sobota 10. prosince 2016

Bobbi Brown Wine & Chocolate paletky a líčení // novinky #7

Ačkoliv jsem se o kolekci Wine & Chocolate od Bobbi Brown zmiňovala již v nákupech, samozřejmě si nemohu odpustit malou recenzi. Paletky jsou v buticích ještě stále k sehnání a pokud se nepletu, seženete je i v Douglasu, nebo na Douglas eshopu. O tom, jak je kolekce nádherná vám už ale psát nebudu, myslím, že toho bylo na mém Instagramu i blogu dost. :) Dnes se podíváme na swatche a dokonce mám pro vás i líčení.


O paletce Cool Dusk a rozjasňujícím pudru jsem vám psala minule a dnes to tedy bude o Wine Eye Palette a Chocolate Eye Palette, což jsou dvě paletky, které mě z celé kolekce zaujaly určitě nejvíc. Cena je poměrně vysoká, v butiku rovných 1700,-, nicméně kromě klasických čtyř stínů dostanete v paletkách i tři odstíny pudrových linek, o kráse samotných obalů nemluvě.

Kvalita všech stínů mi přijde senzační, dokonce i na Bobbi stíny. Nevím, jestli je to tím, že se čím dál tím víc sžívám s texturou jejích stínů, nebo prostě tím, že je mi značka čím dál tím víc sympatická, ale řekla bych, že stíny v limitovaných paletkách jsou kolekce od kolekcí kvalitnější. Na přesné složení jsem nekoukala, takže nemohu objektivně soudit, ale už i paletka Cool Dusk mi přišla lepší, než ostatní stíny které od Bobbi Brown vlastním. Pokud jste tedy stále váhaly s nákupem, vínovo čokoládovou edici vám mohu vřele doporučit. 




Většina odstínů v paletkách je unikátních právě pro ně a i právě proto jsem si vybrala tyhle dvě. Tyto konkrétní totiž neseženete ve stálé nabídce, ani v jiných paletkách. Pigmentace je velmi dobrá a stíny ve většině případů práší naprosto minimálně nebo vůbec. Také mi téměř neopadávají a na víčku (jako obvykle s bází) mi drží bezchybně celý den. Co ovšem zůstává stejné, je jejich uživatelská přívětivost. I naprostý začátečník si s nimi dokáže poradit. Nejsou pigmentované až moc, takže si na víčku neuděláte fleky, ale pokud zakroužíte ve stínu vícekrát, pigmentace bude intenzivní. Opět bych chtěla vypíchnout schopnost každého jednoho stínu, a zejména těch třpytivých, vypadat na víčku perfektně i samostatně. Obě paletky bych zařadila mezi barevně neutrální, v obou najdete jak studenější odstíny, tak i teplejší. O malinko víc cítím tepleji vínovou paletku, obecně jsou ale prostě obě spíš neutrální.

Linky mají zajímavou texturu a ačkoliv jsou některé sušší, neopadávají a ani se nedrolí. Všechny jsou pigmentované opravdu intenzivně a linku s nimi bez problémů nakreslíte jak na sucho, tak na mokro. Na navlhčení štětce můžete použít třeba M.A.C. Fix +, termální vodu, nebo i vodu obyčejnou. Výborně se s nimi i rozmazává klasická linka, pokud ji nechcete příliš tvrdou a ohraničenou. I linky se dají použít jako stíny. Bála jsem se, že se při použití jako stíny budou hůř rozmazávat, ale ve skutečnosti to není nijak obtížné. Klasické stíny v paletkách se rozmazávají lépe a v podstatě samy, u linek se tak trochu snažit musím, což bych ovšem neviděla jako vyložené mínus.



Chocolate Eye Palette

Ivory Eye Shadow - klasická matná světlá béžová, středně pigmentovaná
Woodrose Eye Shadow - matná velmi světlá hnědá se studeným nádechem, perfektně se rozmazává
Milk Chocolate Eye Shadow - matná světlá čokoládová, neutrální, perfektně se rozmazává
Velvet Bronze Mettalic Eye Shadow - bronzově hnědá s bronzovým leskem, skvěle pigmentovaná

Cocoa Mauve Intense Pigment Liner - matná tmavá, hnědo šedá linka
Navy Intense Pigment Liner - matná studená modro černá linka
Black Chocolate Intense Pigment Liner - matná hnědo černá linka




Wine Eye Palette

Frappe Eye Shadow - matná béžovo hnědá, dobrá pigmentace, perfektně se rozmazává
Moon Glow Shimmer Wash Eye Shadow - světlá béžová s jemným leskem, jemně pigmentovaná
Black Cocoa Mettalic Eye Shadow - bohatá tmavě hnědá se zlato měděnými třpytkami/leskem, velmi mírně opadává při aplikaci
Pinot Noir Shimmer Wash Eye Shadow - třpytivá hnědo červená s leskem, velmi mírně opadává při aplikaci

Molten Chocolate Intense Pigment Liner - hnědo šedá matná linka (oproti Cocoa Mauve je teplejší)
Malbec Intense Pigment Liner - klasická matná vínová
Night Intense Pigment Liner - šedo černá matná linka




Jediná nevýhoda paletek je dle mého subjektivního názoru to, že paletky nejsou zas až tolik variabilní. Výběr odstínů není nijak extra nápaditý, nebo inovativní. Jinými slovy, třicet looků s paletkou nevymyslíte. Pokud ovšem víte co chcete a víte co máte rády a některá z paletek vám odstínově vyhovuje, zklamané určitě nebudete. Kdybych si měla z paletek vybrat pouze jednu, byla by to vínová, protože se mi právě líbí odstíny a na očích miluji teplé tmavě vínové líčení a čokoládově hnědou. Tuhle paletku jsem také nosila, až na pár výjimek, posledních čtrnáct dní v kuse. A jak jsem zmínila o pár řádků výš, celkem z toho vznikaly asi tři podobná líčení. Jedno z nich jsem dokonce zvládla nafotit a tak vám ho mohu ukázat. Zároveň i říkám, že tyhle hnědo červeno vínové kouřovky miluji a i kdybych s paletkou dokázala vytvořit jenom je, vůbec by mi to nevadilo. :)

Přes celé víčko až do ohybu Frappe 
Na vnější stranu víčka dolů směrem ke středu Black Cocoa
Na střed víčka a směrem k vnitřnímu koutku Pinot Noir
Vnější koutek a část linky jsem protáhla a ztmavila linkou Malbec a ocásek linky odstínem Night
Na spodní lince velmi lehce Malbec a Night
Do vnitřního koutku a pod obočí Moon Glow

Řasenku jsem použila Bobbi Brown Smokey Eye Mascara, kterou jsem dřív měla velmi ráda, nicméně mám teď trochu jiné favority, kteří mi dělají mnohem hezčí a lepší efekt. Obočí jsem pouze velmi lehce dokreslila tužkou na obočí od Alverde (pouze na spodní lince) a učesala ho.



Celá kolekce Wine & Chocolate mě prostě dostala! Dokonce tak moc, že uvažuji ještě nad Sequin stíny, ale protože se mi teď doma sešla dobrá desítka nových paletek, asi od tohoto nápadu upustím. V hlavě ale už přibližně dávám dohromady seznamy nejlepší (a nejhezčí) kosmetiky roku 2016 a co se týče designu a líbivosti, Bobbi Brown je na prvním místě hned vedle kolekce VBxEL. Jako vždy se těším na vaše komentáře a zajímá mě, jaká kolekce se za rok 2016 nejvíce líbila vám a nemusí to být ani žádná z Vánočních/podzimních, ale klidně nějaká z jara. Jaký je váš signature look a chtěli byste více mých líčení? Já si stále moc nevěřím a tak trochu se bojím kritiky. :)) Mějte se fajn a nezapomeňte soutěžit o gely na obočí! L

27 komentářů:

  1. Paleta ma krásne farby. Mne sa najviac páčila kolekcia VB, pretože v nej boli produkty, ktoré by som všetky využila. A tie obaly..nádhera. 🙂

    www.rebelliouslily.blogspot.sk
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je taky nádherná :), proto jsem si ji také nenechala ujít :)

      Vymazat
  2. Wow tak ty jsou úchvatné,přesně odstíny pro mě, nádhera :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, i moje odstíny! :) I když, já bych snesla i o kousíček teplejší. :)

      Vymazat
  3. Na očích vypadají stíny opravdu nádherně. Osobně preferuji studené tóny, takže si na svojí paletku BB ještě počkám.

    OdpovědětVymazat
  4. wow ty si šikovná, tie tiene sa mi veľmi páčia ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Obaly i odstíny vypadají moc hezky. Líčení je taky paráda :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  6. určitě přidej víc líčení, mě to hodně baví vidět i výsledný look na oku...

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky výsledného looku❤️❤️❤️ Nádhera-zlepšuješ se. A paletky jsou dokonalé. Kupodivu mě velice zaujaly linky, to bych si někdy chtěla zkusit, jak to s nimi jde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji! <3 Snažím se! ;-) Ale je to fuška, nemám moc času většinou, nebo se mi kolikrát stane, že něco vyfotím a pak se mi to prostě nelíbí, takže to nikde radši nikomu neukazuji! :D S linkami to jde stejně, jako když je děláš stínem. A když je navlhčíš a vezmeš si něco jako zkosený štětec na linky, je to jako gelovkami :)

      Vymazat
  8. Jedním slovem wow! :) Stíny vypadají přímo dokonale :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  9. Já si řekla, že už si žádnou paletku nekoupím, mám jich totiž strašně moc.. Jenže tyhle od Bobbi Brown a taky jedna od Smashboxu mi to trochu překazily, jsou vážně nádherné a asi je potřebuju :). A líčení je super, ale na mě už hodně výrazné. Poslední dobou nosím hodně jemné líčení očí, a ve výrazném už se nějak necítím. Přitom před rokem to bylo přesně naopak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě taky dospěla k názoru, že teď už spíš žádnou paletku nepotřebuji, ale když některé ty kolekce jsou prostě tak nádherné!! :)))

      Já výrazné líčení nosím velmi často, přijde mi, že to lichotí mému typu obličeje. Ale je pravda, že se nebojím ani výrazných rtěnek :D Tak se občas musím trochu krotit. Jednoduché/neutrální líčení nosím jenom když nestíhám a prostě si do ohybu nanesu během dvou vteřin bronzer :)

      Vymazat
  10. Ahojky, timhle clankem jsi mi udelala vylozene radost:-) Krasne fotky, super popsano:-) A paletky jsou nadherne obe, jsou to kosmeticke skvosty! Vinova preci jen vede, teplejsi tony mi vic sednou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! :) Děkuji za pochvalu a souhlasím, ty paletky se povedly! :) Já bych tu vínovou snesla i o kousek teplejší, podle mého oka stejně pořád spíš inklinuje k neutrální, jen jsem si na líčení vybrala dva ty teplejší stíny :)

      Vymazat
  11. Teda vy umíte navnadit tak krásnými věcičkami, které v podstatě nepotřebuji, ale jsou naprosto přitažlivé už na vašich fotkách. Mimochodem, myslím, že fotky jsou velmi povedené ve všech článcích. Sleduji je pravidelně. Děkuji vám, Lenka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě není potřeba si kupovat vše, o čem píšu :) Můžete to brát jen jako inspiraci, nebo se pokochat krásnou kosmetikou. :) Moc děkuji za pochvalu, velmi si toho vážím. Fotky se snažím mít pěkné a stále se snažím zlepšovat, aby se vám články líbily ještě víc! I já děkuji Vám! :)

      Vymazat
  12. Predovšetkým, krásne fotky, kompozícia, ako vždy.
    Paletky sú prenádherné, ale pre mňa príliš veľa tmavých farieb a malá variabilita, ako si aj ty písala. Mne sa zapáčili jesenno - zimné verzie paletiek do Guerlain, najmä variabilita bola vynikajúca.
    A áno, veľmi sa mi páči keď pridávaš fotky svojho oka s nanesením paletky, lepšie si to dokáže človek predstaviť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuji! :) Vážím si toho, s jakou pravidelností ke mně chodíš a všech komentářů, které mi píšeš! Guerlain paletky jsou pěkné, ale mně zase moc neoslovily barevným složením a chybělo mi alespoň pár matných stínů :)

      Vymazat
  13. Luci krásný fotky, krásný produkty a dokonalý popis, jako vždy... fotky líčení mám moc ráda, zvlášť stíny se projeví plně vždycky až na oku :) já BB nikdy moc nepropadla, mám nějaký ty minipaletky a jsou výborný, třeba časem rozšířím... jinak já přes množství negativních recenzí letos potřebovala limitky od too faced, prostě sběratelské kousky :) a jinak asi celkově objev roku je pro mě niche vůně rouge bunny rouge tenera... ještě se mi nestalo, že bych nějaké vůni na první přičichnutí totálně propadla, až teď :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji! Já se s těmi fotkami budu snažit, ale nejsem profík, nemám zrcadlovku a ještě stále neumím nastavit ani ten můj starý foťák :D Takže pak výsledné líčení není vidět, nebo vypadá strašně a to i za předpokladu, že se v reálu chválím za to, jak pěkně jsem to vystřihla :D

      S TF tě chápu, já obecně nepodléhám všem těm šílenstvím, které se často zbytečně objevují okolo KOSMETIKY... :) Já mám tu od Nikkie a zase tak strašná mi tedy opravdu nepřijde. A pokud bych ty limitky od TF sbírala (jako sbírám Bobbi) koupila bych si je stejně jako ty, i kdyby ty stíny byly tragické :)

      Na tu vůni mrknu, zaujala jsi mě! :)

      Vymazat
  14. Musim se priznat, ze od doby, co sleduji tvuj blog, tak po bb pokukuji cim dal tim vic :). Moje looky se hodne meni podle rocniho obdobi. Podzim teple tmavsi liceni treba prave do vinova nebo do zlata. V zime saham po tmave a trpytive studene modre, fialive nebo zelene. Jaro mam ve znameni svetlejsich, prirozenych oci a zarivych rtu, letos chci zkusit neonove barvy :). A v lete to nasadi barevne linky a na zbytek trochu kaslu. Jsem se trochu rozepsala mimo tema :D. Kazdopadne liceni i fotka dobra :), foti se to hrozne blbe, ja sma jeste nenasla idealni zpusob :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já obdivuji, že někdo ty looky fakt mění... :) To já vůbec neumím, v devadesáti případech mě potkáš v teplých hnědých, vínových nebo bronzovo zlatých kouřovkách... :) Ale neonové rtěnky miluji a nosím je velmi právě také hlavně v létě, kdy jinak kašlu na makeup. :)

      focení je peklo, vůbec mi to nejde :( A to bych řekla, že ve skutečnosti je moje líčení očí pěkné/lepší, než to vždy na té fotce vyjde.

      Vymazat