť je sjednocenější, takže si myslím, že dlouhodobě bude fungovat skvěle. Jen ho doporučím jen těm z vás, kdo máte velmi suchou pleť, nebo nemáte sklony k akné a pupínkům a oleje na pleti snesete všechny bez výjimky. Já osobně bych příště volila C sérum, které bude na bázi vody. Naštěstí má Medik8 všechny možné intenzity i varianty na bázi vody takže si vybere úplně každý a to platí i třeba o produktech s retinolem.



Do třetice tu mám sérum, které používá ráno i večer a je určeno na problematickou pleť s akné. *Breakout Defence + Age Repair Gel je lehké a tekuté sérum. Neobsahuje oleje a je vhodné na všechny typy pleti, kromě vyloženě suché. Kromě boje s pupínky má také pomáhat udržovat pleť zdravou a mladou. Má modrou barvu, jemnou vůni a na pleti není skoro cítit. Kromě toho všeho obsahuje i moji oblíbenou kyselinu Niacinamide, která si s mojí pletí rozumí a na akné mi funguje.

Tohle sérum tak nějak završilo moji celkovou nadstandardní péči o pleť a po dvou a půl měsících s Medik8 mám pleť v nejlepším stavu za několik posledních let. Osobně si myslím, že je to konkrétně kombinace Crystal Retinal 6, tohoto Breakout Deffence séra a hydratačního krému Balance Moisturiser, o kterém budu psát dole. (A taky díky kvalitnímu odličovacímu oleji a cleanseru!)

Moje pleť tohle sérum snášela velmi dobře, ani jsem nevěděla, že ho na pleti vůbec mám. Séra vždy mezi aplikacemi nechávám trochu zaschnout a moje péče pak vypadala následovně: Odlíčení na sucho s olejem, čištění pleti cleanserem, osušení pleti a nanesení tonika/lotion. Ráno sérum breakout deffence, nechat na pleti alespoň minutu zaschnout/vstřebat, navlhčit pleť termální vodou, aplikovat olejové sérum, vklepat a vmasírovat do pleti a po pár minutách až přidat hydratační krém. Večer to samé, s výjimkou olejového séra, místo kterého přišel po toniku jako první Retinal. Pokud vás trápí akné a zároveň chcete pleti pomoct, aby zůstala v dobré kondici, Breakout Deffence + Age Repair se vám bude líbit.



Na fotce nahoře zleva: Blemish SOS, Breakout Deffence + Age Reapir, Balance Moisturiser, Crystal Retinal 6

*Balance Moisturise + Glycolic Acid  Activator je kombinace hydratačního krému na problematickou pleť a kyselinového tonika, které má za úkol pomáhat krému lépe a efektivněji se vstřebat a působit. Předchozí verzi Beta Moisturise jsem měla již dvakrát, takže nebylo žádné překvapení, že tahle inovovaná verze mi sedí úplně stejně dobře. Krém krásně citrusově voní, na pleti je příjemný, nepálí, nedráždí, tak akorát hydratuje a dobře se vstřebává. Mám po použití pocit, že jsem se namazala, ale necítím nepříjemnou vrstvu, ani mastnou pleť. Výborný krém pro pleť kterou trápí akné!

Co se Glycolic Acid Activator týče, můžete ho přidávat ráno na krém, nebo večer pod něj. Pointou je, že ranní aplikace na krém nebude tak agresivní a silná, jako večer na čistou pleť. Glycolic Acid je kyselina, která má za úkol exfoliovat pleť, čímž zpřístupní cestu krému/séru, který tak může lépe fungovat. A jak už určitě víte, jen otevřené póry, jsou čisté póry. Pokud jsou zavřené, jsou ucpané a pupínky jsou na světě. Proto je dobré zařadit do péče (o jakoukoliv pleť) kyseliny. Tenhle Glygolic acid byl velmi silný, takže i velmi účinný. Pokud s kyselinami začínáte, raději opatrně, jednou týdně. Já jsem byla spokojená, ale to vás asi nepřekvapí, protože Oily Skin Solution, který tak chválím, je právě tonikum složené převážně z kyseliny Glycolové.


Na závěr tu mám bývalý Beta Gel, nově *Blemish SOS, což je lokální péče na akné, která funguje, jak už jsem vám v předchozích článcích psala. Podle toho, v jakém stádiu se váš pupínek nachází, vám buď pomůže, že se začne ztrácet, nebo ho naopak vytáhne na povrch. Pokud se bavíme o cystickém akné, za jeden den vám ho nespraví, ale spolu s další kvalitní péči se ho zbavíte výrazně rychleji, než bez něj. S menšími pupínky si poradí velmi dobře a u těch větších zmizí během jedné noci většina začervenání a nejsou na dotek tak citlivé.

Značka Medik8 mi přirostla k srdci a jsem ráda, že mám tu možnost ji v rámci spolupráce (i nad rámec, protože si některé produkty sama kupuji) zkoušet. Kdybyste chtěli něco vyzkoušet vy, já bych konkrétně z dnešního článku vybrala dva produkty - Crystal Retinal 6 pro pleť od 25 a Balance Moisturiser. Oba produkty mi přijdou nadstandardní. U Medik8 je také velký výběr, ať už si chcete zvolit intenzitu vitamínu A, nebo C a také, jestli chcete produkt na bázi oleje, nebo vody. Já už mám nějaké tipy, co vyzkoušet příště a jakmile se trochu zbavím zásob pečující kosmetiky, plánuji vyzkoušet nějaké další produkty. Dejte mi vědět, jaká je vaše zkušenost s Medik8 a co máte nejradši! Krásný zbytek dne!


*PR vzorky



8 komentářů:

  1. Ahoj Lucinko,
    s Medik8 zatím žádné zkušenosti nemám, ale po přečtení Tvých recenzí mě tato značka láká víc a víc.
    Používám retinol, vitamín C, Niacinamid, kyselinu glykolovou a další produkty od The Ordinary a musím konstatovat, že po roce používání téměř celého portfolia této značky se mi pleť neskutečně zlepšila, ať se to týká akné, vrásek, hydratace nebo rozjasnění.
    Přeji pěkný den a měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. The Ordinary je moc fajn! Když se to správně namixuje a správně vyberou sožky péče, může to fungovat skvěle :)

      Vymazat
  2. Ahoj Luci, ve 20 letech mě začalo o dost víc trápit akné. Bohužel i cystické. Chtěla jsem přejít na Soskin, mám čistící gel a přijde mi super. Nakonec mi ale někdo poradil, že Medik8 méně vysušuje. Navíc Soskin nemá lokální péči o akné, takže rozhodování už bylo jednoduché. Mám teď Blemish SOS a Balance Moisturizer a super �� gel od Soskin mi už dochází, takže rozhodně plánuji dokoupit i čištění od Medik8 ☺️ brichule z IG ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! Medik8 je skoro zázrak, taky mi moc pomáhá! Vyzkoušej i něco s retinolem, nějakým slabším, když je ti 20, retinol taky opravdu pomáhá na akné!!

      Vymazat
  3. Ahoj Luci, já dala Mediku šanci na tvoje doporučení a jsem moc ráda. Neostratu jsem začala používat také díky tvým recenzím a jsem moc spokojená s oběma značkami. Teď aktuálně jsem začala používat sérum s retinolem, tak jsem zvědavá, co mi s pletí udělá. Každopádně plánuju od těchto značek zkoušet další a další produkty, protože máme hodně podobnou pleť a taky mi moc sedí. Na vánoce jejich produkty nakupuji i pro rodinu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj a strašně moc děkuji! Mám radost s tebou :) Bohužel, každá pleť je jiná, a i když doporučuji jen to, co mi doopravdy sedí a přijde mi velmi dobré, může se stát, že to nebude dělat někomu jinému nic.. :) O to víc mě těší číst tyhle spokojené komentáře na moje doporučení :) Krásný den!

      Vymazat
  4. Ja som obdivovateľom tejto zančky. Aktuálne používam ráno sérum Super C30 a na to dvanced Day Total Protect. Po tom sére ma mierne štipká pokožka, ale krém to hneď zrovnal.
    Na večer mám Crystal Retinal 10 (krém používam iný, ale keď ho domíňam, plánujem niečo od nich).
    Potrebujem postupne podopĺňať starostlivosť, tak uvidím čo to bude.
    Určite ten gel na čistenie a lokálnu starostlivosť na pupáčiky.
    Mám momentálne dosť zhoršenú pleť, ale to je z choroby, nie zo starostlivosti.
    Ak vieš odporučiť ešte niečo na 40+ zmiešanú pleť, sem s tým, prosím !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se ti zeptám na ty produkty :) taky jsem si Medik8 oblíbila, za mě je to rozhodně ta nejúčinnější kosmetika, co jsem zatím zkoušela, většina mi sedí perfektně, až na to C sérum, to mě upřímně hrozně mrzelo, chci od nich zkusit nějaké céčko co nebude v oleji, protože myslím, že to bude pecka!

      Vymazat