čtvrtek 10. listopadu 2016

Domácí lázně nejen na podzim // Péče o tělo s NUXE

Píše se o tom úplně všude, nebo si toho jen prostě víc všímám. A ať to zní jako jakkoliv velké klišé, tak vlastně není. Často na sebe jako ženy zapomínáme. Snažíme se být perfektní manželky, důsledné a pečlivé matky, svědomité vychovatelky, pečovatelky o domácí zvířata a profesionální uklízečky a kuchařky. A ne, není to o tom, že bychom si mezi tím vším nenašly čas, většinou nenajdeme energii. Strávit dvě hodiny hodiny v koupelně a hodinu si mýt vlasy je prostě mnohem náročnější, než se svalit do postele. Ty vlasy v culíku přece ještě jeden den vydrží... Ale o tom dnešní článek nebude. naopak bude o tom,  jak si svoji chvilku pro sebe, abych se zase cítila krásná, užívám já a vám to doporučuji vyzkoušet také. :) 


Během posledních měsíců se mi doma sešlo velké množství kosmetiky NUXE, ať už co jsem si sama koupila, co jsem dostala, nebo co bylo v setu krásy (článek). Když jsem přemýšlela, jestli napsat prostě recenze, napadlo mě, že o mých malých domácích lázních, které si jednou za čas dopřávám, jsem vám ještě nepsala. A tak jsem mimo recenze samotných produktů připravila i pár tipů z mé péče o tělo. Vlastně se to i opravdu hodí tématicky. Nedávno jsem četla, že zakladatelka značky NUXE chtěla stvořit luxusní, ale dostupnou, kosmetiku, která bude založena na aroma-terapeutických vlastnostech vůní a funkčnosti. První produkt který vytvořila, byl právě kultovní suchý olej, který je kombinací dokonalé vůně a příjemných účinků na pleť i vlasy a jeho vůně pro mě opravdu aroma-terapeutická je.

1. Suché kartáčování

O metodě dry brushing už jste určitě slyšeli. Pomáhá uvolňovat póry, proti zarůstání chloupků, odstraňuje suchou a starou kůži, masíruje a stimuluje lymfatický systém. Kůže je náš největší orgán a právě suchým kartáčováním ji čistíme a zbavujeme toxinů. Nepotřebujete k tomu nic, pouze kartáč a nejlépe nějaký s dlouhým držadlem, abyste dosáhli všude. Také by měl mít jemnější přírodní štětiny. Já jsem ten svůj koupila v DM Drogerii, stejně tak jako ostatní kartáčky a seženete je i v Rossmannech.. Kartáčuje se vždy zásadně směrem k srdci a já osobně vynechávám dekolt, kde je kůže velmi jemná. Kartáčovat by se mělo ráno, ale přiznejme si, kdo na to má ráno čas? A lepší večer, než nikdy. Navíc považuji suché kartáčování za klíčový krok k zářivé a dokonalé pleti těla.




2. Sůl do koupele

Ačkoliv by se po kartáčování měla střídat ve sprše teplá a studená voda, tenhle bod přesouvám až nakonec. Napuštěnou horkou vanu si prostě neodpustím, byť by měla trvat jen dvacet minut. Hlavně teď v zimě, kdy mám stále studené ruce i nohy je to má nejoblíbenější činnost. A pokud se na to cítím, vezmu si k tomu i skleničku červeného vína. :) Koupel bez nějaké přísady by nebyla dokonalá a tak vždy přidávám alespoň sůl, nebo koupelové bomby a pěny z Lush. Moje oblíbené a velmi levné jsou soli do koupele Balea a Tetesept, které seženete v drogeriích. Mám také ráda, když je v solích i nějaká hydratační, respektive vysušení zabraňující složka, jako třeba olej. Ale i jen samotná sůl je pro naši pokožku dobrá. Podle toho jakou zvolíte můžete třeba zmenšit otoky (Epsomská sůl), hydratovat a zvláčnit pokožku díky minerálům (sůl z Mrtvého moře), nebo uvolnit svaly a celé tělo (mořská sůl). Proto je pro mě sůl nedílnou součástí každého spa večera.


3. Péče o nohy, peeling a sprchový olej

O nohy se mi sice stará pedikérka, ale na drobné úpravy používám kartáč s pemzou. Nejprve nohy pořádně vykartáčuji a následně obrousím. Bohužel mi přijde, že můj oblíbený EcoTools kartáč už není takový, jaký býval kdysi. Pemza se během pár použití rozlomí a začne opadávat. Časem se tedy podívám po nějaké jiné značce. Na nohy a vlastně i na celé tělo používám peeling. Na tělo mám nejradši ty olejové a poměrně hrubé. Během suchého kartáčování se vám časem zvedne tolerance a na ten pocit si zvyknete. Jemný peeling pak už vlastně ani necítíte. Právě zkouším tělový peeling NUXE Body a kromě velmi příjemné vůně má i zajímavou texturu a středně hrubá zrníčka, která jsou ze sta procent přírodní - obsahuje pouze přírodní exfolianty, mandlový květ a pomerančový květ a na třetím místě ve složení je také kokosový olej. Po peelingu přichází na řadu můj současný svatý grál. Sprchový olej  NUXE Huile Pridigieux s vůní suchého oleje Huile Pridigieuse. Textura je gelovo-olejová a vyhovuje mi víc, než jen olejová konzistence třeba u oleje Bioderma, protože není tak tekutá a snadněji se s ní manipuluje. Olej obsahuje zlatý shimmer, který se ovšem z větší části spláchne, tudíž je jen pro efekt. Hydratace pokožky po suchém kartáčování a peelingu je klíčová a právě proto mám ráda sprchové oleje, které přidají extra vláhu a zářivost pokožce ještě před krémy a tělovými mléky.





NUXE Prodigieux sprchový olej, cca 250,- / 200 ml
NUXE Prodigieux tělové mléko, cca 390,- / 200 ml
NUXE Body tělový peeling, cca 740,- / 200 ml

4. Střídání teplé a studené vody

Po půl hodince ve vaně se snažím osprchovat studenou vodou, respektive se oplachuji tou nejvlažnější jakou zvládnu a střídám ji s teplou. Stejně jako peeling nebo suché kartáčování by střídání teplé a studené vody mělo pomoct s mikrocirkulací a třeba také proti celulitidě. Což zatím potvrdit nedovedu, ale svědomitě se snažím studenou vodu občas do svých beauty rituálů zařadit. :)

5. Hydratace pleti - krémy a oleje

Po osušení přichází čas na tělové mléko. Já mám teď v sadě ke sprchovému oleji NUXE Prodigieux parfémované tělové mléko, které má opět moji oblíbenou vůni. Kromě ní má také příjemnou, na tělové mléko hutnější konzistenci, dobře se rozmazává a poměrně rychle se vstřebává. Hydratuje velmi dobře, řekla bych nadprůměrně. Na opravdu hodně suchou kůži v zimě to sice asi stačit nebude, pro pleť normální a jemně suchou bude akorát. Jedním z mých beauty tipů je také přidat pár kapek vašeho oblíbeného oleje přímo do tělového mléka nebo másla. Když mám čas, chuť i energii, používám nejprve tělové mléko a až následně rozmazávám po těle pár kapek oleje. Když ale čas není, nebo pokud chcete trochu výživnější tělové mléko s přidanými benefity oleje, není nic jednoduššího, než si v dlani smíchat oba produkty najednou. NUXE Huile Prodigieuse suchý olej používám na tělo i vlasy už roky, což všichni dávno víte a tak mi i parfemace moc pěkně ladí k sprchovému oleji a tělovému mléku. Pokud se vám tahle vůně líbí, tak tělové mléko v kombinaci s olejem vám zaručí, že budete vonět ještě druhý den odpoledne. A když se náhodou ještě nechystám spát, ale připravuji se na nějakou společenskou událost, místo klasického oleje přidávám do mléka nebo rovnou na pleť třpytivý. 





NUXE Huile Prodigieuse suchý olej, cca 750,- / 100 ml
NUXE Huile Prodigieuse OR suchý olej se třpytkami, cca 850,- / 100 ml

6. Noční masky na pleť, ruce i nohy & 7. Masáž obličeje

Dalším krokem mého zkrášlovacího rituálu jsou noční masky. Nemyslím tím teď nějakou speciální značku, nebo konkrétní výrobky. Myslím tím zabalit si ruce i nohy do bavlněných rukaviček a ponožek s pořádnou vrstvou krému a na obličej nanést v silné vrstvě něco, co vám do rána udělá s pletí skoro zázraky. Krém na ruce a nehty Reve De Miel s medem je příjemný, má velmi jemnou parfemaci, kterou skoro necítím a je opravdu velmi hydratační. Dokonce tak moc, že ho používám do bavlněných ponožek i na nohy a musím říct, že ráno mám chodidla ultra jemná, hebká a to samé platí i o rukou. Pokud byste ho chtěli používat klasicky a bez rukavic, velmi rychle se vstřebá a ačkoliv nezanechává mastný film, cítíte, že na nich je a hydratuje. 



bavlněné ponožky a rukavice, drogerie Rossmann cca 60,- / kus
NUXE Reve De Miel krém na ruce a nehty, 180,- / 75 ml

Jako pleťovou masku na noc volím hlavně takovou, která není příliš mastná a hutná, aby neucpávala póry. Přece jen je rozdíl, pokud takovou masku máte dvacet minut, nebo celou noc. Jako masku můžete použít i váš oblíbený noční krém v silné vrstvě smíchaný třeba s nočním sérem nebo olejem, které vám nezpůsobují na pleti žádnou neplechu. A pokud chcete masku jako masku, já mám přes noc velmi ráda také hydratační Hydrabio od značky Bioderma a pro mě novou Nuxuriance Ultra Roll-On masku od NUXE, která je rovnou i masážní a jejími účinky jsem mile překvapena.


NUXE Nuxuriance Roll-on maska, cca 950,- / 50 ml

Protože se dnes zabýváme Beauty rituály, součástí mého hýčkajícího procesu je také masáž obličeje. Masáž můžete spojit nejen s maskou, ale i s klasickým krémem při jeho aplikaci, nebo při aplikaci séra. Ještě zajímavější pak je, pokud má maska kovový roll-on a vy můžete obličej masírovat s ním. Jestli jsem si něco v poslední době opravdu velmi oblíbila, je to právě masáž obličeje a hlavně krku. Výhodou je, že se můžete opravdu soustředit na to, jakým směrem si přejíždíte po obličeji a váleček masíruje a chladí. Moc příjemná je také aplikace masky na krk, kdy zvednu bradu a odspodu nahoru přejíždím po krku. Maska není primárně určena jako celonoční, ale já jsem ji tak jednou zkusila a jsem opravdu nadšená. Pleť je ráno dokonalá, svěží, odpočatá, vypnutá a hydratovaná. Rozhodně doporučuji všem, kdo řeší problém mdlé a povolené pleti obličeje, jemné vrásky, sušší pokožku a starší pleť. Jen se připravte na častější měnění povlečení. :) Při masáži, ať už k ní používám cokoliv, se snažím pleť si zbytečně netahat a vyhýbám se oblasti okolo očí. 


8. Parfém do postele...?

Pevně doufám, že si teď nebudete klepat na čelo, a že se mezi vámi najde někdo, kdo používá tělový sprej nebo toaletní vodu i večer po koupání, než jde spát. Určitě většina z vás používá třeba antiperspirant, tak proč ne nějakou příjemnou a relaxační vůni? Pokud chci mít opravdu pocit, že jsem pro sebe a svou pleť udělala maximum, pokud se chci cítit krásná a čistá, chci i krásně vonět. Většina tělových mlék nebo sprchových gelů již svou vůni má, proto volím něco, co se vzájemně doplňuje, nebo je to k sobě přímo určené. Není to náhoda, že se parfémy často prodávají v setu se sprchovým gelem a tělovým mlékem... Parfém na noc je ale upřímně zbytečný a rušil by klidné spaní vaše, nebo vašeho partnera. Proto je ideální vůně s menším obsahem vonných složek, která je svou parfemací uklidňující. Třeba NUXE Body Relaxační tělová vůně, kterou používám od léta kdykoliv přes den, když nenosím parfém, nebo právě po koupeli na noc. Relaxační označení v názvu je totiž opravdu přesné. Vůně je lehounká, nebolí z ní hlava a přesto ji cítíte a je moc příjemná.

NUXE body tělová vůně, cca 750,- / 100 ml


Doufám, že se vám moje spa tipy z péče o tělo budou líbit a dejte mi vědět, jak o sebe pečujete vy a jaký je váš extra krok pro relax a zároveň péči v domácích podmínkách. Mějte se hezky a povinně si do konce týdne všichni napusťte vanu a popadněte kartáče! :) L.

3 komentáře:

  1. Nádherný, prenádherný článok !
    Samé krásne dobré veci. Značku Nuxe používam čím ďalej tým častejšie a mám s ňou pocit, že si telu aj duši dopriavam niečo viac, extra, než je bežná "údržba" tela. Väčšinu produktov poznám a používam často dennedenne.
    Zaujímalo by ma, či ten peeling od Nuxe, ktorý ešte nepoznám, by sa dal používať aj na pleť na tvár a nielen na telo.
    Mne ešte vyhovuje z tejto medovej rady aj ich pleťová maska, robí čo má a vonia nádherne.
    P.S. Bežím kúpiť kefy do DM !
    P.S. 2: Krásne fotky, ako vždy, od Teba !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V první řadě děkuji :) a užij si kartáčování! :)))
      Ten peeling na obličej spíš asi ne, je opravdu hrubší. V případě nouze bych ho tak i klidně použila, ale mně nevadí ani opravdu hrubé peelingy - tipla bych si ale, že na většinu lidí to bude už moc. :) Až na tu cenu jsem s ním moc spokojená. Ale obsahuje přírodní složky (peeling a exfolianty) tak asi proto je tak vysoká..
      Medovou masku jsem ještě nezkoušela, ale pokud voní jako ten odličovací gel, tak ji musím mít! :)

      Vymazat