pondělí 21. listopadu 2016

Too Faced Milk Chocolate Soleil bronzer // recenze

Pomalu přichází zima a naše opálení bledne a to doopravdy, nikoliv pod vlivem podzimní deprese. :) Pokud tedy právě neplánujete dovolenou (ze které jsem se já před pár dny vrátila :)) a chcete dohnat trochu té ztracené barvy, pomůže vám k tomu právě bronzer. Jak už určitě víte, bronzery patří k mé nejoblíbenější části líčení. Dokážu zapomenout na tvářenky i rozjasňovače a vystačím si právě s nimi. Čokoládový bronzer od Too Faced už tak trochu patří ke kultovním produktům značky a stojí za povšimnutí.


Právě vůně bronzeru, která je trochu kakaová a trochu vanilková, oslovuje většinu uživatelek a přemlouvá je ke koupi. Je pravda, že vůně je opravdu příjemná, ale cítíte ji pouze při líčení. V bronzeru by také měly být antioxidanty a opravdový kakaový prášek. Což zní všechno zajímavě, otázkou ale zůstává, k čemu nám to vlastně je.

Odstíny bronzeru jsou dva. Můj Milk Chocolate Soleil a pak klasický Chocolate Soleil, který je o poznání tmavší, ale ne teplejší. Oba bych je zařadila spíš do neutrálního spektra. Z mého pohledu je to ten typ univerzální barvy bronzeru, která vám částečně nahradí konturovací odstín i bronzer samotný. Pokud ovšem rády konturujete se studenými, možná až šedivými odstíny, ani jeden z Chocolate Soleil bronzerů vám k tomu stačit nebude. 



Milk Chocolate Soleil je velmi světlý matný bronzer, který bude sedět i opravdu světlé pleti i v zimě. Dokonce bych ho nazvala velmi decentním. Pigmentace je sice slušná, ale pokud nejste úplně bílé, bude potřeba ho navrstvit. Na mém obličeji je po prvních pár tazích vidět jen velmi jemně, což bude pro někoho, velikou výhodou. Pokud si ani v zimě nekupujete nejsvětlejší odstíny makeupů a nepreferujete jen jemné a přirozené bronzování, rozhodně bych doporučovala sáhnout spíš po tmavším odstínu Chocolate Soleil. Já mám ráda výrazněji nanesený bronzer, protože za prvé se mi to opravdu líbí a ubírá to kila :) a za druhé to dokáže vybalancovat i hodně výrazně nalíčené oči nebo rty. Právě kvůli tomu jsem už při troše přírodního opálení musela bronzer několikrát vrstvit, aby byl dle mého vkusu dostatečně vidět. Tím pádem jsem měla o trochu víc práce a také mi aplikace trvala déle.

Bronzer vůbec nepráší a to i přesto, že je velmi jemně mletý a sametově hebký. Velmi dobře se s ním pracuje a možná i právě kvůli světlému odstínu se výborně rozmazává. Nestalo se mi, že by dělal na obličeji fleky, naopak, ztrácí se štětcem velmi rovnoměrně a hladce. Během dne zůstává na místě, k večeru nepatrně mizí. Obecně bych výdrž označila za velmi dobrou a nemám s ní žádný problém.


Too Faced Milk Chocolate Soleil Bronzer - vlevo prstem, vpravo štětcem (přetřeno vícekrát)
Chocolate Soleil Bronzery koupíte v Sephoře/na eshopu, 790,-

Milk Chocolate Soleil je dobrý bronzer a kdybych si tak trochu omylem nekoupila tuhle světlejší verzi, asi bych neměla co mu vytknout. Na druhou stranu mě nutí k úvaze, zda je bronzer opravdu tak dobrý, nebo po něm sahám jenom proto, že se mi líbí jeho vůně a užívám si jí při aplikaci. Když si totiž vůni odmyslím, dostanu sice dobrý a kvalitní bronzer, ale takových mám doma mnoho. Hlavně odstín není ničím unikátní (je univerzální, nikoliv unikátní). Za unikátní a perfektní odstín považuji třeba Hoola Bronzer od Benefitu, nebo ještě víc Bobbi Brown Face & Body Bronzing Powder v odstínu Golden Lights, který má naprosto dokonalý odstín, dokonalý podtón, vypadá prostě skvěle a ještě o trochu lépe mi drží na tváři. Výběr odstínu a podtónu je subjektivní a objektivně je tenhle čokoládový od Too Faced kvalitou na vysoké úrovni, tudíž vám ho s klidným srdcem mohu doporučit. A pokud ještě nemáte bronzerů dost, článek s mojí kolekcí (bez pár kousků které jsem pořídila později) můžete najít tady a právě o mém nemilejším Bobbi bronzeru mám i samostatný článek zde.

Máte některý Chocolate Soleil doma, nebo si ho plánujete pořídit? Pokud si odmyslíte jeho pěknou sladkou vůni, byl by to první bronzer, po kterém byste ráno ve spěchu sáhli? Těším se u dalšího článku! L.

29 komentářů:

  1. Já docela nedávno vypotřebovala bronzer od theBalm a mám ještě jeden (Bahama Mama). Až vypotřebuji i ten, což bude docela brzo, tak jsem skoro rozhodnutá, že si pořídím právě Chocolate Soleil. Miluju Chocolate Bar paletku od Too Faced a věřím, že bronzer budu milovat stejně :P Ty vůně jsou vážně super tah, protože všechno, co voní jako čokoládá, nutně potřebuju. Navíc já používám jen matné bronzery, takže budu určitě spokojená. Každopádně Hoolu bych chtěla vyzkoušet taky, a Bobbi Brown bronzer vypadá taky skvěle. Bez bronzeru taky nedám ani ránu, už jsem si na ně nějak zvykla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bahama Mama je bezvadný, typově docela podobný Hoola bronzeru.. Chocolate Soleil bude následovat, chci ho také a stejně tak nějaký ten třpytivý od TF, do sbírky se budou hodit. Kvalita je na vysoké úrovni a oproti the Balm jsou opravdu jemně mleté a trochu lépe se rozmazávají. :)

      Vymazat
  2. Mám doma oba dva a jejich neutrální univerzálnost se mi hodně líbí. Ještě radši mám Too Faced lesklé bronzery – Pink Leopard i Snow Bunny (který jsem si pořídila nedávno, ve vánoční miniaturce). Jsem asi jediný člověk na světě, který nemá rád Benefit Hoola bronzer, prostě si nesedíme. PS: Fotky jsou jako vždy krásné. Nevím, jestli by to bylo moc prvoplánové, ale mě tam ta čokoláda úplně chybí. Kdyby byla v pozadí tabulka čokolády, byl by to první 4D post na světě, člověk by cítil tu vůni i z fotky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty lesklé od TF také plánuji.. :) Hlavně se mi líbí snow bunny, tak ten bude asi první, který právě od TF vezmu. Že ti nesedí Hoola je normální, tipuji, že budeš mít buď hodně výrazný růžový podtón a vypadá na tobě červeně, nebo hodně výrazně žlutý a vypadá na tobě šedě a flekatě. To je nevýhoda univerzálních bronzerů, pokryjí široký střed, ale už ne ty úplné kraje. Takže bych si tipla, že i úplně světlá pleť si s ním sedět nebude. :)

      Čokoláda mě napadla také, ale žádná doma nebyla.. Snažím se takové věci nemít doma :D Děkuji za pochvalu :)

      Vymazat
    2. Naprosto přesně. Jsem bílý extrémista s růžovým podtónem :), ale jde s tím žít. Pochvala je na místě, styl/kvalita blogu je opravdu luxusní.

      Vymazat
  3. Já si ho chtěla pořídit dříve, ale byl neustále vyprodaný. Můj nejoblíbenější bronzer je od The Balm - Balm Desert, který už mam po druhé a mam v plánu pořizovat i třetí :D jinak tento bronzer od Too faced me už tolik neláká. Mam zálusk na bronzer od MUFE :)

    http://littlethingsforem.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balm Desert je super pro hodně světlou pleť, také se mi líbí. A MUFE POTŘEBUJI!! :)

      Vymazat
  4. Nádherný produkt, krásna vizáž, na zjedenie :).
    A samozrejme, krásne nastajlované fotky v článku.
    Myslím, že tento produkt si nechám ujsť. Ulietavam na vôni meteoritiek a všetkých produktoch, ktoré tak voňajú (a ako som videla, ty tiež, najmä keď som videla na IG, že si si zakúpila vianočné meteoritkové Guerlainovské gule), takže táto vôňa, nech by bola akákoľvek nádherná, ma natoľko nezaujme, aby som si túto nádheru kúpila. Zrejme si vystačím s tým čo mám doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto respektuji, že si nemusí nikdo z mých čtenářů kupovat vše, co si koupím já, nebo o čem řeknu, že je to dobré :D Spíš dávám své názory do placu pro ty, kdo o ně mají zájem :)))

      Vymazat
  5. Super článek, na tento bronzer mám taky zálusk a ráda bych si ho časem pořídila. Teď jsem si koupila miniaturku Hooly a Laguny od Nars a zatím dobrý. Bronzery jsou taky moje láska, používám je jak v létě, tak i v zimě a už si nedokážu představit líčení bez nich :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také to tak mám, vůbec by mě nenapadlo, že někdo v zimě nepoužívá bronzer :D

      Vymazat
  6. Já mám v plánu při příštích slevách v sephoře koupit práve chocolate soleil bronzer a v budoucnu se chystám určitě i na MUFE, který je podle všech recenzí taky úžasný :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta vůně je prostě úžasná :) Já Too Faced mám moc ráda (většinou až teda na jejich limitky). Nicméně jak píšeš, není to nic zvláštního co se odstínu týče, ale ta vůně, ta je úchvatná, hlavně při aplikaci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem si to, spousta z nás si ho koupí hlavně kvůli té vůni, je to prostě příjemné. :)

      Vymazat
  8. Mne Milk vyhovuje a podla mna je skvely, je pravda ale, ze s bronzermi az taku skusenost nemam. Vonu ma uzasnu a vyhovuje mi jeho jemna viditelnost pri prvej vrstve. K mojej svetlej pleti pasuje a vzdy sa mi paci vysledok. Clovek moze vrstvit a vie, ze to pri prvom tahu neprezenie :)
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, jemná barva i lehčí pigmentace samozřejmě není vždy problém. Pro někoho se světlou pletí, nebo pro toho, kdo se líčí minimálně a přirozeně je to naopak velká výhoda. :)

      Vymazat
  9. je pravd, že teď žádný bronzer nepotřebuji, ale tento mne zaujal

    OdpovědětVymazat
  10. Bronzer vypadá opravdu krásně. Já mám jeden od Dermacolu, ale uvažuji, že si pořídím nějaký luxusnější kousek :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně bronzery od Dermacolu moc nesedí, abych se přiznala. :) Ani odstíny, ani textury.

      Vymazat
  11. Wow amazing product, I love the colour!
    Great blog! I'm following you! Follow back? ***
    http://omundodajesse.blogspot.pt

    OdpovědětVymazat
  12. Miluji kosmetiku od Too Faced a bronzery s matnými rtěnkami úplně nejvíc. Ted jsem na dne s bronzerem 16h a pak si hned musím pořídit Chocolate Soleil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci ten tmavší ještě taky, ale první bude na řadě MUFE :))

      Vymazat
  13. Určitě je to příjemný bronzer, měla jsem možnost ho zkusit od kamarády, ty jo ale.....zrovna mám na cestě domů MUFe ;) ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, MUFE, kdybych dostala stovku pokaždé, když o něm od někoho slyším, mohla bych si jich koupit deset :))), hned jak budu mít pocit, že už nebude blbé koupit si další bronzer, jdu do něj.. Je na úplně prvním místě mého žebříčku :)

      Vymazat
  14. Tento bronzer doma nemam, za nejunikatnejsi povazuju bronzer od MUFE, hoola je super, jen je s ni trochu vetsi prace nez s mufem. Jinak k te vuni, je to muj hlavni duvod pro pouzivam stiny of TF :). Vim, ze doma mam kvalitnejsi treba od UD, na ktere tolik nesaham. Ale ta cokoladova vune je mi tak prijemna :). No co makeup je u mne o emocich a ozelim i o minikrapet nizsi kvalitu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, ta vůně tomu přidává něco navíc a člověk pak raději sáhne po nich, i když ví, že úplný top v kvalitě to není. To jsem se snažila říct v článku i o tomhle bronzeru. :)

      Vymazat