čtvrtek 22. listopadu 2018

Zlato pro vaše vlasy! || Oribe Gold Lust & tipy pro výběr vhodné řady!

Pěkný den! Na dnešek jsem měla naplánovaný jiný článek, ale protože nás čeká Black Friday a s ním naprosto výjimečná sleva 20% na eshopu Salon Online, rozhodla jsem se vám napsat o řadě péče o vlasy Gold Lust, kterou právě používám a také se s vámi podělit o srovnání skoro všeho, co jsem kdy od Oribe měla doma. :)


Seznámení s Gold Lust řadou proběhlo už před dlouhou dobou, kdy jsem si pořídila sadu miniatur v rozkošném kitu, který byl jako dárek nákupu. Vyzkoušela jsem tak díky tomu šampon, kondicionér i olejový balzám před mytím. Suchý šampon už jsem si kupovala i v plném balení a protože jsem tak z této řady vyzkoušela skoro vše, dnes vám o ní povím víc.

Pokud bych vás třeba zlákala k nákupu nějakého produktu, nezapomeňte na slevový kód na 20% BLACKFRIDAY, nebo pro Slovensko BLACKFRIDAYSK. Platí na eshopu Salon Online nejen na Oribe, ale na všechny značky, včetně třeba Alterny a BioIonic.

Další recenze:

Řada Gold Lust je určena na hodně suché a poškozené vlasy. Pokud jsou ty vaše jemné a ještě lépe, zdravé, tato řada asi nebude tak úplně pro vás. Minimálně tedy ne šampon a kondicionér. Naopak suchý šampon a olejíček využije podle mě úplně každý. :) Moje vlasy jsou sice u kořínků jemné, i tak mi ale tahle řada sedla naprosto perfektně! Na vlasy suché, zničené, lámavé, nebo hrubé to je doslova zlato.

Když mám pocit, že si zasloužím něco extra, jinými slovy, když moje vlasy vypadají hrozně suše a hrubě, před mytím začínám s Gold Lust Pre Shampoo Intensive Teatment. Je to v podstatě tuhý olejový balzám, extra péče, která se dává do suchých vlasů před mytím a nechá se dvacet, třicet, nebo v mém případě klidně hodinu, působit. Já mám zničené hlavně konce, takže tuhle péči dávám zhruba na spodní třetinu vlasů. A výsledek po mytí? I z těch nejvíc zničených a suchých vlasů vám udělá hladký, lesklý a měkký závoj! Samozřejmostí je snadné rozčesávání a intenzivní uhlazení. Pokud nemáte zničené nebo suché vlasy, mohl by je tenhle balzám zatěžovat, tak pozor. :)


*Šampon a *kondicionér Gold Lust jsou na suché, zničené a myslím že i kudrnaté vlasy také ideál. Spousta výživy a s spousta lesku. Ne tolik lesku, jako u řady Brilliance & Shine, ale za to pořádná dávka jemnosti. Moje vlasy jsou jemnější už po umytí šamponem a po kondicionéru je mám tak jemné, že se tomu po dvanácti letech odbarvování snad ani nedá věřit. :) Je pravda, že pokud dám kondicionér do celých vlasů, trochu je zatěžuje. Tomu se ale dá vyhnout tím, že ho aplikuji pouze do délek. Myslím, že tahle dvojice bude vhodnější, pokud nemáte vlasy hodně jemné a bez objemu.

Na vlasy jsem toho už vyzkoušela poměrně dost a šampon a kondicionér Gold Lust jsou rozhodně nejúčinější a nejsilnější kombinace. Takže pokud máte díky odbarvování vlasy, lidově řečeno, jako chemlon, díky této dvojici a případně i Pre Shampoo Treatment,  budete mít vlasy zase měkké a jemné až do dalšího umytí. Což je výhra, protože já si vlasy nemyji proto, že bych je měla mastné, ale proto, že se z nich po pár dnech stává suché, nepoddajné, zacuchané hnízdečko. :))


O *olejíčku Gold Lust jsem vám už párkrát psala. Pár kapek udělá velkou službu a ještě ochrání vlasy před teplem. Nejraději ho používám po mytí, stejně jako je to u péče o pleť. Olejíček se lépe vstřebává, když jsou vlasy jen vysušené ručníkem a uzamyká v nich vlhkost. Dělá je jemnější, poddajnější a lesklejší. Je lehký, nezatěžuje mi vlasy, i když ho dám do celých délek, ale to samozřejmě záleží i na tom, jak moc suché vlasy máte a kolik olejíčku použijete. Začala bych s pár kapkami a po vyfoukání/uschnutí bych zhodnotila, o kolik kapek víc příště mohu dát.

Sety Gold Lust za výhodnou cenu ve Vánočních balíčcích pak najdete tady!


Čím jiným zakončit povídání o řadě Gold Lust, než suchým šamponem Gold Lust. Trochu mi přijde, že se opakuji a že už jsem vám přesně tohle někdy psala (článek se spotřebovanou péčí o vlasy & tělo). :) Snad všechny suché šampony slibují, že budou ve vlasech neviditelné a žádný to neumí, kromě Oribe Gold Lust Dry Shampoo. Nejen že není vidět, ale nezanechává na vlasech povlak a v porovnání s jakýmkoliv jiným šamponem ho ani necítíte.

I přes to ale funguje! Nemohu samozřejmě soudit, jak si poradí s velmi mastnými vlasy, protože ty moje suché se prostě moc nemastí. Za to jsou po použití suchého šamponu mnohem víc fresh a vypadají jako druhý den po mytí a to bez toho, aniž by bylo znát, že jsem použila suchý šampon až čtvrtý den, ha ha. :)


ORIBE GUIDE!

Ve  stručnosti - co jsem vyzkoušela, jak mi to sedělo a na jaké vlasy to podle mě bude nejlepší a také jeden nejlepší produkt z každé řady! Podrobné články jsem vám nalinkovala nahoře. :)

Brilliance & Shine *šampon a *kondicionér - dělají jemné a lesklé vlasy, ale nejsou tak výživné jako Gold Lust řada a nejlepší produkt je rozhodně kondicionér! Nebude zatěžovat ani normální vlasy a zvládne i suché. Za mě je tohle asi nejuniverzálnější řada, která se bude líbit spoustě z vás.

Bright Blonde Radiance & Repair šampon a kondicionér - jak už z názvu tušíte, řada na blond vlasy. Hzky je zjemní, rozzáří a udrží vaši blond barvu v pěkném stavu. Výživa a uhlazení je střední a bude tak sedět asi každému typu vlasů, včetně jemných. Což je dobře, protože světlé a blond vlasy bývají nejčastěji právě jemné. Nejlepší produkt je rozhodně *Bright Blonde Treatment! Nikdy jste neměli tak měkké a hlavně pružné vlasy, jako s touhle speciální lehkou péčí ve spreji, která se používá místo kondicionéru a bohatě se mu vyrovná.

Signature řada a čistící peelingový šampon *The Cleanse Shampoo a *Essential Antidote kondicionér. Přípravky ideální pro všechny typy vlasů, včetně jemných, rychle se mastících i mých suchých. Šampon důkladně čistí vlasy do hloubky díky jemnému peelingu i složení a kondicionér dodává minerály a živiny bez zatížení. Výsledkem jsou jemné a nadýchané vlasy. Na extra suché konce kondicionér stačit ale nebude.


Kondicionér Intense Moisture & Control dodává zejména hydrataci. Neuhlazuje vlasy tolik a nedělá je tak jemné jako jiné přípravky Oribe. Dělá je spíš pružnější a opravdu hydratované. Bude ideální na kudrnaté a vlnité vlasy a na vlasy, které jsou normální, nebo suché. Co mě na něm ale naprosto dostalo, je jeho dokonalá, tak trochu pánská vůně!

Ze stylingových přípravků musím zmínit *Featherbalm, extra lehký krém, který nezatěžuje vlasy a dodává jim jemnost a příjemný objem, pokud ho aplikujete po mytí do vlhkých vlasů. Za mě absolutní must have pro každého a můj absolutní favorit od Oribe!


Druhý stylingový přípravek, který stojí za pozornost, je *Mystify Restyling Spray. I ten se hodí na všechny typy vlasů a zejména na ty, které druhý a třetí den po mytí potřebují oživit, dodat trochu hydratace a zjemnění. Navíc dokáže aktivovat přípravky z předchozího dne, takže pokud použijete například sprej na objem a sea salt spray, Mystify je reaktivuje a vy se znovu budete pyšnit zvlněnou hřívou. :)



A jak by vypadala moje osobní dokonalá péče o vlasy? Jako základ péče pre Shampoo Treatment, šampon Bright Blonde /nebo Gold Lust, kondicionér Brilliance & Shine a  Bright Blonde Radiance & Repair Treatment. Na styling a extra péči můj milovaný Featherbalm, kapičky Power Drops na hydrataci, o kterých vám napíšu někdy příště, a na oživení pár dní po mytí Gold Lust suchý šampon a Mystify Restyling Spray na dny mezi mytím.

Na to, že jsem ještě před rokem tvrdila, že nepoužívám stylimgové přípravky, je jich tu mezi oblíbeným docela dost.. To jsem totiž ještě neznala Oribe a teď nevím, jak jsem bez této značky mohla žít. :)) Nikdy jsem se svou péčí o vlasy nebyla tak spokojená a i když uznávám, že co se týče šamponů a kondicionérů, mám pár oblíbených i od jiných značek, co se stylingu týče, Oribe je bezkonkurenčně moje number one!


Snad vám dnešní článek pomohl se alespoň trochu zorientovat ve všech těch krásných Oribe produktech! Já své favority samozřejmě znám, ale pořád zkouším něco nového a říkala jsem si, že bych to v nějakém článku mohla shrnout a sepsat hezky pohromadě. Přeji vám hezký den, těším se na vaše komentáře a příjemný Black Friday shopping! :)


*PR vzorky

6 komentářů:

  1. Tento dokonalý článek nemá komentáře? Jdu to napravit! Asi nikdo neměl slov prostě. Skutečně bezvadný a propracovaný průřez Oribe produkty. S pozdravem *M*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to se stává :)) děkuji za komentář Marsy! A také děkuji za pochvalu! ♥️

      Vymazat
  2. Nuž, iná nálož ! Verím Ti každé slovo keď peješ ódy na tieto produkty, lebo vidím aj na vlastné oči keď sledujem Tvoj IG účet, aká si spokojná s vlasmi.
    Čo sa týka mňa, túto stránku bohužiaľ zanedbávam. Aktuálne rieši svoju skincare a toto ide bokom. Niežeby som nebola spokojná, ale viem, že by to mohlo byť lepšie.
    Ešte som rozmýšľalal nad značkou Alterna. Tak neviem.

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tak moc bych chtěla nějaký produkt vyzkoušet. Vzhledově působí opravdu dokonale.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. I ve Stardance milují přípravky ORIBE.Myslím, že jsou to ony, nepřehlédnutelné nádobky s Oribe.
    https://zena.aktualne.cz/celebrity/co-se-deje-v-zakulisi-stardance-nahlednete-za-dvere-tanecni/r~bbbbb58afd7411e8b7c1ac1f6b220ee8/v~sl:eba31cff1336efad572ca11d0a5c4d7a/

    https://zena.aktualne.cz/celebrity/co-se-deje-v-zakulisi-stardance-nahlednete-za-dvere-tanecni/r~bbbbb58afd7411e8b7c1ac1f6b220ee8/v~sl:dee24905a4ea042b06a5a431a2550f9b/

    Zdravím Vás, Lenka

    OdpovědětVymazat