čtvrtek 1. prosince 2016

USA nákupy // listopad 2016

Roky jsem sledovala zahraniční blogerky a sepisovala si sáhodlouhé seznamy, co všechno si musím jednoho dne v USA pořídit. Seznam se různě měnil a převážně rostl a zhruba v dubnu, kdy jsme koupili letenky na Hawaii, začínal být poměrně reálný a realistický a v tomto článku se s vámi podělím o kosmetické radosti, které se mi nakonec podařilo sehnat.


Články s nákupy jsem musela rozdělit do dvou, na české a z USA. Proč tomu tak je, pochopíte zhruba za pětačtyřicet minut.. :) A teď vážně, ačkoliv jsem si v globálním měřítku asi koupila opravdu hodně kosmetiky, s nákupy jsem spokojená a nemám pocit, že bych to přehnala. Krotit jsem se musela zejména proto, že jsme cestovali pouze s příručními zavazadly. Vzpomínám si, jak jsem před odletem vytřeštila oči, když se mě manžel otázal, zda si prý dokážu sbalit do příručního zavazadla. Zpětně jsem za tenhle nápad opravdu vděčná. Celkově jsme letěli osmi letadly a strávily v nich skoro padesát hodin. Představa, že pokaždé čekáme ještě hodiny na kufry je traumatická. Nakonec jsem tedy ráda, že jsem se nechala přemluvit. Problém nastal až ve chvíli, kdy jsem se snažila nacpat nakoupenou kosmetiku a suvenýry (opravdu jsem si nemohla odpustit svíčky, plyšáka a Havajský obleček pro syna, ani hromady hand made Havajské čokolády,  že) do už tak plné tašky. Pokud jste sledovali můj Instagram, všechny fotky z dovolené jste měli v přímém přenosu a teď už tedy zpět ke kosmetice. :)

Během čekání na dovolenou jsem ze strašně dlouhého seznamu udělala rozumě dlouhý a okamžitě po příletu do Honolulu jsem mohla vyrazit do Sephory. Samozřejmě jsem si nezapomněla udělat Sephora kartu a vyzvednout si obligátní narozeninový dárek. Nebudu vám lhát, je mi tohle jednání tak trochu nepříjemné (a trapné), ale nejen že to tak dělá každý (další trapná výmluva, ha ha), také se nejspíš od USA v blízké době nepodívám, takže jsem ten mini set Marc Jacobs, který obsahuje mini rtěnku a mini černou tužku na oči prostě chtěla. Je pravda, že oproti dárkům k narozeninám tady u nás je americký výběr na úplně jiné úrovni, protože rtěnka a tužka od Marca Jacobse a lak na nehty Sephora se prostě nedá srovnat. :) Co mě naopak překvapilo, byla absence vzorečků k nákupu. Vzorek jsem dostala jen jednou a to Bye Bye Undereye od It Cosmetics v nové v rozjasňující verzi.



Pokud vás zajímají ceny nebo podrobnosti, všechny produkty jsem nalinkovala na Sephora.com. K ceně na stránkách si přičtěte asi ještě pět procent daň, která se (pro nás netradičně) započítává až ke konečné ceně nákupu. Při zasílání mimo USA se daň a případně clo počítá podle dané země. U nás by to tedy bylo podstatně víc než pět procent.

Nikoho asi nepřekvapí značky, které jsem měla vyhlédnuté. Za poslední čtyři roky se produkty samozřejmě dost obměnily, takže jsem brala to, co je trendy a po čem toužím zrovna teď. Jedna ze značek, na kterou jsem se těšila asi úplně nejvíc byl Hourglass. Chtěla jsem vyzkoušet každý jeden jejich pudrový produkt a když jsem před pár měsíci začala na Instagramu vídat jejich novou vánoční limitovanou paletku Ambient® Lighting Edit - Surreal Light, která má mramorovaný design, bylo úplně jasné, že tuhle si prostě musím odvézt. Paletka obsahuje celkem pět pudrových produktů v odstínech, které jsou všechny unikátní pouze pro tuto paletku. Vzala jsem ji právě hlavně kvůli produktové rozmanitosti, do které spadají Ambient Lighting pudr, bronzer, tvářenky i Ambient Strobe Lighting rozjasňovač. Z klasických kompaktů Hourglass jsem ještě chtěla plné balení nějakého Ambient Lighting pudru a plné balení tvářenky. Vybrala jsem tedy Ambient Lighting pudr Dim Light, který má pěknou broskvovo zlatou barvu a Ambient Lighting tvářenku v odstínu Mood Exposure, což je nádherná švestková mauve barva, do které jsem se zamilovala hlavně teď v chladnějším počasí.





Jaclyn Hill zná asi každý, stejně tak značku Becca. Tajně jsem se modlila ke kosmetickému Bohu, aby mi nevyprodali půlené kompakty Champagne Splits z limitované JH kolekce. Měli naštěstí všechny a tak jsem sáhla po dvou mně nejvíce blízkých odstínech. Shimmering Skin Perfector Mineral Blush Duo v kombinacích Champagne Pop/ Flowerchild a Prosecco Pop/ Pamplemousse. Hodně jsem přemýšlela, jestli Champagne Pop nevzít i jako samostatný kompakt, po prohlédnutí odstínu ovšem musím zkonstatovat, že ačkoliv je Champagne Pop nádherný, Shimmering Skin Perfector v odstínu Opal je mému kosmetickému srdci blíž a tak jsem vzala právě ten. Pro někoho možná vyhozené peníze, pro mě must-have, tak bych popsala Becca The One štětec, který má být prostě multifunkční a perfektní. Beru ho jako takový předstupeň štětce od Rae Morris a chtěla jsem si typově vyzkoušet hlavně tvar a práci s ním.




Další velkou značkou, která mi zde v Čechách nesmírně chybí, je Marc Jacobs. Luxusní kosmetiky není nikdy dost, že. Zhruba dva měsíce nazpět, kdy se objevily první fotky a videa s novou limitovanou vánoční paletkou pro rok 2016, měla jsem naprosto jasno. Opět jsem tak trochu doufala, že ji ještě budou mít a až v USA mi došla jedna zásadní věc. Ačkoliv existují produkty, které jsou hned a okamžitě vyprodané (a to i po několikátém naskladnění), pokud se jedná jen o trochu méně vyhajpovaný produkt, je ho dostatečné množství a to i poměrně dlouhou dobu po jeho uvedení na trh. Sehnala jsem úplně všechny limitky po kterých jsem toužila a na prodejnách byly všechny v množství víc než desítek kusů... Asi nemám nic víc, co bych k tomu chtěla dodat. :) 

Paletka About Last Night je různě v recenzích opravdu hodně chválená a rozhodně ji považuji za luxusní a unikátní kus ve sbírce. Chtěla bych napsat, že na cestování není příliš vhodná, ale přežila se mnou v příručáku pět letů letadlem na druhou stranu světa. :)) Druhým produktem od Marca je #instaMarc Filtering Contour Powder paletka na konturování a rozjasnění obličeje. Odstín jsem vybrala Mirage 40, který je v kombinaci s poměrně neutrálním bronzerem a jemně žlutým a ultra hebkým rozjasňujícím pudrem. Koukala jsem i po konturovací paletce ABH, kterou jsem kupovala na objednávku, ale dospěla jsem k názoru, že ji nepotřebuji. Nevyužila bych všechny odstíny a při kontrole stínů, jestli není nějaký rozbitý :D, jsem vám je i vyfotila vedle sebe, aby bylo jasno. :) Samozřejmě moc děkuji Luci za vypůjčení na foto!





Když už jsem tedy zmínila značku Anastasia Beverly Hills, přesunu se ladně právě k ní. Nešla jsem tak úplně na jistotu, protože jsem v hlavě měla dvě paletky stínů. Limitovanou Master Palette By Mario a paletku ze stálé nabídky Modern Renaissance. Logicky jsem tedy vybrala tu limitovanou od Maria, protože ta by případně časem už nemusela být k sehnání. Navíc jsem při pohledu na živo zjistila, že Modern Renaissance je opravdu dost růžová a já růžové stíny vlastně téměř vůbec nenosím. Každopádně netvrdím, že si ji časem nebudu chtít pořídit i přesto. :) Vynechat jsem také nemohla ani ABH Liquid Lipstick, které jsem vzala v odstínech nude Dusty Rose a neonové růžové Party Pink. Vínový odstín Craft, který je také vidět na fotkách, jsem pak kupovala jako dárek pro moji kamarádku.




Tekuté rtěnky jsem nemohla vynechat ani u značky Kat Von D. Z Everlasting Liquid Lipstick jsem vybrala hnědý nude odstíny Bow n Arrow, který jsem vzala i kamarádce a Requiem, což je podle mě unikátní světlá fialová nude, která se jen tak sehnat nedá. Hodně jsem také přemýšlela o některé z paletek a chtěla jsem velkou Shade + Light Eye Contour, ale nakonec zvítězil zdravý rozum, který velel, že další velkou paletku už prostě nepotřebuji. Nevyzkoušet stíny Kat Von D ale nešlo, takže jsem vzala alespoň menší Shade + Light Eye Contour Quad v odstínu Rust.




Moje láska k Bobbi Brown se přenesla i do USA a ačkoliv je velká pravděpodobnost, že paletka co jsem si koupila, se dostane i k nám, (i když o pár měsíců později), prostě jsem ji tam nemohla nechat. Brala jsem ji spíš jako suvenýr a něco krásného na památku. Nádherných osm stínů a tři gelové linky v kalíšku v set Luxe Eye Edition rozhodně doplní moji dosavadní sbírku. Tak trochu sobecky doufám, že se k nám nedostane, abych prostě měla něco extra :) a taky ji beru jako náhradu za knihu stínů k 25. výročí značky. I přes mou velkou lásku k Bobbi Brown totiž nejsem schopná odůvodnit si takhle strašně vysokou cenu za pár desítek stínů, které ani nejsou nové nebo unikátní.




Vůbec si nejsem jistá, jestli se v Sephoře u nás tyhle roztomilé taštičky prodávají, ale myslím, že ne. Jakmile jsem je viděla, musela jsem je mít. Od každého jednu, abych mohla podarovat všechny své kamarádky a také mít další malý holčičí suvenýr z cest, který ovšem k něčemu opravdu bude. Jedná se totiž o takové malé KPZky na cesty od značky Pinch Provisions. Taštičky obsahují podle typu úplně všechno, na co si jen můžete vzpomenout. Od laku na vlasy a gumiček, přes tampón až po šitíčko a náhradní ponožky. Navíc ten potisk na taštičkách je prostě roztomilý. Já jsem vzala I don't Sweat I Sparkle, což je set pro správnou Fitness Girl, Glitter Is My Favourite Color, který je podle mě takový univerzální a Best Night Ever, kit přesně pro mě na párty. :)






Část z drogerie bude stručná, protože tam jsem zase až tolik nenakupovala. Z věcí naprosto potřebných vyhrály odličovací ubrousky Burt's Bees, které jsou mimochodem naprosto tragické a nezachrání je ani okurková vůně. Další tragédií od téže značky je zabarvený balzám. Naopak na klasický balzám v tyčince se opravdu moc těším. Od značky Wet n Wild jsem toho chtěla mnohem víc, ale většina regálů v několika různých obchodem byla velká zhruba tak dvacet na dvacet a produkty nebyly téměř žádné. Pár paletek se stíny jsem vzala jak pro sebe, tak pro své kamarádky na zkoušku. Na co jsem se těšila opravdu moc, byly stíny L'oreal Infallible Eyeshadow, které všichni určitě znáte od zahraničních blogerek. Mají to být jedny z nejlepších stínů z drogerie a já musím po prvních vyzkoušení plakat, že nechápu,proč se proboha něco tak skvělého a levného neprodává i u nás.. 






Štětce Real Techniques jsou klasika a seženete je právě i u nás, nicméně zrovna budu muset pár RT štětců, které už mám asi pět let, vyhodit a za deset dolarů kus mi to přišlo jako dobrý nákup. Poslední zastávkou v drogerii byla značka Physicians Formula. I ta se dá sehnat u nás, ovšem za víc než dvojnásobné ceny a jak už jsem zmiňovala výše, ráda za svoje peníze dostanu maximum. Butter Bronzer s dokonalou vůní už si svoji youtube chvilku slávy prožil a tak ho teď mám konečně i já a i když nevím jak má vonět Muru Muru, tak bronzer voní prostě neskutečně. Druhý bronzer je s arganovým olejem a ten jsem vzala kvůli reliéfu a prostě jen tak. :)





Chce se mi napsat něco jako, tak už tu hrůzu máme za sebou, ale většina z vás by asi nepochopila můj vytříbený smysl pro humor. :) Samozřejmě jsem nadšená a užívám si každý nový produkt, který mohu zkusit. Někdy příští týden se také můžete těšit na klasické nákupy a novinky. Určitě mi dejte vědět, po čem toužíte a zatím se to u nás nedá sehnat, co je na prvním místě vašeho wishlistu a hlavně mi napište, v jakém pořadí mám začít zkoušet a psát recenze, o čem byste chtěli slyšet jako první. :) Děkuji za váš čas i komentáře! L.

40 komentářů:

  1. Wow tie paletky sú úžasné 💕

    OdpovědětVymazat
  2. Wow tie paletky sú úžasné 💕

    OdpovědětVymazat
  3. Super nákupy a vybrala sis skvělé produkty. Americká Sephora je ráj a mohla bych tam trávit hodiny, jenže to by pro mojí peněženku nebylo zrovna ideální. Každopádně nakupování tam je vážně zážitek :). Můj vysněný produkt je LORAC PRO paletka, ale zatím nevím která (nejlépe všechny :D). Doufám, že si ji brzy pořídím :). Hodně mě láká i Hourglass, Glossier, Kat von D, Bite Beauty .. Mám taky hodně ráda tarte, pár produktů už mám doma a se vším jsem moc spokojená :). Jinak ty Loreal stíny se, myslím, před lety prodávaly i u nás. Alespon nějaké odstíny jsem viděla. A ráda bych si přečetla recenzi na paletku od ABH, protože Mario je prostě skvělý a paletka je přímo dokonalá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lorac paletku jsem nějakou chtěla taky, tu jsem bohužel nesehnala .. :( Pak jsem také chtěla tu Vánoční limitku Tom Ford Eye & Cheek palette a ta také nebyla, stejně tak Natasha Denona :((( Tarte mě kupodivu nechává chladnou, ale co jsem chtěla byly lesky Buxom, jenže jsem na ně prachsprostě zapomněla :D a ačkoliv jsem šla na jistotu pro rozjasňovač Laura Mercier, tak ten jsem tam nechala, z testeru jsem nebyla přesvědčená a kupodivu mi přišly strašně obyčejné..

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, všechny tady ty fotky, co máš v článku, jsou prostě skvostné!!! dělá mi hroznou radost vidět jak se lepšíš a můžu s čistým svědomím říct, že teď jsi na takové úrovni, že mi přijde, že máš jedny z nejlepších fotek! Tleskám :) :*
    Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuji! Já jsem ten typ co se pořád a neustále kritizuje a na všem hledá chyby, takže se teď s blogem snažím naučit tu chválu prostě přijmout. :)))

      Vymazat
  6. Boze moje kozmeticke srdce pookrialo :) Moni

    OdpovědětVymazat
  7. Ja uz si ma prani splnila v rijnu, ale oproti tobe to bylo mizive mnozstvi. Priznam se, ze jsem si dovezla nekolikery saty. Ty nekdy prevazi me vasne ke kosmetice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já zase oblečení nekupovala žádné. Ty máš přece jen vztah k módě mnohem vytříbenější než já. :)

      Vymazat
  8. Wow, to je nálož, chci recenze na všechno a je mi jedno v jakém budou pořadí ! :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  9. Tady je někdo zatížený na paletky :-) já to mám podobně, také jsem si jich teď pár objednala. Líbí se mi Hourglass :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ne zatížený na paletky, ale nechtěla jsem kupovat třeba makeupy, protože bych si netrefila odstínem a co pak s tím budu dělat? :) Nedejbože bych se naopak trefila makeup/korektor/báze by byly naprosto skvělé a kde bych to pak sháněla? :)) Pudrové produkty navíc vydrží roky a ve sbírce mi zůstanou. Makeup bych musela po roce vyhodit :D

      Vymazat
  10. super článek a doufám že bude recenze na tekuté rtěnky ABH a KvD, protože tvůj názor na ně by mě opravdu zajímal :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to mám v plánu, :) Jen musím počkat, až se mi zahojí ty čtyři opary, co se mi udělaly v letadle.. :D lucky me!

      Vymazat
  11. Já z produktů, které u nás nejsou k mání, toužím nejvíc po značce Kat von D. Zrovna ta malá paletka stínů, kterou jsi si dovezla je moje vysněná :-) plus její rtěnky a to jak matné, tak klasické - mimo to naprosto miluju její obaly - je to přesně můj styl. Druhou značkou je Jeffree Star a od něj bych brala naprosto všechny matné rtěnky, které má v nabídce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tě to nepřekvapí, ale zrovna Kat von D obaly nejsou můj šálek kávy... :) Na druhou stranu jsem na její stíny slyšela velkou chválu a tak jsem je samozřejmě musela zkusit. :) Jeffree mě neláká vůbec, ale právě Kat von D rtěnky jsou, co zatím můžu říct, skvělé! Lituji, že jsem si jich nevzala víc...

      Vymazat
  12. No to jsou poklady, a jak to máš zase nádherně nafocené :) Těším se hlavně na recenze Hourglass!

    OdpovědětVymazat
  13. No to je nádhera! :) Tolik krásných kousků! Líbí se mi hlavně značka Hourglass tuhle značku neznám, ale docela mě zaujali její obaly.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hourglass je v zahraničí velmi oblíbená značka, také se moc těším na zkoušení.

      Vymazat
  14. Na tenhle článek jsem se vyloženě těšila :). havaj ti závidím, měli jsme jet s přítelem v létě taky, ale nakonec musel do práce. podobně nám padla i kalifornie, tedka máme v plánu vánoční karibik, už jsem okoukla, kde tam půjdu do sephory :). plánuju koupit hlavně šminky od kat von d, sleduju jí dlooouho a nutně od ní potřebuju zkusit stíny, makeup, korektor.. prostě všechno :D. jsme zvědavá na recenze na paletky od abh a mj, jestli za to stojí, ty bych brala taky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karibik na Vánoce je taky super, ne? :) Já už bych tedy nikam letět nechtěla, jsem ráda, že jsem ráda, ale přece je trochu závidím :D Také jsem si Sephoru našla okamžitě, naštěstí jsem ji v Honolulu měla minutu chůze od hotelu.. :)

      Snad ty recenze do Vánoc stihnu, mám toho teď docela hodně. :)

      Vymazat
  15. Panebože! Já umřu. A snad přijdu do kosmetického nebe a budu si moct všechny ty věci vyzkoušet. Podobné posty by měli postavit mimo zákon. To nemůžeš! Taková plná palba! Já mám opravdu srdeční palpitace!!! Teď vážně, NÁDHERA, krásná sbírka. Já dlouhodobě toužím po jakémkoliv highlighteru Becca, tak mi prosím potvrď, že toužím oprávněně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad neumřeš, aby sis taky mohla něco koupit ještě, ne? :))) A když jsem u toho pobízení k nákupu, tak rovnou mohu říct, že cokoliv rozjasňujícího nebo tvářenkového Becca za to stojí... Článek samozřejmě i tak bude, ale rovnou říkám, neumírej, protože pro Beccu stojí za to žít. :D

      Vymazat
  16. Rozjasňovače Hourglass a lesky Anastasia mám také na wishlistu a zajímá mě, jak s nimi budeš spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude článek, až to nějak stihnu a vyzkouším. :) Jen ty ABH lesky nejsou lesky, ale tekuté rtěnky. Já na lesky moc nejsem, takže je ani nijak extra nekupuji :)

      Vymazat
  17. Lucko, to je prostě nááádhera!!! Ani nevím, co napsat:-) Snad jen že tvůj a můj wishlist byl hodně podobný. A víš co by mě zajímalo? Co plánuješ dál:-) Co Ti nedá v noci spát?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani! Asi to znáš, nemám pocit, že bych těmito nákupy nějak extra naplnila svoje tužby, nebo tedy ne trvale ani na moc dlouhou dobu. :)))

      1. Natasha Denona Star Palette
      2. Natasha Denona klasická paletka - zelená
      3. Wayne Goss štětce
      4. Rae Morris Štětce
      5. Tom Ford štětce
      6. Marc Jacobs kokosový primer
      7. Marc Jacobs Lolita (:D děkuji)
      8. Kat Von D Shade + Light Eye palette - ta velká!!
      9. další rtěnky Kat Von D
      10. Delices de Bain od Guerlainu - celá ta řada
      11- Abbe Royale denní a noční krém

      ... mám pokračovat? :)

      Vymazat
  18. Pááááni, boží nákupy! :) od Kat bych toho chtěla strašně moc vyzkoušet, tak doufám, že bude recenze na tu paletku, vypadá totiž skvěle a ty odstíny mi přijdou hodně super. :) A Hourglass... to je prostě pastva pro oči, nádhera nádhera nádhera!! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude recenze, ale rovnou předem říkám, že už jsem ji párkrát na očích měla a je bezvadná! :)

      Vymazat
  19. Tak neviem či som nezablúdila ))),lebo takýto nášup som nečakala ani v
    najkrajšom sne.
    V každom prípade, prekrásne fotky, ostrosť, všetko.
    A vybrala by som aspoň polovicu z tých vecičiek, minimálne od Hourglass a Bobbi Brown.
    Teším sa na recenzie na ne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak asi nikdo by zrovna u mě nečekal nic menšího si myslím, navíc, když nevím, kdy se zase do USA podívám. :) Musela jsem využít příležitost :) Recenze budou samozřejmě, hned jak všechno vyzkouším a zhodnotím :)

      Vymazat