sobota 31. prosince 2016

Moje každodenní líčení || vínovo zlaté kouřovky

Přemýšlela jsem, jakým článkem na blog zakončit rok 2016 a co by to mělo být jiného, než líčení, které jsem nosila v podstatě celý rok. Samozřejmě nebylo vždy úplně stejné, ale jak už o mně určitě víte, odstíny teplé hnědé, oranžové, červené, vínové, bronzové a zlaté jsou prostě moje barvy. A ano, samozřejmě nosím i úplně jiná líčení, jiné barvy a tak dále, ale když spěchám, nebo když prostě nevím coby, vždy skončím u něčeho takového. :) Takže dnes pro vás mám takový můj signature look a doufám, že se vám bude líbit.


Paletky jsem použila dvě. Už nějakou dobu si ujíždím na dokonalé konzistenci paletky Master Palette by Mario od Anastasia Beverly Hills. Samostatná recenze samozřejmě bude, protože ačkoliv ji používám ráda a obecně bych o ní řekla, že je prostě skvělá, pár výtek k ní stejně mám. A dlouhodobým favoritem je kompletně matná paletka Meet Matte Trimony od theBalm. Nejen že jsou v ní také moje barvy, ale ještě k tomu je i kvalitou na velmi vysoké úrovni a neznám žádné jiné matné stíny, se kterými by se mi pracovalo takhle dobře. Recenzi jsem na ni psala tady, takže tu si určitě přečtěte, jestli vám její barevné složení sedí a přemýšlíte o ní. 

Svá líčení vždy začínám makeupem (oči dělám první, jen když používám třpytky, nebo pigmenty), asi nikoho nepřekvapí, že jsem sáhla po Lingerie De Peau od Guerlain a na konturování jsem vybrala Chanel Soleil Tan de Chanel krémový bronzer, který za každé situace vypadá skvěle a zvládnete s ním pracovat i jako úplný začátečník. Obočí je pouze Gimme Brow od Benefitu v odstínu číslo 1. A i nadále jsem z něj tak trochu rozpačitá.



Líčení očí se odehrává vždy až po aplikaci báze pod oční stíny. Následně pak sahám po světlém matném odstínu přes celé víčko až pod obočí a po nějakém teplém hnědém, který dávám nad ohyb oka, abych tak opticky zmírnila moje hooded eyes. Přes celé víčko dávám nějaký zlatý/bronzový/měděný/vínový a v podobných tónech i ztmavuji vnější koutek a naopak se světlejší verzí těchto barev prosvětluji vnitřní část. Možná je to zvláštní, ale na highlight ve vnitřním koutku občas zapomínám a pod obočí ho dávám jen velmi mírně. Pokud máte (jako já) místo pod obočím ve stejné hloubce jako obočí, budete vypadat akorát tak otekle. Jinými slovy, co rozjasňuji, zároveň chci dát do popředí, takže pokud máte obočí a místo pod ním v rovině, highlightem by se opticky dostalo před obočí - a to prostě nikdy nevypadá pěkně.


theBalm Meet Matt(e) Trimony - zleva: Matt Lin, Matt Rossi, Matt Kumar

Master Palette by Mario ABH - zleva: Violeta, Muse, Marina, 5th Ave, Isabel

1. Meet Matte Trimony - Matt Lin přes celé víčko až k obočí
2. Meet Matte Trimony - Nad/do záhybu oka a vnějšího koutku postupně Matt Rossi a Matt Kumar
3. Master Palette By Mario ABH - Violeta na ztmavení vnějšího koutku
4. Master Palette By Mario ABH - Muse směrem k vnějšímu koutku
5. Master Palette By Mario ABH - Marina směrem k vnitřnímu koutku
6. Master Palette By Mario ABH - 5th Ave doprostřed víčka 
7. Master Palette By Mario ABH - Isabel na spodní linku



Řasenku jsem použila Sephora Outrageous Curl - ale zatím ji nijak hodnotit nebudu, protože jsem ji měla jen asi třikrát. Na rtech mám Revlon Ultra HD Matte Lipcolor v odstínu 620 Flirtation - článek bude brzy, A jestli mě sledujete pozorně a přijde vám, že mám nějak podezřele husté obočí a delší řasy, pozorujete správně. Je sice ještě velmi brzy sdělovat nějaký konečný verdikt, ale s velkou pravděpodobností za to můžou Talika séra! :)

Snad jsem vás alespoň trochu inspirovala, nebo alespoň zabavila během čekání na nový rok a všem vám přeji hodně úspěchů, štěstí, pohody a hezkých chvil v roce 2017! Pokud to zvládnu, nafotila bych vám svoje silvestrovské líčení a vy mi zatím napište, jak se vám líbí to v dnešním článku a jak dnes budete slavit! L.

37 komentářů:

  1. Super líčení, které ti vážně sedí. Podobné kombinace se mi taky hodně líbí a občas je rovněž nosím. Ikdyž většinou se líčím v 5 ráno do práce, a to nemám náladu na nic komplikovaného, tak použiju jen jeden matný stín přes celé víčko :D. Jinak já vždycky začínám líčení očima.. zvyk, a už si to ani nedovedu představit jinak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Tak kdybych se musela malovat v pět ráno, dala bych si jen makeup, pudr, bronzer a řasenku a měla bych hotovo zhruba tak za minutu, protože na víc bych neměla náladu úplně stejně jako ty :) A je to tak, čím člověk začíná je o zvyku, já prostě první sahám po bázi a makeupu :)

      Vymazat
  2. wau toto líčenie sa mi naozaj lupi je krásne ! :))

    Tammybeaty

    OdpovědětVymazat
  3. veľmi pekné :) takéto líčenie sa mi veľmi páči :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezke liceni i fotky :). Musis nekdy udelat clanek, jak ho nejlepe fotit :). ja byla driv na studeny tony, ale co jsem objevila semi-sweet, tak jsem se zamilovala do teplejsich stinu, hlavne na pozdim, ale to uz jsem se rozepisovala minule :D. S obocim mam spis opacny problem, prepadava mi a zmensuje oci, tak ho "taham" vice nahoru prave svetlejsimi barvami :). Dneska klasika chata, pratele a oslavy a zitra klasicky s hadrem na hlave :). Ne doufam, ze letos budu rozumna a zajdeme na novy rok na mensi turu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem o tom přemýšlela, že bych napsala pár článků s tipy jak fotím já sebe, nebo třeba i flat lay fotky, ale zase si nepřijdu jako takový odborník, abych radila někomu jinému :))) Určitě sis Silvestr užila! :)

      Vymazat
  5. Líčení ti moc sluší, já jsem studený typ tak některým barvám co máš dnes na očích spíš vyhýbám a asi na ně nemám odvahu. Dnes slavíme s rodinou, ale i tak jsem si dnes udělala kovové zlato-fialové stíny a fialovou linkou. Když na to myslím - zajímal by mě tvůj názor na zoeva paletky, pořád okolo nich kroužím a vybírám, ale zatím jsem se neodhodlala :) Jo a úšpěšný a šťastný rok 2017!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zase podvědomě vyhýbám studeným tónům, ale občas si řeknu, tak dneska dáme studenou modrou, nebo fialovou, ale nakonec stejně vždy skončím maximálně tak u toho, že to líčení je neutrální. :) Zoeva paletky mám dvě, Cocoa Blend a Rose Golden, Cocoa Blend je velmi dobrá, Rose Golden dobrá, jediný problém co s paletkami mám je (hlavně u té Rose Gold paletky) že některé stíny vypadají na oku stejně. Čímž jsem ti asi moc nepomohla, když se teplým barvám vyhýbáš :D A také jsem slyšela, že ty starší paletky nejsou kvalitou nic moc, taky mám ten pocit, už jen tím, že Cocoa Blend je výrazně lepší než Rose Golden. :) Já si určitě ještě pořídím nějakou z těch nových a udělám článek :)

      Vymazat
    2. díky za odpověď. Chci udělat změnu k telpejším tónům a zkusit z těch nových Cocoa. Z těch starých se mi líbila en taupe, ale pak mi přišla na mě hodně světloučká a nebo mix metals, ale tam se mi zase nelíbí, že tam není žádný neutrální matný stín a na cestování teda trošku naprd. Těším se na články :)

      Vymazat
  6. Líčení vypadá dokonale, je jednoduché a takové mám ráda :) Přeji ti také Šťastný Nový rok :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  7. Nejúžasnější líčení:) Přesně jak píšeš: tvůj signature look❤ Už se těším na tvé články v roce 2017. Vám všem jen to nejlepší v na stávajícím roce a hlavně hodně zdraví!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Krásne fotky a ešte krajšie líčenie. Mne sa červené a oranžové farby vôbec nehodia, zato na tebe vyzerajú veeeľmi dobre.
    Krásneho Silvestra !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! A je to tak, něco na tom bude, že teplým typům sluší spíš teplé a studeným studené barvy, také se v nich cítím nejlépe a čím teplejší, tím lepší :)

      Vymazat
  9. Krásného Silvestra a vše nej do celého roku 2017 kočko! Máš to tu moc hezké ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko děkuji a všechno nejlepší a nejhezčí v novém roce i tobě!

      Vymazat
  10. krásné líčení, tohle mám taky moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jsi krásná, líčení ti moc sluší :)
    Do nového roku ti přeji jen to nejlepší :*

    Můj prosinec 2016

    16 věcí za rok 2016

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, moc ti děkuji! :)) I tobě hezký nový rok!

      Vymazat
  12. Krásné líčení! Jsi vážně moc šikovná :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
  13. Krásná nádhera ! (ehm jako vždy u tebe na blogu) :)

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  14. Krásné líčení, moc ti sluší :-) podobné neutrální barvičky nosím i já.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné líčení, moc ti sluší :-) podobné neutrální barvičky nosím i já.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  16. Líčení je super, ale hlavně máš fakt dokonalé obočí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Obočí mám ráda přirozené, aby na první pohled nebylo vidět, že si ho domalovávám :)

      Vymazat
  17. Ta paletka je vážně neskutečná, viděla jsem už několik swatchů i líčení za pomoci téhle paletky a nikdy to nemá chybu :) Moc se mi ty tóny líbí a fakt Ti to moc sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je opravdu moc dobrá! Jestli budeš mít možnost, určitě si ji pořiď :)

      Vymazat