pondělí 19. listopadu 2018

Retro Kolekce & Přírodní Kosmetika Pupa Milano || recenze

Pěkný podzimní den vám přeji! Trend ekologičtějších obalů a přírodnějšího složení kosmetiky přetrvává a v tomto duchu přišla Pupa Milano s kolekcí Natural Side. Pokud ale na přírodní kosmetiku moc nejste, i tak si dnes přijdete na své, protože pro vás mám i recenzi na kolekci Retro Illusion.


Natural Side kolekce má kromě ekologičtějších obalů i přírodnější složení. Neříkám přírodní, protože produkty nejsou přírodní ze sta procent, ale mají složení s velmi nízkým procentem bezpečné syntetiky. Podobně jako to má třeba Lush. Produkty Natural Side mají na obalech procenta přírodních složek a zezadu papírových krabiček najdete seznam použitých složek, kdy zeleně jsou napsané ty zcela přírodní a černě ty, co jsou syntetické. A teď už k samotným recenzím!

Báze pod makeup *Natural Side Face Primer neobsahuje silikony, popsala bych ji spíš jako hutný hydratační krém. Má přírodní vůni, dobře se roztírá a rozhodně hydratuje. Makeup se na něm roztírá bez rozdílu, asi stejně, jako když se namažete hutnějším krémem. Makeup po aplikaci vypadá stejně s bází i bez. Co se týče výdrže, samozřejmě jsem zkoušela bázi i jen na půlce obličeje, abych viděla, co doopravdy dělá. Večer mi makeup na půlce s bází přišel o malinko hezčí, vyhlazenější, ale byl to jen malý rozdíl. Popravdě mi přijde, že tuhle bázi ocenění zejména majitelky suché pleti, kvůli jejím hydratačním vlastnostem. Určitě pomůže i tomu, aby makeup tolik pleť nevysušoval a neobjevovaly se suché šupinky.


BB krém *Natural Side BB Cream byl pro mě překvapením, protože BB krémy moc nenosím a sedí mi většinou ty asijské, hlavně kvůli krytí. Tohle BB je hodně hydratační se středním krytím a opět si myslím, že na suchou pleť ideál. Odstíny jsou tři, já jsem si na vyzkoušení nechala 001 a odstín je to světlý, s neutrálním podtónem, ale lehce oxiduje, takže pokud jste Sněhurky, nevyberete si. :) Oxidace je mírná, nic, co by se nedalo zvládnout, BB krém se hezky roztírá a dělá pěkný přirozený finish. Výdrž je trochu problém, na mé pleti (normální/smíšená, občas dehydratovaná) moc nedrží a už v půlce dne se začíná na mastnějších částech pleti srážet. V mém případě se to týká hlavně místa mezi obočím a uprostřed čela. Pokud máte hodně mastnou pleť, spíš bych se poohlédla jinde.

Makeup *Natural Side Foundation má také střední krytí, dá se navrstvit, ale jen trochu, větší krytí, než vyšší střední, nečekejte. I tenhle makeup je podle mě dost hydratační a bude o něm platit to samé, co jsem psala o BB krému. Mírně oxiduje, zhruba o půl odstínu, takže pokud budete váhat mezi dvěma odstíny, berte ten světlejší. Odstínů je celkem pět a já jsem si nechala odstín 010. Velmi světlý, s neutrálním podtónem, ale opět, díky oxidaci nakonec tak světlý není. Oxidaci berte v potaz v případě, že s ní máte problém. Pokud na vás nikdy nic neoxiduje, nebude to nejspíš dělat ani makeup a BB Pupa. Je to problém především u mastnější, nebo smíšené pleti.


Výdrž makeupu je o něco delší než u BB krému, ale pořád to není celý den. Osm hodin, pokud se moc nemastíte a nepotíte. Báze Pupa pomůže jen minimálně. Makeup se z pleti ztrácí rovnoměrně, což je vždycky plus, když už se ztrácí. :) Vrstvení kvůli hydratační konzistenci moc nefunguje a když se budete snažit přidat, spíš si nanesený makeup pod štětcem setřete. Opět si myslím, že sedět by mohl hlavně těm z vás, kdo hledáte přírodnější složení a máte suchou pleť. Výdrži pomůže zapudrování dobrým transparentním pudrem, nejlépe sypkým, jak jsem zjistila. Matující kompaktní od Pupa mi s ním moc nefungoval. Když makeup nezapudruji, nesráží se tolik, ale zase mnohem rychleji z pleti mizí.

Korektor *Natural Side Concealer naopak drží velmi dobře. Zkoušela jsem ho pouze pod oči, protože mám odstín 001 a ten je minimálně o odstín světlejší než makeup. Také neoxiduje a má neutrální podtón. Snad nikdy jsem nepoužívala na oční okolí takhle světlý korektor, vždy se držím spíš podobného odstínu, jakou má moje pleť a nenásleduji v tomto americký trend, ale to samozřejmě není vada korektoru. :) Naopak, přijde mi dobrý, je hutnější, s vyšší krycí schopností, dá se dobře zapracovat a po zapudrování se neslévá, možná večer, po celém dni, je malinko usazený ve vráskách okolo očí, ale nic hrozného.



zleva: báze pod makeup, BB krém 001, Makeup 010, korektor 001

Matující pudr *Natural Side Compact Powder je jemně namletý pudr, práší tak středně. Není moc pigmentovaný spíš jen tak lehce, ale určitě to není vyloženě transparentní pudr. I proto je ve třech odstínech a já mám opět 001. Odstín tak akorát světlý a sedí k makeupu i BB krému. Matující schopnosti průměrné, fixační schopnost spíš menší, ale to může být i tím, že preferuji sypké pudry. Labutěnka, co je k němu přiložená, je i na poměry drogérkových pudrů tragická.. :) Takže vyhodit a použít štětec, případně Beauty Blender, nebo labutěnku z jiného kompaktu.

Bronzer *Natural Side Bronzing Powder je k dostání ve třech odstínech a můj odstín 001 je opravdu světlounký. Tak světlý, že v létě bych ho mohla mít spíš místo pudru. Teď na podzim v zimě je to moc hezký jemný bronzer. Pokud sháníte opravdu světlý bronzer, který není moc oranžový, nebo červený, ale prostě jen zlatavý hnědý, tohle se vám bude líbit. Bronzer má totiž moc povedený odstín a je zcela matný. Hezky se rozmazává do ztracena a nemám problém ani s výdrží. Odstínově bych ho přirovnala k Too Faced Milk Chocolate Soleil, ale Too Faced má přece jen o kapku krémovější a příjemnější konzistenci a nemá přírodní složení. :)


A teď už se vrhneme na Retro Illusion kolekci inspirovanou sedmdesátými léty. Obaly, odstíny i typy produktů doslova křičí retro a mně se kolekce moc líbí. Hlavně tedy designem, obsah je dost individuální a liší se produkt od produktu.

Laky na nehty *Retro Illusion Lasting Color Gel jsem dostala v obou dostupných odstínech. Miluju neonové laky Pupa a těšila jsem se na krásné podzimní vínový a hnědý odstín. Bohužel, laky mi moc dobře nedrží a po dvou třech dnech už se mi z nehtů olupují. Pokud lak od Pupa, jen *tyhle neonové, ty mi s podkladem a top coatem od OPI drží klidně týden bez problémů.


Rozjasňovač *Retro Illusion Highlighter má překrásný retro obal. Tmavě modrá a semišová vínová. I reliéf na mě působí hezky retro. Má dvě části, tmavší třpytivější a svtětlejší méně lesklou. Vrchní část rozjasňovače se má používat i na tváře, jako tvářenkový topper a spodní pak jako rozjasňovač. Textura je sušší, ne  moc pigmentovaná, nabrat jen spodní odstín jde jen s malým štětcem, takže já si je míchám a pokud nemáte úplně bílou pleť, můžete i mix použít prostě jen jako rozjasňovač. Moc jsem se na tenhle rozjasňovač těšila, ale na pleti mám raději výraznější a pigmentovanější kousky, i když to není úplný propadák, obal mi přijde lepší než obsah. Efekt je jemný, spíš přirozený, jen trocha barvy a lesku s trochou třpytek.



nahoře: rozjasňovač Pupa Retro Illusion vrchní část a spodní část

Součástí kolekce je i objemová modrá řasenka *Retro Illusion Vamp!. Ta se svou mokrou hustou konzistencí podobá klasické černé Vamp! řasence (kolekce summer in LA recenze) a já mám hodně mokré řasenky ráda. Ačkoliv se odstín jmenuje Retro Green, řasenka je podle mě modrá. :) Na spodních řasách ji vidím, ale není to ten typ zářivé barevné řasenky, jak to mám ráda. Z dálky vypadá na řasách jako normální černá, což mi přijde škoda a jediná barevná řasenka, která je pro mě dostatečně výrazná, je tahle od Sephora Collection.


Rozjasňující krémové stíny v tužce *Retro Illusion Eyeshadow zkoušet nebudu, tak nějak tuším, že by mi asi neseděly, protože nemám ráda tenhle koncept balení, nicméně by mohly sedět někomu z vás. A tak ji spolu s překrásnou paletkou rtěnek *Retro Illusion Lip Palette a tužkami na rty *Retro Illusion True Lips přidám do soutěže. Paletka se rtěnkami má v sobě dva odstíny, matný a lesklý červený a hnědý. Konturky jsou pak odstínově podobné a ladí ke rtěnkám v paletce.




Soutěž budu pořádat ode dneška na mém Instagramu a budete soutěžit nejen o paletku rtěnek, tři tužky se stíny a dvě konturky, ale také o BB krém Natural Side v odstínu 002, hydratační makeup Natural Side v odstínech 020 a 030, komapaktní pudr v odstínu 002 a korektor Natural Side v odstínu 002. Balíček tedy bude opravdu plný kosmetiky, jen prosím berte v potaz, že odstíny makeupů, korektoru a pudru jsou spíš pro střední pleť.

Opět jsem trošku ve skluzu, takže vy sice čtete tento článek, ale já už mám doma další dvě kolekce Pupa a řeknu vám, že tentokrát to bude stát za to! Nádherné paletky Makeup Stories a kolekce Glow Obsession.. Co vám budu povídat, příště to bude o pořádný kus pozitivnější a nadšenější. :) Co vás zaujalo z dnešního článku? Dejte mi vědět a já vám zatím přeji hezký den!


*PR vzorky

12 komentářů:

  1. Och. Krása, všetky tie produkty vyzerajú veľmi pekne. Najviac ma zaujal bronzer a rozjasňovač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda že ten rozjasňovač není moc pigmentovaný no :)

      Vymazat
  2. Pupa sa vie vždy krásne vyhrať s obalmi. Tie velvet vyzerajú nádherne.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  3. Jakoby takhle, já od pupy nic nemám ale pokaždé když jsem na cernaku tak tam musím že jo 😂 Produkty mají hezké, ale hlavně na vánoce, to jsem vždycky ocarovana ale vždycky se udrzim. Teď se mi zase opět líbí rozjasnovac který se jim podle mě zase povedl, bronzer který vypadá bezvadně a který by me Sněhurkovske pleti snad i dokonce sedl takže do něj asi i fakt půjdu, a celkově se mi líbí i obaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obaly super, ale třeba ten rozjasňovač bych snesla pigmentovanější. Ale bronzer na hodně světlou pleť super, nebude moc oranžový ani moc výrazný :)

      Vymazat
  4. ja ich žerem ako každu kolekciu vedia vymakať.vždy slintám ako dieťa za výkladom cukrárne.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíc mě dostávají tvoje fotky - to jako bez debat. :) Jinak mě zaujal korektor a bronzer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ÁÁÁ děkuji :) Jako vždy! Jsem ráda, že to stále dokážete ocenit a ještě vás to nenudí :)

      Vymazat
  6. Táto značka má neskutočne krásne obaly a dizajn. Zaujala ma predovšetkým kolekcia lakov na nechty.
    Čo sa týka ostatných produktov, tam sa strácam. Je toto tak strašne veľa, že nestíham sledovať a je to až úplne mimo mňa.
    Aj tak sú najviac Tvoje fotky !

    OdpovědětVymazat
  7. Vůbec mě nezaujala. Ani ty obaly se mi nelíbí, nepůsobí na mě moc hezky :/ škoda..

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat