sobota 27. října 2018

Spotřebováno # 20 || Vlasy & Tělo

Krásný den! Možná tušíte, pokud sledujete moje Insta stories, jak dlouho mi trvalo spotřebované produkty na tenhle článek nafotit a když už jsem to konečně udělala, (v červnu) trvalo mi až do konce října (!) ho taky sepsat na blog. Ach jo. :) Měla bych se polepšit a s recenzemi spotřebované kosmetiky pohnout, protože než se mi o ní podaří napsat, mám pod stolem další obrovskou tašku s dalšími produkty...


Teď už zpátky k tématu dnešního článku. O spotřebované pečující/pleťové kosmetice jsem psala minule a článek najdete tady a taky jsem v rámci úklidu zrecenzovala spotřebovanou dekorativní kosmetiku a spoustu věcí vytřídila - tady. O spotřebovaných textilních a gelových maskách na celé tělo zase tady a dnes to bude recenze hair care & body care!


Co bych si pořídila znovu:

Oribe Gold Lust Dry Shampoo - můj nejoblíbenější suchý šampon a naprostá jednička. Spousta suchých šamponů slibuje, že nezanechá ve vlasech bílý povlak, nebo že nebude vidět, žádný z nich to ale neumí. Kromě Oribe Gold Lust suchého šamponu, který je doopravdy neviditelný, funguje, vlasy s ním vypadají skvěle a nepoznáte, že ještě ráno byly na umytí.. :) Nezatěžuje, neslepuje, nezacuchává a odstraní z vlasů únavu mezi mytími, co víc si přát.

Oribe *Essential Antidote kondicionér - zajímavý produkt, který bych si klidně pořídila znovu. Hlavně na dny, kdy nechci vlasy zbytečně zatěžovat, nebo si je potřebuji umýt hned druhý den po mytí, třeba kvůli tomu, že mám nějakou důležitou událost. Je lehounký a má hustou pěnovou konzistenci, která dobře pronikne ke všem vlasům. Je lehký, moje vlasy nemastí, ale dodá jim trochu péče, aby nebyly suché. Celou recenzi najdete tady

Ve zmíněném článku najdete také Oribe *The Cleanse šampon. Tenhle šampon obsahuje sopečný popel, pokud se nepletu, který funguje jako mikro peeling na pokožku hlavy i samotné vlasy. Je tak jemný, že nepodráždí ani citlivou kůži, ani neodře vlasy. Zároveň ale důkladně a hloubkově myje. Další užitečný pomocník, hlavně pokud používáte spoustu stylingových přípravků, které je jednou za čas potřeba pečlivě vymýt. Dělá jemné a nadýchané vlasy a já jsem s ním byla spokojená.

Miniatury *Oribe Gold Lust šamponu a Gold Lust kondicionéru - jak už asi víte z článku, co si balím s sebou na víkend, řadu Gold Lust mám velmi ráda. Miniatur mám několik a teď používám i plné balení šamponu a kondicionéru a nemohu si je vynachválit. Rozhodně nejvíc pečující a uhlazující řada, kterou jsem od Oribe zkoušela. Článek bude brzy a zatím vám prozradím, že pokud vás trápí opravdu velmi, velmi suché vlasy, popřípadě i zničené a polámané, tohle bude přesně pro vás! Naopak, pokud máte vlasy v normální kondici, Gold Lust řada by vám vlasy mohla zatěžovat.


Oribe Bright Blonde šampon & Oribe Bright Blonde kondicionér - tuhle dvojku jsem si kupovala, abych vyzkoušela péči o blond vlasy mé oblíbené značky a protože fialové šampony prostě ráda zkouším. :) Šampon je hodně fialový a má dobře vybalancovaný poměr toho, jak moc vysušuje vlasy (protože fialové šampony to bohužel dělají) a toho, jak je účinný. Za mě spokojenost! Kondicionér dodá ještě trochu péče a také trochu stáhne žlutou, já mám ale raději treatment z této řady. Nejlépe zkombinovaný s nějakým dalším kondicionérem Oribe. :) Recenze celé řady v tomto článku, plus spousta dalších tipů!

Oribe Intense Conditioner for Moisture & Control - naprostá bomba a vyvážená péče, která doopravdy hydratuje. Vyživující péče většinou vlasy uhladí, dodá jim lesk a jemnost, ale tenhle hydratační skvost opravdu hydratuje. Poznáte to tak, že vlasy nejsou jen silikonově hladké, ale získají pružnost a přirozený pohyb, což jenom uhlazení silikony nezvládne, protože ty naopak vlasy táhnou dolů. Tenhle kondicionér se stal mým oblíbeným a jsem ráda, že jsem si ho koupila! Miluju jeho výraznou, skoro až pánskou sexy vůni, i výsledky na mých vlasech.


Urban Alchemy *Opus Magnum Sea Salt Scrub - tenhle peeling na vlasy a pokožku hlavy už jsem vám recenzovala zde a i když vím, že spoustě lidem nesedí, já říkám proč ne. Když se aplikuje po malých částech, důkladně si s ním vydrbete hlavu a máte opravdu svěží pocit. :) Jen pozor, pokud máte citlivou pokožku hlavy, nebo sklony k lupům, pak bych byla s peelingem opatrná.

Maria Nila True Soft šampon a kondicionér - další značka vlasové kosmetiky, kterou jsem objevila díky spolupráci a jejíž produkty si teď sama kupuji a zkouším, protože je skvělá. Že mám moc ráda řadu Sheer Silver a barevné masky na vlasy Color Refresh už víte, ale co se péče týče, True Soft řada je moje nejoblíbenější. Dělá krásně jemné a hlavně nadýchané vlasy s objemem a celkově mi vždy přijdou vlasy po umytí tak nějak hezčí než obvykle. Tak silný kalibr jako Oribe to není, ale cena je také výrazně nižší a já jsem moc spokojená.

Maria Nila *Pearl Silver maska na vlasy - recenzi najdete tady a protože jsem ji zmiňovala už několikrát, nebudu se rozepisovat. Bez vysušení lehce stahuje žlutou, dělá vlasy krásně lesklé a jemné a efekt vydrží poměrně dlouho. Dva, tři dny určitě, takže mně skoro do dalšího umytí.

L'Oreal Silver šampon - vzpomínám si, že jsem někdy minule psala, že už si ho nebudu kupovat, protože vysušuje, ale koupila jsem si ho znovu. :)) Používám ho v případech nouze, kdy mi vlasy hodně zežloutnou a já jim chci dodat zpět stříbrný nádech. Udržovat platinu není snadné. :) Někde jsem četla, že nevadí že fialové šampony vysušují, když na ně pak dáte kondicionér/masku. Já s tím nesouhlasím. Nemyslím, že vlasům dělá dobře opakované vysušování a vracení hydratace dalšími produkty, rozhodně je lepší jim hydrataci neodebírat vůbec, no ne? :) I tak ho ale občas použiji a střídám s méně agresivními.


Rituals Sakura Hand Wash - dostala jsem ho jako dárek od kamarádky Janičky a ta vůně?! Božská! Nevysušuje a ruce mi po něm voněly ještě dlouhou dobu. Dokonce tak příjemně a silně, že se mě občas někdo zeptal, co mám za parfém. Rozhodně si pořídím něco od Rituals znovu!

Jo Malone *Body & Hand Wash Red Roses - Jo Malone je láska a já už se nebudu opakovat, jak moc mám ráda vůni růží. Nejhezčí vůni růží, jak v kolínské, tak v tekutém mýdle, dělá právě Jo Malone. Miluju!

Jo Malone *Body & Hand Wash English Pear & Freesia - další krásná vůně o které mohu říct to samé, jako o Red Roses. Nevysušuje, intenzivně voní a navíc design obalu vypadá luxusně a bude tak vypadat i na vašem umyvadle. :)

Lush Rose Jam sprchový gel - moje vánoční klasika, kterou si pořizuji každý rok. Tuhle vůni můžu a to po celý rok, nejen o Vánocích. I když je pravda, že právě s Vánoci ji mám spjatou nejen kvůli tomu, že je to Vánoční limitka, ale i proto, že se na ni vždy těším jako malá. :) A vůně sladkých růží.. Co k tomu dodat. Tohle je sice mnohem sladší a víc líbívá varianta, ale pořád jsou to moje oblíbené růže.

Douglas *Spray Fix - sprej na rychlé zaschnutí laku na nehty, co doopravdy funguje! Psala jsem o něm tady a určitě ho pořídím znovu. Výrazně rychleji urychlí schnutí a tak.. :)


Aqua Minerals Total Silk Body Scrub - značka Aqua Minerals prý u nás končí a já doufám, že jsem jen špatně slyšela! Tenhle peeling voní jako nějaký sladká whiskey s karamelem, je tak příjemný, kůže je po něm tak vláčná, hydratovaná, měkká a jemná...! První jsem dostala, dalších několik si koupila... Je naprosto skvělý a protože je teď zlevněný ze 660,- na 330,- koupila jsem si další dva do zásoby. Recenze téhle značky v tomto článku.


Co bych si znovu nepořídila:

Gosh *Coconut Oil Cream Mask - ne že by tahle maska byla vyloženě špatná, ale nebyla asi ničím unikátní, abych měla potřebu si ji kupovat znovu. Voněla úplně stejně jako likér Malibu, díky kokosu a štědré dávce alkoholu. :) Vlasy dělala středně jemné, nezatěžovala, ale efekt moc dlouho nevydržel. Průměrná maska na bezproblémové vlasy.

Aussie Volume šampon - Aussie šampony mi poslední dobou vůbec nevoní a vlastně mě ani moc nebaví. Neříkám, 3minute miracle je dobrá alternativa z drogerie, ale všechny ostatní řady jsou na moje požadavky těžce pod průměrem. Oribe je Oribe a Maria Nila je Maria Nila. :)

Biowax *Diamond šampon (z drogerie Rossmann) - pro mě bohužel podprůměrný šampon, který vlasy sice umyl, ale neudělal s nimi nic extra navíc.

Schwartzkopf Blond Me šampon pro studené odstíny - chtěla jsem zkusit něco jiného, než L'Oreal silver šampon a zkusile tento od Schwartzkopf. Rozhodně tolik nevysušuje, ale pořád jsou s ním vlasy o trochu sušší, než bych ráda. Spolu se spíš menší schopností neutralizovat žlutou už bych si ho nekoupila. Pozitiva jsou rozhodně cena a docela příjemná vůně.



Jsme na konci článku a já si jdu sáhnout do svědomí a probrat tašku, co mi leží pod stolem a kam odhazuji spotřebovanou kosmetiku. :) Při nejbližší možné příležitosti ji hned nafotím a hned o ní také napíšu, aby to nebylo zase po několika měsících! Spotřebované články máte rádi a já chápu proč. Když se produkty skutečně spotřebují, názor na ně je ucelený a to, jestli bych si je koupila, nebo ne, je asi nejvíc směrodatná recenze, kterou můžete dostat. :) Budu se těšit u dalšího článku a zatím mě můžete sledovat na Instagramu! Hezký den!



*PR vzorky

8 komentářů:

  1. Stále víc mě lákáš na Oribe :( :D hodně mě ty produkty zajímají, ale nevím, co vlastně pořídit jako první nejlepší produkt. Nechci toho kupovat moc, ale zase se mi skoro všechno líbí :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nějaký kondicionér :) brilliance & shine, nebo, pokud máš opravdu hodně, hodně zničené vlasy, tak Gold Lust :)

      Vymazat
  2. 3 minute miracle od Aussie je vážne skvelý, na drogérku myslím že fajn, no niektoré ich šampóny sú fakt priemer, vlasy zaťažujú a veľmi premasťujú. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  3. Aquamienrals naozaj v ČR končí, ale na SK zatiaľ zostáva. Tento peeling mám tiež veľmi rada a je u mňa ako doma !Recenzie na šampóny veľmi rada čítam, najmä u Teba + fotky k tomu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky a nechápu, proč vždycky končí dobrý věci :D

      Vymazat
  4. Od značky Maria Nila jsem měla pouze masku na vlasy. Splnila všechno, až na ten nejdůležitější krok, kvůli kterému jsem si jí vlastně údajně pořizovala. Vlasy mi neobarvila. Za to ale může můj vlasový pigment. Ale i přesto bych jí chtěla dát ještě šanci a zkusit od ní nějaké jiné produkty, třeba právě nějaký ten šampon a kondicionér.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo s těmi barevnými maskami hodně záleží. jak má kdo vlasy a jaký pigment, i když už jsem taky viděla, že te červená a hnědo červená držela a vypadala krásně i na hodně tmavých vlasech :)

      Vymazat