neděle 7. října 2018

Beauty Restart Done! #1 || Spotřebovaná kosmetika.

Krásný den vám přeji! Pomalu se blíží konec naší série o kosmetickém konzumu a přišel čas, kdy vám povím o dekorativní kosmetice, kterou jsem během září vytřídila a také o kosmetice, kterou pošlu dál. Samozřejmě si také musíme říct, jak nám s Míšou to nenakupování v září šlo, nebo nešlo a jestli to vlastně vůbec bylo těžké, nebo ne. :)

skladování kosmetiky a spotřebovaná kosmetika

Naši mini série o kosmetickém konzumu jsme s Míšou začaly článkem Kosmetický konzum a září bez nákupů. V něm jsem se snažila vám vysvětlit pointu celého toho nenakupování a proč to chci zkusit. Následoval článek o třídění mé kosmetické sbírky se spoustou tipů jak skladuji, kontroluji a udržuji v pořádku svoje kosmetické poklady a minulý článek byl o těch nejlepších produktech, které jsem objevila v roce 2018.

Ještě před pár lety (no dobře, tak před deseti, ha ha) pro mě bylo naprosto běžné, že jsem si celý měsíc nic nekoupila. Teď je to jinak a s výbornou záminkou, známou jako kupuji to kvůli článku / recenzi, jsem se dostala do bodu, že si něco nového kupuji snad každý týden. Myslím si ale, že kdybych blog neměla, asi bych ani necítila takový tlak si nakoupit všechny novinky, co právě vyšly. Samozřejmě je to ale jen moje rozhodnutí, jestli budu, nebo nebudu nakupovat. Takže z toho všeho nakonec stejně mohu vinit jen sebe. Nikdo mě totiž nikdy nic nakupovat nenutil. :) A to ani blogerky, ani youtuberky, ha ha.

šuplík s kosmetikou elbeautyblog

Začalo to dny Marianne a slevami, pokračovalo novinkami Fenty a řeknu vám, trávit na představení nové značky hodinu, zkoušet, swatchovat... A nic si nekoupit, pro mě byla docela challenge. Jestli nemáte tak hluboce zakořeněný pocit panebože, to chci!, gratuluji vám, vyhráli jste. :) Úplně nejhorší ale bylo sedět dvě hodiny v M.A.C na líčení a neodejít domů s mým milovaným Studio Fix Powder plus. Jak moc je milovaný a jak moc ho mám spotřebovaný do nepoužitelného stavu, uvidíte za moment dole a já jsem měla co dělat, abych neodešla s novým. Ne záměrně, ale naprosto spontánně a tak trochu omylem.

U spontánního nakupování ještě chvíli zůstaneme, protože když vám píšu shrnutí, jak září bez nákupů šlo, musím vám i napsat, jak mi to nešlo. Pokud mě sledujete na Instagramu, víte, že jsem byla v Jo Malone na Chodově a během zkoušení novinky Honeysuckle & Davana jsem úplně na nějaké nenakupování zapomněla. Když jsem zkoušela novou kolínskou, milá slečna asistentka mi ji spárovala s Mimosa & Kardamom a při odchodu jsem si prostě řekla, že tuhle kombinaci potřebuji.

U pokladny, stále ve sladkém nevědomí, jsem ještě uviděla poslední (jako opravdu poslední) Green Wheat & Meadowsweet z limitované kolekce English Fields a vy víte, jak moc tuhle limitku miluju! Takže jsem vzala i tu. Celé to bylo dost hektické, moje masáž rukou, masáž rukou mojí sestry, do toho jsem s sebou měla obě děti, hlídat kočárek.. Long story short, došlo mi to až doma a úplně jsem se lekla. :)) I když jsem zvažovala, že vám to prostě zatajím :D, nakonec zvítězila pravda a láska... :)))

nová kolínská Jo Malone nákupy

jo malone honeysuckle a mimosa kombinovani

Kromě kolínských jsem si nekoupila nic, ale opravdu vůbec nic. Takže i přes jeden drobný exces jsem ráda, že jsem měla měsíc čas na svoji dosavadní zásobu kosmetiky, na její reorganizaci, i na všechno okolo! Schválně mi napište, jestli byste vy zvládli měsíc nekoupit vůbec nic, protože mě popravdě překvapilo, kolikrát jsem si impulzivně chtěla něco koupit, aniž bych o tom přemýšlela. Co je v mé kosmetické sbírce už jste viděli, takže se můžeme vrhnout na spotřebovanou dekorativní kosmetiku!

Spotřebováno:

NARS korektory Soft Matte Complete Concealer jsou láska, dva spotřebované do dna a další dva načaté v šuplíku. Miluju je prostě! Dokonalé krytí, jsou matné, nedělají nánosy, nevysušují.. Ideální pomocník na zakrytí pupínků a problematické pleti. Recenze tady.

M.A.C *Studio Fix Powder Plus Foundation je ten samý případ. Krásně kryje, dělá sametový finiš a používám ho jako pudr. Už vlastně nepoužívám, protože to nejde, ale určitě si půjdu koupit nový!

Estée Lauder Double Wear makeup je klasika a stálice v mé sbírce. Skvělé krytí, perfektní výdrž, na pleti vypadá hezky a když ho dám tak akorát, tak ani nedělá masku. Je to ikona kosmetického světa a já vím přesně proč!

Olejíčky Clarins Lip Comfort Oil jsou podzimní a zimní must have, dělají šťavnaté rty, pečují, vyživují, krásně voní a mají aplikátor měkký a hebký jako kočičí pacičku. :) Spotřebovala jsem medový a malinový a doma mám další dva. Víc mi sedí ty starší, ty novější totiž zabarvují rty (i jejich okolí, když si nedám pozor) a to od pečujícího oleje na rty nechci.

Zoeva *Concealer Spectrum paletka korektorů mě bavila! Mohla jsem si namíchat odstín dle libosti a vyhovovala mi i textura korektorů. Ty jsou matné a slušně krycí a paletka navíc stojí jen cca 600,-, což mi za devět korektorů přijde jako příjemná cena. Nespotřebovala jsem všechny, ale velkou část odstínů, které jsem používala, ano. Nicméně korektory mám už dlouho a po dvou letech prostě vyschly.

spotřebovaná dekorativní kosmetika blog

spotřebované makeupy a korektory recenze

*Minerální Makeup Annabelle Minerals jsem také spotřebovala až do dna a z Annabelle mi už poslali nový. Je totiž bezvadný! Na dny, kdy nemám čas se líčit, jdu jen s dětmi ven na hřiště, běžím na poštu... Znáte to :) Opravdu jsem si ho oblíbila a spotřebované balení mluví samo za sebe. (Recenze)

Spotřebovala jsem i dva Gimme Brow gely na obočí od Benefitu (a dodělávám třetí, Gimme Brow +) a ačkoliv jsem si v recenzi stěžovala, že mi moc nesedí, po změnách, kterými prošel, mi sedí o dost víc. Úplně první balení bylo velmi mokré a hutné a kartáček nabíral až moc barvy. Druhé už bylo o malinko tekutější a třetí, nový Gimme Brow + mi přijde velmi dobrý, pročeše, trochu natuží, nabarví.

Ready Set Brow, čirý gel na obočí také od Benefitu jsem také spotřebovala a i když jsem si i k němu našla cestu, můj nejoblíbenější gel to nebude. Mám mnohem radši o skoro půlku levnější(!) průhledný gel od Givenchy, který mi obočí jako jediný opravdu udrží na místě, kde ho chci.

Duo lepidlo na řasy je klasika na lepení umělých řas a vy to možná nevíte, ale řasy si na párty, nebo večírek s radostí nalepím. Pokud potřebuji řasy nalepit rychle a nemám čas čekat pět minut, než začne lepit, sahám po Ardell Lash Glue se štětečkem. Obě jsem spotřebovala a obě si koupím znovu.

Báze pod oční stíny Too Faced Shadow Insurance je jedna z mých oblíbených a poradí si i s mastnějšími víčky. Ale doporučuji menší balení, po čase se začne báze oddělovat a nefunguje tak dobře. (Článek s tipy jak na dlouhotrvající líčení očí)

Laků mám pořád dost i přes čistku během stěhování. Takže tu mám jen rychle vysychající matný bílý Avon, který schne na nehtech okamžitě a proto ho mám pořád ráda pro případy nouze, OPI Cream In My Coffee, jeden z mých nejoblíbenějších světlých odstínů a pískový Gabriella Salvette.

spotřebováno dekorativní kosmetika blog

Spotřebované řasenky budou kategorie sama pro sebe. Mám jich tu hodně, protože se snažím dodržovat dobu používání otevřené řasenky (většinou 3 měsíce), kvůli mým citlivým očím. Navíc nikdy nemám otevřenou jen jednu, proto jich tu mám tolik. Začnu těmi nejlepšími, které si s radostí koupím znovu, protože mi moc sedí.

řasenky chanel, douglas, elisabeth arden, gosh, guerlain

Chanel Volume de Chanel dělá překrásné husté řasy, neslepuje, dodává objem i trochu délku. Má klasický kartáček.
Guerlain So Volume odděluje, hodně prodlužuje, trochu zahustí, neslepuje a má umělý kartáček.
Elizabeth Arden *Standing Ovation je hustší, ale sušší, dodá objem, oddělí, neslepuje, přírodní kartáček.
Gosh Rebel Eyes má umělý kartáček, dělá výrazný efekt, hodně prodlouží, trochu zahustí a stojí pár korun. (článek s recenzí)
Douglas *Lash Augmented má velký klasický kartáček, je hodně mokrá a dělá velmi výrazné, trochu slepené řasy.
Estée Lauder *Multi Effects je také mokřejší a hodně zahustí i prodlouží, kartáček je umělý, jedna strana prodlouží, druhá dodá objem.
The Balm *Mad Lash dělá výrazné prodloužené řasy, podobně jako Rebel Eyes a stejně tak ji mám moc ráda.
Roller Lash od Benefitu krásně natočí řasy a je velmi lehká, pročeše, prodlouží a má umělý kartáček.

kosmetická sbírka nejlepší řasenky

spotřebované řasenky recenze blog

Napůl jsem spotřebovala a napůl mi vyschly dvoje linky.  Bobbi Brown Gelová černá tužka na oči a Marc Jacobs černá tužka na oči. Obě jsou krásně černé, mají jakoby gelové složení, jsou měkké dobře kreslí. Po zaschnutí se zamknou a drží. Minimálně tedy na kůži / víčku. Na vnitřní lince mi nedrží nic a moje celodenní slzení také nezvládly, to se ale zatím nepodařilo žádné tužce a pokud s tím nemáte problém vy, tyhle tužky jsou to nejlepší co jsem já zkoušela.

Alverde tužka na obočí je snad moje čtvrtá, mám ji ráda, byť je to teď už spíš z nostalgických důvodů. Má hezký světlý odstín a stojí pár korun. Teď preferuji úzké mikro tužky, ale pořád si myslím, že je tahle klasická tužka od Alverde dobrá.

Alverde Brow Gel je ten samý případ. V drogerii dřív nebylo nic takhle pěkně světlého, takže jsem tenhle gel na obočí kupovala často. Je jemně zbarvený, dost tekutý a spíš jen lehce učeše. Dnes už mám jiné favority a nejlépe s vlákýnky a více tužící.

Třeba Trend It up Brow Gel Filler. Perfektní gel na obočí s vlákny, hezky zafixuje, má přijatelnou blond barvu a a radostí jsem ho spotřebovala a koupím si ho znovu. Hlavně proto, že obočí udrží na místě a má tak akorát hustou / tekutou konzistenci.

spotřebované makeupy, bb krémy, produkty na obočí

Co spotřebovávám po litrech, jsou fixační spreje, takže i těch jsem nastřádala dost. Třeba Clarins Fix' makeup, který si spousta lidí chválí, ale mně na něm asi není příjemná hlavně ta parfemace. Taky je ho docela málo. Účinky jsou ale podle mě fajn. Trochu delší výdrž makeupu jsem zaregistrovala, nebo ještě lépe řečeno, makeup vypadal večer o trochu víc fresh než obvykle.

Smashbox *Photo Finish Primer Water Serene Greens a Coconut jsem si během léta neskutečně oblíbila. I když je určitě můžete použít jako setting spreje, já jsem je zkoušela i jako primer, nastříkat na pleť před tím, než nanesu makeup. Přišlo mi, že opravdu udrží makeup o trochu déle a je to skvělá varianta, když nechci další vrstvu na pleti, nebo spěchám a nemám čas na primer. Prostě jen použiji tenhle sprej, makeup a můžu běžet. :)

M.A.C Fix+ Fruity Juicy je limitka z loňska a je to klasický Fix+ tak, jak ho známe. Na spojení vrstev makeupu a pudrů na pleti skvělý pomocník a kupuji si ho pravidelně.

Estée Lauder *Set+ Refresh jsem si také oblíbila hodně. Ze začátku mi přišel sprej hrubší, ale po pár stříknutích se to spravilo a přišel mi příjemný. Je docela podobný sprejům od Smashboxu. Na čisté pleti nepatrně lepká, ale zároveň příjemný. 

Urban Decay De Slick jsem sice spotřebovala, ale přišlo mi, že nedělá vůbec nic. Nevím proč, ale moc mi neseděl, byť je to jen na pocitové rovině. Slečna v Sephoře mi tenkrát říkala, že de-slick není jen na mastnou pleť, ať si ho vezmu, že mezi spreji UD není rozdíl... No, nejsem si tím zas až tak jistá a raději bych příště sáhla po klasickém All Nighteru. Navíc, pokud od něj čekáte zmatnění, já jsem si ničeho takového nevšimla.

nejlepší spreje na makeup smashbox, clarins, mac

M.A.C čistič na štětce je taková klasika. Asi nic proti němu nemám, štětce vyčistí dobře, ale mám raději čističe se sprejem a stejně nejradši myji štětce klasicky ve vodě s tuhým mýdlem.

BeautySoClean čistič štětců ve spreji je můj oblíbený a tahle perníková varianta byla v sadě s dalšíma dvěma s vůní. Značka mi je sympatická a věřím, že produkty dělají to, co slibují. Včetně třeba dezinfekce na kosmetiku, nebo dezinfekčních ubrousků na kosmetiku.

beautysoclean sprej

Vzhledem k množství kosmetiky, kterou jsem zatím stihla probrat, bych část s produkty, které vyřazuji nespotřebované, ať už z jakéhokoliv důvodu, nechala na zítra. Zítra se tak můžete těšit na pokračování dnešního článku s vyřazenou kosmetikou z mé sbírky, s věcmi, co mi nesedí a také s těmi, co jsem se rozhodla poslat dál, nebo prodat. Taky se můžete mrknout k Míše na blog na její článek a zatím mi můžete do komentářů napsat, jakou dekorativní kosmetiku pravidelně spotřebováváte a jak často a nebo mě můžete pochválit za to, jak mi to (ne)nakupování v září šlo! :) Krásný den!


*PR vzorky





6 komentářů:

  1. Ahoj, ja sa tiež v poslednom čase snažím nenakupovať =). Avšak problém nastáva, keď mám v práci väčší stres (čo býva celkom často), niekedy to rozchodím a inokedy mi pomáha len brúzdanie po internete a samozrejme nákup kozmetiky =D. Nestíham ju spotrebovávať a často potom putuje k sestre a kamarátkam. Niekedy niečo len musím vyskúšať aj keď mám tušáka, že mi produkt nesadne =D.
    Pravidelne spotrebovávam produkty na obočie, oleje na pery, púdre a BB skin 79 (to je produkt, na ktorý nedám dopustiť).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to znám, taky když nám blbou náladu tak prostě sedím a cvičně si házím věci do košíku na eshopu Sephory, Douglasu... :)))

      Vymazat
  2. Super článok a pekná spotreba, aj keď úprimne asi u nikoho nepochopím spotrebu viac než jedného korektoru v priebehu pol roka :D /čo by MŇA asi malo tešiť a lichotiť mi :D/
    Ja najviac úplne jednoznačne spotrebúvam mikroceruzku na obočie od CATRICE, ktorú milujem, ale pekelne rýchlo sa míňa :-/ No a potom klasika, rúže, riasenky atď.
    Kedysi som tiež trpela tým neduhom, nakupovať kozmetiku kvôli článku, ale už som asi naozaj veľká :) A keby som náhodou občas mala tendencie nebyť veľká, tak mi to spoľahlivo pripomenie hypotéka a náklady na môj NEkozmetický život :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, musíš vzít v potaz, kdy jsem psala poslední článek se spotřebovanou dekorativkou, proto je toho tolik, myslím, že ten korektor mi přesně vydrží tak ten půl rok :)

      Vymazat
  3. Ja nemám problém s nenakupovaním a hromadením zásob. Väčšinou. Občas mi to nedá, napríklad keď prídu na trh adventné kalendáre !
    Inak, pekne si to dala s tou spotrebou, zaujali ma najmä riasenky. Myslím, že ja som si tie svoje našla, ale toto je typ produktu, v ktorom rada skúšam nové vecičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě ráda zkusím pořád a všechno, tak to mám o trochu těžší :) Řasenky taky ráda zkouším, i když nějaké své stálé oblíbené už taky mám :)

      Vymazat