sobota 19. listopadu 2016

Bobbi Brown Shimmer Brick Rose & Face Blender Brush // novinky #6

Poslední dobou přibývá mnoho nových kompaktů Bobbi Brown, které všechny mají v názvu Brick, neskládají se z proužků ale z obdélníčků a jsou o trochu více sheer, než Shimmer Bricky. A chtěla bych je doma mít všechny. Nicméně doufám, že nikdo nezanevře právě na ikonické Shimmer Bricky, protože já je prostě miluji. Už je to nějakou dobu, co jsem si koupila třetí do sbírky. Tvářenkový odstín mi chyběl a když jsem ho viděla i v sadě s mini verzí mého oblíbeného Face  Blender Brush, měla jsem jasno. 


Sada nestála o moc víc než klasický kompakt samostatně, což považuji za příjemný bonus. Právě sada už asi k dostání nebude, ale Shimmer Brick i štětec v plné velikosti samozřejmě seženete. Jak v Douglasech, tak v buticích Bobbi Brown. Jednu další, o trochu větší verzi tohoto štětce Face Blender Brush už doma také mám a to z Vánoční limitky 2014 a po těch dvou letech už ho mám důkladně vyzkoušený. Rozdíl mezi štětci je nejen v designu, ale také ve velikosti. Tento můj nejnovější má stejnou béžovou barvu, jako štětce z klasické stálé kolekce, ale je opravdu maličký. Chlup je přírodní a kvalitní. Problém ovšem mám s provedením štětce. Po prvním umytí a následném použití se mi štětec v ruce začal viklat a kovová a dřevěná část se oddělily. Tuto vadu jsem tedy profesionálně vyřešila tak, že jsem k sobě obě části zase slepila. Na uchycení chlupů nebo použití štětce to samozřejmě nemá vliv, ale já jsem byla upřímně zklamaná. Od Bobbi Brown očekávám prvotřídní kvalitu a ne rozlepený štětec. 



Protože to bylo první zklamání touto značkou, nebudu dělat unáhlené závěry. Všechny ostatní štětce jsou v pořádku a ani po letech s nimi nemám žádný problém. Dokážu si i představit, že někoho, kdo doma žádné další štětce Bobbi Brown nemá, by to od nákupu štětců v plné velikosti a za plnou cenu mohlo odradit. Což by byla škoda, protože štětce od Bobbi považuji za velmi kvalitní. Budu tedy věřit, že to byl jen vadný kus, ale raději si příště miniatury štětců kupovat nebudu a investuji do těch normálně velkých.

Chlup štětce je tak akorát jemný, středně hustý a z přírodních štětin. Není tedy tak jemný jako syntetické štětce, ale na přírodní chlup je příjemný. Používám tenhle konkrétní typ štětce vlastně na cokoliv, co je potřeba. Perfektně nanese a rozmaže tvářenku i bronzer a v případě potřeby s ním nanáším i minerální makeupy nebo pudr. Menší verze štětce je opravdu ideální na cestování a mini Face Blender nosím v kosmetické taštičce v podstatě pořád.



Shimmer Brick v odstínu Rose má v základu neutrální růžovou barvu, kterou si můžete namíchat dle svých představ a použít půjde i jako narůžovělý rozjasňovač. Jak už u tohoto produktu bývá zvykem, obsahuje mini třpytky, které jsou tak akorát velké, aby mi nevadily. Na tváři je nevidím skoro vůbec. Stejně jako ostatní Shimmer Bricky poměrně dost práší, ale stejně jako u všech ostatních mi to také nevadí. Přednosti jsou jako obvykle naprosto fantastická výdrž a unikátní lesk, který od tohoto produktu čekáte. Není ovšem tak intenzivní, aby se ho kdokoliv musel bát. Na tváři kupodivu vypadá poměrně přirozeně. Za nenápadnou a neutrální tvářenku ho ale s velkou pravděpodobností měnit nebudete. :)

Jako pokaždé u produktů na tvář od Bobbi Brown musím vyzdvihnout schopnost se spojit s pletí a působit neuvěřitelně lehce, jak jen  to s lesklou tvářenkou jde. Rozhodně se nemusíte bát fleků, nerovnoměrného ztrácení tvářenky během dne, nebo rychlého blednutí. Vydrží mi na tváři opravdu celý den a to včetně lesku. Světlé pruhy jako rozjasňovač nepoužívám, protože z čistě subjektivního hlediska mám raději ty teplé, zlaté a šampaň. Všechny pruhy smíchané dohromady dávají pěknou neutrální růžovou. Na intenzitě se dá přidat, ale i ubrat. Stačí vynechat některé pruhy. Ty růžové navíc na tváři nejsou tak lesklé jako právě vrchní bílo růžový. Swatche jsou na přímém slunečním světle a nanesené prsty, kdy se ukáže z tvářenky (i shimmer bricků obecně) maximum.




Ačkoliv na tvářenku často zapomínám, a občas to dělám zcela záměrně, ve svých čtyřech MAC odstínech už mám slušné důlky. Nutno podotknout, že jsou všechny čtyři matné. Posledních pár let jsem žádné jiné kromě matných vlastně ani nenosila. Pěknému jemnému lesku začínám dávat přednost až poslední dobou. Nechce se mi to říkat nahlas, ale může za to můj syn. :))) Přece jenom, dva roky bez spánku se na mně podepisují a lesk trochu té šťávy přece jen dodá. Máte raději matné nebo lesklé tvářenky? L.

PS: Palec nahoru pro toho, kdo už tento článek četl zhruba před týdnem, kdy jsem ho omylem uveřejnila. Neupravený a s chybami! :) Bylo vás totiž překvapivě dost. :)

12 komentářů:

  1. vdaka tebe pomaly objavujem znacku BB :) moja penazenka vsak nedakuje :D opat krasne nafoteny a popisny clanok. super. Moni

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera💗💗💗Tenhle shimmer brick chci taky😀

    OdpovědětVymazat
  3. Já poslední dobou nosím tvářenky spíše matné, miluju Gingerly od MAC a taky matné od tarte. Shimmer Brick zatím žádnou nemám, a kdybych neměla tolik rozjasnovačů, určitě si nějakou pořídím. Líbí se mi spíše ty světlejší.. škoda, že štětec nebyl tolik kvalitní, ale ty klasické štětce jsou podle mě super. Už dlouho po nějakém toužím, ale nějak se mi zatím nechce dávat 1300 za jeden :P. To jsem udělala jen jednou s MAC štětcem, a skoro (vůbec) ho nepoužívám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gingerly od MAC je jedna z mých nejoblíbenějších od MACu vůbec!! :) Cena Bobbi štětců je hodně vysoká, ale ty klasické velké jsou ultra kvalitní, jako investice se určitě vyplatí! :) Samozřejmě to chce vybrat si tvar, který využiješ a budeš používat, jinak to zase až tak super nákup není :D

      Vymazat
  4. Nádherné fotky, ako vždy (stále sa opakujem v každom komentári, ale nedá sa inak).
    Pre mňa sú farby dosť výrazné a ružové, páčia sa mi viac bledšie.
    A tvárenky zásadne matnejšie ak sa dá. Mám zmiešanú pleť, takže lesklé ma až príliš rozjasňujú :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se neopakuješ, mě to strašně moc těší úplně pokaždé, když si to přečtu! Jsem ráda, že někdo dokáže ocenit to, o co se tu snažím! :)) Takže nepřestávej :D Snad nezpychnu :D

      Já právě dřív také lesklé tvářenky nevyhledávala vůbec, ale postupně začínám mít pocit, že dodají obličeji šťávu a rozzáří celý pohled. :) Kolik lesku kdo preferuje už je samozřejmě individuální. :)

      Vymazat
  5. Zrovna tento Shimmer Brick jsem si pořídila během dnů Marianne, je překrásný, plánuju ho teď v zimě používat přes tvářenku Chanel Discretion, která je hodně jemná. Jedná se o můj druhý kousek, už déle mám odstín Bronze, ten jsem hlavně jela v létě a na podzim a jsem moc spokojená!
    BB má nádherné věci, uvažuju ještě zkusit řasenku Smokey Eye, ale nejsem pevně rozhodnutá... Právě tento článek jsem se pokoušela přečíst před týdnem a Tvých stránkách se mi nezobrazoval - teď už vím proč :o).

    Hrozně se těším na články o produktech z USA, co jsou k vidění na Instagramu - hlavně Hourglass. Chodila jsem kolem nich na jaře v NY jak mlsnej pes a nakonec odolala, ale pořád mi "nedají spát".

    Moc zdraví Silvie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstín Bronze je můj nejoblíbenější - naprosto ho zbožňuji! Smokey Eye je bezva - ale musí se jí dát víc vrstev - 3 až čtyři, je sušší (prý) záměrně, právě aby neobalovala moc a nezačala slepovat. Také je to hlavně opravdu jen řasenka na objem a smokey řasy - na délku mi moc nefunguje. :)

      Články z USA určit budou, na Hourglass jsem měla spadeno minimálně dva roky, tak jsem se konečně dočkala. :)

      Vymazat
  6. Verzi rose mam doma take a pouzivam hlavne tu svetlejsi cast. Jak pises, moc hezky se na pleti chyti, vypada prirozene a nestane se mi, aby by byl ohraniceny. S cim uplne souhlasit nemuzu je vydrz, cely den mi neda :/. Od Bobbiho miluju gelove linky, prvni jsem si koupila asi pred 5 a kupuju je neustale dokola :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou výdrží je to vždycky těžké, ono strašně záleží jaký primer a makeup používáš, jak produkt do pleti zapracuješ, jaký máš fixační pudr, jestli použiješ fixační sprej.. :) Mně Bobbi věci drží obecně opravdu celý den - samozřejmě nejsou tak intenzivní po dvanácti hodinách nošení jako když je ráno nanesu - ale to není prostě nic. Žádný produkt nepřežije, když si ho hodinu otíráš do límce nebo šály, na podpatcích uběhneš kilometr do krámu a kilometr zpátky, ani mazlení, ať už s dítětem nebo s partnerem :D

      Na gelovky jsem zase slyšela strašně špatné recenze! No, mám teď sadu kde jsou troje gelové linky, takže jsem zvědavá :)

      Vymazat