čtvrtek 25. října 2018

Urban Decay Born To Run, NARS Climax & Benefit Brow Contour Pro || Recenze & líčení!

Krásný den vám přeji! Já vím, další docela teplá paletka. Ale když já jsem ráda, že jsou teď ty moje barvy tak trendy a já mám z čeho vybírat. Po dlouhé době přišla značka Urban Decay s paletkou, kterou jsem musela mít a tak se také stalo. I když až tak úplně teplá zase není a tak by se mohla líbit i spoustě z vás. Kromě toho vám také řeknu něco o Climax řasence a Brow Contour Pro, takže přeji pěkné čtení!


Urban Decay Born To Run má plastový obal a pro Urban Decay podle mě dost netypický potisk. Popravdě, obal se mi zas až tolik nelíbí, ale na to, kolik obsahuje stínů, je skladný a praktický. Stínů je v paletce na výběr mnoho a hned na úvod musím říct, že jsou všechny velmi kvalitní. Nenašla jsem žádný stín, který by byl vyloženě špatný. Kvalitou si mě paletka získala stejně, jako svým barevným složením.

Myslím, že s ní vykouzlíte jak teplé looky, tak i studené. Opravdu moc povedené jsou hlavně třpytivé odstíny a v paletce mi nechybí v podstatě nic. Možná, pokud jste světlejší, bude vám chybět světlý matný stín přes celé víčko, protože ten nejsvětlejší matný stín v paletce je až Weekender a to prostě není typický světlý vanilkový stín, ale spíš béžový. Velmi mile překvapil matný neonový růžovo oranžový stín Still Shot. Překrásný odstín do ohybu, nebo přes celé víčko, s kapkou růžové i teplé meruňkové.



Třpytivé metalické stíny jsou skvělé do jednoho. i když uznávám, že Stranded a Blaze jsou si na oku docela podobné. Ne ale zas tolik, aby mi to vadilo. U hodně metalických a hodně tmavých odstínů je potřeba si dát pozor na opadávání při aplikaci, ale já jsem s tím nijak nestandardní problém neměla. Z paletky nevyužiji snad jen Wildheart a Radio, jinak jsou pro mě všechny stíny bez problémů nositelné a líbí se mi. Možná bych ještě zmínila odstín Jet, a myslím, že už jsem to někdy psala, mám ráda když je černá opravdu černá a pokud obsahuje třpytky, tak ať se ty třpytky na víčku drží a jsou vidět. Něco jako černá noční obloha. Černé stíny s mini třpytkami, které ve výsledku nejsou vidět příliš nepreferuji.




Pigmentace všech stínů je vynikající a to samé se dá říct o textuře. Měkké, příjemné stíny, které se dobře rozmazávají a neztrácí intenzitu. I výdrž je perfektní a i bez báze stíny slušně drží. S bází dají celý den jak nic. :) Paletka mě velmi překvapila a je výborná. Kvalitou jsou podle mě Urban Decay stíny stále za stíny NARS, ale to už je i o osobních preferencích. Jak moc měkké a sametové stíny máte rádi, s jakou intenzitou pigmentace se vám nejlépe pracuje a tak dále. Born To Run svojí kvalitou rozhodně stojí za nákup.



Já jsem se s paletkou samozřejmě v průběhu celého minulého měsíce líčila a snad vás nebude nudit další moje, jak jinak než teplé líčení. :) Ale já vím, že mi to odpustíte! Použila jsem Weekender přes celé víčko, do ohybu odstín Riff a přes celé pohyblivé víčko pak odstín Ignite. Nádherný oranžovo zlatý a hodně teplý odstín. Vnější koutek jsem ztmavila odstínem Punk, na střed pohyblivého víčka jsem pro halo efekt přidala stín Stranded a na spodní linku jsem použila o trochu tmavší matný hnědý odstín Good as Gone a dobře jsem ho rozmazala. Pod obočí pak přišel stín Breakaway, který má nepatrný sheen a do vnitřního koutku, byť to na fotce není moc vidět, přišel odstín Blaze, který je světlejší a méně třpytivý než Stranded.

Na řasách mám ve dvou (pořádných, ha ha) vrstvách řasenku NARS *Climax. Tahle řasenka má větší přírodní kartáček poměrně klasického tvaru a co umí naprosto perfektně, je rozčesat a oddělit řasy. Má štětiny od sebe tak, že při první vrstvě vám obalí a oddělí každou jednu řasu. Je na řasách lehká a díky tomu je udrží natočené. Já rozhodně používám kleštičky na řasy a večer poznám, se kterou řasenkou mi řasy spadly a která je udrží. Při dalších vrstvách Climax řasy mnohem víc obalí a pokud máte rádi jako já hodně výrazné a hodně obalené řasy, můžete toho docílit i s ní. Nicméně, řasenka je spíš lehčí a tekutější, ale ne moc mokrá a hustá. Řasy zahustí i prodlouží, neřekla bych, že je to vyloženě řasenka na objem, nebo délku řas, ale spíš rozumná kombinace obojího.



Přes den mi neopadává, ani se neobtiskává a večer jde krásně odlíčit. Řasenka se mi ale obtiskává málokdy. Také už jsem to asi někde psala, ale vždy používám primer a stíny, takže konce řas nepřichází do styku s víčkem, nebo v mém případě s mastícím se víčkem. Terezka na svém Masterclass měla jeden dobrý point - pokud se vám řasenka, jakákoliv, hodně maže a nedrží na řasách, sáhněte si do svědomí, jestli si při aplikace hydratačních krémů a sér, náhodou nemažete i řasy. :) Jak jsem už zmiňovala v tomto článku, krém patří pod oči a rozhodně není žádoucí dávat ho na víčko, natož na řasy. :)


Protože je součástí líčení i obočí, zmíním i Benefit *Brow Contour Pro, kterou jsem při líčení použila. Tahle žhavá novinka v sobě ukrývá čtyři odstíny tužek na a kolem obočí. Dva odstíny jsou hnědé, jeden světlejší a druhý tmavší na vykreslení obočí. Další dva odstíny jsou tělové, jeden matný na korekci tvaru obočí, asi jako kdybyste chtěli použít tělový korektor, a druhý světlejší tělový na rozjasnění pod obočím.

Já jsem si nechala dvě světlé verze Blonde Light a Brown Light. Obě tyhle varianty jsou určené pro světlou pleť a varianta Blonde pro světlé vlasy a varianta Brown pro hnědé. Pro úplnost ještě dodám, že první část názvu odstínu je prostě vaše barva vlasů a druhá část názvu je odstín pleti. Takže třeba čtvrtá tužka v pořadí, Brown Black Light je určená pro tmavě hnědé a černé vlasy a světlou pleť. Tím pádem, všechny tři tyhle tužky mají stejné odstíny tělových tužek. Varianta Brown Medium je pak má tmavší a odstíny na obočí jsou tmavší hnědé. Snad to dává smysl. :)



Na fotce nahoře shora: Benefit Brow Contour Pro Brown Light, dole Blonde Light



Tužky jsou vysouvací, ale nejdou zasunout zpátky, takže vždy vytahujte jen malý kousek tuhy. Snadno se mezi nimi přecvakává, tak jak to známe z propisek z našeho mládí. :) Tuhy jsou poměrně měkké, vhodné k rozmazávání a dokreslování štětečkem. Můžete je ještě docela dlouho po aplikaci rozmazat, nebo vyčesat a pak zaschnou a drží. S výdrží nemám problém, což jen podporuje tvrzení, že Brow Contour Pro mají být dlouhodržící. Pokud preferujete měkčí tužky, spíš než ty tvrdší a preciznější, tohle bude produkt pro vás.

Moje dvě varianty mají hezké odstíny na obočí a stejně tak hezké pod a okolo obočí. Kdybych si mohla vybrat, asi bych v tužce nepotřebovala dvě verze tělového/rozjasňující náplně a stačila by mi jedna, protože mi přijdou dost podobné. Cena je přiměřená. Za čtyři tužky v jednom zaplatíte jako za jeden jiný Benefit produkt.

Nicméně, protože jsou tužky krémovější, rychleji ubývají a když si vysunete tuhy moc, můžete si kousíček ulomit a tím pádem ji rychleji spotřebujete. Párkrát už se mi to stalo, ale musím říct, že si nemyslím, že je to vada náplně. Prostě jsem si jen vysunula větší kousek, než bylo potřeba, takže si na to dávejte pozor. Jinak se mi tužky nelámou a díky dobré pigmentaci hezky kreslí.



Na obočí jsem použila tmavší variantu Brown Light, na přední část světlejší hnědou a na konec obočí tmavší hnědou. Víc mi, jako blondýně, sedí varianta Blonde Light. Na závěr jsem ho ještě zafixovala mým velmi oblíbeným gelem na obočí Givengy Mister Brow Groom, který je bezkonkurenční v tom, že moje dolů rostoucí obočí udrží na místě, kam ho učešu a jestli toužíte po bushy brows, tohle jeden z pomocníků, kterého byste si měli pořídit.


Na rtech, protože by se někdo mohl ptát, mám Too Faced rtěnku z kolekce Natural Nudes v odstínu Strip Search. Obsahuje kokosový olej, takže je na rtech hodně měkounká a taky je dost pigmentovaná, takže potřebuje opatrnost, nebo konturku, protože má tendence se rozmazávat za hranice rtů. Krásně voní a nude odstíny, to je moje. :)



nahoře zleva: Too Faced rtěnky Natural Nudes - Skinny Dippin, Strip Search

Jako obvykle vás čeká giveaway, protože mám doma dvě Climax řasenky a ještě na vás čekají tři tužky Brow Contour Pro, takže sledujte můj Instagram, kde si časem o tyhle skvělé kousky budete moct zasoutěžit. :)

Jsme na konci článku a já pevně doufám, jako vždy, že se vám líbil, že jste si přečetli aspoň trochu užitečnou recenzi na některý z produktů, o kterém jste třeba uvažovali a že jsem vám pomohla v rozhodování. :) Budu ráda, když mi napíšete, jak se vám líbí líčení a jestli třeba některý kousek doma máte a co na něj říkáte vy! Mějte se krásně a já se budu těšit zase příště!


*PR vzorky

10 komentářů:

  1. Nemám skúsenosť so žiadnym z týchto produktov, ale po tomto článku som asi dostala chuť nejaký si zaobstarať :) To líčenie je DOKONALÉ, o fotkách nehovoriac - kedy sa naučím ja takto fotiť sama seba? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé děkuji a jsem ráda, že se ti článek líbí. :) Tké jsem zezačátku strašně bojovala s fotkami, nikdy to nevypadalo tak, jako ve skutečnosti, ale chce to jen trpělivost a praxi :)

      Vymazat
    2. Za máličko! :)
      Súhlasím, sama vidím na svojom blogu nejaký pokrok, čo sa fotiek týka /koľká skromnosť! :D/, ale keď pozerám na tie Tvoje fotky furt sa môžem len smiať :D

      Vymazat
    3. To přijde časem 😂 kdybys viděla moje první fotky, taky by ses smála :)

      Vymazat
  2. Všechno vypadá skvostně! Paletku bych nevyužila ale pigmentace úplně dokonalá! Benefit tužka je boží, mám jen tu klasickou ale tahle vypadá fakt zajímavě. A rtěnky, nemám slov :))

    www.zivotskojencem.cz

    OdpovědětVymazat
  3. DOKONALOSŤ sama o sebe, vážne ! Okrm toho, že sa Ti toto teplé líčenie vážne hodí, si to aj skvele nafotila !
    J8ááj, zbožňujem Benefit na obočko, z minima dokáže maximum.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Leni! Taky mám benefit docela ráda, i když ta cesta k tomu byla dlouhá a trnitá :)

      Vymazat
  4. Krásné věci :) už se těším na slibovanou soutěž!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat