úterý 27. prosince 2016

Poslední dobou || oblíbená kosmetika

Upřímně doufám, že si všichni užíváte pěkné, klidné a pohodlné svátky, zbytečně se neobtěžujete dalším úklidem a naopak relaxujete. Mně to zatím moc nevycházelo a právě proto jsem se to rozhodla změnit a ukázat vám, co mi v poslední době dělalo radost a společnost a třeba i jaké produkty jsem použila na Štědrovečerní  makeup.


Nerada bych se moc opakovala, takže makeup vezmu opravdu stručně. Guerlain Lingerie de Peau je jeden z mých nejoblíbenějších makeupů vůbec a to zejména pro jeho přirozený sametový finish. Výdrž je celodenní, ale samozřejmě není večer makeup už tak fresh, jako byl ráno. I tak je ale výsledek nadprůměrný a za ten efekt na pleti mi stojí. Pod něj dávám rozjasňující bázi Météorites, která připraví pleť na makeup a jemně ji rozzáří. Líbí se mi její vůně i textura a o tom, že spolu s Lingerie de Peau tvoří perfektní dvojici, už jsem vám určitě psala. Jestli ještě stále váháte, na normální až suchou pleť vám vřele doporučuji neváhat. I řasenka je jasná, opět Guerlain a So Volume Mascara, o které jsem vám psala nedávno. Tímto máme tedy Guerlain trojici za sebou a ačkoliv o nich mluvím velmi často, nebylo by fér je nezmínit. Nosila jsem je totiž skoro celý prosinec a samozřejmě i ke Štědrovečerní večeři.



Z ruky jsem nepustila ani dva produkty Marc Jacobs - paletku About Last Night a konturovací duo #InstaMarc Light Filtering Contour Powder. Moje dva první kousky od Marc Jacobs Beauty a zároveň začátek něčeho opravdu velkého. Ať už stíny, tak i konturovací pudry mají konzistenci, jakou jsem snad ještě nikdy necítila. Je luxusní, ultra jemná a doslova krémová. U paletky s očními stíny bych také vypíchla jejich schopnost spojit se s pletí, vypadat fantasticky a držet celý den. Samozřejmě s bází, bez té já ven nechodím. Ale i bez ní je výdrž velmi dobrá, celý den se mnou ale nedají (a ani žádné jiné stíny). O pigmentaci už je snad i zbytečné mluvit, je bezvadná a ještě lepší, minimálně tedy u metalických nebo třpytivých odstínů se dostavuje wow efekt. To co vidíte na swatchích prstem na ruce, to přesně dostanete štětcem na víčko s bází.

Konturovací duo je pigmentované tak akorát, aby plnilo svůj účel. Žlutý pudr je opravdu žlutý a mně to velmi vyhovuje a naprosto skvěle mi dokáže doladit makeup (nejen místa pod očima), když se mi zdá žlutý málo. Kdo je výrazně žlutý nebo růžový jistě ví, o čem mluvím - růžová brada a žlutý dekolt prostě nebude vypadat dobře nikdy. Odstín na konturování je pro mě také ideální, není ani moc studený ani teplý a je zároveň slušně pigmentovaný. Vyloženě opatrná s ním ale být nemusím, protože se mi s ním pracuje bez problémů.





U pudrových produktů na tvář ještě zůstaneme, protože mramorovaný obal není to jediné, co na paletce Hourglass Ambient Lighting Edit Surreal Light zbožňuji. Mimo její variabilitu jsem si ze všeho nejvíc oblíbila bronzer a tvářenky. Podle odstínu vaší pleti je můžete různě míchat a přizpůsobit si tak vlastní odstín v jedné kompaktní paletce. Dokonce si troufnu tvrdit, že bronzer z paletky vlastně bude pro mnoho z vás tvářenka a naopak, tlumenější tvářenka pro velmi světlou pleť bude bronzerem. Jedna věc ovšem zůstává u všech kousků v paletce stejná, neuvěřitelně hebká textura, která je srovnatelná, možná jen o kousek méně měkká, než u Marca výše. Ano, produkty pak mají tendenci se v paletce hrnout a mazat, ale výsledek na tváři prostě bude vždy stát za to. Stačí mi dva tahy štětcem a vše je rozmazáno, ztraceno a na tváři mi zbude (podle situace a preferencí) tvář ošlehaná větrem, zlatavé opálení, nebo prostě jen zdravé a jemné začervenání - a ten lesk? To chcete!



Produktů na rty, kromě těch pečujících, jsem mnoho nenosila. Zima dokáže s mými rty pěkně zatočit a stejně tak letadlo a různé virózy, díky kterým se mi na rtech střídá jeden opar za druhým. Asi tomu nepomohla ani dentální hygiena a tak jsem se musela omezit jen na nutné minimum. Během těch pár dní, kdy jsem neměla opary, jsem střídala velmi hydratační a na údržbu nenáročnou Guerlain La Petite Robe Noir v odstínu 010 s krémovou Pure Color Envy v odstínu Potent od Estée Lauder, o které jsem již psala v článku o luxusních rtěnkách. Potent jsem nakonec měla i pod stromeček, hlavně kvůli neustálému uzobávání cukroví a nakonec i Štědrovečerní večeři, kterým by neodolala ani dlouhodržící tekutá rtěnka. A protože  moje rty v zimě opravdu strádají a bývají velmi nepříjemně suché, většinu času jsem se mimo domov spoléhala na olejíček Clarins Instant Light Lip Comfort Oil, Střídala jsem všechny tři, ale nejvíc jsem si oblíbila hezky vánočně červený. Olejíčky na rty Clarins o rty opravdu pečují a navíc alespoň na nějakou chvíli dodají rtům šťavnatý lesk,




Během ochlazení jsem také zaznamenala citelné rozdíly v mé pleti. Je výrazně sušší a potřebuje mnohem víc hydratace. Ráda při odličování makeupu sahám po odličovacím tuhém oleji od Estée Lauder z Advanced Night Repair řady. Voní velmi lehce po levanduli, taje během pár sekund a vy doslova cítíte, jak na pleti rozpustí každou nečistotu. Měla jsem období, kdy bych přísahala, že mě pálí v očích, nicméně to náhle a zcela ustalo. Odličovací oleje, ať jsou jakékoliv, vždy smyji, ať už je na nich napsané cokoliv. Mám velmi citlivou pleť se sklonem k akné a tak mi ponechání oleje na pleti nikdy neudělá dobrou službu. Pokud ovšem pleť klasicky opláchnu (jako po každém odlíčení), nemám s ucpáváním pórů nebo tvořením černých teček problém. Naopak, pleť je dokonale čistá, jemná a hebká a hlavně, poměrně výrazně a viditelně hydratovaná a připravená na další péči



Co jsem si oblíbila velmi, byť se jedná jen o první dojem, jsou séra na řasy a obočí od značky Talika. Naprosto bez problémů jsem je zařadila do svého každodenního pečujícího rituálu, jako by tam patřily odjakživa. :) Ačkoliv nějaké výsledku tuším a některé jsem vám už i říkala, opravdu mě baví tenhle mini krok v péči navíc. Mám totiž pocit, že pro sebe a svůj vzhled dělám něco extra a cítím se díky tomu dobře a spokojená. Co ale oceňuji ještě víc, že ani jedno sérum mi nedráždí oči a hlavně, neobsahují růstové hormony. Jestli jsou růstové hormony zdravotně nezávadné nebo ne absolutně netuším, ale zarudlé oči, červené oční okolí a pálení mi nepřipadá jako něco, co mi bude prospívat. I z toho důvodu jsem odolávala a žádné si nikdy nepořídila. Časem je třeba zkusím, ale zatím si chci ještě chvíli užívat Taliku.

Z péče jsem ještě vybrala krém na ruce, o kterém jsem již také několikrát mluvila, třeba v článku s domácím relaxačním rituálem. V zimě dokážu jeho schopnosti ocenit o to víc, že častěji trpím na suché ruce a perefruji pořádnou dávku hydratace zabalené do bavlněných rukaviček pěkně přes noc. Krém Nuxe Reve De Miel nejen že příjemně voní, ale právě i velmi slušně hydratuje a nezanechává při tom na rukách divný film, který mi nechává většina krémů. 



A na závěr jsem si nechala nějaké to lakování. Vytáhla jsem ze sbírka něco, co ve mně evokuje Vánoce a nalakovala pár dní před Štědrým dnem. Moje oblíbená Vánoční kombinace - tmavě modrá a zlatá nebo bronzová. Hodně jsem zkrátila nehty, protože mi přišlo, že už začínají být nebezpečně dlouhé.. :) Nicméně na nějakých dalších fotkách v následujících článcích se s velkou pravděpodobností objeví i nějaká ta fotka před zkrácením. Takže se nelekejte. :) A kdyby někoho zajímaly konkrétní odstíny, modrý s fialovým leskem je Estée Luder GL Bete Noire a měděný se zlatými a růžovými třpytkami je Estée Luder 0k  Nouveau Riche.






Rozhodně mi napište, jaké líčení jste si ke stromečku vykouzlili vy! :) Také se můžete pochlubit, co pěkného jste dostali od Ježíška, a jestli byste chtěli článek, co jsem dostala k Vánocům já. V žádném případě bych vám ho nechtěla cpát za každou cenu, pokud vás to nezajímá. Prostě mi dejte vědět, jestli chcete ještě nějaký článek do konce roku a jaký z článků vám tento měsíc chyběl/chybí, ať případně mohu napsat nějaký takový. Krásné svátky! L.

21 komentářů:

  1. ooo tie laky! :) ako krásne to vyzerá s tým zlatým na prstenníku :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  2. Budu rada když napises článek co jsi dostala. Wow musím říct, ze ten lak je dokonalý a s tim zlatým. 😉😉


    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Ne že bych to nečekala, ale ta paletka od Marca je naprosto neskutečná!! :O Ten zlatý odstín....ach! Jinak ten modrý EL lak je naprosto neskutečný, vypadá nádherně! :) Zajímalo by mě, jestli se netváří jako černý na normálním světle, protože u těch tmavších laků je většinou "problém", že se tváří až moc tmavě až do černa.. :)

    Já u stromečku letos nijak neperlila, dala jsem si jen řasenku a světloučké kouřovky, ale za to jsem si rozjela full face glam s tím, že jsem si dala tunu rozjasňovače :D Určitě článek o tom, co jsi dostala k Vánocům přidej, ráda vždycky nahlédnu k někomu, co našli pod stromečkem :) My se domluvili, že letos si dáme jen pár dárků, protože každoročně si dáme něco, co pak tolik nepoužíváme a shodli jsme se na tom, že koupíme jen to, co potřebujeme nebo tak, takže já jsem dostala parfém, pleťovou kosmetiku, fén (tomu mýmu chudáčku shořel motor.. :DD) a smoothie mixér. :)

    Jestli chci vidět nějaký článek do konce roku? To si piš, že chci! :D :) Užívej si poslední dny roku 2016!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář kočko! :) Ten lak rozhodně nevypadá černě, na všech světlech je vždy modrý s fialovým leskem, není to ten typ, co vypadá černě, já si tuhle kombinaci zamilovala :))

      Já měla taky full face, protože to snad ani jinak nejde, kdy se pořádně namalovat všemi těmi metalickým stíny a dokonalými rozjasňovači, než když je nějaká pořádná akce typu Štědrý den :D

      Děkuji a i tobě přeji hezkých posledních pár dní do konce roku a celý ten nový! :)

      Vymazat
  4. Vymazalo mi mnou pracne napísaný komentár :((((.
    Tak odznovu :).
    Som veľmi rada, že si si aj vo vianočný čas našla čas pridať článok. My sme všetci štyria doma, tak si užívame spoločné chvíle. Deti občas idú na prespatie k starým rodičia (jedny aj druhí bývajú cca 10 minút autom od nás).
    Tvoje produkty, aspoň tie od Guerlain, používam veľmi často a rada, najmä makeup, ktorý používam dennodenne, i keď pôvodnú verziu. Už je načase ísť si do Fann vyskúšať, ktorý odtieň z 02 mi sadne.
    A Ježiško mi doniesol kopec vecí, všetky, okrem jednej, som si tam dala sama, za manžela :))). S čím som naozaj spokojná, je 999 od Dior Rouge, klasika, ktorá na perách vyzerá úžasne !
    Akýkoľvek článok od Teba poteší a počítam si veľmi rada !
    Krásne vianočné časy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tím komentářem se mi stalo párkrát taky a jako, pořádně to dokáže naštvat.. :) Času během (a hlavně před) Vánoci opravdu moc nebylo, není to tak, že by mě nebavilo psát, jen mi přišlo důležitější uklidit a připravit vše na Vánoce a pak ten další čas strávit s rodinou, to určitě všichni chápou :)

      Takové Ježíšky mám nejradši! :) I já jsem si pořídila něco od manžela sama a tak to má být. :) Na ty další Dior rtěnky, hlavně ty matné se časem určitě chystám! Děkuji za podporu! :)

      Vymazat
  5. Mně chyběly všechny články!!! A moc ráda si přečtu, co bylo pod stromečkem�� Dnešní článek se úžasně vydařil, bylo to pro mě úplné "žrádýlko"�� Bázi už jsem si koupila, nemohla jsem odolat a dobře jsem udělala. Je skvělá❤ Na paletku dojde co nevidět, už se těším, až si s ní sednu a vyberu nějakou netradiční kombinaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji!!! <3 Články bych snad psala, i kdybys je četla jen ty! :)) Děkuji moc za podporu a ještě něco určitě vymyslím :)

      Jsem ráda, že ti ta báze sedí. Vždycky, když něco hodně chválím, mám i tak trochu strach, protože si říkám, co když si to někdo koupí a zrovna jemu to nebude sedět :D Asi bych měla přestat být tolik úzkostlivá ;-)

      Já jsem z Marca na Štědrý den právě měla ty tři stíny, co jsem swatchla na ruce, chtěla jsem něco hodně výrazného a metalického, plus jen středně hnědý matný do záhybu odjinud, jinak všechno Marc - a skoro nemůžu dýchat, jak je ta paletka skvělá! Jsou stejné ty stíny v Lolitě?

      Vymazat
  6. Nějak jsi mě navnadila na Guerlain produkty, a to mě ta značka nikdy příliš nezajímala :D. Každopádně Marc paleta je krásná a Clarins olejíček si chci už hodně dlouho koupit, ale vždycky na to zapomenu.. Já se poslední dobou líčila dost málo a hodně přirozeně, takže na Vánoce jsem zvolila kouřovky a nějak mě to výrazné líčení očí zase chytlo :)). Vždycky když použiju Chocolate Bar paletu od Too Faced, tak se do ní znovu zamiluju a to jsem se ji tak dlouho vyhýbala :). A na nehtech jsem měla krémový bílý lak, který sice není příliš vánoční, ale mně bílé nehty prostě hrozně baví. Navíc já nesnesu žádné laky se shimmerem nebo třpytkami, není to můj styl. A článek s dárky určitě joo :))!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si Guerlain zamilovala spolu s Terraccotami, ty jsou prostě skvělé a poslední dobou se zamilovávám víc a víc. Vždy mě nějaká značka chytně a chci vyzkoušet všechno.. :) Jednou to je Guerlain, pak YSL, pak EL, pak Chanel... :) nemoc prostě. :)

      Chocolate Bar je hrozně fajn, ačkoliv mám radši Semi Sweet, tak prostě čokolády jsou čokolády. :)Krémové a bílé laky miluji! Jen jsem chtěla na Vánoce něco víc "vánočního" :))

      Vymazat
  7. Krásné kousky, ta barva laku je opravdu nádherná a ta paletka je taky moc krásná! Já jsem na štědrý večer měla tmavě modré šaty a k nim jsem si udělala modré kouřovky se zlatou linkou, makeup od Dioru Forever. Kosmetiku jsem si samozřejmě nadělila hlavně značky a produkty co jsem chtěla vykoušet třeba Jordana, Nyx soft matt lipcreme, colour pop stíny i rtěnku, too faced leopardí bronzer a od nejlepší kamarádky jsem dostala ten roztomilý kovový balíček s tou paní na obalu od benefitu, takže mi opravdu udělala radost, že vyzkouším třeba jejich tvářenky, což jsem zatím neměla možnost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji :) Tmavě modrá a zlatá je nestárnoucí kombinace a také ji považuji za vánoční! A zlaté linky vypadají prostě skvěle! Dostala jsi samé hezké kousky!! :) Mně se všichni kosmetiku kupovat bojí... :)

      Vymazat
  8. Od marka jsem koukala po vysoce pigmentovanem makepu, myslim, ze ho maji v polske sephore. Ta paletka vypada skvele :). Modry i zlaty lak je krasny a to na laky moc nejsem. Oni se pouzivaji rustove hormony na rasy? To jsem jeste neslysela. Mne pomaha decko, v lete mam rasy dvakrat delsi nez v zime :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že skoro všechno od MJ se dá sehnat v polské Sephoře, jen nevím, jak jsou na tom s limitkami. Já si paletky vážím o to víc, že ji mám z Havaje - takže i když bude stará a špinavá, nikdy ji nevyhodím. Navíc jsem teď úplně a zcela zamilovaná! :))

      Pokud se nepletu, Realash a Revitalash obsahují něco takového, ale ruku do ohně za to nedám, viděla jsem to u USA/AUS youtuerek a pro trh v Evropě může být složení pozměněné. :)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  9. Ježiš ta paletka je 😍😍😍 ke stromečku bylo jemně zlaté líčení a pod stromečkem mmj Chanel 😉 Ted koukám na slevy v Sephoře a co je zajímavé, tak je fuč :( škoda, mohl být ještě pozdní Ježíšek 😉 Jinak cos dostala by byl určitě super článek, ale záleží na Tobě ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je krásnááá :)) Já jsem naprosto zamilovaná! Ale to je asi jasné z článku. :) Já ty slevy v Sephoře jakž takž stihla, ale bylo všechno pryč v podstatě chvilku po tom, co to oznámili na FB... :) Hold nákupu chtivé kosmetické fanatičky. :D

      Vymazat
  10. No já tam teď chytla ten set masek Glam glow za 870,- objednávku mi potvdilu a pak tam zas hned naskočilo vyprodáno - jako na všem zajímavém, tak snad mi je pošlou 😂 Tu paletku bych taky potřebovala - ta je fakt boží - ty barvy...bože můj 😍 Závidim ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na to taky koukala :-D Docela mě to naštvalo - v těch slevách jsem měla v plánu nakupovat, ale nenapadlo mě, že zlevní něco už tak levného! :)) Na druhou stranu, i za 1450,- to byla dobrá cena a ještě jsem měla desítku slevu schovanou :-)

      Vymazat