pondělí 29. října 2018

Dermalogica Clear Start Novinky! || Recenze

Hezký den vám přeji! Nedávno se mi do rukou dostaly dvě novinky dermo kosmetické značky Dermalogica. Jsou z řady Clear Start a i když jsou určeny převážně pro mladší pleť, s radostí jsem je vyzkoušela, protože se jedná o produkty cílené na pleť s pupínky a neposlušnými póry. :)


Jedná se o Breakout Clearing Booster a Blackhead Clearing Fizz Mask. Jakmile nějaká péče obsahuje slovo booster, většinou má přijít na čistou odlíčenou pleť před klasickou péčí. V mém případě tedy přijde na tonikum/lotion, před krémem a sérem. Moje pleť je normální, z části dehydratovaná, občas se mírně mastí v t-zóně. No a samozřejmě se mi objevují nějaké ty pupínky a akné hormonálního původu.

Černých teček se samozřejmě nejlépe zbavíte důkladným čištěním pleti, aby póry nebyly ucpané a maz mohl ven. Booster i maska jsou spíš doplňující péče a základem podle mě zůstává precizní odlíčení, jemná exfoliace a kvalitní hydratace. O spoustě produktů Dermalogica jsem vám psala třeba už v tomto článku, nebo ve velké recenzi tady.


Breakout Clearing Booster je tekutější mléčný gel, téměř bez parfemace. Je lehounký, tak jak to od tohoto typu produktu čekám, vstřebá se do pleti, nelepí a nijak ho necítím. Slibuje, že do 15 minut po aplikaci zbaví pleť bakterií, které akné způsobují. To si samozřejmě nemám jak ověřit :), takže pouze uživatelsky mohu říct, že po aplikaci večer mi pleť ráno přijde zklidněná a pupínky nejsou tak červené. Nějaké výsledky, které přikládám boosteru, jsem viděla zhruba po dvou týdnech a zhruba po měsíci, při používání každý večer a ráno, mi přišlo, že je pleť opravdu čistší.

Pomohl mi zbavit se velké části menších pupínků, s hormonálním akné si ale neporadil, což jsem ani nečekala. A komu bude podle mě booster sedět? Těm z vás, kdo nehledáte péči vyloženě na akné, ale sem tam se vám objeví nějaký ten pupínek a hlavně v případě, že máte normální/ smíšenou pleť a je vám náct. Já jsem byla spokojená, ale kdybych si měla vybrat, sáhla bych rozhodně po Breakout Control, což je podle mě lepší varianta pro mou pleť a přišel mi účinnější.


Blackhead Clearing Fizz Mask je teď tolik populární bublinková maska. Jemná krémová maska s pumpičkou, kterou opatrně nanesete na pleť, nebo tam, kde máte černé tečky. Nerozmazáváte, pouze nanesete a maska začne za chvíli pěnit. Tím, že se vytvářejí bublinky, by se měly uvolnit póry a maska by vám měla pomoct vyčistit póry. Nečekejte stoprocentní efekt po prvním použití. Ten se s velkou pravděpodobností nedostaví, ale já jsem si po čtyřech pěti použitích (používala jsem dvakrát / třikrát týdně) všimla, že mi z ničeho nic zmizely černé tečky z nosu a zůstaly jen minimálně. Nic moc jiného jsem v té době neměnila, takže body připočítávám Fizz masce. :)

Maska voní hodně lékárensky po síře a budete ji cítit ještě nějakou dobu po použití. Síru totiž obsahuje a já mám tyhle zvláštní typy vůní ráda. Mám pak pocit, že to přece musí výborně fungovat. :) Každopádně jsem s maskou spokojená. Nechávám jí na pleti plně aktivovat, což znamená, že čekám, až se napění a pak až bublinky spadnou, což je rozhodně víc, než pět minut. Ačkoliv je i maska z řady Clear Start, tedy pro mladší pleť, dokážu si ji představit na koupelnové poličce u kohokoliv, koho trápí póry a černé tečky. Včetně pánů. :)




A pár tipů na závěr! Pokud chcete od produktu, aby vám vyčistil póry, vždycky to dělejte po tom, co se důkladně odlíčíte a umyjete si pleť, aby se ty účinné složky měly vůbec šanci dostat tam, kam potřebují. Pórům trvá zhruba tři minuty, než se plně otevřou, takže můžete pleť odlíčit a teplou vodou omývat, nebo třeba použít žínku namočenou v teplé vodě.

Také můžete použít nějaký exfoliant, před maskami (nebo nálepkami na nos a podobně) klidně použijte i mechanický peeling, který odstraní ty největší překážky, šupinky suché kůže a další nečistoty, které budou masce bránit dostat se k pórům. Na takto připravené pleti pak mnohem lépe fungují nejen produkty na čištění pleti, ale i následná péče, séra a krémy, se mnohem lépe vstřebají a účinkují.

Bublinkové masky mě baví a značka Dermalogica má spoustu zajímavých produktů, které mě baví testovat! Jaké jsou vaše oblíbené kousky od této značky a co byste naopak chtěli vyzkoušet? :) Určitě mi napište! Těším se na vaše komentáře a zase někdy příště!


*PR vzorky

6 komentářů:

  1. O tejto značke čítam len samé pozitíva a dobré veci. Nevieš prosím či majú alebo majú v pláne zastúpenie aj na SK ? Potrebovala by som zrejme skôr veci pre moju prvorodenú na jej pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo a já myslela, že salon online posílá i na Slovensko, když tam je možnost nastavit si ceny v eurech.. Určitě bude i u vás nějaký salon, který používá Dermalogicu, ještě bych se koukla :)

      Vymazat
  2. Tieto produkty ma lákajú vyskúšať. Momentálne však používam iné produkty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám taky nikdy nekončící zásoby a musím pomalu a postupně :D

      Vymazat